Zijn er alternatieven voor Big Tech?

Windows
Linux
Windows 10 + Linux Mint
Naam: 
ano
Toelichting op vraag: 

Big Tech (Twitter , Instagram , Facebook , WhatsApp , YouTube , Amazon en Apple )
wil onze vrijheid van meningsuiting nu definitief aan banden leggen .
Op Twitter mag de Chinese ambassade mag wél heel blij tweeten over het steriliseren van Oeigoeren en het Iraanse regime mag wél doorgaan met tweeten dat Amerika dood moet. Maar een tegen reactie dulden ze niet .Zo zijn er meer dingen waar je geen kritiek op mag geven .
Want dan ben je ineens rechts volgens die extreemlinkse gekkies van de Big Tech .
Ze verwijderen of plaatsen je reactie niet of je krijgt een Ban want je reactie valt niet in hun staatje .
https://www.dagelijksesta...
https://www.dagelijksesta...

Welke alternatieven zijn er ?

zoekmachines Google kan ik vervangen door gooDuckDuckGo en StartPage .Dat is geen probleem .

YouTube kan vervangen worden door Banned.Video en Rumble maar die hebben onder hun filmpjes geen Nederlandse ondertiteling . Dat wordt voor mij moeilijk want mijn Engels is heel slecht .

Gmail kan vervangen worden door ProtonMail maar voor een twee factor authenticatie heb je een iOS of Android telefoon nodig en die heb ik niet . Ik gebruik alleen een pc.

Twitter , Instagram , Facebook, WhatsApp gebruik ik niet .
Is eventueel wel te vervangen door Signal maar de desktop-versie kun je alleen gebruiken als je die koppelt aan Signal op je Android-telefoon of iPhone.

Graag tips voor vervanging van die linkse Big Tech die ons monddood wil maken .

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Linkse Big Tech pfffff.. weer wat complot gebrabbel!

Want je bronnen zijn natuurlijk heel erg betrouwbaar...NOT!!

De Dagelijkse Standaard wordt met regelmaat beschuldigd van het brengen van nepnieuws en van het schrijven van artikelen om verontwaardiging op te roepen. Hoofdredacteur Michael van der Galiën verklaarde hierover: "Misschien zijn we weleens ongenuanceerd. Maar we pretenderen ook niet neutraal te zijn.

Als ik jou was zou ik gewoon je internet verbinding helemaal opzeggen..
scheelt je sowieso hoop geld en hoop foute info -wat je schijnbaar niet kan filteren - en je krijgt tijd voor het echte leven.|

Gegroet, anoniem wappie!

En wat heeft dit gebrabbel en gescheld met computerproblemen te maken?
Helemaal niets dus.

Plaats zulke  reacties s.v.p. op een website waar dit wél op prijs wordt gesteld.

Twitter?

Beste Tron,
Deze website gaat over software en niet over andere politieke of medische zaken. Waarschijnlijk ben je even de weg kwijt ! Dat kan gebeuren in deze moeilijke tijden, maar blijf de werkelijkheid niet verliezen. DIT GAAT OM SOFTWARE en hou je dan ook aan deze regels. Misschien is het wel het beste dat JIJZELF je internet verbinding op moet zeggen. Verman je eigen !

Beste Tron,
Deze website gaat over software en niet over andere politieke of medische zaken. Waarschijnlijk ben je even de weg kwijt ! Dat kan gebeuren in deze moeilijke tijden, maar blijf de werkelijkheid niet verliezen. DIT GAAT OM SOFTWARE en hou je dan ook aan deze regels. Misschien is het wel het beste dat JIJZELF je internet verbinding op moet zeggen. Verman je eigen !

dit is weer een Peter Muijshondtje

Jammer dat de redactie deze onzin niet direct verwijderd.

Mee eens

Ik heb uitgelegd waarom ik niet meer gebruik wil maken van Big Tech dictators. Of je het nu met me eens ben of niet dat boeit me niet .
Dus graag alleen alternatieven tips zodat ik van deze bedrijven geen gebruik meer hoef te maken.
Ik zoek dus een groot vrij online videosite met NLse ondertiteling onder de filmpjes en waaronder je een reactie kan plaatsen in plaats van youtube .
En een veilige E-mail met twee factor authenticatie in plaats van Gmail .

Gmail is redelijk veilig qua inloggen: Als je vanaf een andere pc of ander ip-adres inlogt op je Gmail krijg je een berichtje op je GSM dat er een inlogpoging op je account is.

