Preview-update KB4586853 voor Windows 10 versie 20H2 en 2004

Maandagavond 30 november is de preview-update KB4586853 voor Windows 10 versie 20H2 en 2004 verschenen.

Donderdag 19 november waren de preview-updates voor Windows 10 versie 1909 en 1903 met nummer KB4586819 al uitgebracht. Ook kun je een Cumulative Update Preview voor het .NET Framework aangeboden krijgen. Deze preview wordt vreemd genoeg wel automatisch geïnstalleerd als je zoekt naar updates.

Dit zijn optionele testupdates voor Windows 10 die je beter niet kunt installeren (tenzij je heel veel last hebt van een van de opgeloste problemen).

Versie Preview-update Build Datum
Windows 10 20H2 KB4586853 19042.662 30 november 2020
Windows 10 2004 KB4586853
19041.662
30 november 2020
Windows 10 1909 KB4586819 18363.1237 19 november 2020
Windows 10 1903 KB4586819
18362.1237
19 november 2020

 
Voor bedrijven die Windows 10 Server gebruiken is er een out-of-band (tussentijdse) beveiligingsupdate die een kwetsbaarheid in Kerberos authenticatie oplost. Niet van belang voor thuisgebruikers. Deze update wordt dan ook niet via Windows Update aangeboden.

Let op!

Deze preview-updates zijn optioneel (bedoeld voor het bedrijfsleven voor testdoeleinden) en verschijnen meestal in de derde of vierde week van de maand. Ze zijn beschikbaar onder het kopje optionele updates in Windows Update en worden niet automatisch geïnstalleerd.

Je kunt ze ook beter niet te installeren, want bij de volgende cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdates krijg je deze kwaliteitsupdates ook meegeleverd - en dan beter getest (er kunnen nu nog fouten in zitten)! Deze updates zijn letterlijk een preview van de beveiligingsupdates een maand later.

Probleemoplossingen KB4586819 in Windows 10 20H2/2004

KB4586853 voor Windows 10 versie 20H2 en 2004 is een preview-update die maar liefst 45 fouten oplost. Daarbij zijn problemen met Xbox game consoles, USB 3 hubs en het schermtoetsenbord verholpen. Ook zijn enkele geheugenlekken gedicht en is een 'E_UNEXPECTED'-fout gerepareerd waardoor updates niet wilden installeren.
 

Alle details van de foutoplossingen kun je hier nalezen.

Probleemoplossingen KB4586819 in Windows 10 1909/1903

KB4586819 voor Windows 10 1909 en 1903 van 19 november repareert 33 problemen, waardoor games die spatial audio gebruiken konden vastlopen, bureaublad achtergronden (wallpapers) en het startmenu niet correct werden weergegeven, Verkenner kon crashen en PowerShell een flink geheugenlek had. Ook het niet werken van de 'Ik ben mijn PIN vergeten' functie op het inlogscherm moet verholpen zijn.

Alle details van de foutoplossingen kun je hier nalezen.

Windows 10 versie 1809 niet meer ondersteund

Windows 10 versie 1809 is sind 10 november jongstleden End Of Life (EOL) en krijgt geen updates meer via Windows Update.

Preview-updates installeren (optioneel)

Bovengenoemde probleemoplossingen krijg je ook allemaal meegeleverd met de cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdate van volgende maand, je hoeft deze preview-update dus niet te installeren (beter niet zelfs, omdat ze soms nieuwe problemen veroorzaken)! Maar als dit toch wilt dan kan dit op de volgende manier:

1. Voor Windows 10 1909 of lager

Klik op Downloaden en installeren onder het kopje Optionele updates beschikbaar:

2. Voor Windows 10 versie 2004 en hoger

Klik op Optionele updates weergeven:

Zet een vinkje bij de update en klik op Downloaden en installeren:

Eventuele problemen met deze updates horen we graag in de reacties hieronder.

Uitleg Windows 10 versies

Windows 10 versie 2004 is sinds 27 mei te downloaden. Dit is de nieuwste halfjaarlijkse onderdelenupdate voor Windows 10. Op 12 november 2019 is Windows 10 versie 1909 verschenen. Daarvoor was Windows 10 versie 1903 sinds 21 mei 2019 te downloaden.

Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versie- en buildnummer je hebt.

Je kunt er sinds juni 2019 voor kiezen om grote halfjaarlijkse Onderdelenupdates van Windows 10 over te slaan. Maximaal één tot anderhalf jaar. Als een Windows 10 versie geen updates meer krijgt ('end of life' is) dan krijg je, enkele maanden van tevoren, een verplichte - automatische - upgrade naar een volgende versie. Hier zijn de data:

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 1809 10 november 2020
Windows 10 1903 8 december 2020
Windows 10 1909 11 mei 2021
Windows 10 2004 14 december 2021
Windows 10 20H2 10 mei 2022

Deel dit artikel: 

Reacties

Deze update heb ik aangeboden gekregen op 30 november, zag hem nog niet in jullie lijstje staan.

Preview cumulatieve update voor Windows 10 Version 20H2 voor systemen op basis van x64 (KB4586853)

Klopt, ik ook, en heb nu een nieuwe knop in het systeemvak met 'nu vergaderen' in beeld. Kan niet vinden waar de functie in het systeem aan of uit te vinken valt.

begrijp na wat zoeken dat het bij de teams uitbreiding hoort, dus niet standaard in windows 10 zit...

Nu vergaderen gaat met Skype. Lees onze nieuwe tip hier:
https://www.gratissoftwar...

En deze is na de gewone november-update verschenen.

Ook voor de 2 nieuwste versies van wind 10 is deze update inmiddels verschenen. Brengt het versie nr naar 19041.662 en 19042.662

Voor Windows 10 20H2 build 19042.631 is handmatig de update KB4594440 te downloaden. Een preview (cumulatieve) update die met name het zgn. "Kerberos-verificatie" probleem oplost (waar weinigen last van zullen hebben).

Die heb ik toch stiekem geïnstalleerd;-)

Ik kreeg hem automatisch aangeboden, binnen 5 minuten geïnstalleerd en tot nu toe geen problems.....

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit-rus_and