Windows 10 niet meer gratis met Windows 7/8.1 licentie in 2023

Update 12 oktober 2023

Het is nu definitief voorbij: je kunt niet meer Windows 10 installeren en activeren met een licentiesleutel van Windows 7/8.

Update 29 september 2023

Het lijkt erop dat Microsoft, acht jaar na de introductie van Windows 10, de mogelijkheid om met een Windows 7 of 8.1 licentie gratis te upgraden naar Windows 10 heeft afgesloten of binnenkort zal afsluiten. Bij een test op 29 september lukte het ons nog een verse Windows 10 installatie te activeren met een Windows 7 licentiesleutel. Maar hoe lang dit nog werkt is de vraag. Als je nog gratis wilt upgraden is haast geboden, zo lijkt het.

Dus helaas (binnenkort) geen gratis Windows 10 meer met een licentie van Windows 7/8.1!

Als je zonder licentie Windows 10 installeert krijg je trouwens wel een werkend systeem. Alleen enkele opties om Windows 10 te personaliseren zijn uitgeschakeld.

Gratis upgraden van Windows 10 naar 11 is ook nog mogelijk - als je pc geschikt is voor Windows 11.

Originele bericht

Op 29 juli 2016 is Microsoft officieel gestopt met het aanbieden van gratis upgrades van Windows 7 en 8.1 naar Windows 10. Is Windows 10 nu dus echt niet meer gratis te krijgen en moet je betalen voor een licentie? Toch niet. Windows 10 is ook in 2023 nog altijd gratis - als je een geldige Windows 7 of 8.1 licentie hebt.

Je kunt gratis:

  • Upgraden vanaf Windows 7 of 8.1 naar Windows 10 met behoud van je persoonlijke bestanden en apps (makkelijkste)
  • Een schone installatie van Windows 10 doen (voor gevorderden)

Onderstaande methoden werken meestal prima, maar maak altijd een backup (zie onderaan) voor je begint mocht er toch iets niet goed gaan!

A. Gratis upgrade van Windows 7/8.1 naar Windows 10

Ed Bott van ZDNet stelt dat je nog gewoon met de Media Creation Tool gratis kunt upgraden of een iso kunt maken om Windows 10 gratis op een andere pc te installeren. Wij hebben dit zelf getest en ook onder dit artikel zijn heel veel reacties te vinden van gebruikers die in 2022 nog gratis Windows 10 hebben geïnstalleerd of een gratis upgrade vanaf Windows 7 of 8.1 hebben gedaan! Het werkt dus nog steeds.
 
Voorwaarde is wel dat je pc Windows 7 of Windows 8.1 draait en dat je een geldige licentiecode voor Windows 7 of 8.1 hebt. Dan doe je als volgt (voor gevorderden):

1. Ga naar de Download Windows 10 pagina

2. Klik op Hulpprogramma nu downloaden

3. Open de gedownloade MediaCreationTool, accepteer de voorwaarden en kies Deze pc nu bijwerken. Dit is het makkelijkste: de upgrade naar Windows 10 wordt gelijk in werking gesteld.

Je kunt ook Installatiemedia voor een andere pc maken, waarna je een setup-bestand voor usb stick (minstens 4 GB) of een ISO met Windows 10 downloadt en je Windows 10 zelf kunt installeren. Dit is echter voor gevorderden.

Als je kiest voor Deze pc nu bijwerken (wat het makkelijkste is) dan kan de upgrade enkele uren duren (bij ons een uur of drie, maar langer kan ook).

4. Kies voor Persoonlijke bestanden en apps behouden als dit gevraagd wordt.
Zo worden al je foto's, documenten, bladwijzers, mail en apps ook overgezet. De pc wordt meerdere keren herstart en je moet af en toe nog klikken op Verder, OK of soortgelijke knoppen.

Geactiveerde Windows 10

Na installatie heb je volgens Ed Bott gelijk een geldige digitale Windows 10-licentie die geactiveerd is (dit kun je controleren onder Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Activering). Bij de upgrade zoals hierboven beschreven heb je de productcode niet eens nodig, er wordt niet naar gevraagd tijdens het installatie-proces, als je Windows 7 of 8.1 installatie maar geldig is. Dan krijg je een geldige digitale licentie voor Windows 10.

Het lijkt er dus op dat Microsoft het niet zo erg vindt als gebruikers nog gratis upgraden naar Windows 10. Deze sluiproute is in elk geval nog altijd niet dichtgetimmerd. En Ed Bott heeft wel vertrouwen in de geldigheid van de Windows 10 activatie op deze wijze:
Of course, I'm not a lawyer, and this column isn't legal advice. But I will say that I am personally confident in the activation status of my newly upgraded PC.

B. Schone installatie Windows 10

HowToGeek zet de methoden op een rijtje om nog altijd gratis Windows 10 schoon te installeren:

  1. Download en installeer Windows 10 en activeer de installatie met een geldige Windows 7 of 8.1 licentie-code. Windows 10 wordt nu geactiveerd via de servers van Microsoft (controleer dit onder Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Activering). Je hebt nu een digitale licentie voor Windows 10.
  2. Herinstallatie van Windows 10 is ook nog gratis als je eerder een gratis upgrade had gedaan (maar dit lijkt ons vrij logisch).
  3. Je kunt Windows 10 ook gewoon installeren zonder licentie-code. Je krijgt dan een watermerk op je bureaublad en af en toe waarschuwingen om Windows 10 te activeren. Verder kun je bepaalde Persoonlijke instellingen (achtergrond, thema enzovoort) niet aanpassen. Maar Windows 10 werkt wel gewoon. Microsoft kan natuurlijk maatregelen nemen tegen dit soort niet-geactiveerde installaties, maar voorlopig werkt dit al jaren zo.

Voorbereidingen

Voordat je aan de slag gaat met deze gratis upgrade route of schone installatie moet je wel voorbereidingen treffen:
- Maak een backup van je gegevens! Bijvoorbeeld op een externe harde schijf, zodat je al je documenten, foto's, filmpjes, muziek, mail, favorieten/bladwijzers, contacten en meer terug kunt zetten.
- Wees er zeker van dat je een geldige Windows 7 of 8.1 installatie hebt die bovendien up-to-date is (de laatste updates heeft).
- Als je ook nieuwe hardware in je pc plaatst kan dat problemen geven met de licentie, omdat Microsoft de computer dan als nieuw beschouwt. Eerst upgraden op de oude pc en daarna nieuwe hardware plaatsen kan dit verhelpen, blijkt uit veel reacties hieronder.

Ook in 2023 melden bezoekers van GratisSoftware.nl dat de gratis upgrade nog steeds gewoon werkt. Lees de reacties hieronder. En bij onze eigen tests konden we nog gewoon Windows 7 en 8.1 gratis upgraden naar Windows 10.

Heb jij ervaringen met de upgrade naar/installatie van Windows 10? Deel ze in de reacties hieronder!

Reacties

Het schijnt -vanaf vandaag- toch op te houden: zowel van 7/8.1 naar 10
En ook naar 11 met een key van 7 en 8.1
Maar lees daar in de comments dat het met oudere 10 versie nog wel lukt....

Leesvoer! > https://www.deskmodder.de...

klopt , ik denk dat het beter is dit artikel eraf te halen , zeker omgat GS een nieuw artikel heeft gemaakt .

Upgrade naar Windows 10 met Windows 7/8.1 licentie is niet meer mogelijk | GratisSoftware.nl (gratissoftwaresite.nl)

waar ik het volgede al in aan gaf 

het was al niet meer aanteraden om met windows 7 of 8 te werken omdat deze allang geen updates meer krijgen .

 

maar voor de mensen die de upgrade van windows 7 of 8 naar windows 10 hebben gedaan is het aan te raden om hun activering met microsoft account te koppelen , zodat ze bij een eventuelen schone instakatie geen problemen hebben om te activeren 

Windows activeren - Microsoft Ondersteuning

HaHa je bent een grappenmaker Bart, een gloednieuwe pc met windows me.

Ik heb onlangs een nieuwe laptop met een voorgeinstalleerde Windows ME erop gekocht, ik heb getracht om deze versie van windows te upgraden naar windows 11, maar wat ik ook probeer, het lukt gewoon niet, wat moet ik doen, ik ben helemaal radeloos!

Onder w7 werkte MediaCreationTool en update assistant niet. Via een andere pc met de mediacreationtool een dvd gemaakt. vervolgens in w7 de setup gestart om eerst de update te starten. ingelogd met MS-account en gekeken if de pc bij de devices stond. Dit voor de bevestiging dat de licentie echt digitaal geactiveerd was. Vervolgens opgestart van de DVD om een clean install te doen want ik ben geen voorstander van updaten van een OS en dan die mix houden. Na de clean install en het inloggen met de MS-account was alles weer prima geactiveerd. Uiteraad eerst een backup gepakt van de bestanden die ik wens te houden want ik heb bij de clean install alle partities gewist. Suc6 ermee.

Beste leden,

Wat moet ik doen als de MediaCreationTool niet werkt??
Been beetje radeloos!Ik heb een Toshiba Portege Z30-A
Hoor het graag van jullie!!

gewoon Rufus downloaden en met rufus de gewenste windows versie downloaden op een usbstick zetten en met de stick de Pc opnieuw opstarten. Of van de iso af instaleren en lees dan in beide gevallen de instructie.

Updaten is vandaag nog gewoon gelukt met de MediaCreationTool. Dus het werkt nog steeds in juni 2023. Ik had een pc met Windows 8.1 en nu Windows 10 Home. De licentie is helemaal in orde en alles werkt perfect. En ook al is Windows 10 momenteel niet meer zo duur, deze manier heb ik toch liever. Dank je wel voor de duidelijke beschrijving. Ik heb gewoon voor de makkelijke manier gekozen en heb zo ook al m'n bestanden gewoon nog op de pc staan. (had wel een back-up gemaakt voor de zekerheid natuurlijk)

tips zijn welkom hier lukt het op de een of andere wijzen niet

Mediacreationtool werkte bij mij ook niet op win 7 en dat was de enige optie.Maar via mijn Android telefoon kon ik het iso bestand op de site wel downloaden. Ongeveer 5Gb voor 64bit en 3Gb voor 32bit versie. Wit

Gisteren twee laptops omgezet naar Windows 10. Een draaide op Windows 8 en die ging heel makkelijk met deze stappen. De andere draaide nog op Windows 7 home edition. Daar keer ik in eerste instantie steeds een foutmelding. Zie ook twee opmerkingen hieronder, daar heb ik ook aangegeven hoe ik het voor elkaar heb gekregen dat deze laptop nu ook op Windows 10 draait.

l wat Windows 10 doet met:
1. De recovery partitie (Win 8.1).
2. Als je toch even terug naar 8.1 wil om wat voor een reden dan ook.
3. Eens naar 11 wil

Ik heb windows 7 home edition. Ik kan het hulpprogramma wel downloaden en opstarten maar krijg de melding dat het niet werkt vanwege foutcode 0x8007F8F - 0x20000

Ik heb dezelfde ervaring

Ik had dezelfde foutcode en heb aan dit forum wat: gehad https://answers.microsoft...
Uiteindelijk was deze handeling: https://download.microsof...
Wat er bij mij uiteindelijk voor heeft gezorgd dat ik Windows 10 op mijn Windows 7 home edition computer kreeg. Misschien dat jullie er wat aan hebben.

