Wat is Nu vergaderen knop in systeemvak en hoe te verbergen?

Sinds de preview-updates van eind oktober en de cumulatieve beveiligingsupdates van half november is er een nieuwe knop op de systeembalk van Windows 10 verschenen: Nu vergaderen Of Meet Now in het Engels). Wat voor knop is dat en hoe kom je ervan af als je er geen gebruik van maakt?

Wat is Nu vergaderen?

'Nu vergaderen' speelt in op de COVID-situatie waarin veel mensen thuiswerken en op afstand contact met elkaar hebben. De Nu vergaderen-knop heeft een camera-icoontje:

Als je erop klikt zie je het volgende:

Je kunt Nu vergaderen klikken en een videovergadering met Skype beleggen of Deelnemen aan een vergadering als je uitgenodigd bent voor een Skype videovergadering (teleconferentie). Lees hier uitleg van Microsoft over Vergader Nu.

Hoe verwijder je de Nu vergaderen knop van de systeembalk?

Als je hier nooit gebruik van maakt dan kun je ook rechtsklikken op het Nu vergaderen camera-icoontje in de systeembalk en kiezen voor Verbergen.

Als je Nu vergaderen hebt uitgeschakeld in de systeembalk en je wilt het icoontje toch weer terug hebben, dan kun je naar Instellingen | Persoonlijke instellingen | Taakbalk gaan en onder het kopje Systeemvak klikken op Systeempictogrammen in- of uitschakelen.

Zet vervolgens het schakelaartje weer aan bij Nu vergaderen.

Deel dit artikel: 

Reacties

Bij aanloggen in hotmail komt de startpagina in de nu vergaderen tab bovenaan de systeembalk.
Rechter muisknop biedt geen mogelijkheid om dit uit te schakelen, er uit te geraken of te verbergen. De Inbox is niet meer zichtbaar. Hoe op te lossen om de mail berichten te zien en te beantwoorden?

Verwijderen en verbergen zijn 2 totaal verschillende dingen. Noem het geen verwijderen als verwijderen helemaal niet mogelijk is!

Check.

Dek altijd je camera af, en je micro. En ja hebt helemaal gelijk verbergen is NIET verwijderen!!!!

Heb KB4586781 op 11-11-2020 geïnstalleerd op mijn Windows 10 versie 20H2.
Nog geen Nu vergaderen knop gezien.

ik zie die Nu vergaderen knop helemaal niet .......

Welke Windows 10 versie heb je? En heb je de november beveiligingsupdate al?

Op mijn laptop met camera en microfoon is de knop er wel, op twee desktops zonder camera heb ik m niet gekregen ondanks de win 10 pro versie(s) die ook helemaal up to date zijn. hardware bepaald of juist gepusht naar de win 10 home editie op de laptop?

lijkt mij een vrij logisch criterium voor de wel/niet aanwezigheid van die knop .......

Ja dat zal het zijn

Maar dat is het niet,ik heb hem op een virtuele computer versie 1909 gekregen die helemaal geen camera heeft en op mijn gewone versie 2004 niet,kan overigens prima skypen.

ik heb 20H2. Welke KB van die beveiligingsupdate is dat?

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
n_derland