Dat je geen reactie kan plaatsen op YouTube omdat je dan moet inloggen , is alleen maar toe te juichen.
You Tube video's kan je ook via VPN bekijken en er zijn genoeg andere grote video sites , waarschijnlijk zonder nl-ondertiteling ,dat kan je gewoon Google-en , of in jouw geval met Duck Duck Go o.i.d. .

Lees wat ik schijf . Ik wil geen gebruik meer maken van Big Tech . Dus kom nou niet aan met gmail . En dat je op youtube moet inloggen is mij ook niet onbekend maar ik wil van youtube helemaal geen gebruik meer maken .
Vandaar dat ik alternatieven zoekt . Dus als je goede alternatieven heb dan hoor ik dat graag.

woef

Woef woef

Beste @Ano, deze site is niet bedoeld om een, politieke, mening te spuien of een discussie in die trant te starten. Als je gewoon je vraag eenvoudig had gesteld als:"Graag tips voor vervanging van Big Tech" zonder verder commentaar ben ik er van overtuigd dat er best genoeg tips waren gekomen en zoniet dan kun je natuurlijk nog altijd verder op internet je licht op steken.Oh en nog wat...een klein beetje beleefdheid t.o.v. de mensen die de moeite nemen toch nog een antwoord te geven op je gestelde vraag komt de bereidheid om je verder op weg te helpen alleen maar ten goede. Succes verder met je zoektocht.

Hierbij "Graag tips voor vervanging van Big Tech" .
Ook had ik al geschreven "Of je het nu met me eens ben of niet dat boeit me niet " Ik ben dus niet hier om een discussie te beginnen en wil alleen tips voor vervanging van Big Tech .
Verder ben ik heel vriendelijk .

Die zijn er niet, groen vinkje ervoor, probleem opgelost, doei .

Little Tech

Als Vlaming/Belg gebruik ik naast Thunderbird voor e-mail ook nog Mail.be, misschien is dat iets voor je?

Nog even doorbijten, we zijn er bijna!

Bedank maar Mail.be heeft geen twee factor authenticatie .
Ik zoek een veilige E-mail met twee factor authenticatie .

Gmail wel

bij jou is de aarde zeker ook plat .

Big Tech links? Laat je nakijken, man. Geloof het het zelf?

En jij hoopt natuurlijk dat ik hap , nou helaas voor jou . Ik verlaag me niet tot jou niveau . Verder is je reactie inhoudsloos dus je had net zo goed niet kunnen reageren . Kom maar terug als je een antwoord weet op mijn vraag .

Je had net zo goed geen vraag kunnen stellen.

jij bent ook inhoudsloos . dus op jou ook maar niet meer reageren

Je hebt al veel gedaan om je privacy te beschermen.
Voor ondertitels op YT is er helaas geen vervanging, je kunt met vpn en incognito toch nog behoorlijk anoniem blijven.
Als je een chat-app zoekt kun je Telegram nemen, je krijgt eenmalig een verivicatiecode per sms gestuurd en dan ben je er met TelegramDesktop.
Je kunt een telefoon lenen voor die code eventueel. Daarna dat nummer op verborgen zette.

Bedank maar dat zoek ik niet .
Omdat ook youtube censureert (net als twitter) wil ik deze bedrijven zo min mogelijk gebruiken .Zonder vrijheid van meningsuiting is er geen democratie , ongeacht welke mening je hebt , natuurlijk wel tot een grens want b.v. oproepen tot geweld kan natuurlijk niet.
https://opiniez.com/2020/...
Vandaar dat ik youtube en gmail wil vervangen .

Leuk linkje met complotdenkers en van mensen die een beetje de weg kwijt zijn
(Jensen).
Verwacht je nu echt dat er hier mensen zijn die heet hele www afstruinen naar de zelfde soort video websites?
Zoek eens contact met de mensen van dat linkje.

goed stukje van opiniez.
Ik snap niet zo goed wat er mis is met protonmail en wil je youtube gebruiken voor uploads of alleen maar kijken en daar een waardige vervanger voor? zoals bitchute? Geen enkele videosite heeft een vertaalservice behalve youtube.

protonmail is goed alleen heb ik geen smartphone en die heb je nodig voor als je van de twee factor authenticatie gebruik wil maken . Een paar honderd euro voor een smartphone die gemiddeld 3 jaar mee gaat heb ik er niet voor over . Als zo'n smartphone niet meer geüpdatet word heb je er niets meer aan .
BitChute is een vrije videosite en is goed maar mijn Engels is niet zo best . Jammer dat het geen vertaalservice heeft .

