Reageren

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

Geschikt voor: 
Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 5.6 (418 stemmen)
Actueel: 

23 mei 2018
ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 15.3.060.17669 is uitgebracht. In deze uitgave zijn fouten opgelost en is de anti-virus engine verbeterd. Ook is ZoneAlarm nu geschikt voor Windows 10 1803.

Beschrijving: 

ZoneAlarm is de bekendste gratis firewall, die geroemd wordt om zijn gebruikersvriendelijkheid. De meldingen die ZoneAlarm geeft zijn duidelijk en u kunt altijd meer informatie opzoeken op de site van Zone Labs. Sinds 2012 biedt ZoneAlarm gratis geïntegreerde anti-virus aan, maar u kunt ook kiezen voor alleen de firewall.

ZoneAlarm Free Firewall beveiligt uw pc afdoende: normaal gesproken heeft u de betaalde versie niet nodig als thuisgebruiker. ZoneAlarm houdt alle ingaande en uitgaande verkeer in de gaten en heeft een knop waarmee u in een keer alle internetverkeer kunt blokkeren (bij geval van onraad).

Sinds 2012 kunt u behalve de gratis firewall ook kiezen voor ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, waarin anti-virus en anti-spyware geïntegreerd zijn. Dit kan een aantrekkelijke combinatie zijn, alleen is het lang geleden dat de anti-malware component van ZoneAlarm getest is door onafhankelijke instanties. Of de beveiliging van ZoneAlarm Antivirus voldoende niveau heeft moet dus nog blijken.

De bescherming die ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall is wel vrij uitgebreid met behalve firewall en anti-malware ook anti-phishing, identiteitsbescherming (waarvoor je je eerst gratis dient te registreren) en 5 GB beveiligde online backup. Als de virusbescherming goed blijkt te zijn kan dit een interessant product zijn.

Categorie: 
Firewall + Anti-virus
Versienummer: 
15.3.060.17669
Laatst gewijzigd: 
23 mei 2018
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Taal: 
Engels
Download: 

Kies of u alleen de firewall wilt of ook geïntegreerde anti-virus (als u al een virusscanner heeft moet u alleen de firewall nemen):

Download ZoneAlarm Free Firewall via de producent

Download ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall via de producent

Installatie: 
Let heel goed op bij de installatie!

Als u de - niet direct noodzakelijke - browser Security Toolbar van ZoneAlarm niet wilt moet u goed opletten tijdens de installatie. We laten het zien voor de Firewall (1) en voor Antivirus + Firewall (2).

1. ZoneAlarm Firewall
Zet een vinkje bij Customize your installation, klik Next en haal in het volgende scherm de vinkjes bij Install ZoneAlarm Security Toolbar en Set my default search weg.


Zet vinkje bij Customize your installation


Haal vinkjes weg bij Install ZoneAlarm Security Toolbar... en Set my default search...

2. ZoneAlarm Antivirus + Firewall

Bij ZoneAlarm Antivirus + Firewall moet u in het eerste scherm kiezen voor Custom Install en daarna de vinkjes weghalen als u de toolbar niet wilt.


Kies voor Custom Install en haal in het scherm daarna de vinkjes weg

Uitleg: 

Lees goed de informatie die ZoneAlarm Free geeft als programma's toestemming vragen om toegang tot internet te krijgen. In deze dialogen kunt u programma's blokkeren en goedkeuren. Doe dat met aandacht en zorg. En geef uw anti-virus programma (en hulpprogramma's daarvan, zoals updaters en mailscanners) ONBEPERKT toegang tot internet, anders functioneert het niet meer goed.

Deel deze download: 
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duits_and