Problemen na installatie Windows 10 Anniversary Update: partities bij sommige gebruikers verwijderd, systeemherstel uitgeschakeld, niet werkende webcams en meer

De Anniversary Update voor Windows 10 zorgt bij sommige gebruikers voor problemen. Hele partities worden in sommige gevallen verwijderd, bericht OMG Ubuntu. Met name bij Linux-gebruikers met een dual boot kan dit probleem voorkomen, maar ook Windows-gebruikers die hun data op een aparte partitie hebben melden af en toe deze fout.

Webwereld stelt dat de verloren partities met bijvoorbeeld het gratis Mini Tool Partition Wizard vrij makkelijk teruggevonden kunnen worden. Hoe vaak deze problemen voorkomen is onbekend.

Andere problemen die ook op GratisSoftware.nl gemeld worden, zijn dat de Anniversary Update bij sommige gebruikers Systeemherstel uitschakelt. En let op dat je privacy instellingen en standaard apps soms opnieuw moet instellen bij de installatie.

Foutmeldingen die Webwereld noemt, waardoor de upgrade vastloopt,  zijn 0x80070057, 0xa0000400, 0x80004005 en 0x80070005. Op GratisSoftware.nl worden ook 0x8007025D-0x2000C en 0x800703f1 genoemd. Oplossingen zijn nog niet bekend voor alle foutmeldingen.

Update 22 augustus 2016
Er komen ook klachten binnen dat sommige webcams niet meer werken na de Anniversary Edition omdat Microsoft de ondersteuning voor mjpeg en h.264 codecs heeft stopgezet. Volgende maand moet mjpeg weer werken na een volgende update, maar hernieuwde support voor h.264 gaat langer duren.

Welke problemen ben jij tegengekomen bij de Windows 10 Anniversary Update? Of verliep alles vlekkeloos? Laat jouw ervaringen - en oplossingen - weten in de reacties!

Reacties

Windows 10 is automatisch gaan updaten op mijn tot die tijd prima werkende Toshiba L670 laptop. Heeft uren staan draaien en meldt nu ER IS EEN FOUT OP UW COMPUTER.......begint dan te herstellen, start opnieuw en dan verschijnt weer dezelfde fout. De DWD wordt niet meer herkend. Systeemherstel is uitgeschakeld. Ik kan alleen nog naar de DOS prompt. Bedankt Microsoft.

This is where you might have started your search for assignment help.The previous consumers give their feedback on the website to let the other users know about the quality of their service. For example, if you go to the allassignmenthelp Reviews, you can get to know the opinion of different users about their services. You can also check other websites to compare and select the best service for you. http://www.assignmentserv...

Mijn laptop start niet meer op na de 1803 updates. Al van alles geprobeerd, maar niets werkt...

Krijg melding: E:\WINDOWS\System32\Logfiles\Srt\]SrtTrail.txt
Gevonden hoofdoorzaak:
---------------------------
Essentieel bestand e:\boot\resources\custom\bootres.dll voor opstarten is beschadigd.
e:\boot\resources\custom\bootres.dll beschadigd

Na update 1709 geeft mijn Sony Bravia KDL_50W805B die ik al jaren als monitor gebruik zwart beeld met de volgende tekst: "" Niet ondersteund signaal controleer uitgang van uw toestel "" Microsoft zegt drivers van Sony zijn verouderd en Sony zegt het moet gewoon werken. verder alles al geprobeerd maar helaas.e

De Herfst Update heb ik na èén dag gebruik gedeïnstalleerd. Met regelmaat liep het systeem vast. De pc uitzetten kon enkel nog met de fysieke aan/uitknop. Ben nu een beetje teleurgesteld over mijn ervaring met de update.

Ik ondervind veel problemen na de update van windows 10.
Ik kan hem open maken ,maar als alles klaar is ben ik 4 uur verder voor ik de laptop kan gebruiken .

Creators update Windows 10 ontvangen en werd automatisch uitgevoerd. Startmenu werkt niet meer of uiterst traag. Enkele minuten per opdracht. Ook een nieuw icoon op de taakbalk "Windows Link-werkruimte werkt niet. Cursor slaat dan op hol. Control Alt Delete
Kan niet bij instellingen en aan/uitknop werkt niet meer. Heb nu een PC van het merk "klote"

en hoe krijg ik het weer werkend. 9 noodkreet)

na windows 10 deed mijn cd/dvd. speler /recorder het niet meer , erg vervelend . krijg het ook niet meer aan.

hallo allemaal had een vraagje ik kan mijn windows 10 niet meer terug zetten naar fabrieksinstellingen hij zeg bij 13% er zijn fouten waar door windows 10 niet terug gezet kan worden weet iemand een oplossing alvast bedankt voor het antwoord

Na de update werkt mijn webcam niet meer, voor de rest heb ik geen problemen alleen dat het precies trager geworden is zo sluit mijn internet pas een paar seconden nadat ik het afsluit.

Na installatie toont mijn beeldscherm (breedbeeld) bijna niet leesbare vensters. De letters en afbeeldingen worden zeer breed uitgerekt en blijkt niet te herstellen. Momenteel probeer ik de jubileum editie update te verwijderen maar dat is niet simpel.

Bij mij werken de wifi netwerken niet meer op 5 ghz, 2 verschillende laptops

Bij mij schiet de internet verbinding in "vliegtuigstand" die met geen mogelijkheid uit te zetten is.
Ook zijn herstelpunten weg.
Ik word gek hier

Bij mij werkt aanvullen en zoek historie in google toolbar niet meer na de upgrede

Bij mij werkt het internet niet meer, hij geeft de foutmelding dat microsoft.com niet te bereiken is, dat het niet aan mn pc ligt. Terugschakelen naar de vorige versie verhelpt het probleem. Ook mijn telefoon als mobiele hotspot gebruiken doet het niet meer. Iemand ideeën hierover?

