Zijn er alternatieven voor Big Tech?

Windows
Linux
Windows 10 + Linux mint
ano
10 januari 2021 - 23:01

Big Tech (Twitter , Instagram , Facebook , WhatsApp , YouTube , Amazon en Apple )
wil onze vrijheid van meningsuiting nu definitief aan banden leggen .
Op Twitter mag de Chinese ambassade mag wél heel blij tweeten over het steriliseren van Oeigoeren en het Iraanse regime mag wél doorgaan met tweeten dat Amerika dood moet. Maar een tegen reactie dulden ze niet .Zo zijn er meer dingen waar je geen kritiek op mag geven .
Want dan ben je ineens rechts volgens die extreemlinkse gekkies van de Big Tech .
Ze verwijderen of plaatsen je reactie niet of je krijgt een Ban want je reactie valt niet in hun staatje .
https://www.dagelijksesta...
https://www.dagelijksesta...

Welke alternatieven zijn er ?

zoekmachines Google kan ik vervangen door gooDuckDuckGo en StartPage .Dat is geen probleem .

YouTube kan vervangen worden door Banned.Video en Rumble maar die hebben onder hun filmpjes geen Nederlandse ondertiteling . Dat wordt voor mij moeilijk want mijn Engels is heel slecht .

Gmail kan vervangen worden door ProtonMail maar voor een twee factor authenticatie heb je een iOS of Android telefoon nodig en die heb ik niet . Ik gebruik alleen een pc.

Twitter , Instagram , Facebook, WhatsApp gebruik ik niet .
Is eventueel wel te vervangen door Signal maar de desktop-versie kun je alleen gebruiken als je die koppelt aan Signal op je Android-telefoon of iPhone.

Graag tips voor vervanging van die linkse Big Tech die ons monddood wil maken .

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Tron

Linkse Big Tech pfffff.. weer wat complot gebrabbel!

Want je bronnen zijn natuurlijk heel erg betrouwbaar...NOT!!

De Dagelijkse Standaard wordt met regelmaat beschuldigd van het brengen van nepnieuws en van het schrijven van artikelen om verontwaardiging op te roepen. Hoofdredacteur Michael van der Galiën verklaarde hierover: "Misschien zijn we weleens ongenuanceerd. Maar we pretenderen ook niet neutraal te zijn.

Als ik jou was zou ik gewoon je internet verbinding helemaal opzeggen..
scheelt je sowieso hoop geld en hoop foute info -wat je schijnbaar niet kan filteren - en je krijgt tijd voor het echte leven.|

Gegroet, anoniem wappie!

Cornelisafbeelding van Cornelis

En wat heeft dit gebrabbel en gescheld met computerproblemen te maken?
Helemaal niets dus.

Plaats zulke  reacties s.v.p. op een website waar dit wél op prijs wordt gesteld.

Anoniem

Twitter?

Karel

Beste Tron,
Deze website gaat over software en niet over andere politieke of medische zaken. Waarschijnlijk ben je even de weg kwijt ! Dat kan gebeuren in deze moeilijke tijden, maar blijf de werkelijkheid niet verliezen. DIT GAAT OM SOFTWARE en hou je dan ook aan deze regels. Misschien is het wel het beste dat JIJZELF je internet verbinding op moet zeggen. Verman je eigen !

Karel

Beste Tron,
Deze website gaat over software en niet over andere politieke of medische zaken. Waarschijnlijk ben je even de weg kwijt ! Dat kan gebeuren in deze moeilijke tijden, maar blijf de werkelijkheid niet verliezen. DIT GAAT OM SOFTWARE en hou je dan ook aan deze regels. Misschien is het wel het beste dat JIJZELF je internet verbinding op moet zeggen. Verman je eigen !

Anoniem

dit is weer een Peter Muijshondtje

Theoard

Jammer dat de redactie deze onzin niet direct verwijderd.

Anoniem

Mee eens

ano

Ik heb uitgelegd waarom ik niet meer gebruik wil maken van Big Tech dictators. Of je het nu met me eens ben of niet dat boeit me niet .
Dus graag alleen alternatieven tips zodat ik van deze bedrijven geen gebruik meer hoef te maken.
Ik zoek dus een groot vrij online videosite met NLse ondertiteling onder de filmpjes en waaronder je een reactie kan plaatsen in plaats van youtube .
En een veilige E-mail met twee factor authenticatie in plaats van Gmail .

