Preview-update KB4571744 voor Windows 10 versie 2004

Update 8 september 2020

Voor Windows 10 versie 2004 is afgelopen donderdagavond preview-update KB4571744 uitgebracht. Ons advies: niet installeren, want vanavond komen de reguliere maandelijkse beveiligingsupdates uit waarin dezelfde foutoplossingen ook verwerkt zitten (aangezien Windows 10 aan cumulatieve updates doet). Heb je KB457144 al geïnstalleerd dan kun je hieronder de wijzigingen nalezen.

Voor Windows 10 versie 1909 en 1903 kwamen 20 augustus de preview-updates met nummer KB4566116 uit. Voor Windows 10 versie 1809 was toen preview-update KB4571748 verschenen. Dit zijn optionele updates voor Windows 10.

Versie Preview-update Buildnummer Datum
Windows 10 2004 KB4571744
19041.488
4 september 2020
Windows 10 1909 KB4566116 18363.1049 20 augustus 2020
Windows 10 1903 KB4566116
18362.1049
20 augustus 2020
Windows 10 1809 KB4571748 17763.1432 20 augustus 2020

Ook is er een preview-versie van KB4570723 voor het .NET framework beschikbaar.

Let op!

Dit soort preview-updates is optioneel (meer bedoeld voor het bedrijfsleven voor testdoeleinden) en verschijnt meestal in de derde of vierde week van de maand. Ze zijn beschikbaar onder het kopje optionele updates in Windows Update en worden niet automatisch geïnstalleerd.

Je kunt ze ook beter niet te installeren, want bij de volgende cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdates krijg je deze kwaliteitsupdates ook meegeleverd - en dan beter getest (er kunnen nu nog fouten in zitten)! Wij zouden aanraden ze nu niet te installeren en af te wachten tot ze volgende maand automatisch geïnstalleerd worden, dat kan veel problemen voorkomen. Er worden geen beveiligingslekken dichtgeplakt dus dringend nodig zijn deze optionele updates ook niet.

Foutoplossingen KB457144 in Windows 10 2004

KB4571744 voor Windows 10 2004 fixt een waslijst van maar liefst 72 problemen. Er zijn onder andere moeilijkheden verholpen met het downloaden van updates door apps en het heel traag opstarten van applicaties. Ook fouten met add-ins waardoor Microsoft Outlook niet meer reageerde moeten nu opgelost zijn. Verder zijn problemen met Windows Update en een wazig inlogscherm aangepakt.

Reparaties KB4566116 in Windows 10 1909/1903

KB4566116 voor Windows 10 1909 en 1903 repareert 43 fouten. We pikken er enkele interessante uit. Zo wordt een probleem met Microsoft Outlook, waardoor het mailprogramma niet meer reageerde, opgelost. Verder is een fout gerepareerd waardoor de Instellingen-app onverwacht afsloot als je een ander standaardprogramma (mail of web browser bijvoorbeeld) wilde instellen - wat dan ook niet lukte.

Ook het in sommige omstandigheden traag openen van applicaties en het vollopen van de harde schijf na foutmeldingen moeten vanaf nu verleden tijd zijn. Alle details van de foutoplossingen kun je hier nalezen.

Deze probleemoplossingen krijg je ook allemaal meegeleverd met de september-updates, je hoeft deze preview-update dus niet te installeren

Foutoplossingen KB4571748 in Windows 10 1809

KB4571748 voor Windows 10 1809 repareert ook 43 problemen. Ze zijn deze maand vergelijkbaar met de fouten die in Windows 10 1903/1909 verholpen worden. De liefhebber kan alle foutoplossingen hier nalezen.

Eventuele problemen met deze updates horen we graag in de reacties hieronder.

Uitleg Windows 10 versies

Windows 10 versie 2004 is sinds 27 mei te downloaden. Dit is de nieuwste halfjaarlijkse onderdelenupdate voor Windows 10. Op 12 november 2019 is Windows 10 versie 1909 verschenen. Daarvoor was Windows 10 versie 1903 sinds 21 mei 2019 te downloaden. Windows 10 versie 1809 werd sinds 13 november 2018 uitgerold via Windows Update.

Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versie- en buildnummer je hebt.

Je kunt er sinds juni 2019 voor kiezen om grote halfjaarlijkse Onderdelenupdates van Windows 10 over te slaan. Maximaal een tot anderhalf jaar. Als een Windows 10 versie geen updates meer krijgt ('end of life' is) dan krijg je, enkele maanden van tevoren, een verplichte - automatische - upgrade naar een volgende versie. Hier de data:

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 1809 10 november 2020
(Microsoft heeft de EOL voor 1809 uitgesteld)
Windows 10 1903 8 december 2020
Windows 10 1909 11 mei 2021
Windows 10 2004 14 december 2021
Deel dit artikel: 

Reacties

@Mickey: KB4566116 staat helemaal onderaan de lijst, onder het kopje Optionele updates.

@Fred ,

Deze update KB4566116 wordt bij mij niet aangeboden , wel de update KB4570723 .
Deze update werd automatisch geïnstalleerd , heb ik verwijderd en op verborgen gezet.

Op een andere laptop staat deze update KB4570723 download in behandeling met een geel uitroepteken
Er onder staat : updates kunnen worden gedownload , daaronder de knop Downloaden.
Previeuw - updates installeer ik nooit .

MAAR: Deze update levert wel WSL2 support voor 1903 en 1909:
https://devblogs.microsof...

Klik ik op update zoeken Windows 10 versie 1909, wordt de Previeuw update KB4570723 voor Net Framework automatisch geïnstalleerd.
De update KB4566116 krijg ik niet aangeboden.
De Previeuw update KB4570723 weer verwijderd en op verborgen gezet .

Tip als je dat goed wilt hebben installeer Windows 10 opnieuw van uit Windows en dan krijg je meteen 2004 geïnstalleerd en dan werkt alles weer goed

@gerard ,

Op èèn laptop had ik de versie 2004 via update geïnstalleerd .
Alles goed verlopen , maar de programma`s opende als een slak , zeer traag .
Terug gegaan naar de vorige versie 1909 .

Bij de tweede latop staat nog altijd deze melding :

Onderdelen update naar Windows 10 versie 2004 .

De Windows 10-update voor mei 2020 komt eraan. Wanneer de update klaar is voor uw apparaat, verschijnt de update op deze pagina.
Aangezien er nog veel bugs in de versie 2004 zitten , wacht ik af , ik heb de tijd.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit-_usland