Beste Joanne, geweldige informatie. Daardoor kon ik nu ook in mei 2023 nog de upgrade uitvoeren. Top!

Bij mij ook gelukt.Dankjewel.

05-02-2023
Zojuist op de beschreven manier een gratis update naar Windows 10 Pro gedaan vanaf "een misschien niet via de gebruikelijke weg verkregen" Windows 7 Ultimate.
Werkt dus nog steeds, en ook voor een bepaalde andere groep mensen. ;)

Mijn laptop met werkend op W 8.1 heb ik back-up van gemaakt en W10 is nu aan met setup W10 bezeg, maar staat nu al 4 uur met tekst”we bereiden een paar dingen voor” maar verders gebeurd er niets. Wat doe ik fout of zo? Ik durf ook de setup niet af te breken. Ik kan geen foto meesturen van mijn beeldscherm met deze tekst.
Laptop is Medion AKOYA .

Doe een schone installatie met een DVD of een USB-stick waarop het ISO bestand W10 is gezet.

20-01-2023 Top dit advies, heb het uitgesteld totdat ik dacht nu moet ik, de tool gedraaid en ik had een geldende licentie 8.1.
Nu dus een digitale licentie voor Windows 10, niet veracht dat het lukken zou maar na 2,5 uur alles klaar.
Even aan het kijken geweest maar printen etc het werkt, ben er erg blij mee, pc is uit 2014 en een i5 4de generatie gaat dus hopelijk op deze manier nog enkele jaren mee, bedankt windows voor mogelijkheid hier zeer gewaardeerd!

De hardeschijf vervangen met een SSD en je pc start in een paar seconde op

Bedankt! Jullie stappenplan A. werkte goed voor mij, ook na 10 januari 2023. Vandaag overgezet van Windows 8.1 Home naar Windows 10 Home. Productcodesleutel was niet nodig. Kostte ongeveer 2 uur.

Het is ook op 07-01-2023 nog steeds mogelijk om Windows 7, 8 of 8.1 met een legitieme activering, GRATIS te upgraden naar Windows 10, met behoud van de legitieme activering.
Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de Media Creation Tool (MTC) van Microsoft.
Soms lukt het niet deze upgrading rechtstreeks in MCT via de optie “Deze pc nu bijweken” uit te voeren, dus zonder de installatiebestanden eerst een USB-stick te zetten.
Dan kunnen soms foutmeldingen verschijnen zoals bv. :
“Door een voor ons onbekende oorzaak is er iets misgegaan en kan de upgrade
niet worden uitgevoerd”
of
“foutcode “0x80072f8f 0x20000”.

Ook een zg. “schone installatie” geeft vaak problemen bij het activeren met behulp van de legitieme activeringscode van Windows 7, 8 of 8.1.

Voor deze problemen heb ik de volgende oplossing gevonden:
a. Download (eventueel op een andere computer) MCT en start de download.
b. Kies nu niet voor “Bijwerken van deze computer”, maar voor “Installatiemedia voor een andere pc maken” om een usb-stick met de installatiebestanden te maken.
c. Start de computer, die je wilt upgraden normaal op met het nog aanwezige besturingssysteem en doe de usb-stick in een usb-poort.
d. Ga via verkenner naar de usb-stick en start het programma “setup.exe”
e. Volg de aanwijzingen die het installatie-programma nu geeft.
f. Kies wel de juiste versie die u wilt installeren.
Er zijn voor Windows 10 twee upgradeversies: Windows 10 Home en Windows 10 Pro. De te installeren versie is afhankelijk van de reeds geïnstalleerde Windows-versie: Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium en Windows 8.1 Home zijn gratis te upgraden naar Windows 10 Home en Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate en Windows 8.1 Pro naar Windows 10 Pro.
g. Kies hierbij voor “Nu installeren” en daarna voor “upgraden van het bestaande systeem, met behoud van persoonlijke bestanden” (Niet voor een zg. schone installatie dus).
h. Volg verder de aanwijzingen van de installatieprocedure,
i. Het totale proces kan, afhankelijk van de computer, wel de nodige tijd in beslag nemen (meer dan een uur en soms nog veel langer).
j. Als alles goed is geïnstalleerd, start dan de computer opnieuw op.
k. Bij “Instellingen” , “Bijwerken en Beveiliging”, “Activering” kunt u lezen dat “Windows is geactiveerd met een digitale code, die gekoppeld is aan uw Microsoft account”.

Op deze wijze is het mij op 07-01-2023 gelukt om een wat oudere laptop met Windows 7 Ultimate met SP1 te upgraden naar Windows 10 Pro, met behoud van de legitieme activering.

Op de laatste dag geprobeerd, en het is gelukt! Vrij simpel, grote dank hiervoor!

Zoals al in mijn vorige reactie van vandaag gemeld, is het mij nog gelukt om op 7-1-2023 de gratis upgrade van Windows 7 Ultimate SP 1 naar Windows 10 Pro te realiseren, terwijl Windows 7 al de nodige tijd niet meer door Microsoft wordt ondersteund. Daarom acht ik het niet uitgesloten dat ook na 10-1-2023 (einddatum ondersteuning Windows 8) deze gratis upgrade ook nog werkt. Dit vooral voor diegenen, die alsnog willen upgraden na 10-01-23. Het is het proberen waard. Hierbij veel succes in ieder geval.

Hi redactie,

Dank hiervoor!

Gisteren toch gelukt om te upgraden van 8.1 naar 10. Eerst een back-up gemaakt maar dat was eigenlijk niet nodig. Ook was mijn windows versie code niet nodig. (uiteindelijk wel gevonden door properties te selecteren in mijn PC folder bestandsbeheer.

Bij de installatie weigerde hij steeds een update voor realtek bleutooth drive. Uitleg bij de update clash kreeg je met een link erbij, maar zelfs met handmatig updaten lukte het niet om de drive to updaten. (lenovo). Toen maar deze driver met ccleaner verwijderd. Daarna liep de update in 1 keer door zonder verdere problemen. Nadat windows 10 draaide werd de bleutooth driver vanzelf ook weer ge-upload.

Kortom eigenlijk een simple piece of cake. Gewoon proberen.

Dank jullie voor de tip

Dank! Het is mij vandaag gelukt om mijn desktop met 8.1 naar Windows 10 te updaten via de beschrijving in uw artikel. Ging heel vlotjes!

Ik had dit artikel gelezen, maar het lukte niet om Windows 10 te installeren op mijn oude pc uit 2012 met Windows 8.1.
Liep steeds vast op 46% van een update.
Contact gehad met MS en die vertelden dat een gratis versie van W10 er niet meer inzat.
Toen mijn laptop afgestoft,waar volgens mij wel W10 op zat,maar daar bleek ook W8.1 op te zitten.
Toen geprobeerd om op de laptop W10 te installeren en dat ging in 1X goed.
Maar bij de pc lukte het niet,tot ik las dat je alle updates van W8.1 geïnstalleerd moet hebben.
Een paar onbelangrijke updates had ik niet geïnstalleerd.
Alle 4 de updates tegelijk installeren lukte niet,maar 2x2 ging wel goed.
Hierna kon ik zonder problemen W10 installeren en het werkt perfect.
Dit moest wel met Edge, met Chrome lukte het niet.
Duurde ongeveer 2 uur,maar ben zeer tevreden.

Geweldig, mijn PC geupgrade van 8.1 naar 10.
Duurde iets meer dan 1.40 uur.maar bijna alles werkt weer.

Ik heb mijn laptop gekocht met Windows voorgeinstalleerd, dus heb geen licentiecode, werkt het dan ook?

De upgrade vraagt niet naar licentie code. Dus moet makkelijk gaan.

Uiteindelijk had ik de code wel teruggevonden onder properties bij bestandsbeheer op de deze pc folder.

Heel vaak zit je licentie code in de bios van de computer er zijn mogelijkheden om je code uit te lezen.
Tijdens installeren kon je aangeven dat je geen code hebt en kan je later via het configuratie scherm activeren met digitale licentie

Vandaag m.b.v. jullie stappenplan met succes mijn laptop van Windows 8.1 geüpdatet naar Windows 10. Duurde totaal bij mij 3 uur, maar gaf geen problemen. Dank jullie wel.

Hoi iedereen.
Op mijn desktop staat Windows 10 met licentiecode. Nu heb ik een laptop overgekocht waar ook Windows 10 opstaat, maar ZONDER licentie. Dus die is beperkt ik afstellen. De licentiecode die ik reeds had gebruikt voor mijn desktop kan ik niet meer gebruiken.
Weet soms iemand van jullie waar ik evt een werkende code kan bemachtigen voor de laptop ?
Alvast bedankt iedereen,
Walter.

Er zijn genoeg webshops die niet gratis maar wel goedkoop, licentie nummers aanbieden en voor nog geen 10,-
Werkt perfect
Even Google zoekopdracht gebruiken

Hoi allen,

Ik heb een vraag over het upgraden van een Microsoft surface pro 3 van Windows 8.1 naar Windows 10.
Ondanks alle stappen zoals hierboven goed te hebben uitgevoerd blijft de Surface op het einde van de installatie zeggen dat de installatie van Windows 10 is mislukt. Hebben jullie enig idee hoe dit wel kan lukken en of tips voor mij?
Alvast bedankt!

Ik heb hetzelfde probleem. Heb je de oplossing toevallig?

Ik heb het probleem ook. Bij 70% stopt de installatie met alleen de melding mislukt? Wie heeft een oplossing.

Krijg je een fout code of iets?

Ik heb Windows 10 nu al 5 jaar op een destijds nieuwe HP Pavilion Pc. Het laatste jaar ging de start soms niet goed en volgde er automatisch een door Windows zelf gemaakte herstart. Maar de afgelopen twee maanden werden updates aangekondigd, waar ik kon kiezen voor de update bij het afsluiten van de pc of bij het opstarten. Maar in feite gebeurde er niets. Bij de instellingen kon ik niet op de pagina Bijwerken en beveiligen komen. Ik kon ook niet checken of er updates geslaagd waren. Uiteindelijk op de website van Microsoft gezocht naar ondersteuning. Dat werd aangeboden door een medewerker. Na uitwisseling van de nodige gegevens werd voorgesteld om de installatie van Windows in zijn geheel te updaten. Mijn bestanden zouden veilig zijn. Ik had wel een volledige backup op een externe schijf, dus ben ik akkoord gegaan. De installatie duurde met downloaden en installeren wel een uur of 3 bij elkaar, maar nu loopt Windows weer als een trein. Mooie hulp van Microsoft!

afbeelding van Albert

Staat op de 1e plaats in de top 21 van 2021, maar hoort daar mijns inziens niet in, Windows 10 en 11 zijn niet gratis.
Je hebt een licentie voor een Windows versie moeten betalen en dan krijg je een gratis update, maar dat is bij heel veel programma's zo.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Precies, dat vroeg ik me ook al af inderdaad. Je hebt al wel moeten betalen voor een licentie van Windows 7 anders kan je Windows 10 en 11 op je buik schrijven voor niets gaat de zon op bij MS.