Naar welke versie ben je teruggegaan dan?

Wij hebben gemerkt dat onze VPN kuren vertoont sinds de Windows update is geïnstalleerd.

sinds de nieuwe update werkt mn windows app store niet meer heb al van alles geprobeert ( fabrieksinstellingen , msrepair en nog wat dingen ) maar krijg het nietmeer erop ook de notitieblok is weg en windows photo vieuwer wat een ramp die update

Nog steeds problemen na jubileum update windows 10...wifi werkt niet optimaal..kan hele tijd goed gaan en dan opeens geen verbinding meer...na een herstart wel weer..hoe kan ik dit goed krijgen?

update handmatig geactiveerd. Geen problemen tot de laatste fase als het systeem begint met de schijf "te herstellen"en er uiteindelijk dus geen upgrade plaatsvindt.

Zojuist de jubileum update ongedaan gemaakt, problemen met drivers, vastlopers, games.
Als ik zo over het hele internet struin kom ik héél veel commentaar tegen, beloofd weinig goeds. Heb de windows update (kan in mijn versie) op uitstellen gezet, dit in afwachting van betere tijden......

Systeemherstel Windows 10 inschakelen:
http://www.pc-helpforum.b...

Misschien staat er een beeldscherm driver/stuurprogramma in windows update klaar.

Of zelf installeren:
http://www.computeridee.n...

Dat kan ook met Driverbooster:
http://www.gratissoftware...

Bij mij werkt mijn HD scherm niet meer (1920 x 1080 p)!
De max resolutie is nu 1280 x 1024 p!
Mijn beeldscherm is nu 'uitgerekt'!
Prettig, want ik kan het niet eens verhelpen!
En de 'reset' is ook 'ontbrekend' geworden(systeemherstel)!
Leve de 'updates'!

bij mij hetzelfde... :( heb al van alles geprobeerd, maar noppes, heb m'n computer-vriend-dokter om advies gevraagd en wacht op antwoord, als ik iets weet, laat ik het horen!

Mijn systeem was erg lang aan het updaten en net voor het eind zet hij vrolijk de vorige versie terug zonder verdere mededeling. Vond het een afknapper. Ben 5 uur verder en alles is terug naar het begin. Fantastisch microsoft.

alle mappen weg, alles op bureaublad weg, alle informatie op je webbronser weg,menubalk onder bureaublad weg. heb gelukkig nog een systeemherstel kunnen doen. maar wat nu als ik de pc wil afsluiten en deze terug die update wil doen ??

Installatie op PC via Windows10-Upgrade assistent stopt telkens aan 91%; Daarna gelukkig wel herste naar de vorige Windows 10 versie.

Het manueel installeren op mijn laptop Samsung (origineel Windows 7 en later overgeschakeld naar 10) verliep wel vlekkeloos. Begrijpe wie kan.

Installeren lukte alleen na het uitschakelen van de virusscanner.
Na installatie was alleen systeemherstel uitgeschakeld.
Voor de rest geen problemen.

Na de update heb ik geen toegang meer tot internet... ligt niet aan de verbinding omdat mn telefoon nog wel Wi-Fi heeft. Wie heeft een oplossing??

Dit heb ik dus ook! Als je inmiddels een oplossing weet, hoor ik het graag!

Weet niet of het de anniversary update is, maar sinds een grote update vorige maand krijg ik mijn pc amper opgestart. Systeemherstel was inderdaad ook uitgeschakeld.

Dat heb ik dus ook. Nieuwe pc sinds 10 dagen met Windows 10. Eergisteren kwam automatisch de update en sindsdien is het één grote baggerzooi. En dat met een nieuwe schone pc.

Bij een nieuwe PC kan je misschien een systeem recovery uivoeren.
Zoals bij dit merk:

http://support.hp.com/nl-...

Vanavond kreeg ik de 'Verjaardagsupdate' aangeboden. De twee uur durende operatie maakte mijn datapartitie ontoegankelijk, dus ik heb de zaak meteen weer teruggedraaid. Dat kon gelukkig nog. Dan maar geen cadeautje...

Redactie, en wat met KB3176938 en KB3176936 en KB3176934

afbeelding van redactie

Geen problemen met en na de update naar W10 vanaf W7.

laatste updates van 23 aug KB3176936 en KB3176934

redactie, en wat te melden over Windows 10 Mobile Anniversary-update ?

Alles verliep prima op één ding na: ik krijg het niet voor elkaar om de extensies Adblock Plus of Adblock te installeren. Ik krijg de melding: 'Deze app heeft een probleem gedetecteerd'. Een andere app voor Edge (bijv. de translator for microsoft edge)lukte wel. Wie weet de oplossing?

Hier de update nog niet ontvangen. We wachten af.

Nee, hier ook nog steeds niets binnengekomen.
'T is alleen maar te hopen dat je niet direct moet gaan upgraden en kunt kiezen wanneer je er wat tijd voor vrij kunt maken.

Heb wel gehoord dat problemen het meeste voorkwamen bij mensen die de update zelf forceerden, dus dat ga ik in ieder geval niet doen. Gewoon afwachten. Ook de update van Windows 7 naar 10 (in mijn geval) heb ik pas rond 22 juli uitgevoerd. Verliep zonder problemen.

Ja, lijkt me ook het beste om maar gewoon af te wachten, ondertussen halen ze er misschien de bugs van de update er nog zoveel mogelijk uit.
Moest het nu nog maanden kunnen duren dan kan ik alsnog de update forceren.

Ook KOBO e-readers worden niet meer herkend. Computer vraagt telkens om het formatteren van de schijf. De handmatig ge-update versie terug gezet naar de situatie voor de Anniversary update en alles werkte weer.