Hoe zouden Doven en Slechthorenden sites zoals BitChute bekijken zonder ondertiteling en vertaalservice . Zijn daar geen externe programma's of Add-ons voor ?

met rook signalen , kan je zelf de rook coderen , en geen last van wie dan ook.je wilt niet op youtube je wilt niet op twitter een telefoon is te duur , wat doe je en wil je dan nog op internet .wil je geen you tube kijken , kijk dan niets en ga dan lekker in een hutje op de hei wonen , zonder internet hoef je niet te zeuren ook

Al zou een smartphone goedkoop zijn , dan wil ik het nog niet kopen . Voor ProtonMail met een twee factor authenticatie heb je een iOS of Android smartphone nodig .
iOS is van Apple .
Android is van Google .
Dat zijn dus de Big Tech bedrijven .
Ik wil de Big Tech bedrijven die aan censuur doen geen stuiver meer laten verdienen en zal dus nooit een smartphone van hun kopen .
Verder reageer de volgende keer alleen als je alternatieven voor Big Tech heb want dat is mijn vraag .
En als je een volgende keer weer zo'n nutteloos antwoord geeft , geeft ik daar niet eens meer antwoord op .

je hapt anders aardig voor iemand die niets van het leven begrijpt en met waan iedeen leeft jij het geen vervanger nodig voor big tech maar een psychiater !!! maar dat was al eerder aangegeven dat jij je moest laten nakijken , dat is mijn antwoord op jou vraag , want dat is ook de vervanger voor jou probleem , maar ja voor dat je dat door het ........................
mijn antwoord was in iedergaval net zo NUTTELOOS als jou !!!!! en deze gehele vraag !!!!!

Ieder zijn eigen mening, maar in het vervolg liever geen politieke discussies en statements meer. Deze website gaat over gratis software en computer-gebruik, niet over politiek. Daar zijn andere websites voor.

Verder een interessant streven om alternatieven voor Google, Apple, Microsoft, Facebook en Amazon te vinden, maar zonder politieke boodschap daarbij kan de vraag ook beantwoord worden.

Ik wil ook geen politieke discussies en heb dat hier al eerder geschreven . Maar hoe moest ik anders uitleggen waarom ik alternatieven zocht ?
Ik zal er in het vervolg rekening mee houden .

Alternatieven voor gmail en youtube zijn nog steeds welkom .

Prima

Zoeken met "email-client"+"gratis" op startpage levert o.a. deze link op: https://www.gratissoftwar...

Dank je wel , maar het zijn geen E-mails met een twee factor authenticatie die een code naar de gsm telefoon verstuurd via sms of spraakbericht .
Twee factor authenticatie wil ik er wel ophebben .

pfffffff

Wel eens gehoord van een zoekterm google-en (mail met twee-stap verificatie)?
https://veiliginternetten...
Toch niet zo moeilijk? Hoef je ook niet op dit forum te blijven doorzeuren.
https://www.google.com/se...

Wie om zijn privacy geeft , kan beter geen Gmail gebruiken .
Google leest uw mail, het staat immers in de voorwaarden .
Stoppen met het gebruiken van alle diensten van Google is de enige oplossing.
https://www.trouw.nl/nieu...

Ondertussen heb ik Gmail vervangen door de veel veilige gratis Tutanota.com op firefox met Yubikey U2F two-factor authentication . Dus geen smartphone nodig.
https://tutanota.com/blog...

En als ik ooit (maar dat zal wel niet) een smartphone zou kopen , dan wordt het zoiets .
De goedkope Linux smartphone, PinePhone .
https://webwereld.nl/nieu...
De gebruiker zelf kan bepalen welk besturingssysteem je gaat gebruiken .

YouTube voorlopig vervangen door bitchute.com .
Op Bitchute mag je gelukkig wél alles zeggen zonder censuur .
Filmpjes en personen die door YouTube zijn verwijdert , zijn daar terug vinden .
Helaas is Bitchute in het Engels .
Een Nederlandse variant is welkom . Iemand een tip ?

Ik zoek ook nog een goede Vertaaldienst die tekst EN hele webpagina's kan vertalen als vervanger voor Google Translate . (DeepL vertaalt geen Url van een webpagina helaas .)
Mag ook een Add-ons zijn .