Als je hint op gratis besturingssystemen, die bestaan niet.
Ook Linux is niet gratis.
Of heb jij een pc gekocht met daarop voor geïnstalleerd Linux?

Je hebt ook dan betaalt voor Linux tijdens aanschaf.

Voor alle anderen die zweren dat Linux gratis is, hoe kom je bij Linux?
Ah, via een niet gratis Windows pc.

Dus ook Linux is niet gratis

Ik heb zeven jaar geleden deze Brix gekocht:
https://shop.micro-mail.n...

zonder besturingssysteem.

Ik had toen gelukkig nog een USB stick met Windows 11 en daar heb toen een gratis Linux
opgezet.
Want anders had ik een nieuwe USB stick moeten kopen.
En dat kost geld.

Onzin schrijven kunnen we allemaal. ;)

helaas lukt het niet ook niet via een licensie en ook niet vanaf een usb, heeft iemand nog een ander idee. alvast bedankt

ASUS N751JX van origine een Windows 8.1 versie. Direct bij aankoop geupdate naar Windows 10 Home x64.
Laptop is prima. Echter na installatie van Windows 10 altijd problemen met Windows 10 updates gehad. Het merendeel van de updates was altijd te installeren, er zat echter altijd wel een update tussen die niet meer lukte. Nu zoveel jaar later geprobeerd update naar windows 20H2 te doen en daarna 21H1 enz. Alleen maar ellende. Nu alle reparatie en herstel opties vanuit windows 10 geprobeerd. Na laatste herstel werd window 10 teruggezet naar Windows 8.1. (@#$!). Die versie 8.1 is niet te updaten. Uiteindelijk W10 Medica Creation Tool gebruikt om de hele handel door windows 10 21H1 te vervangen. Hele opzet naar opnieuw windows 10 lijkt te lukken. Aan het einde van het proces (kost veel tijd) melding dat de omzetting naar Windows 10 mislukt is. Windows 8.1 was geactiveerd. Geen key vermeld, wel een product-ID code. Er is nergens om een code gevraagd voor upgrade vanuit 8.1 maar windows 10.
Wat een ellende, nu voorlopig geen werkende laptop. Tips welkom.

Start je laptop helemaal niet op,of alleen in Windows 8.1.
Windows 8 is volgens mij altijd geleverd met een UEFI Bios en daar staat jouw key dan in.

Hier een uitleg over met Windows 10 maar het principe is hetzelfde:
https://dut.digiist.com/w...

Willem Franssen legt op 25 okt 2019 - 11:42 hieronder uit waar je ShowKeyPlus kan downloaden,maar je laptop moet dan wel werken.

Omdat die key in je UEFI zit heb je hem niet echt nodig,omdat hij altijd door MS of Windows herkend word.

Zolang je maar de juiste versie van Windows gebruikt en dat is volgens jouw Windows Home.

ALLEREERST:
Check je: SERVICES.MSC & windows system32 drivers ETC (HOSTS)
zet na je eigen gelieven, de instellingen MEER prive, en SPOOL printer etc UIT
(#)hack gevaar.
blokkeer microsoft onderdelen in hosts, ook kan je dit met malwarebytes, SaS etc doen.

Voor MIJ: Linux!! windows = ALLES openlijk inbraak gevoelig.
altijd gerommel EXTERN met win 10 en 11
bovendien LEES vereisten van windows 11 maar eens goed. met 5G nodig enz.
Wat moeten ze Extern doen met JOU 5G.
Precies: JOUW bandbreedte van INTERNET gebruiken als SLAVE!!

LINUX = GRATIS, en alle PORTS GESLOTEN
in linux breek je minder snel met hack dan windows.

en TIP: BOOT+ Wachtwoord.
van buitenaf, zijn ze JOUW BOOT(+wachtwoord) nodig.
MEESTE hebben boot Zonder [opstart WACHTWOORD] en komen Zo in windows.

DUS LINUX--LINUX--LINUX-- op Windows 7 Custom.

android

Met mijn windows10-computer via microsoft mediacreation-tool een opstartbare usb laten maken. Via marktplaats had ik een Medion PC MT14 gekocht excl HDD. Een gebruikte goede HDD erin gedaan....
Intel Pentium Dualcore E5800 en 4GB DDR3 en amd HD5450. Chipset Intel G41.
Windows7 sticker met sleutel zat op de kast. (home premium)
Dus Windows 10 64bit proberen schoon te installeren en activeren! Internetverbinding paraat. Start goed op met usb-stick en al gauw die product-sleutel kunnen invullen. Daarna ging alles prima en kreeg ik een
geldige digitale licentie. Het ging nog vrij snel ook.

Vandaag (05.03.2021) de upgrade gedaan van 8.1 naar 10 op deze manier. Perfect verlopen En werkt perfect! Bedankt aan de makers van deze post!

Activeren door een windows 7, 8 of 10 licentie-code in te voeren bij een verse Windows 10 installatie werkte bij mij niet meer. Als je een geldige windows 10 licentie-code hebt lukt telefonisch activeren nog wel...

Heb met MediaCreationTool onder Windows 8.1 een USB-stick gemaakt voor installatie van Windows 10. Installatie op een nieuwe harde schijf verliep probleemloos en vlot!
Blijkbaar wordt bij het maken van de USB-stick ook de licentiecode overgenomen want daar is niet meer naar gevraagd maar Win10 is wel met dezelfde code geregistreerd.

Gisteren, 09-02-2021 werkte het nog steeds. Traag dat wel.

Artikel laatst bijgewerkt op 264 januari 2021 ?????

titel kan worden aangepast , want nu anno 2021 is het nog steeds gratis , ik heb gisteren een windows 7 sleutel gebruikt om een windows 10 te activeren en dat ging prima .

afbeelding van redactie

@egje
Bedankt voor het melden! Titel en tekst zijn bijgewerkt.

Vandaag nog gedaan op mijn stage. Nog steeds actueel.

De Windows 10 update blijft bij mij hangen op updates downloaden, er gebeurt dan helemaal niks meer. Hoe zou dit kunnen komen?

Ik upgrade niks ik koop misschien een Windows 10 laptop.

Je hebt gelijk ! Zelfs zelf ben ik bezit van een Windows 10 niet anders dan problemen mee tot zover je geen wifi hebt en ook dat je geen internet met bekabeling kunt nemen . Ze zou er beter als met rust laten of in de plaats van constant te veranderen ! 1 ding weet ik ben het beu met continu verandering met pc's en dat is nu de laatste geweest want het veranderd telkens !

Hi, de gewone installatie mislukt steeds. Ik wou dus eens testen of het me zou lukken via de setup bestanden op een USB te zetten. Dit is gelukt MAAR alle andere data die op die stick stond lijkt verdwenen. Er werd een aparte partitie aangemaakt met die setup bestanden. Kan ik op een of andere manier mijn andere bestanden terug halen ?

Werkt nog steeds (31-10-2020) op mijn acer aspire 5940 uit 2010? Ik had per ongeluk niet de laatste updates erop gezet voor ik begon, dus dat was een spannend uur.
Hij lijkt iets trager maar het werkt! Bedankt!

Er staat dat je een geldige licentie van windows 8.1 moet hebben.

Nu heb ik juist met die licentie problemen gehad met windows 8.1 en met een oplossing ben ik nu die meldingen kwijt. Ik vraag mij nu wel af of mijn licentie wel geschikt is als geldige licentie voor overgang naar windows 10. Kan ik dat ergens controleren?

voordat je update doet
C:/ schijf rechter muisknop eigenschappen
dan schijfopruiming - systeemsteembestanden win .7.8 bij win 10 mapje systeembestande . alles aanvinken , map downloads nakijken evt zelf eerst verwijderen vaak dacumenten foto en wat al niet meer.
dan ok verwijderen hiermee verwijdert u oude stuur installatieprogrammas .
ook vorige windows versie afhankelijk hoe oud kan dit oploppen tot wel 40 gb.
hierna via media creation tool upgraden. ook updates na updaten en upgraden win10. elke keer . dit levert per keer wel 30 gb op aan schijfruimte omdat de oude versies erop blijven,.
suc 6 ermee.

alles is gelukt alleen blijf ik de error krijgen "Deze pc kan niet worden bijgewerkt naar Windows 10.
Voor uw pc is de nieuwste update van Setup vereist. Controleer de internetverbinding, start Setup opnieuw en zorg dat u 'Updates downloaden' kiest. dit heb ik gedaan alleen werkt het nog steeds niet, heeft iemand tips?

Hoi Noa, is je pc/laptop bedraad aangesloten op het internet, of draadloos? Met andere woorden; weet je zeker dat je verbonden bent met het internet op het moment dat de installatie actief is?

Mediatation creation tool 2H windows 10.alles verwijderen opschonen niks behoud en en opnieuw installeren ,of naar bepaald herstelpunt, datum pakken van voor gedane!1

Zojuist met succes een USB stick gemaakt en een oude win7 pc voorzien van een verse win10 pro installatie. Dit lukte alleen nadat ik 8 GB ruimte vrij had gemaakt op mijn C-schijf... Ook moest ik aanmelden als Administrator op mijn laptop om de media creation tool te kunnen gebruiken (deze is nogal laat met het melden hiervan, waardoor ik steeds opnieuw moest beginnen).

Mijn tip: kies voor 'Installatiemedia voor een andere pc maken' met een USB stick van minstens 8GB en installeer een schone windows 10, nadat je je bestanden ed. hebt gebackupt. De installatie vanaf de usb-stick (op een nieuwe SSD schijf) was hier binnen drie kwartier klaar :)

Het downloaden is gisteren dan toch gelukt! Mijn notebook heeft er wel acht uur over gedaan. Hij was al tergend traag (heb een Toshiba NB500-108) en nadat alles verwijderd is wat er op stond nog steeds erg langzaam. Streamen van tv-programma's lukt helaas niet. Ik hoop een programma te kunnen downloaden om 'm wat sneller te krijgen. Heeft iemand een tip? Helaas kan ik mijn eerdere reakties niet verwijderen, ben erg blij dat het uiteindelijk gelukt is en ik Windows 7 vaarwel kon zeggen, dank!

Uw Toshiba laptop is waarschijnlijk van 2011 met een Intel Atom N455 processor en slechts 1 GB RAM geheugen (DDR2).
En een HD van 250 GB.
Opties: een SSD (i.p.v. de huidige Harddisk) laten plaatsen en het RAM geheugen vergroten naar minimaal 4 GB. Maar of het nog zinvol is voor een laptop van bijna 10 jaar oud betwijfel ik enigszins.
Succes. Gr. Leo.

Ssd plaatsen

De windows 10 op een ssd schijf installeren. Die harde schijfjes kosten bijna niets meer maar zijn wel 10x sneller

En nu blijft de laatste stap van de configuratie van Windows 7 naar Windows 10 hangen op 2%... het systeem geeft aan te zoeken, maar net als eerder (zie mijn eerdere post hieronder) gebeurt er niets. Hoe is dit op te lossen?

