Windows 8.1: KB4338815 repareert lekken en beschermt kernel

Windows 8.1 krijgt sinds oktober 2016 maandelijkse cumulatieve updates die in één bundel met één KB-nummer geleverd worden. In juli, op de maandelijkse pleisterdag van Microsoft, is KB4338815 uitgebracht: een update die lekken dichtplakt en extra bescherming invoert tegen kernel-lekken.

In de maandelijkse beveiligingsupdate voor juli worden lekken gerepareerd in Internet Explorer, Windows apps, Windows graphics, Windows Shell, Windows datacenter networking, Windows virtualization en de Windows kernel.

Extra bescherming tegen geheugenlekken kernel
Met KB4338815 worden ook drie extra beschermingsmaatregelen ingevoerd tegen kernel-geheugenlekken als Meltdown en Spectre. Voor AMD-processoren gebeurt dit door middel van Indirect Branch Prediction Barrier (IBPB). Ook tegen Speculative Store Bypass-lekken wordt nu beschermd. Deze IBPB-beveiliging en bescherming tegen Speculative Store Bypass-lekken is echter nog niet ingeschakeld. Microsoft geeft aan dit te zullen doen als er bedreigingen in het wild worden gesignaleerd die deze lekken aanvallen. De reden dat Microsoft de bescherming nog niet inschakelt is dat het voor vertragingen van je pc zorgt.

De derde maatregel betreft bescherming tegen kernel geheugen-lekken in 64-bit Windows-versies, genaamd Lazy Floating Point (FP) State Restore (CVE-2018-3665).

Ook worden in de juli-update nog enkele fouten opgelost en verbeteringen doorgevoerd in Internet Explorer. Ten slotte gaat zoals elke maand het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
Als je problemen hebt met de updates voor Windows horen we dat graag in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik kan op mijn Windows 8.1 64bit computer de namen van mappen en (nieuwe gemaakte mappen) na de update van KB4338815 niet meer wijzigen.
Probleem met het hernoemen van folders, op ssd en desktop.
KB4338815 weer verwijderd, en het probleem was opgelost.

Kb 43450588 : installatie mislukt, foutcode 80092004 ,meerdere malen.

Kb 43450588 is een nwe versie van door msoft gemaakt..nu zou ie wel problemloss moeten updaten..

zoals reeds gemeld, er zijn met deze update problemen met kb4340558.

https://borncity.com/win/...

https://social.technet.mi...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
i_sland