Calibre

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Calibre is een veelzijdige, open source e-book beheerder en reader die beschikbaar is voor alle platforms. Met Calibre kun je je collectie e-books beheren, bewerken, overzetten naar je e-reader en lezen. Ook zoeken en downloaden van e-books (betaald en gratis) is mogelijk. Calibre kan overweg met onder andere epub, mobi, docx en pdf.

Met Calibre kun je ook e-books omzetten naar bijvoorbeeld docx en pdf. Je kunt e-books:

  • lezen
  • beheren en op je e-reader of tablet zetten
  • bewerken
  • doorzoeken
  • zoeken en downloaden uit allerlei bronnen (gratis en betaald)
  • converteren

Calibre is in het Nederlands vertaald en bij de eerste keer opstarten kun je je e-reader instellen (bijvoorbeeld Amazon Kindle, Kobo of Pocketbook) of je smartphone of tablet waarop je je boeken leest. Calibre heeft uitgebreide mogelijkheden.

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

pas ook op met de nieuwe back-up functie.
Ik heb het uitgeprobeerd en had gelukkig nog een echte backup , ik wist niet dat calibre ingewikkeld ging doen, het wordt niet zomaar teruggezet (of ik zie het niet)

O ik dacht, ik schrijf even een handleiding vanwege de reacties maar hierboven staat er al een. Doe maar wat je er mee wilt...
Mijn versie is Calibre 5.44 (want 32-bit bij mij). Het was een dagje uitproberen. 1) Eerst een txt bestand maken met bijv Foxit door bijv een (tekst-selecteerbare) pdf op te slaan als txt. 2) Calibre openen 3) Linksboven 'Boeken toevoegen' en de txt toevoegen 4) Bovenbalk: 'Boeken converteren' 5) Je hebt dan de epub-file 6) Bovenbalk: helemaal rechts: 3 puntjes aanklikken: dan 'Boek bewerken' 7) Dubbelklik op een index html bestand in de linker rij. 8) Dan kan je eventueel aan de programmering van het e-book sleutelen. Met Bovenbalk: Zoeken, Zoek en vervang.

Geen idee waarom dit een goed programma zou zijn.
Downloaden van de Calibre site is een crime. De downloadsnelheid gaat in KB/s. En updaten is een onmogelijke opgave. In plaats van handig update linkje in de app, ga je naar de site en mag je de windows installer gaan downloaden. In dat slakkentempo. Om dan elke keer te zien te krijgen dat door een Error 2503 en Error 2502 (Joost mag weten waar je kan vinden wat dat betekent) de update wordt afgebroken.
Advies van Kovid Goyal: de-installeren en opnieuw installeren.
Maar dat werkt ook niet.
Iemand advies hoe het allemaal wat minder knullig kan?

Op de site van Calibre wordt het volgende vermeld:

If you are using Windows 7 or Vista, please use calibre 3.48, which works with all Windows 7/Vista machines, from here. Simply un-install calibre and install 3.48, doing so will not affect your books/settings.

Zo gezegd zo gedaan. Met als gevolg dat mijn hele Calibre-biblioteek (die op D: stond) in rook was opgegaan. Ook in de prullemand was niets meer te vinden. Ook Recuva mocht niet baten.

Calibre is een geweldig programma, maar pas op met updaten.

gewoon top sofware !

Wat/wie zijn de concurenten van Calibre?

Prachtig ding maar veel te veel updates

Inderdaad, het is meer dan een e-book reader!

Het is volgens de producent geen e-book reader, maar een e-book manager.