De laatste stap van de update bleef urenlang hangen op 5%. Ben nu opnieuw begonnen, volgens mij waren het 4 stappen, nu bezig met de eerste. Had gekozen om niets te bewaren, maar het werkte niet. Heeft iemand een tip?

Heb win8.1 pro met media center (origineel) maar krijg melding dat dit niet ondersteund wordt... enig idee voor ‘work-around’ ?

Installatie is probleemloos verlopen, echt heb ik nog steeds Windows 8.1 op mijn laptop?? Wel een beetje jammer..

afbeelding van redactie

Als je nog steeds Windows 8.1 hebt na een upgrade naar Windows 10 dan is het niet probleemloos verlopen. Misschien teruggedraaid na een incompatibiliteit/probleem.

Heel erg bedankt voor jullie info, vandaag upgrade van 8.1 naar 10 uitgevoerd middels mediacreator. Voorzover ik kan bekijken werkt alles perfect!

Mijn ervaring is een schone Windows 7, productcode invullen en zo minimaal mogelijk installeren. Dan de laatste versie van het windows10upgradebestand:9252 (6114kb)en gaan met die banaan.
Dus geen antivirusprogramma's e.d.
Met SSD is het binnen 45 minuten gepiept.
Wil je van een gewone harddisk naar een SSD, dan bestaat de mogelijkheid een clone te maken.
Ik heb een Crucial SSD gekocht en daar zit software bij ( via een link), werkt prima.
Online is ook van alles te vinden.
Succes !

Bij mij sluiten het downloadprogramma telkens af als het 65% zit, is dit normaal? Ik heb een acer aspire 725.

volume op harde schijf niet voldoende

misschien gaat je laptop dan in de slaapstand..even je muis bewegen voordat hij daar is :)

Of gewoon de stand by modus uitschakelen tot de installatie volledig is

pc in kantoor prima gelukt. PC op stal voor melkrobots helaas niet in 1x. Computer ging zelf uit en startte niet weer op. handmatig aangezet, daarna melding installatie W10 mislukt. Toen al wel bijna 4 uur bezig geweest. Nu weer proberen. Had ik toch langer moeten wachten ipv zelf de PC handmatig aanzetten?

Het werkt perfect! Van Windows 8.1 naar Windows 10. Kreeg de hele tijd pop ups van Microsoft om voor (relatief) veel geld te upgraden naar Windows 10 en nu helemaal voor nop! Bedankt voor de tips

Maak van je oude laptop een chromebook met Neverware. Heb je nog jaren plezier van je laptop. Geen zorgen voor virussen en andere nonsens. Gewoon heel veilig en degelijk zo een chromebook. Zet alles in de cloud en ga er voor. Simpel instaleren en gebruiksvriendelijk tot en met. Wat een plezier die oude laptop. Blaas hem nieuw leven in met Neverware of andere gratise os besturings systemen. Veel plezier zonder gesukkel.

De vraag is of het ook werkt op de Enterprise versie van Windows 7.

Het is gelukt. Van Windows 7 Enterprise upgrade naar geactiveerde Windows 10 Enterprise.

Kwats, kijk het filmpje nog maar eens.
Je zal voor Enterprise een licentie moeten kopen. Niks nada ñente gratis.

Ik wil het liefst updaten en ook een nieuwe SSD plaatsen. Ik begrijp hier uit de reacties dat ik eerst windows 10 op mijn huidige HDD moet installeren? Kan ik niet mijn huidige Windows7 key opschrijven, een WIndows10 USB maken, SSD plaatsen en de nieuwe versie draaien vanaf de USB. Dan gebruik maken van key die ik opgeschreven heb. Is dit mogelijk, of vergeet ik nu iets?
Ik wil namelijk alles van deze oude laptop af en met een nieuwe SSD en Windows opnieuw beginnen.

Dus de manier die ik voorstel geeft meer risico als ik de meneer in het filmpje goed begrijp. Wat is dan de handigste manier om het te doen voor mij? Ik wil best de huidige eerst updaten, maar daarna wil ik toch een nieuwe schone ssd plaatsen en een schone versie van Windows erop zetten.

Even een update van mij. Wat ik heb gedaan is het volgende en alles werkt feilloos:
1: Windows 10 gedownload op USB.
2: harddisk vervangen voor SSD.
3: Windows 10 geïnstalleerd vanaf USB.
4: geen key ingevuld tijdens installatie, hij nam deze zelf over.

Heb nu weer een snelle laptop met een schone versie van Windows erop. Helemaal top, ben voor 90 euro klaar.

Jullie hebben iets vergeten te melden !

Wat als je een upgrade doet van u moederbord and CPU?

Heb ik 2 dagen geleden gedaan, en ik had moeilijk om Windows terug te activeren, zelf met het optie "ik ben van materiel veranderen" .Ik had nogtans een geldig digitale licencie gemeld in system!
Na een aantal keren heb ik besloten om mijn oude licencie van windows 8.1 pro te proberen en die heft gepakt (dus nu OK).
Maar toch voorzichtig zijn en ook zou ik willen weten hoe het precies zal gaan als je een hardware upgrade doet? Want het blijkt moeilijk te zijn zelf met een Digitale nummer

Voor je de mobo veranderd even speccy downloaden en instaleren dan uitvoeren als administrator en als het programma open is even op besturingssysteem windows kijken daar staat u Windows 10 licentie. Dus even de licentie opshrijven en Dan na de nieuwe mobo installatie en u Windows installatie dan pas u licentie ingeven soms kan het zijn dat je telefonisch contact moet opnemen en daar even zeggen dat je de mobo hebt vervangen en dan geven zij u de codes die nodig zijn om geldig te activeren.

Na uren proberen, kan ik maar geen ruimte maken op mijn C- schijf, verwijderen van bestanden lukt steeds niet..

Vandaag, 2 maart 2020, de update gedaan en het is geheel naar tevredenheid en kosteloos gelukt. Van Windows 7 naar 10.

Is dat gelukt zoals het hierbove staat, heb je dan een licentie nodig????

Bovenaan dit artikel staat:
Windows 10 ook in 2020 nog gratis MET Windows 7/8.1 LICENTIE.

Ik had een probleem omdat ik een ander moederbord / processor/ en geheugen in me pc had gezet, was mijn windows niet meer te activeren ... zelf met contact met de helpdesk van Microsoft niet .. Jullie site gevonden , dus windows 7 erop gezet, voordat alle updates erop werden gezet, meteen de mediacreatingtool opgestart windows 10 op usb stick gedownload, en toen met usb stick windows 10 op schone pc gezet, em meteen werd hij geactiveerd ! Super bedankt voor jullie info !!
Gr. Marcel

45 min van windows 7 naar 10 - ziet er voorlopig perfect uit! thanx

Ik ben de update nu aan het draaien. Ik heb voor een schone installatie gekozen en gelijk op een nieuwe ssd. Echter wil hij de lagale serienummer van Windows 7 niet slikken. Moet er eerst iets anders gebeuren?

Eerst de HD (met W7 versie) updaten naar W10 en dan met bv MiniTool Partition Wizard Free het OS naar de SSD overzetten.

Op 2 computers upgrade van windows 7 naar windows 10 gedaan en zonder problemen er mee kunnen werken en daarna afgesloten. De volgende dag bleven die twee hangen bij de vermelding "een ogenblik geduld" en dat voor uren. Heb terug windows 7 bij alle twee met een hersteldisk teruggezet en blijf nu Windows 7 gebruiken tot die computers versleten zijn.

Gisteren Windows upgrade uitgevoerd vanaf mijn Medion computer hierop was een gelde versie van 8.1 geinstalleerd

Uitgevoerd zonder problemen Top

Een Windows 7 Desktop die sinds september 2016 niet meer wou updaten,weer lopend gemaakt
( https://www.gratissoftwar... ) en van daaruit noodgedwongen bijgewerkt naar Windows 10 1909 (30 januari 2020)
Omdat ik met een opstartbare Usb en nieuwe SSD de digitale licentie niet kreeg, eerst maar upgrade uitgevoerd met de oude HDD
Daarna alsnog een schone 1909 op SSD.
Volgens Jelly Bean Keyfinder heb ik wel een andere activatiecode dan van de Windows 7 ,maar dat mag de pret niet drukken ,Windows 10 heeft een digitale licentie op ssd.

Fantastisch. Als volledige digibeet in 45 min. alles doorstaan. Snel en efficiënt maar inderdaad met geldige 7 licentie! Ik weet niet hoe ik jullie kan bedanken voor de tip op deze site, maar ze was voor mij goud waard!!!!
Hoop dat anderen er ook nog plezier van kunnen hebben en met dank aan Microsoft, die deze mogelijkheid nog toelaten. En dat nog eind januari.

Wat voor installatie heb je gedaan? Waar heb je win 10 vandaan? Mij lukt het niet met mijn Vaio laptop met win7. De install stopte via microsoft.

krijg na ongeveer 2 uur de melding: installatie mislukt. Wat kan ik fout gedaan hebben ?

Heeft misschien te maken met partities en daardoor te weinig ruimte.

Ik ben op dit moment een laptop aan het upgraden van Windows 7 Professional naar Windows 10.
De procedure draait nu 1,5 uur en staat daarvan al een uur op het venster "De pc controleren" met een draaiend cirkeltje (je kent het wel). Is er nog hoop dat dit verdergaat of zal de upgrade mislukken?
Ik laat het gewoon aanstaan en wacht af wat er gebeurt.

Windows 8 naar Windows 10. Net een paar uurtjes bezig geweest. Werkt prima.
Windows 10 geeft aan dat de licentie (digitaal) gewoon werkt op Windows 10
Bedankt voor de info

Windows 8.1 naar Windows 10..... Daar gaattie...
Opmhoop van zegen :-D

En? Is het gelukt?

Vandaag upgrade naar W10 uitgevoerd, duur: ca 3,5 uur. Installatie makkelijk, goed verlopen. Laptop nu wel stuk trager en beeldschermresolutie is niet goed. Wellicht is dat laatste nog op te lossen, naar een oplossing moet ik nog zoeken want de standaard beeldscherminstellingen bieden geen uitkomst.

ter info: na alle upgrades van Windows 10 is de beeldschermresolutie weer helemaal ok. Snelheid ook iets verbeterd. Verder blijft het gewoon een oud beestje, maar dankzij deze upgrade nog niet afgeschreven! Bedankt voor het heldere artikel ook!

Ik woon in Spanje en heb internet via een schoteltje. De verbinding is niet altijd stabiel. Ik ben begonnen met upgraden om 17 uur en ben om 24 uur uur naar bed gegaan en heb de laptop aan gelaten. Al die tijd was ie aan het downloaden (zag ik op de vpn) maar de voortgang bleef op 0% staan. Laptop is aan gebleven en vanmorgen om 9 uur was dialoogvenster Windows weg. Dus vandaag nieuwe poging...

Dialoogvenster "Windows 10 downloaden" blijft op 0% staan en als ik na 15 uur downloaden (+- 900 KB/s) ga slapen en na een paar uur kijk is dialoogvenster weg. Iemand een idee wat hier aan de hand is? En helpt het om 't elke dag opnieuw te proberen? Bouwt het op of verdwijnt hetgeen is gedownload? Moet het een ononderbroken download zijn? Hoeveel Gb is het eigenlijk Microsoft?