Ik heb de Anniversary Edition update nog niet aangebodengekregen via automatische updates (mijn systeem: Windows 10 upgrade vanaf Windows 8.1). Ik heb overwogen de Aniversary Edition te downloaden vanaf de MS site en daarna zelf te installeren. Maar gelet op de diverse problemen met deze versie wacht ik maar rustig de automatische update af. Misschien zijn tegen die tijd de problemen verholpen.

betreffende webcams:
http://www.zdnet.be/nieuw...

Voorlopig werkt hier alles uitstekend na de Anniversary update van afgelopen maand, ik ben nog geen fouten tegengekomen. Ik vind wel dat het met opstarten wat langer duurt dan met die vorige versie van Windows 10, maar dat went vanzelf ook wel. Wat ik soms wel vervelend vind is dat ze sommige instellingen weer op een andere plek hebben gezet waardoor je wat langer moet zoeken ernaar. Voor de rest vind ik het een fantastisch systeem om te gebruiken!

Webcam werkt niet meer na anniverary update, ik hou het nog maar even bij de 'oude' Windows 10

Linux dual boot ging ook al fout na de upgrade van Windows 8.1 naar Windows 10.
Windows 10 werkte wel meteen goed, maar linux was niet meer te vinden zonder herstel werkzaamheden.

alleen systeemherstel uitgeschakeld, verder prima

Als ik vanuit start opnieuw opstarten kies krijg ik niet het volledige bureaublad, maar moet eerst de beeld resolutie veranderen en weer terug zetten op oorspronkelijke waarden. Voor de rest geen problemen. De update via Windows update binnen gehaald.

Sinds de Jubileumupdate komen er wereldwijd meldingen dat de KOBO eReaders niet meer kunnen inloggen op Windows10. Er is nog geen oplossing voorhanden.

Ik vraag mij toch eens af wat sommige met hun computer uitsteken. Ik heb vier computers en één laptop geüpdatet zonder enig probleem. 1u30min elk en ik was klaar zonder maar één probleem. Je moet natuurlijk nog wat meer tweak programma's en cleaners gebruiken. allemaal goed om je pc om zeep te helpen. sommige zitten dan waarschijnlijk ook nog eens in hun bios te klooien. Als het dan niet lukt zit er maar één ding op en dat is dan maar een schone installatie. Maar daar hebben ze dan geen goesting in wat het duurt te lang voor dat alles opnieuw geïnstalleerd is. nee liever verder klooien tot de pc helemaal om zeep is. Ik zelf gebruik maar één clean/tweak programma en dat is AVG PC TuneUp en heel af en toe eens Ccleaner, das alles. En ik heb nooit problemen.

Hier zit iets in mensen. Zelf gebruik ik het - voor mij tenminste - behoorlijk goede ( en moderne ) Clean Master. That's it. Problemen desktop en laptop : nul ( uitgezonderd een paar hele kleine (tweak)dingetjes die - denk ik nu - gewoon altijd terug zullen komen bij iedere windows update.

J.

Op één van mijn computers is deze update met geen mogelijkheid te installeren, niet met de automatische updates, daar geeft Windows aan dat deze computer up to date is, niet met allerlei tools waarmee je de update kan forceren, Microsoft geeft dan aan dat ze niet kunnen zien of er voldoende schijfruimte is, maar 135GB lijkt mij toch genoeg, maar ook een volledige ISO download en bijwerken werkt niet. De enige mogelijkheid zou zijn, alles helemaal opnieuw installeren, niet dus.

Vanmiddag de anniversary van W10 proberen te installeren.
Tot 2 keer toe geprobeerd, dowloaden gaat goed, bij installatie iets bover de 50% start hij op nieuw op. Het scherm knippert even en daarna zie ik midden onder een stippel wietje draaien. De eerstekeer 3 uur de tweede keer 6 uur laten draaien want volgens helpdesk MS kan het soms wel 24 uur duren....
Maar de HD gaf aan niet aan het werk te zijn dus eea onderbroken door de aan/uit knop ingedrukt te houden bij het opstarten, na 2 x herstelde hij de oude versie. Nu weer de oude werkende versie, wie het weet mag het zeggen.
Albert

Bij mij draaid ie als "een zonnetje".Ik kan alleen niet terug naar de vorige windows 10 versie aangezien bij Systeemherstel de knop 'terug naar vorige versie' niet reageert.(grijs)Enkele programma's die op de vorige W10 stonden werken niet meer correct,oa PhotoScape en MP3Gain.Verder heb ik het nog niet uitgeprobeerd.Maar ziet er goed uit.Helaas kan ik nu dingen die ik voorheen deed zoals bovengenoemde progs niet gebruiken.Dan maar wachten tot dat over is.

"draait"

Raar dat bij jou PhotoScape en MpsGain het niet meer doen. Bij mij werken die na de update nog wel. Klik bij PhotoScape eens rechts > Eigenschappen > Tab Compatibiliteit en kijk eens of hij op Windows 8 staat. Zo niet daarop zetten en op toepassen > ok klikken. Voor Mp3Gain doe je het zelfde maar die zet je op Windows XP (Service Pack 2). Dan zouden beiden moeten werken in Windows 10.

na de jubileumupdate gaat de pc zichzelf herstellen naar de win 10 wat het was en er staat ook in het scherm { uw windows herstellen naar vorige versie) alles een paar X herhaald maar tot geen gewenst effect. Ik kan dus niet updaten naar nieuwe win 10 op mijn acer desktop jammer en heeft iemand een oplossing? of hetzelfde probleem?