Anti Wap

Gmail is redelijk veilig qua inloggen: Als je vanaf een andere pc of ander ip-adres inlogt op je Gmail krijg je een berichtje op je GSM dat er een inlogpoging op je account is.

Dat je geen reactie kan plaatsen op YouTube omdat je dan moet inloggen , is alleen maar toe te juichen.
You Tube video's kan je ook via VPN bekijken en er zijn genoeg andere grote video sites , waarschijnlijk zonder nl-ondertiteling ,dat kan je gewoon Google-en , of in jouw geval met Duck Duck Go o.i.d. .

ano

Lees wat ik schijf . Ik wil geen gebruik meer maken van Big Tech . Dus kom nou niet aan met gmail . En dat je op youtube moet inloggen is mij ook niet onbekend maar ik wil van youtube helemaal geen gebruik meer maken .
Vandaar dat ik alternatieven zoekt . Dus als je goede alternatieven heb dan hoor ik dat graag.

Anoniem

woef

Bert60

Woef woef

Kees

Beste @Ano, deze site is niet bedoeld om een, politieke, mening te spuien of een discussie in die trant te starten. Als je gewoon je vraag eenvoudig had gesteld als:"Graag tips voor vervanging van Big Tech" zonder verder commentaar ben ik er van overtuigd dat er best genoeg tips waren gekomen en zoniet dan kun je natuurlijk nog altijd verder op internet je licht op steken.Oh en nog wat...een klein beetje beleefdheid t.o.v. de mensen die de moeite nemen toch nog een antwoord te geven op je gestelde vraag komt de bereidheid om je verder op weg te helpen alleen maar ten goede. Succes verder met je zoektocht.

ano

Hierbij "Graag tips voor vervanging van Big Tech" .
Ook had ik al geschreven "Of je het nu met me eens ben of niet dat boeit me niet " Ik ben dus niet hier om een discussie te beginnen en wil alleen tips voor vervanging van Big Tech .
Verder ben ik heel vriendelijk .

Anoniem

Die zijn er niet, groen vinkje ervoor, probleem opgelost, doei .

Anoniem

Little Tech

WriTerafbeelding van WriTer

Geef het voorbeeld, stop het virus!

Als Vlaming/Belg gebruik ik naast Thunderbird voor e-mail ook nog Mail.be, misschien is dat iets voor je?

ano

Bedank maar Mail.be heeft geen twee factor authenticatie .
Ik zoek een veilige E-mail met twee factor authenticatie .

Anoniem

Gmail wel

Anoniem

bij jou is de aarde zeker ook plat .

Anoniem

Big Tech links? Laat je nakijken, man. Geloof het het zelf?

ano

En jij hoopt natuurlijk dat ik hap , nou helaas voor jou . Ik verlaag me niet tot jou niveau . Verder is je reactie inhoudsloos dus je had net zo goed niet kunnen reageren . Kom maar terug als je een antwoord weet op mijn vraag .

Anoniem

Je had net zo goed geen vraag kunnen stellen.

Anoniem

jij bent ook inhoudsloos . dus op jou ook maar niet meer reageren

freek

Je hebt al veel gedaan om je privacy te beschermen.
Voor ondertitels op YT is er helaas geen vervanging, je kunt met vpn en incognito toch nog behoorlijk anoniem blijven.
Als je een chat-app zoekt kun je Telegram nemen, je krijgt eenmalig een verivicatiecode per sms gestuurd en dan ben je er met TelegramDesktop.
Je kunt een telefoon lenen voor die code eventueel. Daarna dat nummer op verborgen zette.

ano

Bedank maar dat zoek ik niet .
Omdat ook youtube censureert (net als twitter) wil ik deze bedrijven zo min mogelijk gebruiken .Zonder vrijheid van meningsuiting is er geen democratie , ongeacht welke mening je hebt , natuurlijk wel tot een grens want b.v. oproepen tot geweld kan natuurlijk niet.
https://opiniez.com/2020/...
Vandaar dat ik youtube en gmail wil vervangen .