Een perfecte download is heel belangrijk om geen fouten te hebben tijdens de upgrade.
De download van de nieuwste Windows 1909 via Media Creation Tool is 3,88GB groot. Je hoeft je geen zorgen te maken over de versie, daar zitten de Home en Professional versies in.
Probeer bij iemand die over een stabiele internetverbinding beschikt, een versie te downloaden via deze MCT tool.
https://go.microsoft.com/...
Kies om een installatiemedia aanmaken voor een andere pc. Kies je om een USB-stick aan te maken dan zal er op een opstart USB-stick aangemaakt worden. Je hoeft er echter NIET van op te starten om een upgrade te doen.
Je kan kiezen om een DVD aan te maken. Na het downloaden van zal er gevraagd worden om een lege DVD schijf te laden. Dit doe je NIET en het ISO-bestand zal gewoon op de schijf bewaard worden in de map Documenten of Downloads (zoals gewenst).
Je hoeft de DVD dus niet te branden!
Zorg er nu voor dat dit ISO-bestand met de naam "Windows.iso" ergens op jouw schijf beland. :-)
Met 7-zip (https://www.7-zip.org/) kan je het ISO-bestand laden en volledig uitpakken naar een plaats naar keuze.
Uit die map start je vervolgens de setup.exe.
Succes!

PS een volledige download van Windows 1909 is 5GB groot.
https://tb.rg-adguard.net...

Ik heb van Windows 7 naar 10 geupgrade. Het ging probleemloos, nadat ik de optie laatste updates heb uitgezet. Pogingen om meteen alle updates te instaleren liepen fout.

Vandaag ook zonder problemen de upgrade gedaan

Uitleg is duidelijk. Maar bij mij nog niet gelukt. Iets mislukt met de first boot? Geen idee. Probeer het nogmaals.

En nu volgens mij wel gelukt, poging 2. Niet alle bestanden kunnen redden. Nog even bezien, hoe of wat. Dank voor de tip en de uitleg!

zonet proberen te upgraden van W7 volgens optie B, echter zonder succes.
ik bezit de W7 professional 32-Bit, initieel verliep alles goed,na ong 2h startte de pc opnieuw op met even het W10 logo en dan zwart scherm, de muiscursor is dan zichtbaar.
na nog een halfuur wachten met zwart scherm, harde reset gedaan en even een scherm dat W10 installeren niet gelukt is Bootprobleem ofzo...
voorlopig weer alles zoals voorheen op W7.
laatste updates Windows zijn helaas van 2017 en updaten lukt niet meer:
-16/11/2017 :beveiligingsupdate Microsoft Windows KB 4048957
-14/09/2017 :update Microsoft Windows KB 4040980
of is deze pc te oud ? (2007)
-mainbord Asus P5kc
-Processor:Intel Core duo E6850 3GHz (MMX,SSE,SSE2,SSE3,EM64T)
-Ram 4GB DDR2
-Video MSI R5450 GB DDR3/Directx11 (ong 2jaar )
-HDD Samsung 500GB spinpoint T166 SATA2 16MB 7200rpm

ik gebruik deze alleen om te browsen (firefox)en doe er ook internetbetalingen mee,
is dit dan nog veilig met W7? kan een hacker binnendringen zonder dat ik zelf iets onderneem of reageer op een verdachte mail (phishing)
gebruik ook de betalende versie van antivirus Norton Security met firewall,safeweb,antiphishing,inbraakpreventie enz

Misschien toch te snel onderbroken?
Ik las ergens dat het wel tot 12 uur kon duren.
Of inderdaad de hardware te licht.

Om naar Windows 10 te Upgraden,heb je eerst alle updates van Windows 7 nodig.

https://www.gratissoftwar...

Je kunt er beter een Linux versie opzetten b.v. linux mint.
Gratis werkt perfect en geen gedoe met licenties.
Minstens net zo veilig als Windows.

Zojuist prima gelukt van Windows 7 home naar Windows 10. Optie B gekozen
Alle apps en gegevens zijn bewaard gebleven.
Zelfs Windows live mail werkt dan nog onder Windows 10 ( las overal dat dit niet meer werkte onder 10. )

Heb me aan de upgrade gewaagd gisteren (18 januari 2020). Ook bij bij werkt het perfect allemaal. Ontzettend bedankt voor deze informatie!

Bij mij dus vandaag ook gelukt zonder problemen. Alles werkt perfect!
Bedankt voor dit artikel!

Net update B gedaan. Back up gedaan, verder de stappen gevolgd en alles werkt niets mist. Laptop is iets trager maar dat is niet erg. Nu W10 uitpluizen en ontdekken.!

Begin met het veiligstellen van je privacy, er zijn verschillende hulpprogramma's voor.

Vandaag ook van 7 naar 10 gegaan zonder problemen, was in aanvang huiverig, dank voor de tips!

vandaag Windows 10 gedownload via media manager vanaf de Windows website,
op een usb gezet en vanaf daar geinstaleerd . werkt tot nu toe goed maar wat ga ik de interface/lay-out missen van de oude Windows versies!
ik zal achter nog meer ergernissen gaan komen vrees ik...
maar de overstap leek wel te gaan moeten las ik.

Misschien is ClassicShell iets om te proberen. Daarmee kun je win10 de look & feel geven van bijvoorbeeld win7 of zelfs XP.

Ik vond de overstap van Windows 7 naar Windows 10 (enkele maanden geleden) ook maar niets. Hield ook liever alles bij het oude; de meeste mensen (inclusief ikzelf) houden nu eenmaal niet van veranderingen :-)
Heb mij destijds ook bezig gehouden met mogelijkheden zoals ClassicShell (niet daadwerkelijk uitgeprobeerd).
Nu, naar enkele maanden, helemaal gewend en ben gewoon tevreden zoals het nu gaat. Kan mij Windows 7 (waar ik heel happy mee was) amper meer herinneren.
Volgens mij kost het een mens nu eenmaal wat tijd om om te schakelen en zijn hulpmiddelen zoals ClassicShell niet echt nodig.

ik denk niet dat dit te maken heeft met moeite hebben met veranderingen .
het was de workflow van windows 7 en lager die beduidend hoger lag.
zelf vind ik de standaard windows 10 te veel lijken op mobiele besturingssystemen ,mirosoft wil graag mee met de rest ..
ik ben meer van het motto ; if it aint broken,dont fix it!

Open Shell is het vervolg op Classic Shell die er mee gestopt is

klopt roelof, ik heb powershell gebruikt. das net zoiets.
kan nu prima uit de voeten met windows 10.

alsnog bedankt voor de tip!

Het is inderdaad uitzoeken! Totaal alles anders! Tot nu toe heeft W7 mijn voorkeur maar alles went en veiligheid voor alles!

Hallo Joris,op de site Ninite kun je allerlei gratis software downloaden. Er staat bij utilities het programma classic start waarmee je vormgeving keuzes krijgt.

https://www.youtube.com/w... >> 16:20

Succes.

gelukt en ging goed

Gisteren op mijn Windows 7 desktop op bovenstaande beschreven manier Windows 10 gezet, ging vlekkeloos. Na starten van de update was het in 70 min. gebeurd.
Wel eerst naast de gebruikelijke backup van de bestanden ook een update van Window 7 gedaan en voor de zekerheid een image van Windows 7 en een opstartschijf gemaakt.

Update van Windows 7 naar Windows 10 gedaan. Alles werkt prima, behalve kan ik niet afsluiten. Ik krijg steeds de foutcode "stopcode: bugcode ndis driver", waarna de pc herstart ipv af te sluiten.
Ik heb de ndis driver proberen updaten via Windows update, maar de recentste versie zou reeds geïnstalleerd zijn. Ook via de website van de fabrikant naar een recentere driver gezocht, maar dit maakt geen verschil. Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?

Ik ben gisteren overgegaan van 7 naar 10, ging allemaal prima, maar ik krijg dezelfde melding en de computer sluit niet meer af. Ook naar updates gezocht maar alles lijkt de meest recente versie te hebben. Ook ik ben benieuwd wat de oplossing is. Acer uit 2012.

zonet upgrade gedaan van win 7 professional naar win 10, op HP Elite 7200MI.
geen enkel probleem en op 1u40min volledige installatie volbracht.
alle bestanden zijn nog aanwezig en alle programma's werken nog steeds.
bedankt Ed

Gisteren update uitgevoerd, in het begin verliep alles prima, maar nu alleen nog een grijs/zwart scherm. ALs ik de pc uitschakel en weer opstart krijg ik wel het Windows 10 logo en dan niets meer... :(
De ITer kan weer geld verdienen

Bedankt voor de tip, helaas heeft het niet gewerkt. Heb er inmiddels wel het muziekje bijgekregen

laptop omgezet naar W10 en het werkt nu goed zins 1 jan 2020

10 jan. Win 7 home premium zonder problemen naar win 10 home premium overgezet op mn 10 jaar oude laptop.
Is ie wel 4 uur mee bezig, maar t werkt
Zelfs alle specifiek tweeks die ik in win 7 had lijken allemaal te werken.

Dank voor de tips.
SW

blijven de emailgegevens gewoon behouden (outlook, emails, contactpersonen)

Ja hoor Jan,

Je kunt er tijdens het proces voor kiezen om alle bestanden te behouden.
Je mailaccount wordt hierdoor ook gewoon netjes meegenomen.

Gr, Dennis

Op de laptop van mijn dochter staat w7 ultimate. Wss veel updates niet geïnstalleerd. Kan dan tog naar w10 geupgrades worden?

ja ,maar eerst volledig updaten , zie deze link :
https://www.gratissoftwar....

Of een nieuwe SSD erin (laten) zetten , met rufus een opstartbare usb stick voor windows 10 maken en en windows 10 1909 installeren.

Is dit ook mogelijk met een PC die vroeger van een bedrijf is geweest??
We hebben een tijd geleden namelijk een windows 8.1 pc gekregen van de zaak.

Werkt vandaag (03-01-2020) nog steeds!

Ik heb mijn W7 home edition pc vanochtend ge-update naar W10 home. Nu had ik voor de zekerheid een productcode via een aanbieder aangeschaft. Gelukkig maar €10,-. Maar nadat ik geen eigen bestanden en andere wilde laten staan op de pc ben ik gaan updaten. Met downloaden erbij was ik net geen 3 en half uur bezig. Maar W10 vraagt ook nergens om de productcode. Je kan de code wel zelf aanpassen als je dat wilt, alleen laat ik het even zo draaien. Mijn HP pc is 8 jaar oud, maar met videokaart met 2gb erin en de harde schijf is 1 tb, Is een AMD athlon en 8gb intern geheugen doet die het prima.

Ik heb daarnet toch maar de productcode veranderd in die van mijn aankoop, doet het prima. Ik merk wel dat bij Windows 7 de pc langzamer startte dan bij W10. En ook bij W7 had ik al mijn data en foto's op een externe schijf gekoppeld staan.