@ferdie Dat je de update van Windows 10 niet kan installeren kan aan allerlei oorzaken liggen. Denk daar bij aan je harde schijf. Die is ingedeeld in verschillende partitie. één waar je systeem opstaan, één waar het wisselbestand enz. opstaat een herstelpartitie en dergelijke. Kijk eens bij schijfbeheer of je een partitie hebt van 100 MB. Heb je die maar is die kleiner dan 100 MB dan kan je Windows 10 onmogelijk updaten. Het beste is dan om alles gewoon te verwijderen en een schone installatie uit te voeren. Maar maak dan wel eerst een back-up van je persoonlijke bestanden. Ook kan het zijn dat je met allerlei cleaners of tweakprogramma's te hevig te keer bent gegaan dat je zonder dat je het beseft Windows bestanden hebt verwijderd. Wat ook kan dat je bepaalde drivers opnieuw hebt geïnstalleerd die Microsoft tijdens de upgrade naar Windows 10 geeft verwijderd omdat die niet meer nodig zijn. Ik heb dit voor gehad met een audiodriver waar van ik dacht dat Microsoft die verwijderd had. Ik had de driver opnieuw geïnstalleerd met als resultaat dat ik Windows 10 niet kon update naar de nieuwste Build. Ik heb toen de audiodriver opnieuw verwijderd en toen lukte het wel.

Beste mensen - ik heb na de anniversary update ineens ( zo ongeveer de helft van de tijd ) de voor een desktop !krankzinnige! VLIEGTUIGSTAND in mijn actie centrum en netwerk icoontje rechtsonder zitten... Kent iemand een (internet)adres waar ik dit kan melden. Ik heb op een forum ergens nog iemand gezien die hetzelfde is overkomen - oplossing: geen.

J

Anniversary handmatige update geeft aan het eind een stopcontact en herstelt automatisch naar oude situatie. Maar oudere herstelpunten zijn verdwenen. En Startknop geeft niet meer de tegels weer. Waardoor ik bv niet meer naar Apps kan of Instellingen. Dus ook niet meer naar Update. Met rechter muisknop krijg ik wel menu met lijstje met voornamelijk configuratie mogelijkheden. Icoon rechtsonder zegt wel dat er nieuwe meldingen zijn, maar die kan ik niet openen om te lezen.

Stopcontact = stopcode

Stopcontact = stopcode

Hoe lang duurt het? Mijn laptop is al meer dan 15 uur bezig en 91% is uitgevoerd

Op mijn laptop geeft de update 4 uur geduurd en op mijn 2 computers die ik al gedaan heb 1u30min. Hangt er vanaf hoe zwaar je laptop is.

Hoe is het afgelopen, want bij mij hangt hij ook op 91% na 15 uur

Computer 2 eveneens zonder problemen geüpdatet met de anniversary update. ik begrijp dus niet goed hoe het toch komt dat sommige steeds maar problemen hebben. Hier gaat het updaten als een zonnetje. na 1u30min staat de update er op zonder enige foutmelding. Als je begint aan de update moet je gewoon van je computer afblijven. één van de komende dagen de laatste 2 computers nog updaten. Wat is Windows 10 toch fantastisch.

Helemaal niets van deze problemen ondervonden. Komt misschin ook dat ik gewoon verstandig ben geweest en bij Windows 7 ben gebleven.

Vandaag de anniversary update handmatig geïnstalleerd met de Windows 10 upgrade assistent op mijn laptop en 1 computer zonder probleem. Op de laptop was systeemherstel niet eens uitgeschakeld maar op de Computer wel. Daar moest ik het weer inschakelen. Voor de rest geen enkele foutmelding gekregen en beiden draaien als voorheen. nog 3 computers te gaan nu.

Diverse malen werd een automatisch update terug gedraaid, kost tijd en ergernis.
Oud programma VB6 wil niet draaien onder Windows 10.

Heb drastische maatregelen genomen: Linux Mint + (snapshot) virtuele Windows XP!
Draait snel, redelijk veilig en privacy vriendelijk.
Oud programma VB6 is nu ook weer bruikbaar.

oud is het goede woord, valt me nog mee dat niet W98 terug wilt hebben

Ja oud, maar frustrerend dat oude MS software zoals VB6 en FSX niet meer te gebruiken is (betaalde software!).

En als je met oud bedoelt XP vertel dan maar eens wat de toegevoegde waarde van 7, 8. 8.1 of 10 is voor een gewone gebruiker.

Steam Edition van FSX werkt wel op w 10

na anniversary update werkt Speedbalance ( gratis boekhoudprogramma niet meer ).
Probleem is bekend, oplossing niet of moet zijn de installatie terugdraaien

Naast een aantal problemen moet ik vermelden dat
bij een pc de activatie van windows 10 voordurend wegviel
voor de anniversary update waardoor ik elke keer opnieuw
windows moest activeren daarna was de pc weer gewoon geactiveerd zoals
het hoort

Is de redactie patch Tuesday van 9 augustus vergeten?
http://www.ghacks.net/201...

Ik kreeg een vastloper en een lichtblauw scherm met een foutmeldingen bij de eerste automatische reset om resterende updates te installeren. Na een harde reset begon Windows weer met het installeren van updates. Daarna werkte de PC weer goed. Gelukkig maar want systeemherstel deed het niet.

Gisteravond update gedaan, ook de Anniversary Update. Ik heb verder trouwens geen opschoonprogramma's, wel Panda Antivirus en Malwarebytes laten draaien. Geen malware of virus te bekennen. Updates kwamen vlot binnen en werden zonder problemen geïnstalleerd op mijn SSD. Niks aan het handje.

Ik heb vandaan op alle computers de maandelijks updates gekregen maar nog geen verjaardagsupdate. Wel is er een nieuwe Build geïnstalleerd. Build 10586.545

Ja, hier ook!

Bij mij was de automatische inschakeling van NumLock bij het opstarten verdwenen. Na aanpassing in Regedit was het euvel opgelost.

