Windows 8.1 krijgt vanaf 10 januari 2023 geen updates meer

Op 10 januari 2023, is het zover: dan krijgt Windows 8.1 zijn laatste maandelijkse update. Microsofts oude besturingssysteem uit 2012 (Windows 8 verscheen toen, de upgrade naar 8.1 in 2013) heeft dan ruim tien jaar ondersteuning gekregen.

Na 10 januari is het afgelopen. Windows 8.1 werkt nog wel gewoon, maar als je veilig wilt blijven computeren dan moet je upgraden naar Windows 10 of Linux op je pc zetten. Want Windows 8.1 krijgt geen beveiligingsupdates meer na dinsdag 10 januari.

Als je Windows 8.1 draait en een geldige licentie hebt dan kun je nog altijd gratis upgraden naar Windows 10. Of je kunt kijken naar een nieuwe start voor je pc met Linux.

Bron: 

Reacties

Mijn W8.1 pc krijgt nog steeds beveiligingsupdates (al twee keer gebeurd na januari 2023)

Btway.. Windows 8 en 8.1 zijn minst gebruikte Os-en laaste jaren..

Windows 7 was zelfs na 10 en 11 meestgebruikte systeem verleden maand!
Zowel wereld wijd / Europe of zelfs in alleen Nederland

Handige site met dit soort statistieken > https://gs.statcounter.co...

Stukje naar benden kan je instellen per regio of per land...

En ook krijgt op dezelfde datum de ESU update van windows 7 zijn laatste!

(dat was via msoft 3 jaar lang extra verlengde betaalde update....maar daar was een "gratis" oplossing/patch voor )

Wel jammer, want Imo was dat nu juist het beste OS !
en ook voor veel computers met wat oudere hardware.../ bv moederborden die max maar 2 Gb Ram konden plaatsen.

Je kan natuurlijk wel overstappen naar Windows 10, maar dat haalt de snelheid wel uit de computer. Zeker van mijn kleine lieve Medion Akoya 10,1" laptopje met touchscreen (MD99330 van 2014).

Ik heb ook zo'n kleine lieve Medion Akoya 10,1" laptopje met touchscreen, dat was al geen snelheidsmonster en nu al helemaal niet meer. Ik had er maar Ubuntu op geïnstalleerd, op deze manier toch nog veilig te gebruiken om mee te internetten en zo ;)

Ubuntu is ook nog vrij zwaar voor je lieve kleine laptopje. Beter zou zijn om te kiezen voor Lubuntu, Xubuntu, Bodhi Linux, AntiX, Linux MInt xfcw of mate. Linux Mint is heel gebruiksvriendelijk en makkelijk te installeren. Bodhi Linux en AntiX zijn super licht maar minder gebruiksvriendelijk en waar Bodhi Linux eenvoudig is te installaren is AntiX moeilijk (bij een dualboot) maar eenvoudig als je het systeem op de hele schijf installeert.

de verschillen zijn klein als het gaat om snelheid. Naast Ubuntu draait op het kleine laptopje ook Fedora, mij bevalt deze Linux versie het beste , beter dan alle andere die je benoemt.Beter in de zin van, voelt goed qua snelheid en gebruikerservaring, goed leesbaar op een klein scherm en het gevoel, het is niet te traag.

Fedora heb ik geen ervaring mee. Maar goed te lezen dat Fedora bevalt. De verschillen zijn over het algemeen vrij klein. De specificaties van dit laptopje zijn helemaal nog niet zo slecht. Dat scheelt. Ik heb nog een laptop met 1GB RAM en een hele trage processor.Dan is de een lichte distro noodzakelijk.

Ik gebruik het nog steeds. Wel met Classic Shell en hierdoor is Windows 8.1 de beste combinatie van sterke punten uit Windows 7 en 10, zonder zwakke punten zelfs.

Ik vond Windows 8.1 geweldig om mee te werken, het was licht snel en kleurrijk, misschien voor zakelijk gebruik wat minder maar voor thuis was ie prima, ik had um graag nog wat langer op mijn pc gehad, maar helaas, zijn opvolgers 10 en 11 doen het ook prima, en toch heb ik daar minder plezier mee, het zij zo c'est la vie!

Wie gebruikt nog deze versies? Toch al lang niemand meer hahaha

Windows 8 wordt nog door 0,64% en Windows 8.1 wordt nog door 2.31% van de Nederlandse computerbezitters met Windows gebruikt.
Zie: https://www.gratissoftwar....
Maar goed dat je die niet allemaal een euro hoeft te geven, want dan was je arm geweest. Dan lach je wat minder, denk ik.

Verwaarloosbaar aantal dus
Hhaha

Ik gebruik, tot mijn tevredenheid, nog altijd Windows 8.1, maar wat na de beëindiging van de ondersteuning ?

Om met Ramses Shaffy te spreken: Wij zullen doorgaan....

Windows 8 en 8.1 zijn nooit geliefd geweest. Zelf heb ik er niet veel mee gewerkt, maar toch vond ik deze versies niet slecht. Je moest er na Windows 7 even aan wennen, dat wel.

Zoals ik het zie, vooral met de 8.1 versie: De beste Windows versie ooit. Vanaf 10 doet de Google-iaanse hebzucht naar privé gegevens zijn intrede. Bij 11 is dat nog een graadje erger.

Windows 8.1 updaten naar Windows 10 is nog steeds mogelijk.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
oostenr_jk