De upgrade gedaan vanaf een schone windows7 installatie met een 16 GB USB-stick.
Naar mijn windows 7 home produkt-key werd niet gevraagd wel een windows 10 key, hiervan één op het internet gezocht en nu na een volle dag met allerlei installaties windows 10 werkend geinstalleerd :-)

afbeelding van redactie

Je Windows 7 sleutel is je Windows 10 sleutel

Als het goed is, hebben de meeste computers met windows 7, de gratis upgrade tool eerder gedownload. Deze bevat de juiste licentie voor de upgrade. Om precies te zijn gaat het hier om de volgende update tool assistent. Zoek je op internet? Dan moet het de Windows10Upgrade9252 versie zijn, die in September 2018, door Microsoft online werd gezet in 2018 om gratis te downloaden.
De meeste windows 7 laptop en computers, hebben eerder geprobeerd, door automatische updates, windows 10 te upgraden. Vaak is dan uw licentiecode bij Microsoft al bekend, ookal is de upgrade niet afgerond.

Ik heb Windows 10 Home Retail gekocht en heb via de e-mail de key ontvangen. De key werkt niet omdat de oude Windows 8.1 bij de koop van de laptop al geïnstalleerd was. Ik kan wel een volledige installatie doen, maar dat wordt als lastig omschreven. Ik dacht dat ik met een Retailversie van Windows 10 mijn huidige Windows kon updaten.

Ik heb de upgrade vanuit Windows7 gedaan. Op zich werkt alles goed, geen problemen. Alleen het opstarten duurt wat lang: na een halve minuut gaat het scherm op zwart. Dan duurt het 1,5 minuut en wordt het opstarten hervat, maar is de cursor een minuut lang weg. Daarna werkt alles normaal. Weet iemand hoe dit komt en of het te verhelpen is?

2 maand terug windows 10 geinstalleerd op 8.1 versie, gisteren een updates gedaan, en vandaag ineens de vraag om windows te activeren???

als je de licentie van windows 8 hebt geen
probleem

Werkt nog steeds, vandaag gratis mijn legale windows 7 home premium geupdate naar windows 10, met het hulpprogramma Media Creation Tool voor Windows 10 en daarna de upgrade via de USB methode gedownload (installatie media voor andere PC maken)en toen geinstalleerd. Na download van upgrade, en vóór installatie eerst avast free verwijderd. Voor installatie gekozen voor Methode 1: upgrade-installatie. Dat wil zeggen alles behouden wat er op PC staat. Appeltje-Eitje, ging vanzelf hoefde niet eens de windows 7 product code in te voeren. Avast daarna opnieuw geinstalleerd nu alleen nog de printer opnieuw installeren. Oude adobe software doet het ook nog prima. Happy

De update werkt, maar afhankelijk van de leeftijd van je PC kunnen er wel probemen ontstaan met drivers, zoals netwerk of video. Het heeft me heel wat uurtjes gekost om uiteindelijk de drivers te vinden die functioneerden.

Op de laptop zonder probleem Windows 10 kunnen instaleren , had Windows 7 dus doe juist hetzelfde maar nu bij de vaste pc, maar steeds op 88% krijg ik melding fase second_Boot daarna fout tijdens de migrate _data bewerking, kan er iemand hier mij verder bij helpen ?

Net de gratis update van Windows 7 naar 10 volgens bovenstaande gedaan. Werkt tot nu toe perfect!

Let op !!!!!!!!!!!!!!!!!
De windows 10 insider update 19033.1 zet alle jouw instellingen terug naar windows instellingen zoals Edge , groove etc.als je ze terug zet naar je eigen instellingen en je start opnieuw op zet Windows ze gewoon weer terug.
dus Microsoft hanteert zijn eigen instellingen,absurd

afbeelding van redactie

Vervelend, maar de hierboven besproken upgrade naar Windows 10 gaat over de gewone officiële versie. Daar is je reactie niet relevant voor. Jij hebt het over Windows 10 Insider versie, wat een testversie is!

mijn tablet heeft een processor van intel Z2760 (clover trail) waarop deze versie van Windows10 niet ondersteund wordt. Is er een mogelijkheid om Windows 10 hierop te installeren?

Upgrade van W7 naar W10 lukt niet omdat ik de engelse, legale versie heb (Professional) is er een oplossing?

Kijk eens naar stap 3 van de Digitaalgids die ik op 1 november gepost heb.

vandaag 5x geprobeerd voor win10 erop te instaleren en 5x krijg ik de melding dat deze pc niet compatibel is met de versie van win10,laptop is 9j oud,1gen intel i7 1.6Ghz cpu,6Gb ddr3 ram,2x 1TB samsung evo ssd....laptop draait als een zonnetje,oude os is win7 home premium

Van https://www.schoonepc.nl/...
TIP: Naar het schijnt is bij Windows 7 Enterprise de upgrade-procedure om de tuin te leiden door met de register-editor in de registersleutel HKLM\ SOFTWARE\ Microsoft\ Windows NT\ CurrentVersion de registerwaarde EditionID te wijzigen in Professional en de registerwaarde ProductName in Windows 7 Professional. Hierna kan de gratis upgrade direct vanaf de website van Microsoft worden uitgevoerd

Als er geen drivers zijn voor je moederbord, in mijn geval de Asus P5QL-E, is upgraden van Windows 7 Pro SP1 32 bit naar Windows 10 64 bit dan wel mogelijk/aan te raden?

Net volgens de instructies de upgrade uitgevoerd van W7 naar W10 en het werkt perfect.

.
Hoi .
.
Sinds Woensdag jongstleden probeer ik een upgrade van W 8.1 naar W 10 .
Op een gegeven moment komt er een scherm : == deze pc bijwerken == en het downloaden wordt gestart : dat zou enkele minuten duren .........
.
NU is het Zaterdag en nog steeds staat het op 46 % .
.
WANNEER gaat dat naar 100 % ?
.
Of moet de pc nog een aantal dagen aan blijven staan ?
.
Doe ik iets verkeerd ?
.
Wie helpt mij ?
.
Vriendelijke groet , anne

Nee dat duurt niet zo lang ...
Als het goed is duurt het maar 2 tot 4 uur..Breek maar af en begin opnieuw ...zet wel de updates in Windows 8 eerst uit.

Sucessss!

Half uur geleden ben ik begonnen met het upgraden van W7 naar W10, nu is het op 57% en gaat gewoon verder...
Hopelijk ben je ondertussen al klaar lol

Vandaag win 10 kb4517389 geinstalleerd op mijn computer wat bijna 1,5 uur duurde (AMD/Ryzen 7 high end). Zoals verwacht n.a.v. informatie op het internet had ik geen internet verbinding meer (WiFi en kabel foetsie met de melding dat e.e.a. niet aanwezig was op mijn computer). Maar ook mijn extra SSD en HDD met 6 logische stations met informatie waren volledig verdwenen en werden niet meer herkent in d verkenner. Gelukkig kon ik de installatie ongedaan maken en alles was weer normaal. De update KB4517389 is blijkbaar een heel gevaarlijke update voor sommige computers. Iemand een oplossing?

extra ssd altijd eerst loskoppelen
van stroom en de sata
alleen de c schijf laten draaien
wqant daar sta je windows he

Digitaalgids 11-2019:
https://www.consumentenbo...

Ik wilde Windows 10 downloaden maar op het eind krijg ik de volgende tekst te zien: Avira Antivirus verwijder deze app nu, omdat deze niet compatibel is met Windows 10. ( handmatig verwijderen ) alleen ik mijn configuratie scherm bij programma's en onderdelen staat hij er niet bij ik heb hem ik het verleden verwijderd. Bij Revo unistaller pro staat hij er ook niet meer bij. Mijn vraag aan u is hoe kan ik dit programma toch verwijderen hij schijnt toch ergens op de pc te staan en of hoe kan ik verder gaan met het installeren van Windows 10

Waarschijnlijk kan je de verwijzing verwijderen via het register. Open regedit.exe en zoek daar naar Avira, verwijder de sleutels die je vind van Avira en probeer het daarna opnieuw

Ben van plan nog te upgraden van Windows 7 naar 10.
Gaat dit zomaar? Ben namelijk mijn key van Windows 7 kwijt...
Krijg ik geen problemen ivn licensies ed.?

Hoi,
Normaliter zou dit goed moeten gaan. Maar voor de zekerheid zou je de licentie sleutel d.m.v. een CMD even kunnen noteren. Lees: https://www.thewindowsclu...
Succes!
Groet,

met het prog.keyfinder kan men de sleutel code vinden

Je kunt de sleutel vinden met Showkey Plus
http://showkeyplus.findmy...
Ook te vinden in de Microsoft Store
Het gaat om de OEM key (dus niet het product ID).
Succes.

Nope bij een upgrade niet ...bij een hele schone installatie wel...

Normaal gesproken staat je key opgeplakt als etiket op je pc..

Sucesss

Google naar Key Finder app, download het (gratis versie) en binnen 1 minute heb je je licentie code.
Heb het net gedaan en nu heb ik mijn W7 code! Ongelovelijk! :-)

Van win 7 pro naar win 10 pro ge-upgrade vandaag op een Dell latitude 6420 laptop. Alles lijkt goed te zijn gegaan en te werken.

Hi Pieter, ik heb dezelfde laptop en wil ook upgraden van win7 pro naar windows 10.Ging dat makkelijk? Ik ben bang dat er iets misgaat en dan weet ik geen oplossing..

Idem gisteren Windows 7 Ultimate op een (oorspronkelijk Vista) laptop bijgewerkt vanaf de USB stick, die eerst met het Windows Media Creatie gereedschap is aangemaakt.
Windows 7 opstarten en dan Setup starten vanaf de USB stick.
Het beste is om de PC aangesloten te hebben op het internet.

Vanmiddag mijn legitieme versie van Windows 7 Home premium geupgraded nar Window 10. Werkt perfect inclusief updates. De upgrade is ook automatisch geactiveerd met een digitale licentie. Perfecte route.

Gisteren, 27 September 2019 instructie gevolgd. Perfecte installatie en blinkt uit in eenvoud.
Ontzettend bedankt hiervoor.

staat al een tijdje op 46% updates zoeken en downloaden. maar zie hier meer met dat probleempje maar zie dat het later wel kan komen of op nieuw ik wacht af mijn code werkt dus heb alle tijd straks eindelijk W10 en geactiveerd succes allemaal met die pc,s haha

Beste allen op deze draad !

24 September 2019 zo brutaal geweest om een installatiestick, vers aangemaakt, met W10-1903 te plaatsen en in Verkenner in de mappen die op de stick staan Setup aan te klikken. Het slachtoffer is een W7-systeem dat al zes jaar niet was bijgewerkt en wel vanaf oktober 2013. Systeem is gebaseerd op een P6100 Arrandale 32nm. 4 Gig RAM intern, bj 2010. HDD 500GByte
90 minuten verder een succesvolle W10-installatie met een digitale licentie. . . .

Het gaat tot op heden nog steeds ! En de aanleiding ligt met name in deze draad van goud. Overal wordt gezegd dat het al een paar jaar niet meer kan. Heb eigenhandig meer systemen geüpdatet. Maar niet zo'n gammele W7-bak als op datum voornoemd voor mij stond.

Cheers !