Dat het tijdens de update fout gaat kan aan allerlei oorzaken liggen. denk daar bij aan je virusscanner die je het beste kunt verwijderen voor je update zodat die al voor geen problemen kan zorgen. Ook tweak programma's toen meer kwaad dan goed. Iedereen wil maar zijn Windows tweaken om Windws sneller te latten lopen met als resultaat dat er Windows bestanden corrupt worden of zelfs worden verwijderd zonder dat je er erg in hebt. Als je dan Windows wil updaten naar een nieuwere versie loopt het natuurlijk mis en dan is het natuurlijk de zult van Microsoft. Als je jouw pc wil tweaken om sneller te lopen of wat dan ook voor mij geen enkel probleem. Maar bedenk dan wel dat ik dit doet op eigen risico en als het daarna tijdens een update misloopt dan moet je ook niet komen klagen en het al helemaal niet op Microsoft gaan steken.

"denk daar bij aan je virusscanner die je het beste kunt verwijderen" Als je je virusscanner al moet uitzetten om te kunnen updaten bewijst alleen maar dat dat hele Windows 10 zelf een groot virus is.

Ik heb van tevoren mijn schijf gecontroleerd, geen fouten, toch heb ik na de automatische Anniversary update grote problemen! Partitie verdwenen, andere partities zijn ineens omgezet naar andere formaten. Usb problemen, kritische fouten schijven daardoor. En nu alleen nog maar blauwe schermen en een telkens opnieuw startende computer. Ik had handmatig systeemherstel aanstaan maar ook dat werkte niet meer, zelfs de installatie dvd en usb starte niet meer op, terwijl ik wel in de bios kon aangeven dat hij vandaag dat medium moest opstarten. Niets werkte meer, zeer frustrerend!!!! Probleem oplossen lukte dus niet via dat scherm of vanaf dvd! Uiteindelijk is het eindelijk gelukt om vanaf de installatie dvd op te starten maar geen systeemherstel of andere oplossing die hij weer gaf werkte nog. Door de Redstone update heeft hij mijn hele pc verkloot en kapot gemaakt! En deze Anniversary update kreeg ik direct automatisch na uitrolling! En ook ik had alles van tevoren gescand met verschillende programma 's, en geen malware of virussen gevonden, dus dat is het ook niet. Nu wil ik een schone installatie doen, maar doordat deze stomme automatische update mijn partitie heeft verwijderd kan ik niet meer bij de schone installatie de schijf formatteren en krijg ik een foutmelding! Bedankt Microsoft voor deze bagger shit!

Avast noodpatch na Anniversary Update https://forum.avast.com/i... meer how-to-do op https://www.avast.com/en-...

Hier een tip voor wie de verjaardagupdate van Windows 10 wil installeren. Voordat je de update installeert kan je het beste eerste je harde schijf eens controleren op fouten. Indien je harde schijf fouten vertoond ze eerst de herstellen en dan pas de update installeren. deze tip zal je al heel wat narigheid besparen tijdens de update.

In het bezit van een Kobo e-reader Glo HD. Na update herkent windows deze kobo niet meer. Kan er dus geen boeken op zette. Leuk hoor!

Vreemde spelling in die boeken. Maar snel wat van die boeke er op zette en dan maar fijn leze,

Ik heb de Anniversary Update handmatig gedownload bij de Microsoft Supportsite. De virusscanner even uitgeschakeld en de update laten uitvoeren. Bijna op het eind van de installatie, ging het toch mis met een 0x8007001f error. Volgens Microsoft te wijten aan een 'faulty' audio-of videodriver. Het advies was om de audio- en videodrivers te de-installeren ('roll-back'), of de geluidskaart even te verwijderen en opnieuw de update procedure te starten. Mijn pc met Windows 10 Home werkt verder als een zonnetje, geen uitroeptekens in Apparaatbeheer... Ik wacht nu liever eerst op de automatische update. Hopelijk gaat het dan wel goed..

Ik had op een van mijn pcs de melding
BAD POOL CALLER in een blauw scherm :) Er is iets fout gegaan
En verder deed de pc niks meer ook na opnieuw opstarten
telkens na een poosje BAD POOL CALLER
Ik heb toen DEP van Alle services naar DEP Alleen essentiele services
gezet en in msconfig onder computer opstarten/geavanceerd het
aantal processors blanco -> Vinkje weg
en toen deed ie weer normaaal
Leuk is ook dat windows op het scherm ga
naar microsoft.com/stopcode en zoek je code op stond
maar op die site was deze code helemaal niet aan te treffen
alleen een menutje wat je weer een update fixer wilde laten installeren
of gebruik dat ene systeemherstelpunt
->Bij deze anniversary upgrade waren op al mijn pcs die punten verwijderd

Nix geen foutmeldingen met/na updaten van die jubileum upgrade.. maar, waar in normale windows 10 mijn oude hd3450 agp kaartje wel gewoon op 1440x 900 draaide na deze update max 1024x768!!
en heb al heel wat geprobeerd..; oude driver die in orginele 10 werkte terug zetten( doet ie niet) wat tweaks enz.. maar nix helpt!

Blij dat win 10 op een aparte hdisk een test OS is hier..
Werk toch nog meer op Win 7 en Linux mint!

En nee ik heb geen virussen of malware, heb vandaag nog, vlak voor uitval nog gescand met ADW Cleaner, Hitman Pro, Malwarebytes Anti Rootkit, Malwarebytes Anti Malware, Malwarebytes Junkware Remove Tool, Bitdefender 2016 en Malwarebytes Anti Malware, en hij had niets gevonden aan malware of virussen of whatever. Wel deed mijn pc al raar na de update, USB poorten deden het vaak niet na opstarten Windows...etc...bevriezen pc... Of USB stick bevroor in 1x...dus graag niet te snel oordelen als je niet precies weet hoe of wat!

ADW Cleaner, Hitman Pro, Malwarebytes Anti Rootkit, Malwarebytes Anti Malware, Malwarebytes Junkware Remove Tool, Bitdefender 2016 en Malwarebytes Anti Malware!!
Niet zo raar dat de pc niet meer goed kan werken na al dat geclean.

