Windows 7: KB4338818 fixt lekken en verbetert beveiliging

Windows 7 SP1 (service pack 1) krijgt sinds oktober 2016 maandelijks één bundel met cumulatieve updates met één KB-nummer. De update voor juli met nummer KB4338818 repareert beveiligingslekken en introduceert wederom nieuwe beschermingsmaatregelen tegen kernel-geheugenlekken.

Er worden deze maand kwetsbaarheden verholpen in browser Internet Explorer, Windows apps, Windows graphics, Windows Shell, Windows datacenter networking, Windows wireless networking en Windows virtualization.
 
Ook worden in de juli-update voor Windows 7 opnieuw beveiligingsmaatregelen geïntroduceerd tegen kernel geheugen-lekken in 64-bit Windows-versies, genaamd Lazy Floating Point (FP) State Restore (CVE-2018-3665).

Ten slotte gaat het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Als je problemen hebt met deze maandelijkse update voor Windows 7 horen we dat graag in de reacties hieronder!
 
- Tip: los problemen op met trage of niet werkende Windows Update in Windows 7
- Tip: Installeer alle updates voor Windows 7 sinds 2011 in één keer

Windows 7 wordt ondersteund met updates tot begin 2020. Tot die tijd kun je nog beveiligingsupdates verwachten en enkele stabiliteitsupdates. Nieuwe functionaliteit krijgt Windows 7 niet meer.

Deel dit artikel: 

Reacties

Hans Sypkens,nee mijn probleem is nog niet opgelost.Ik had deze update al verwijdert maar omdat het mijn hierdoor probleem niet werd opgelost heb ik het niet vermeld.Jij hebt een recente backup kunnen doen dat kan ik helaas niet.Door het alleen verwijderen van deze update wordt het probleem niet opgelost althans bij mij niet.Ik zoek verder.
Bedank voor het meedenken.

Het verwijderen van de update loste ook bij mij het probleem niet op. Pas na backupherstel en de updates één voor één installeren kwam ik achter de boosdoener. Daarna mocht ik voor de tweede keer een backupherstel uitvoeren.
Er is nog iets wat je zou kunnen proberen. Klik op Start, Alle Programma's, Bureau-Accessoires, rechtsklik op Opdrachtprompt en kies Als Administrator Uitvoeren, bevestig dit als daarom gevraagd wordt en type fsc /scannow, gevolgd door Enter. Dan wordt je systeem onderzocht op corrupte bestanden en die online vervangen door correcte versies. Dat proces kan even duren. Hopelijk werkt dat.

Sorry, moet zijn sfc /scannow.

Kan de redactie een topic over de Windows update voor w8.1,openen,daar zijn effectief problemen ete vinden met kb4340558
https://borncity.com/win/...

@Lemmort
Iets later dan gewoonlijk, maar bij deze:
https://www.gratissoftwar...

Na de Win7 update 11-7 kreeg deze melding als ik op een map klikte: Er is voor deze bewerking geen programma aan het opgegeven bestand gekoppeld.Installeer een programma of, als dit al is geinstalleerd,maak een koppeling in het onderdeel Standaardprogramma's van het Configuratiescherm.
Voor de update opende de mappen gewoon als ik er op klikte.Mischien hebben hier meerdere mensen last van.Ik nog geen idee wat ik er aan kan doen,kan het aan een bepaalde update liggen?

Ik had hetzelfde probleem. Pas na het terugzetten van een recente backup was dat weer opgelost. De oorzaak is de update KB 4338818. Ik raad je aan hetzelfde te doen als ik en bij Windows Update automatisch updaten voorlopig op handmatig te zetten en de update KB 4338818 NIET te installeren.

Update op mijn vorige bericht: Het lijkt erop dat Microsoft zelf ook problemen met KB4338818 heeft vastgesteld. De update wordt - in mijn geval althans - niet meer aangeboden, hoe vaak ik ook daarnaar zoek. Is jouw probleem inmiddels opgelost?

Geen problemen maar KB2952664 kun je, indien al automatisch geïnstalleerd, beter weer verwijderen.
Het is Windows spyware (WSM consolidatie en Windows Comtability Telemetry).
Dat naar huis bellen wil je niet.

geen probleem met de nieuwe maandelijkse update Win7, integendeel, een eerdere hardnekkige foutmelding: 'Fatal error: folder name array corrupt' is plotsklaps opgelost!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
o_stenrijk