Volle functionaliteit, herstelstick aangemaakt, systeemherstel ingeschakeld, enzovoort enzoverder. Kortom een goed werkend oud beestje van 9 jaar. Ik was al een halve dag verder met een corrupte updatemachine, was niet aan de gang te krijgen met dism, SFC, aan-uit wuauserv net stop commando's met blauwe vingers.

Ik heb via de windows site de windows 10 download gedaan van het hulpprogramma. Hierna gebeurde er niets. Alles is wel gedownload. Hoe nu verder?

update blijft vastzitten op 46 procent als ie zoekt naar updates.

de mijne dus ook

gaat het nog steeds met de laatste versie (mei 2019) van windows media tool 1903? meeste filmpjes zijn met versie 1803....

Heden de procedure gevolgd voor het installeren van Windows 10 over een bestaande Windows 7 op een Dell V131 laptop. Alles lijkt goed gegaan te zijn. Geen meldingen over ontbrekende licenties of zo. Hij start nu gewoon in Windows 10 en alle programma's lijken nog te werken.

Iemand een idee waarom ik op 0% blijft staan?
Firewall, virus e.d. zijn uitgeschakeld.

Bedankt

Ter info, heb geprobeerd op een Pentium 4 waar nog XP en daarna W7 op gezet is begon de update onmiddellijk te lopen maar wist al op voorhand dat het niet ging lukken om te installeren maar de update begon wel degelijk te lopen?

Waarom zou ik, Linux Mint 19.2 Mate bavalt me veel beter.

Ben overgestapt van Windows 7 naar Linux mint en dat beval mij heel goed!!!
Voor mij GEEN windows meer!

Hier ook geen geluk met mijn Medion Akoya. Alles uitgeschakeld maar installatie blijft op 0%?

gister gratis upgrate naar windows 10 draait prima

Vandaag geprobeerd bij een PC met WINDOW 7 Home Premium OA.
Dit lukte eerst niet ,na het verwijderen en Wifi Card en uitzetten van Windows Firewall en Virusscanner wel. Verwijderen van oude hardware (zoals hier de Wifi card) en daarmee de drivers lijkt vaak de oplossing te zijn voor het 'vastlopen' van de installatie. In mijn geval kon in de Wifi Card na WINDOWS 10 installatie zonder verdere problemen weer terugplaatsen

Vandaag update uitgevoerd. Mislukte, werd halverwege installatie afgebroken. Volgens foutmelding was er op de achtergrond een service die stoorde. Vervolgens virusscanner en windows defender uitgezet. Update ging toen goed.

Zopas geprobeerd maar zonder succes... blijft op 0% staan.
Nog één keer opnieuw proberen.

Installatie is mislukt in de fase SAFE_OS met een fout tijdens de MIGRATE_DATA bewerking...

Beste Mario,
vandaag geupdate en kreeg zelfde melding. vervolgens virusscanner en windows defender uitgezet. toen ging het goed.
Rikk

Plots is de update begonnen ?? Weet niet wat de oplossing is maar is toch gelukt. Na de upgrade een clear install gedaan op een SSD en ben weer up en running :-)

Plots is de update begonnen ?? Weet niet wat de oplossing is maar is toch gelukt. Na de upgrade een clear install gedaan op een SSD en ben weer up en running :-)

Zojuist het stappenplan van hierboven gevolgd, na een paar klikken en een paar uur geduld heb ik nu Windows 10. Alles werkt perfect!

Dat was een geweldige tip! Heb vandaag onze oude (2012) HP laptop (i5 met 4 Gb intern) met windows 7 erop ge-upgrade op deze manier. Alles laten meenemen.
Kostte in totaal ruim 7 uur maar liep goed. Alles werkte na afloop prima. Moest alleen de driver van de wireless kaart updaten en de energieinstellingen veranderen anders kwam internet niet online na slaapstand. Verder alles perfect en pc is nu zelfs iets sneller geworden!

Werkt nog steeds! van Win7 naar Win10; gisteren laptop en pc overgezet: probleemloos- geduld en vertrouwen nodig!

Dank je wel Fred. Is wel een maand later nu dat ik reageer, maar je ben een flinke steun.

Mij is het ook gelukt met hulp van René Vervuurt.
In het begin lukte het me niet zelf, maar via internet uitgekomen bij TENCOM.nl
Dit bedrijf heeft me goed en vriendelijk geholpen, en geeft computerservice / reparatie in heel Nederland volgensmij. Nu loopt alles weer vlotjes.
Groetjes,
Erik

8-8-2019
Van een originele Windows 7 pc.
De schijf geformatteerd , en als vervanging van deze een ssd geplaatst voor C:
Daarna via de gedownloade Usb stick Windows 10 erop gezet. Na installatie ook ff gecontroleerd of hij geactiveerd was. En warempel dit was zo.
Nu hopen mocht er ooit geformatteerd worden of dan ook nog alles zou werken op deze methode

Afgelopen week zonder problemen via hulpprogramma ge-upgradet naar Windows 10. Eerst een goeie backup gemaakt natuurlijk, was gelukkig niet nodig. Scheelt een boel eurootjes. Bedankt voor de tip!

Vandaag zonder problemen overgestapt van Windows 7 naar Windows 10.
Bedankt voor de duidelijke uitleg!

Vandaag de update van windows 7 naar 10 gedaan. Ik moest even wat ruimte maken op de SSD C-schijf, maar verder zonder problemen verlopen. Nu weer lekker veel ruimte op de SSD en alle data op de harde schijf was gewoon blijven staan. Gelukkig werkt dit nog gratis! Bedankt voor de tip!

Vandaag de upgrade gedaan vanaf Windows 7 naar Windows 10. Binnen 3 uurtjes volledig klaar met updates. Prima gelukt!

In stalleer Je windows 7 of 8 versie op nieuw,van te voren alles formateren
Laat alleen een gewone toetsenbord en muis aan gesloten.
Geen toetsenbord en muis die opdates software gebruikt .
geen extra software installeren,alleen je orginele drivers en software ,voor usb,internet,.
Dan net zolang je pc updaten,totdat je het bericht krijgt.
Dat windows gaat stoppen met de oude versies.
Dan windows upgrade adviser toepassen ,om om te zetten na windows 10.
Dat is mijn advies,en na vele mislukkingen achter gekomen,net zoals de gebruikers hier.

Ik heb een heel oude pc. Directe upgrade van Vista naar Windows 10 bleek alleen mogelijk bij volledige/schone installatie. Daarom heb ik vorige week online een licentie gekocht voor upgrade van Vista naar Windows 7 Home Premium om persoonlijke docs en software te kunnen bewaren. Deze week heb ik de gratis upgrade gedaan naar Windows 10 met behoud van persoonlijke docs/software. Windows 10 is nu mogelijk geactiveerd door automatische herkenning van nieuwe licentie Windows 7. Het kan nog steeds gratis.

Waarom heeft u Windows 8.1 niet genomen die was gratis en dan upgrade naar Windows 10 dat gat ook gewerkt

Het is zelfs mogelijk om vervolgens gratis naar Windows 11 te upgraden.
Je moet echter wel een aangepast installatie medium maken, een USB stick maken met behulp van een Windows 11 ISO bestand en het programme Rufus, om de hardware eisen te kunnen omzeilen.
Beetje ingewikkeld, maar het kan wel.

Upgrade op laptop van Windows 8.1 gedaan via bovenstaande methode. Hulpprogramma gedownload en geopend. Pc bijwerken. Verder alles laten lopen, startte meerdere keren opnieuw op. Alles laten behouden. Duurde ongeveer twee uur maar loopt als een zonnetje. Tanks voor de tip!

Bij mij als volgt een succesvolle upgrade van Windows 7 naar Windows 10 gelukt:
- Met Windows hulpprogramma de ISO-file op de desktop opgeslagen.
- WinRAR (programma voor o.a. uitpakken van onder andere ISO-filesgeïnstalleerd. Makkelijk te vinden met Google. Is een commercieel product, maar je mag het 40 dagen gratis gebruiken.
- Met de rechter muis de ISO-file aanklikken en dan met WinRAR openen/laten uitpakken.
- Dan begon de installatie. Duurde circa 3 uur. Computer startte meerdere malen op.

Erg spannend allemaal. Het blijft tenslotte een gok. Enige wat niet goed is gegaan, is dat het commercieel antivirus-programma op mijn computer niet meer voor 100% werkte. Heb ik met enige moeite verwijderd en vertrouw nu volledig op Windows-defender.

Heb aan het begin van de installatie ervoor gekozen dat eigen files behouden moesten blijven. Is inderdaad gelukt.

Tijdens het installeren had ik het virusprogramma overigens uitgeschakeld. Ook onnodige randapparatuur zoals printer losgekoppeld.

Veel tijd besteed aan het maken van een goede back-up op een externe harde schijf. Ruimschoots de tijd voor genomen. Denk ook aan een back-up van je e-mails (bij Outlook een grote .pst file). Ook de favouriten van de browser (Firefox) naar de externe harde schijf geëxporteerd.

Zoals ik al zei: erg spannend, maar gelukkig is het bij mij gelukt. Zal geen garantie zijn dat het bij iedereen op deze manier ook zo gaat.

Bedankt voor de prima uitleg voor de Update W7 naar W10.
Wegens melding van "Niet legitieme Windows" op mijn Dell XPS-15Z laptop met Win 7 Enterprise heb ik beroep gedaan op de Microsoft Support lijn.
Daar bleek na controle van mijn sticker onderaan dat het geen Enterprise versie zoals bij opstart te zien maar Win 7 OEM. Hoe dat er opkwam weet ik ook niet.
Het Support Team heeft er dan MS 7 Home Premium opnieuw er opgezet maar dit blijkt nu in de Engelse taal te zijn. Kan ik dit ook in het Nederlands of is het beter te upgraden naar W10 zoals hier beschreven ?? Wat met de Licentie Nummer ?
Wat is de beste methode ? Mvg Robert

Ik denk dat je het beste naar Windows 10 kunt gaan maar dan zou ik Windows 10 van af een cd of USB stik installeren en dan Schoone instalatsie kiezen

Op 18 juni 2019 men laptop W8.1 met behulp van de MediaCreationTool naar W10. Installatie duurde amper 25 minuten, kleine SSD-schijf(128) en grote SSD-schijf(2Terra) formateren inbegrepen. Volledig schone installatie dus.
Werkt perfect, alle nodige software terug instaleren en ik heb weer een nieuwe laptop. Nog even vermelden, de Windows Defender Manipulatiebescherming stond reeds aan. En verwijderen van Windows-apps die ik niet gebruik ging ook zonder problemen, deels gewoon rechter muisklik en optie verwijderen. Een ander deel via Windows onderdelen instaleren/verwijderen optie onder dit tabblad bij instellingen.

Vervolg, ik heb bovenstaande uitgevoerd omdat W8.1 kuren begon te vertonen, welke ik nu vernomen heb veroorzaakt werden door Firefox.

12 juni 2019.
Na een crash van computer met Win 10 Pro, hersteldiscs gebruikt. Windows 8 (de originele besturingsysteem) werd er opnieuw opgezet. Via Windows Store geupgrade naar 8.1. En via plan B op deze site geupgrade naar een automatisch geactiveerd Windows 10 Pro. Geen licensekey nodig.