Bij mij is de update automatisch geïnstalleerd, grrrr! Helaas nu blauwe schermen en blijft hij opnieuw opstarten en blauwe schermen geven! Hij start ook niet meer op vanaf dvd of usb waar ik dezelfde windows installatie op heb staan, namelijk de Redstone Windows 10, terwijl in de bios het wel goed staat en ik ook kan aangeven vanaf welk medium hij moet opstarten, vervolgens doet hij niets! Zo frustrerend! En nee ik heb deze Windows 10 Anniversy Update NIET handmatig geïnstalleerd maar al vrij vlot na uitrolling, automatisch via Windows Update ontvangen!!!!

BSOD

zelf heb ik geen problemen gehad alles is prima verlopen.

Defender is niet meer ( alleen nog tijdelijk) uit te zetten. Bij zowel Kaspersky als Norton lukt het niet meer om Defender uit te zetten

Zoek op: O&O ShutUp10

H. Wijk, toch zou ik daar toch ietsje voorzichtiger mee zijn om dat advies te geven want de laatste versie van O&O ShutUp is van 06/14/2016 dus voor de Anniversary Update. De redactie geeft ook duidelijk aan “Voor gevorderden! “

Hier is het uitstekende Winaero Tweaker - werkte voor mij : http://winaero.com/commen.... ( Helemaal onderaan - disable Windows Defender )

Als het fout gaat, dan is dat niet zelden te wijten aan andere software, zoals een fancy virusscanner of het ongebreidelde gebruik van cleaners en optimizers.
Op mijn computers (4 stuks) is de update nog niet beschikbaar gesteld.
Het is ook niet raadzaam om bij dergelijke grote updates haantje de voorste te zijn.
Er zijn genoeg anderen die graag de kastanjes voor jou uit het vuur halen.

@gsm helemaal met je eens. Geduldig afwachten tot je de update krijgt via Windows Update. Ik snap ook niet goed hoe het kan dat bij diegenen die de update hebben binnen gekregen dat het toch fout loopt. Volgens mij kan het maar aan één dingen te wijten zijn. En dat is dat hun pc vol spyware en/of virussen zit zonder dat ze het weten.

Als dit op mij slaat moet je 1 ding weten! Ik ga nooit zelf Updaten maar wacht tot Windows met een Update komt.Onder Privacy had ik inderdaad wat uitgeschakeld maar dat kun je ook lezen in forums en bijv ComputerIdee.nl Ik gebruik nooit Tweak programma"s of System optimysers al gebruik ik alleen Ccleaner!Deze heeft al jaren bewezen dat die het veligst is.Daarbij kocht ik al jaren Beveilings Software (Virus/malware scanner) van een top merk,Kaspersky! (KIS)! Dus virussen had ik niet en zeker niet doordat MBAM onDemand ook nog al eens een toertje Mijn Conclusie is devolgende! Windows heeft nooit goed onderzocht of mijn computers (3) waaronder een laptop wel geschikt waren voor Windows 10. Die wawren 6 tot 7 jaar oud en dan gaat Windows OS 10 zo pushen dat ze alle drie naar de donder gingen tijdens een grote Update! Vind je het gek dat ik nooit meer van die Windows troep wil hebben? Eigenlijk ben ik blij dat ik er van verlost ben,echt waar!

de tijd veranderd als ik mijn pc opstart en geeft een stopcode bij mijn antivirussoftware die ik heb terwijl dat eerst niet zo was,Voor de rest draait mijn pc goed onder de nieuwe update die ik heb gedownload

He eindelijk kreeg ik ook die Updates maar mijn Settings stonden niet naar wens van Wind Hoos & co.Direct ging mijn beeld op lichtblauw met een lap text over wat ze deden maar die "herstel Update" bleef hangen op 30 en 50%! Daarna draaide het verder tot dat het klaar was maar er verscheen een Veld text waarop ik las dat het mislukt was dus of ik even een backup er op zette die op een externe schijf net gemaakt had. Nou nog even opnieuw opstarten en die BackUp er op! Ik wist niet wat er gebeurt was want mijn beeld bleef zwart en de PC bleef opstarten dus snel die opstart schijf er in maar ook dat lukte niet! Ben nog de hele middag aan het donderjagen geweest maar als je niks ziet en niks kan kun je ook niet inloggen in Windows 10.Dit werd ik zo zat dat ik die PC heb ontkoppelt en als SCHROOT uit elkaar ging schroeven.Windows bedankt en weer een klant minder.waarschijnlijk koop ik nooit niks meer van MS & Co Dit stukje typ ik op mijn vrouws iPad en die draait al 7 jaar zonder gedonder dus ik ben klaar met Windows! Gelukkig nooit geen EDGE meer.De bemoeial en Spionnen Browser.

Op de eerste dag al binnen, binnen een halfuurtje gedownload en geïnstalleerd. Betreft wel een pc met een "native" Windows 10. Systeemherstel was inderdaad uitgeschakeld. Meest opvallende is dat er kennelijk een "turbo" aan Windows 10 is toegevoegd, het werkt veel sneller. Applicaties staan nu in flits voor je neus. Voor de rest niet veel veranderd. De meest genoemde verbeteringen zijn eigenlijk geen verbeteringen. Van uitgebreidere instellingen van update is geen sprake. Ik zou het eerder als nog meer beperkingen willen omschrijven. Wat gelukkig niet is veranderd: als je niet wilt updaten, dan kan je nog steeds gebruik maken van het uitzetten van de pc met de aan/uit schakelaar of het sluiten van het deksel, mits je in energiebeheer voor zowel accu als netvoeding voor "Afsluiten" hebt gekozen. De privacy instellingen waren niet gewijzigd. Ik kreeg overigens maar één update te zien afgelopen dinsdag en dat was die naar Windows 10 1607.

