KB4512941 is optionele update voor Windows 10 1903

Windows 10 versie 1903 heeft gisteren een tussentijdse kwaliteitsupdate gekregen met nummer KB4512941. Hierin wordt een waslijst aan fouten opgelost.

Deze updates zijn optioneel en verschijnen meestal in de derde of vierde week van de maand. Ze zijn alleen beschikbaar als je bij Windows Update klikt op Nu downloaden en installeren onder het kopje 'Optionele updates beschikbaar'. Je hoeft ze nu niet te installeren, want bij de volgende maandelijkse beveiligingsupdates in september krijg je deze kwaliteitsupdates ook - en dan beter getest - meegeleverd!

Versie Update Buildnummer Datum
Windows 10 1903 KB4512941 18362.329 30 augustus


KB4512941 voor Windows 10 1903 lost weer een hele vrachtlading aan fouten op. Zo worden onder andere fouten hersteld en problemen verholpen met:

  • Applicaties die gemaakt zijn in Visual Basic 6 (VB 6) of macro's en scripts die gebruikmaken van Visual Basic for Applications (VBA) of Visual Basic Scripting Edition (VBScript)
  • Downloaden digital rights management (DRM) bestanden in Edge
  • Windows Defender Application Control
  • Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) voor Enterprise versies van Windows 10
  • Zwart scherm bij gebruik van Remote Desktop
  • Niet startende Windows Sandbox (Windows 10 Pro en Enterprise)

Alle verdere details kun je hier nalezen. De tussentijdse updates pakken meestal problemen aan waar bedrijven last van hebben, zodat die ze kunnen testen. Bij de reguliere beveiligingsupdates van de daaropvolgende maand worden deze foutoplossingen ook - beter getest - meegeleverd (lees Microsofts uitleg). Voor thuisgebruikers zijn deze updates dus niet voor niets optioneel.

Eventuele problemen met deze updates horen we graag in de reacties hieronder.

Update 31 augustus
Enkele bezoekers melden problemen met hoge CPU-belasting na het installeren van deze update. Zie AskWoody en BornCity voor meer info.

Uitleg versies Windows 10

Windows 10 versie 1903 is sinds 21 mei te downloaden. Windows 10 versie 1809 (Oktober 2018 Update) wordt sinds 13 november 2018 uitgerold via Windows Update. De versie daarvoor, Windows 10 versie 1803 (April 2018 Update), krijgt ook nog gewoon maandelijkse updates. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versie- en buildnummer je hebt.

Je kunt er sinds juni 2019 voor kiezen om grote halfjaarlijkse Onderdelenupdates van Windows 10 over te slaan. Tot maximaal een tot anderhalf jaar. Als een Windows 10 versie geen updates meer krijgt ('end of life' is) dan krijg je een verplichte - automatische - upgrade naar de nieuwste versie op dat moment. Hier de data:

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 1803 12 november 2019
Windows 10 1809 12 mei 2020
Windows 10 1903 8 december 2020
Deel dit artikel: 

Reacties

Sinds die update werkt mijn windows hello fingerprint niet meer, stomme update!!
al verschillende keren laptop op fabrieksinstellingen gezet zodat alle updates eruit waren en ik hem helemaal opnieuw moest instellen maar niet gelukt, wachten tot de volgende update zekers pff

Beste Peter ,

Wanneer u de update opnieuw aangeboden krijgt en automatisch wordt geïnstalleerd , moet u de update verwijderen en dan verbergen .
Voor verbergen gebruik hiervoor de Tool van Microsoft .

Zie deze link onder : probleemveroorzakende updates verwijderen .

https://www.schoonepc.nl/...

Na installatie idd even hoge Cpu belasting, vooral het VMmem proces gebruikte even veel energie en cpu, na enige tijd was de installatie kennelijk afgerond en keerde het gebruik weer terug naar normaal. Nu geen enkel probleem op mijn desktop; geen ongewenste aanpassingen of vertragingen, ook niet in de zoekfunctie. Kortom kennelijk horen de pieken in Cpu en energie gebruik bij de gemaakte aanpssingen?

Microsoft geeft het al toe....
https://www.agconnect.nl/...

Na het installeren van deze update op Windows 10 Educational versie 1903 wordt Windows mail in de Engelse taal getoond. Alle verdere taalinstellingen staan goed. Geen idee hoe ik dit terug kan zetten?

Probeer eens de engelse taal te installeren. Reboot en daarna weer de nederlandse taal activeren en weer reboot. Misschien helpt het. In de insider build was er een bug mbt de "zoek taakbalk" hier werd de bovenstaande work around gegeven misschien is het ook van toepassing voor dit probleem.

Hier na het installeren van de update ook geen problemen.

Update op 2 laptops geinstalleerd en beide extreem hoge CPU belasting en hoge temperaturen, 70-80 graden. Proces SearchUI zorgt voor hoge CPU belasting. Aantal uren laten draaien, maar geen verbetering. Probleem op Microsoft Community gerapporteerd en advies gekregen om update te verwijderen. Opgelost. Wel erg vreemd, even geen optionele updates meer installeren.

Hier ook een cpu van tegen de 50%,update weer verwijderd en alles weer ok.

Alle PC's met deze update hebben het probleem met de hoge CPU-belasting (en dus hoge CPU-temperatuur), en het zoek-venster niet meer werkend.
Bij alle de update weer verwijderd, dat lijkt het probleem op te lossen.

Dit heb ik nog nooit meegemaakt bij Windows-Updates !!!

Alles zonder problemen

Probleemloos geinstalleerd op desktop en laptop, ze draaien zoals ik gewend ben, goed dus.

"een vrachtlading aan fouten..." ......... nou, nou, er zitten vele kleine foutjes tussen waar menigeen nooit last van heeft gehad! Iets minder overdreven negatief mag wel, hoor.

"een vrachtlading aan fouten..." ......... nou, nou, er zitten vele kleine foutjes tussen waar menigeen nooit last van heeft gehad! Iets minder overdreven negatief mag wel, hoor.

Beter om nog even te wachten met deze update dus.Als het alleen maar problemen heeft met deze nieuwe update beter om het nog niet te installeren.

Ik heb hetzelfde euvel met het zoekveld dat de CPU belasting omhoog ging. Een 8-core/16thread processor had 12 tot 16% belasting terwijl er niets gebeurd met zoeken. Ook ik heb de update inmiddels verwijderd.

Last van hoge CPU-belasting na deze update? Wijzig binnen het register naar de volgende waarden:
[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search]
„AllowCortana“=dword:00000001
„BingSearchEnabled“=dword:00000001

Ja, maar als ik het zoekveld zelf alleen al aanklikte verscheen er niks anders dan een lege box. Als ik iets intypte in het zoekveld kreeg ik ook niks te zien. Nu ik de update ongedaan heb gemaakt zie ik weer een paar apps en wat map opties wanneer het zoekveld opent. Lijkt me meer aan de hand dan alleen twee register waardes. Ik wacht nog wel even aangezien alles prima werkt en verder geen updates behoef wat deze versie aankaart.

Je hebt gelijk, is toch niet de oplossing die ik las op "deskmodder.de". Update verwijderd!

Ik heb nergens last van na deze update. CPU gaat na zoekopdracht even iets omhoog, naar ca 20% en zakt dan weer. Voor mij prima update, al weet ik niet of ik er snel plezier van zal ondervinden....

en hoe werkt je zoekfunctie (vergrootglas linksonder op taakbalk)??

Voor het eerst gaf deze update problemen. Het "zoeken" werd een grote belasting voor de CPU.Update verwijderd hierna probleem ook niet meer aanwezig.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ooste_rijk