Anoniem

Leuk linkje met complotdenkers en van mensen die een beetje de weg kwijt zijn
(Jensen).
Verwacht je nu echt dat er hier mensen zijn die heet hele www afstruinen naar de zelfde soort video websites?
Zoek eens contact met de mensen van dat linkje.

freek

goed stukje van opiniez.
Ik snap niet zo goed wat er mis is met protonmail en wil je youtube gebruiken voor uploads of alleen maar kijken en daar een waardige vervanger voor? zoals bitchute? Geen enkele videosite heeft een vertaalservice behalve youtube.

ano

protonmail is goed alleen heb ik geen smartphone en die heb je nodig voor als je van de twee factor authenticatie gebruik wil maken . Een paar honderd euro voor een smartphone die gemiddeld 3 jaar mee gaat heb ik er niet voor over . Als zo'n smartphone niet meer geüpdatet word heb je er niets meer aan .
BitChute is een vrije videosite en is goed maar mijn Engels is niet zo best . Jammer dat het geen vertaalservice heeft .

ano

Hoe zouden Doven en Slechthorenden sites zoals BitChute bekijken zonder ondertiteling en vertaalservice . Zijn daar geen externe programma's of Add-ons voor ?

Anoniem

met rook signalen , kan je zelf de rook coderen , en geen last van wie dan ook.je wilt niet op youtube je wilt niet op twitter een telefoon is te duur , wat doe je en wil je dan nog op internet .wil je geen you tube kijken , kijk dan niets en ga dan lekker in een hutje op de hei wonen , zonder internet hoef je niet te zeuren ook

ano

Al zou een smartphone goedkoop zijn , dan wil ik het nog niet kopen . Voor ProtonMail met een twee factor authenticatie heb je een iOS of Android smartphone nodig .
iOS is van Apple .
Android is van Google .
Dat zijn dus de Big Tech bedrijven .
Ik wil de Big Tech bedrijven die aan censuur doen geen stuiver meer laten verdienen en zal dus nooit een smartphone van hun kopen .
Verder reageer de volgende keer alleen als je alternatieven voor Big Tech heb want dat is mijn vraag .
En als je een volgende keer weer zo'n nutteloos antwoord geeft , geeft ik daar niet eens meer antwoord op .

Anoniem

je hapt anders aardig voor iemand die niets van het leven begrijpt en met waan iedeen leeft jij het geen vervanger nodig voor big tech maar een psychiater !!! maar dat was al eerder aangegeven dat jij je moest laten nakijken , dat is mijn antwoord op jou vraag , want dat is ook de vervanger voor jou probleem , maar ja voor dat je dat door het ........................
mijn antwoord was in iedergaval net zo NUTTELOOS als jou !!!!! en deze gehele vraag !!!!!

redactieafbeelding van redactie

Ieder zijn eigen mening, maar in het vervolg liever geen politieke discussies en statements meer. Deze website gaat over gratis software en computer-gebruik, niet over politiek. Daar zijn andere websites voor.

Verder een interessant streven om alternatieven voor Google, Apple, Microsoft, Facebook en Amazon te vinden, maar zonder politieke boodschap daarbij kan de vraag ook beantwoord worden.

ano

Ik wil ook geen politieke discussies en heb dat hier al eerder geschreven . Maar hoe moest ik anders uitleggen waarom ik alternatieven zocht ?
Ik zal er in het vervolg rekening mee houden .

Alternatieven voor gmail en youtube zijn nog steeds welkom .

redactieafbeelding van redactie

Prima

Anoniem
Anoniem

Zoeken met "email-client"+"gratis" op startpage levert o.a. deze link op: https://www.gratissoftwar...

ano

Dank je wel , maar het zijn geen E-mails met een twee factor authenticatie die een code naar de gsm telefoon verstuurd via sms of spraakbericht .
Twee factor authenticatie wil ik er wel ophebben .

Anoniem

pfffffff

Anoniem

Wel eens gehoord van een zoekterm google-en (mail met twee-stap verificatie)?
https://veiliginternetten...
Toch niet zo moeilijk? Hoef je ook niet op dit forum te blijven doorzeuren.
https://www.google.com/se...

Reageren