Voor diegenen die handmatige willen updaten hier een interessant artikel http://www.clickx.be/nieu...
Handmatig updaten is dus op eigen risico.

Geen probleem hier,alleen maar voordeel.....pc gaat nu gewoon weer uit met het afsluiten en niet meer na dat het scherm uit gaat nog 2 min wachten voor alles uit is..

heb hier 5 pc,s ge-update met Windows 10 anniversary
en heb geen problemen onder vonden.
de up-date duurde wel lang, anderhalve uur of soms wat langer. hangt van de pc snelheid af, dus mag ik niet klagen, geen fouten ontdekt, op een dingetje na.
dat was de gadgets met de klok en kalender, maar dat zet je er zo weer op.
ook geen last van partities die weg vallen, dus maak ik me geen zorgen.

Geen problemen met die update (op desktop en laptop). Systeemherstel werd uitgeschakeld, maar dat was ook zo bij de november update van vorig jaar. Gewoon terug instellen.

Meerdere issues na schone installatie: Problemen met Logitech webcam (launcher.exe weigert dienst), Bitdefender 2016 start niet op (doe het handmatig). En mijn D-partitie op de tweede schijf was verdwenen. De door ‘systeem gereserveerde partitie’ had de schijfletter D gekregen. Probleem opgelost (in computerbeheer / schijfbeheer) door de laatste partitie van schijfletter te ontdoen en deze weer toewijzen aan de oorspronkelijke D-partitie.

Bij mij start sinds een tijd idd ook Bitdefender 2016 niet meer automatisch op, doe dit direct na opstarten ook handmatig, anders duurt het 10 minuten voordat hij automatisch opstart in Windows 10, dus herkenbaar probleem!

Betreft het programma WYSIWYG Webbuilder van Pablo software. Melding op de Facebookpagina van de fabrikant:

WARNING!
DO NOT INSTALL the Windows 10 anniversary update (yet)!
This new Microsoft update will install a new (buggy) version of msftedit.dll, which is the text editor component used by WYSIWYG Web Builder.
Using this new version of the text editor will reset all your text links!
I will try to find a workaround as soon as possible.

Probleem opgelost doordat de goede dll via een updat nu meegeleverd wordt in het programma.

Willem, en jij gelooft alles wat op FB staat, maar het is dus bij Pablo niet what-you-see-is-what-you-get, leuk voor je dat zo reclame en promotie zoekt

Extensies voor Edge kunnen niet geïnstalleerd worden (bijv. Adblock Plus). Krijg steeds een melding dat de installatie niet gelukt is.

Heb gelezen dat je voor Edge eigenlijk een installatiebestand (.exe) moet downloaden om een extensie te kunnen installeren.
Tja, waarom het gemakkelijk maken als het moeilijk ook kan.
M$ leert het ook nooit, waarom browsers niet laten maken door mensen die er iets van kennen?
Blijf wel bij Opera en Vivaldi!

dat probleem heb ik ook gehad je moet hem verwijderen en de adblock zonder plus aanduiding installeren deze werkt perfect.

Heb de update zelf gestart en mijn laptop begon aan de klus. Op een gegeven moment bleef zo'n ronddraaiend ding (vroeger een zandloper denk ik) in beeld. Ik moest toen naar mijn werk en toen ik vele uren later terugkwam, was dat cirkeltje nog steeds in beeld. Heb toen de laptop uitgeschakeld en herstart, waarna (tot mijn verbazing) de installatie van de update gewoon verder ging. Nu doet de laptop het weer prima, maar de systeemherstel functie was uitgeschakeld en ik kwam een heleboel extra programma's (zoals: XBox, Voicerecorder, Store, Skype-voorbeeld, Personen, OneNote, Office Downloaden, MS Sticky Notes en andere meuk) tegen die ik vast niet ga gebruiken. Denk dat ik die zooi in de komende tijd er maar weer vanaf ga gooien...

Als je problemen hebt om de update binnen te halen of je wil zelf je Windows Updates beheren kan je hier het gratische programma Windows Update MiniTool v30.07.2016 downloaden.
Heeft me zelf al een paar keer uit de problemen geholpen!

Niets installeren, gewoon uitpakken naar een lege map en opstarten.
Programma heb ik vertaald in het Nederlands.

DOWNLOAD
https://www.mediafire.com...

@Cohoo
Acer tablet aansluiten aan oplader & gebruiksaanwijzing lezen.

Hoi Henkes, ja dat heb ik vanzelfsprekend geprobeerd. De switch kon bij de rollback de gewijzigde boot instellingen niet ongedaan maken en het apparaat zit nu vast in een opstart loop; blijft pogen te herstarten en reageert niet op andere opdrachten. Zie weinig anders dan terug naar een Acer service helpdesk, buiten de garantie. Met "dank" aan microsoft en windows 10.

Waar komt dat "opstart loop" mij zo bekend van voor ? O ja, Windows XP SP3. De nachtmerrie is blijkbaar terug.

Pc uitzetten (desnoods aan/uitknop lang indrukken tot de pc afsluit) Alle externe schijven/USB-sticks afkoppelen, de pc van het lichtnet halen. 1 minuut wachten en herstarten. Start de pc weer normaal op kan je de schijven weer aankoppelen.Mogelijkerwijs is er wat mis met de videokaart (kijk of driver nog up-to-date is)of één van de aangekoppelde schijven.

Pc uitzetten (desnoods aan/uitknop lang indrukken tot de pc afsluit) Alle externe schijven/USB-sticks afkoppelen, de pc van het lichtnet halen. 1 minuut wachten en herstarten. Start de pc weer normaal op kan je de schijven weer aankoppelen.Mogelijkerwijs is er wat mis met de videokaart (kijk of driver nog up-to-date is)of één van de aangekoppelde schijven.

