Miranda NG

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Miranda NG is de opvolger (een onafhankelijke afsplitsing) van Miranda IM dat sinds 2018 niet meer ontwikkeld werd. Miranda NG is een eenvoudige maar zeer snelle instant messenger die weinig geheugen gebruikt. Met Miranda NG heb je maar één programma nodig om tegelijkertijd je vrienden op meerdere netwerken te bereiken.
 
Met Miranda NG kun je namelijk chatten via de volgende netwerken: Facebook, Jabber, Steam, ICQ, Discord, Twitter, MSN/SkypeWeb etc. Miranda NG is een messenger zonder toeters en bellen, maar daardoor wel snel en efficiënt.

Je kunt extra add-ons installeren om bepaalde functionaliteit, zoals smileys toe te voegen.


Miranda NG
 
Miranda NG is niet in het Nederlands vertaald, maar het programma is wel een van de lichtste instant messengers die er zijn. Het zou mogelijk moeten zijn om Miranda IM te upgraden naar Miranda NG.

Inst

Reacties

Miranda is teleurstellend, opties zijn onoverzichtelijk en af te raden voor beginners. En in feite is aMSN (vooral de laatste versie) bijna een evengrote resource-hog als Windows Live Messenger zelf, alleen met veel meer mogelijkheden & zonder reclame en betaal-service-crap. Inloggen op msn via aMSN gaat bijzonder traag, maar het blijft het beste alternatief. Alleen mogen ze de allerlaatste versie wel eens debuggen vind ik, vorige versie was veel stabieler.

aMSN? Yep. En meer dan dat, wat de echte Live Messenger niet heeft.

Ondersteunt die ook offline berichten?