Gebruik jij de gratis Word, Excel en PowerPoint apps op je smartphone of tablet?

Microsoft is druk doende zijn indrukwekkende arsenaal aan multi-platform Office-apps verder uit te breiden. Microsoft Word, Excel en PowerPoint waren al een tijd gratis beschikbaar (met de meeste bewerkingsfuncties zonder dat je een abonnement nodig hebt) voor iPhone, iPad, Windows Phone en Android tablets. Ook OneNote is verkrijgbaar voor alle mobiele besturingssystemen en de zeer handige gratis Office Lens scanner is daar deze week bijgevoegd.

Voor Android smartphones waren tot nu toe de losse Microsoft Office-apps nog niet beschikbaar (alleen Microsoft Office Mobile voor Android smartphones), maar daar gaat verandering in komen. Binnen afzienbare tijd kun je Word, Excel en PowerPoint ook op je Android telefoon verwachten. En als je niet kunt wachten kun je nu al een preview van deze Office-apps downloaden. Ga naar deze Google-Plus-pagina van Microsoft en volg de instructies (soms moet je even een paar uur wachten voor het werkt).

Onze vraag is:
Gebruik jij Office-apps (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Office Lens, Office Mobile) van Microsoft op je tablet of smartphone?

En in de reacties horen we graag waarom je het handig (of juist niet handig) vindt om bepaalde Office-apps op je smartphone of tablet te gebruiken!

Ja, op mijn Android tablet
9% (47 stemmen)
Ja, op mijn Android smartphone
11% (57 stemmen)
Ja, op mijn iPad
4% (20 stemmen)
Ja, op mijn iPhone
2% (8 stemmen)
Ja, op mijn Windows Phone
3% (13 stemmen)
Ja, op mijn Windows tablet
3% (14 stemmen)
Ja, op mijn tablet én telefoon
3% (18 stemmen)
Nee, alleen Microsoft Office op mijn pc of laptop
45% (233 stemmen)
Nee, alleen Microsoft Office op mijn Mac
2% (12 stemmen)
Ik gebruik nergens Microsoft Office
16% (83 stemmen)
Anders, namelijk... (laat in de reacties weten)
3% (15 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 520
Deel dit artikel: 

Reacties

Er is niks beter dan een desktop PC met windows 7a10 zeg redactie waar zijn aldie vragen voor nodig?!.

Nee gebruik geen Microsoft office software(apps) op mijn Android smartphone daar heb ik eenmaal een desktop PC voor.

Xxx

Ik gebruik de Office programma's op mijn tablet, omdat ik dan de documenten waar dan ook kan lezen. Ik kan dan ook op locatie indien nodig wijzigingen aanbrengen. Ik heb dan ook nog de keuze om de documenten in de cloud op te slaan of deze gewoon op de tablet op te slaan. Omdat ik geen mobielinternet gebruik is opslaan op de tablet het handigst. Ik begrijp overigens dat de vijf hiervoor staande bezoekers de vraag niet hebben begrepen.

Gebruik(te) MS Office 2003 op mijn oude Windows XP computer, op mijn nieuwe LibreOffice!

Zeer tevreden met WPS Office

Ik heb office op Android geprobeerd, omdat het niet mogelijk is bestanden lokaal op te slaan er weer vanaf gegooid. Vanwege Google Play Servioces met 80 machtigingen (verplicht) over aan het stappen naar Windows Phone.
Daarbij kun je bestanden wel lokaal opslaan bij Office echter de mogelijkheden zijn beperkt, zo kun je geen regels verwijderen, celinhoud verplaatsen is me ook niet gelukt Ik gebruik Office voornamelijk mijn PC en mijn notebook.Ik probeer wel eens alternatieven maar geen daarvan heeft opties die ik veel in Excel gebruik.

Ik ben IMAC bezitter en gebruik hoofdzakelijk Libre Office en soms Pages (word prog. van Apple). Ik kan met Libre Office alle bestandsvormen lezen en aanmaken. Ik ondervind geen compatibliteitsproblemen met Windows gebruikers of andere systemen. Ik ben zeer tevreden met Libre Office dat voor mij nagenoeg hetzelfde kan als MS Office.

WPS Office gratis en goed!

Ik gebruik alleen Microsoft Office op mijn vaste (laptop) computer. Heb alleen de selectie ´´MS Word´´ in gebruik. De rest is uitgevinkt. (Gebruik geen Powerpoint, exel, of dat soort mogelijkheden.) Ik heb geen tablet, of smartphone. Ik heb nog een oudere Nokia N96 in gebruik. Hierop gebruik ik geen apps. Gebruik nog geen smartphone.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
hon_arije