Verder heb ik hier nog wat tips gevonden .

https://hackmd.io/@dasgee...

https://nl.wizcase.com/bl...

https://www.dlmplus.nl/20...

https://restoreprivacy.co...

Het kan niemand wat schelen , maar zoek lekker door

Is jou wat gevraagt ? als ik het tegen jou heb rammel ik wel een keer met de pispot .

Wat ben je toch een zakkenwassertje

@Ano
Je komt met rare vreemde ideeën en een vraag , je heb alle reacties gelezen en die bevallen je dus niet en nu kom je zelf met antwoorden.
Nou en , who te hell cares.

In de gevallen dat er censuur is , zoals bij ene meneer D. Trump of het oproepen tot rellen en geweld ( avondklok ) , lijkt me dat wel terecht en of dat nou van Google is of iets anders.
Steek even lekker zelf je hoofd in een pispot.

En je kan gewoon video's bekijken op YouTube , daarvoor hoef je niet in te loggen
en die kan je via een VPN verbinding bekijken

Jij heb schijnbaar mijn reacties niet goed gelezen . Ik wil ALLES van Google verbannen dus ook niet meer naar censurerende YouTube kijken . Ook niet met een VPN .
Als je daar alternatieven voor heeft , mag je weer reageren . Maar zo te zien ben jij niet de slimste want je zet je reactie onder de verkeerde . Of geeft Anoniem Anoniem antwoord ? Dus hou op met reageren en ga ergens anders de vervelio uithangen want voor mij ben jij niet interessant .

Er stond @ano , slimmerik en of ik wel of niet mag reageren maak ik zelf wel uit en jij dus zeker niet.
Van mij mag de redactie van G.S. jouw ook verbannen , maar dat zal er wel niet inzitten.
Je bent in ieder geval lekker aan het doorslaan , wat censureert YouTube dan volgens jou ?
Overigens , is ano niet toevallig Peter M.?

Jammer dat gratissoftwaresite mijn vraag heeft bestempelt als opgelost . Ik heb nog geen goede vervanger voor Google translate die ook web pagina's kan vertalen . Maar ja , ik leg me daar maar bij neer en gebruikt voorlopig maar
https://www.bing.com/tran...

Tot slot wil ik nog wel even antwoord geven op de vragen van Anoniem .

Op de vraag "is ano niet toevallig Peter M.?"
- Nee , ano is niet Peter M. maar ik vermoed wel dat jij "Anoniem" eigenlijk "Tron" heet en na een tegen reactie van Karel heb je je maar Anoniem genoemd.

Op de vraag "wat censureert YouTube dan volgens jou ?"
- Iedereen die kritische vragen stelt over het coronabeleid van het kabinet
en iedereen die niet links praat .

oa

https://www.ninefornews.n...

https://www.burgerfront.n...

https://www.mediacourant....

https://www.dagelijksesta...

https://www.ninefornews.n...

https://stichtingvaccinvr...

En nog veel meer .

Hier op gratissoftwaresite vraag ik alleen om alternatieven voor Big Tech .
Jij heb geen antwoord op mijn vraag en wil alleen maar discussiëren .
Dat kan , maar niet hier .
Voor discussiëren kan je mij vinden op een van de bovenstaande sites .

Op de vraag "wat censureert YouTube dan volgens jou ?"
- Iedereen die kritische vragen stelt over het coronabeleid van het kabinet
en iedereen die niet links praat .

Geef dan maar eens voorbeelden.
Robert "wappie" Jensen ? Oproepen op sociale media?
Donald Trump ? Die heeft een nieuw platform gevonden.
Of ben je ook een soort corona activist die ook gelooft dat er een verband is met 5G?
YouTube heeft inderdaad regels en als er mensen zijn die ze meerdere malen schenden, dan gooien ze er die vanaf , gek he.
Ik mis overigens Lange Frans, die met Janet Ossenbaard zijn karma schoon wil houden.
Die discussie roep je zelf op , maar misschien kan je met dit soort onzin maar
beter naar andere sites gaan.
Hier worden software problemen behandeld en als jijzelf je eigen rare vragen over beantwoord , hoef je wat mij betreft dan alleen al om die reden hier niet te zijn.
Denk jij nou echt dat het Google wat interesseert wat jij Googelt, behalve dan
dat er commerciële motieven zijn ?
Dat geldt overigens ook voor Bing (Microsoft).
Succes ermee, flapdrol.

Reageren