Upgrade van win7 naar win10 net afgerond. Verliep als een zonnetje :-D

Ben al vanaf 14:30 bezig met downloaden en installeren en het is nu 17:10 Krijg net melding van essentials dat ik moet upgraden

Ik heb gekozen voor optie A : een schone Windows 10 installatie (waar windows 7 op stond). Voordat ik begon heb ik eerst de produktcode van windows 7 opgeschreven.
Na de installatie van Windows 10 probeer ik met de produktcode van windows 7, windows 10 te activeren, maar hij geeft aan dat de productcode niet werkt.
Ik weet 100% zeker dat het exact dezelfde code is als windows 7.

Je kunt beter een upgrade doen naar Windows 10 en dan later een Schoone installatie

Dit klopt, je krijgt bij je W10 een nieuwe code, deze zou nooit dezelfde geweest zijn als de code van uw W7

Je kunt beter een upgrade doen en dan een schone installatie van Windows 10

ben er nu mee bezig zelfde optie A .. mag niet

Ik heb de upgrade van Windows 7 naar Windows 10 gestart en daar is de PC toch wel een ganse dag meer bezig geweest. Nu staat hij op "Percentage voltooid : 99%", maar dat blijft zo staan. Er gebeurt blijkbaar niets meer. Weet iemand waaraan dit ligt ?

Ik heb windows 10 geinstalleerd,werkt goed.Ik wil Word(gratis) ook installeren,maar dat lukt niet.Ik krijg iedere keer een melding dat er een virus is gedetecteerd,als ik Word wil installeren.Weet iem wat ik kan doen?

Hierjuist ook geprobeerd op een geactiveerde win 7 home premium, vraagt voor het installeren een product code omdat windows niet geactiveerd is bij mij...???

Windows 8.1 naar windows 10 hulpprogramma,s downloaden ging heel snel het op de pc zetten duurder langer in totaal 2 uur. Heeft zo ver ik kan zien alles meegenomen. Ik denk als je een oudere computer heb of lage GB en lage processor. Neem zo min mogelijk mee. Voor het slagen van windows 10.

Het werkt goed vanuit een windows 7,het duurt wel enige tijd.Ongeveer 2 uur.

Er is een updatebestand van Microsoft, dat eigenlijk is bedoeld voor update van Windows 10, maar werkt ook als upgrade van 7 naar 10 :)
Windows10Upgrade9252.exe
Op een aantal oudere laptops gaat het prima, maar sommigen (vooral met dubbele videographics) wil het wel eens mislukken.
Doe er je voordeel mee.

Heb Windows 7 professionel (32bit) op een Dell laptop en wil ook graag een upgrade naar Windows 10.
Windows 7 prof. is uptodate en de laptop voldoet aan de eisen van Windows 10
Tijdens het begin van de installatie reboot de laptop en start win7 weer op.
Enig idee wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Rick, “Voor een upgrade van de 32-bits versie van Windows naar de 64-bits versie moet u de vaste schijf formatteren, de 64-bits versie van Windows installeren en daarna alles wat u op uw apparaat had, opnieuw installeren “ https://support.microsoft...

Download de 32 bit ISO van Windows 10 en download ook de 64 bit versie ervan. Maak een opstartmedium voor de 64 bit versie. Voor de 32 bit versie hoeft dat niet, die update wordt immers gestart vanuit Windows 7 zelf.

Eerst doe je gewoon de update van Windows 7 (32 bit) naar een Windows 10 (32 bit) vanuit de setup.exe van het 32 bit-ISO bestand.
Het systeem zal updaten naar Windows 10 32 bit.
Op die manier zal je moederbord perfect geactiveerd worden.

Pas nadat je vastgesteld hebt dat Windows 10 effectief geactiveerd op jouw systeem start je het systeem opnieuw op van die USB of DVD (64 bit) en maak je tijdens de installatie de hele schijf of partitie van Windows helemaal leeg!

Vermits het toestel al geactiveerd werd op Windows 10 32 bit, zal het nu geactiveerd zijn voor de 64 bit versie.

Succes!

is het niet zo dat W 7 pro ondersteuning tot 2022 duurt? Alleen w7 home versie eindigt jan. 2020 (was eerst april)

Volgens mij is de ondersteuning geldig tot januari 2020, maar kunnen grote bedrijven uitstel aanvragen tot januari 2022. Je kunt je dan afvragen waarom ze voor bedrijven wel updates ontwikkelen, maar deze voor de "kleine man" niet aanbieden, maar dat is wel logisch. Ze willen dat iedereen zo snel mogelijk over gaat op W10. De vraag waarom W7 zo snel zijn ondersteuning verliest, is een andere discussie. Enfin.

Ik heb licentie van win7 en als ik win10 aanklik met de hulptool dan gaat alles in werking. Echter op het einde na uren dus zegt hij nu ga ik installeren.... en als hij klaar is krijg ik de mededeling: niet compatibel !
Wat moet ik doen ?

Wellicht schone installatie uitproberen. Uiteraard wel na het maken en testen van de back-up en evt. het goed vastleggen van licentiecodes.

Er kan van alles misgaan; te weinig schijfruimte voor de nieuwe versie die naast de oude wordt gezet (windows.old), te weinig geheugen voor de Pro versie,enz. Dus verifieer ook of er voldaan kan worden aan de hardware vereisten voor de gewenste Win10 versie.

Vandaag succesvol Windows 7 Home Premium overgezet naar Windows 10.

Gisteren 4 hp laptops van 7 jaar oud gedaan. Geactiveerd met digitale licentie.

Ik zie dat't gisteren nog door iemand gelukt is, bij mij geeft ie helaas aan dat windows not activaded is... =(

Hoe doe je dat dan zónder licentie code?

Nieuwere computers hebben een licentie bestand in de BIOS, deze kan windows uitlezen.

Even, ter verduidelijking, ik heb het dan over computers/laptops van HP/Dell/Lenovo etc. Zelf gebouwde machines hebben dit niet.

Het werkt nog steeds ben er erg blij mee

Ben zojuist begonnen met de gratis upgrade van Win7 naar Win10. Er wordt aangegeven dat je altijd makkelijk weer terug kunt gaan naar de vorige versie, als Win10 niet bevalt. Nou, ben benieuwd. Je moet wel 8GB vrije ruimte hebben, ik moets wat bestanden opschonen (backup Windows updates laten verwijderen).

Installatie van Windows 10 is prima gelukt, aanrader! Moest alleen de beeldschermresolutie opnieuw instellen en de icoontjes op mijn desktop opnieuw rangschikken, verder nog geen problemen tot nu toe.

Werkt prima van W7 naar W10. Sterker nog, eigenlijk de eerste keer dat ik geen enkel probleem ondervond met een upgrade van Windows. Aanrader.

Bij deze eerst mijn dank uitbrengen!! werkt hier als 1 speer,,
alle programma,s,,plus data bases enz op het bureaublad,,niets veranderd alles werkt als vanouds grote klasse dit nogmaals thnxxxx

Vandaag nog een Windows 8.1 Single language installatie geupgrade naar Windows 10 via een schone installatie met een bootable USB, is gewoon geactiveerd.

Vandaag 27 april 2019 upgrade van Windows 7 naar 10 gedaan. Zonder problemen, je bent wel een uur of 3 bezig.

Vandaag upgrade van 7 naar 10 gedaan, duurde de hele dag, maar het werkt!!

Werkt nog steeds prima, ik had steeds uitgesteld omdat ik op een pc nogal wat aparte cnc software had staan. Maar op beide pc's met win7 pro geen problemen. Wel had ik voor de zekerheid een kloonschijf aangemaakt. Ook nog Office 2016 geïnstalleerd (stond 2010 op ) en groot was mijn verbazing dat alles en dus ook outlook netjes werkte, ook oude mail en adresbestanden netjes overgenomen.

Jammer ik krijg op het laats een melding, deze is niet meer gratis.

Hi Lina, download het bestand Windows10Upgrade24074.exe via de directe link op de volgende pagina van Computer Totaal https://computertotaal.nl...
En probeer het via deze tool. Was op 16/4/2019 nog te downloaden.
Het is niet bekend trouwens, of Microsoft de upgrade nog accepteert en Windows 10 activeert zaakje activeert.

Hi gisteren de upgrade gedaan van windows 7 pro naar windows 10
Nam enkele uren in beslag doch is gelukt
Nu wat is er nu gaande : wanneer ik opstart is dit mat het vlagje van windows
Ook aanmelden is onder windows 10 na meer dan 10 minuten is alles opgestart
Toch wel heel lang he!!!!!
Ik krijg wel het windows 7 scherm met alle apps van vroeger
Doch ook als ik op de windows knop druk het ganse windows 10 menu
Hoe kan ik dit veranderen dat ik niet het scherm van windows 7 krijg
Zou het appresieren als iemand mij hiermee kan helpen
Bedankt en de groeten

Heb op een HP Pavilion g7 Windwos 7 Home Premium 64 bit zojuist zonder problemen geupgraded naar Windows 10 1809. Mbv de Media Creation Tool. Werd door MS automatisch geactiveerd met een digitale licentie. Zeer bedankt voor de tip, redactie.

Hallo allemaal,

Dank jullie wel voor deze tips!
Ze hebben gewerkt bij mij,ik heb de 2de optie gedaan,omdat ik veel foto's heb op mijn oude legale window 7 pro account en ik heb windows 10 pro erop geinstalleerd,en ik hoefde hem niet te activeren!

Dank jullie wel voor deze nuttige opties en tutorials hoe je windows 10 erop kan installeren,het was voor mij heel erg nuttig!

Schone installatie met windows 10 pro vanaf CD, na installatie geldige windows 7 code invoeren en activeren gaat gewoon goed.

Ik snap dit artikel niet goed. Ik doe altijd een fres install van WIN10 tijdens de installatie log ik aan op mijn onedrive account en na de installatielees ik bij acceptatie dat ik een digitale licentie heb gekoppeld aan mijn onedrive account.Ik doe dit sinds 2015 en nooit problemen mee gehad!

Ook hier zojuist nog van Windows 7 naar Windows 10 ge-update zonder enig probleem!!!

Ik heb zojuist zonder enige problemen de update van windos 8.1 naar 10 gedaan via het hulpprogramma media creation tool. Windows10 Home heb ik nu. Geweldig! thnx.

Heb ik geprobeerd, helaas alweer zwart scherm...

ik heb net een oude lenovo T450 met legale key W7 pro geupgrate naar W10 pro.
Perfect !! gebruik gemaakt van de windows upgrade tool.
Automatisch is er een nieuwe key gekregen ( digitaal ) en geregistreerd
Dank aan allen

Heb windows 10 geinstalleerd, nu krijg ik bij het opstarten een zwart scherm. Heb al meerdere dingen geprobeerd maar niets helpt.

Een schone installatie met een legitieme windows 7 Pro Sp1 NL 64bit geinstalleerd
en geactiveerd,vervolgens MediaCreationTool1809 geinstalleerd en van hieruit het
systeem bijgewerkt naar windows 10 Pro nl 64 bit werkte perfect.

Wauw thanks hardstikke goed gelukt.Windows 7

Pagina's

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivo_rkust