Hoi Rob E, bedankt voor het meedenken. Het betreft hier een Acer tablet met een toetsenbord wat je kunt afkoppelen. Ik heb via Microsoft dezelfde windows 10 versie op een Usb stick gezet en 'm via deze route(herstel via usb)weer aan de praat gekregen. Win 10 opnieuw geinstalleerd en via Acer alle drivers weer terug gezet. Omdat win 10 er al opstond bleek activatie niet nodig, bleef gewoon geactiveerd. Wel veel werk, maar nu draait de nieuwste win 10 versie als een zonnetje...

Ik merk dat mijn laptop na de update langzamer opstart.

Daar heb je het al.

Op mijn desktop via windows update liep het updaten vlekkeloos, wel was systeemherstel uitgeschakeld, maar verder geen wijzigingen in mijn instellingen. Op mijn acer switch tablet mislukte de update en de terugrol naar de oude windows 10 versie helaas ook. Nu zit ik met een tablet die niet meer wil opstarten en waar ik geen herstel cd aan kan koppelen omdat hij voortdurend vastllopt tijdens de start en bios reset lukt evenmin...duur grapje en natuurlijk buiten de garantie :-(

Is niet voor niets troep.

ik heb de update met de mediacreatie tool binnengehaald en uitgevoerd dat verliep prima.
Alleen mijn beeldschermdriver werkte niet meer zwarte balken aan de zijkant van mijn scherm resolutie veranderen bracht geen verbetering toen als laatste redmiddel maar driver en stuurprogramma verwijdert en daarna opnieuw opgestart en daarna werkte zowaar alles weer goed.

Ik kan mijn Nas niet meer benaderen. Er wordt aangegeven dat ik geen rechten (meer) heb

Mijn Nas is nog wel zichtbaar in verkenner, maar niet benaderbaar c.q. te openen. Microsoft ondersteuning kan het niet oplossen. Wie weet raad?

Ik had de standaard Microsoft spelletjes van W7 draaien op W10. Na de anniversary update waren ze verwijderd. Ik heb deze games opnieuw geïnstalleerd maar helaas werken ze niet meer. Op dit ene puntje na, zijn er tot nu toe geen problemen geweest.

Heb de update handmatig geïnstalleerd!! geen problemen gehad en draait als een zonnetje.

Hier draait ie ook als een zonnetje. Alleen moest ik voor Cortana omschakelen naar de Engelse versie. Was zo gepiept. Cortana doet heel snel wat je zegt. Een aanradertje.

Hetzelfde met handmatige update, helemaal geen problemen alleen systeem herstel weer aangezet. Lijkt wel of het soepeler loopt op mijn eigen bouw PC.

Geen problemen, op systeemherstel na.

Bij mij is de Insider Hub verdwenen. Aanmelden voor Insider Previews kan ook niet meer, omdat ik geen account kan toevoegen (grijs uitgevlakt).

Geen problemen, op systeemherstel na.
Kan ook al geforceerd: https://www.microsoft.com...

Nou heeft Microsoft eindelijk, naar eigen zeggen, het beste Windows ooit in mekeer geknutseld, blijkt het zelfs na een jaar nog telkens nieuwe ellende op te leveren.

Het is niet voor niks gratis. Als het betaalde besturingsysteem was was er niks aan de hand.

Het zijn vooral die de update handmatig installeren die klagen dat ze problemen hebben met de update in plaats van de wachten tot de update automatisch binnenkomt via Windows Update. Maarja sommige zullen het ook nooit leren. Er zijn meer dan 3 miljoen computers met Windows 10 op. Waarom denk je dat Microsoft de update gefaseerd uitrolt. Moesten die 3 miljoen computers allemaal tegelijk de update krijgen of handmatig updaten het zou grondig mis lopen. Het is ook niet omdat Microsoft de update online plaatst dat iedereen de update te gelijk moet installeren.

Een echte "computerspecialist" zou een dergelijke opmerking nooit maken. Maar ja, ook hier: de beste stuurlui staan aan wal.

Vraagsken aan de redactie. Kan je deze update weigeren of komt ie toch automatisch binnen?

Die komt automatisch binnen via Windows Update. Wel kan het enkele dagen of weken duren voor aleer je hem binnen krijgt. Dus wees gewoon geduldig.

Met dit programma kan je misschien update's weigeren:
http://www.gratissoftware...

Hier staat meer info zie ook het rechtse screenshot:
https://www.oo-software.c...

Huhhh?Geen enkel probleem maar ik kreeeg die Update ook nog niet.
Gelukkig ben ik nu "voorbereid".
Goed dat ik het las.
THX

Vlekkeloos verlopen maar ik heb wel via het ISO bestand de update gedaan omdat deze op dinsdag al beschikbaar was. Ook alle instellingen bleven behouden, ik heb niks hoeven aan te passen.

waar vond je dat "iso" bestand?

Als je bij instellingen en update programma klikt op meer informatie over......dan kom je op een microsoft website uit, daar stond het iso bestand

ik vind dat iso bestand niet, help je mij aan de site?

Bovenstaande link werkt geloof ik niet.
Deze wel:
https://www.microsoft.com...

Tool word vanzelf Nederlands.
Vinkje weghalen bij "gebruik de aanbevolen opties voor deze pc"
en je hebt wat meer keuze.

geen problemen met de Linux dualboot en W10-update.

Oei, dat belooft weeral.
Sta er ineens niet meer voor te springen om te updaten.
Het is ergens altijd wel iets met M$.

heb hier 5 pc,s ge-update met Windows 10 anniversary
en heb geen problemen onder vonden.
de up-date duurde wel lang, anderhalve uur of soms wat langer. hangt van de pc snelheid af, dus mag ik niet klagen, geen fouten ontdekt, op een dingetje na.
dat was de gadgets met de klok en kalender, maar dat zet je er zo weer op.
ook geen last van partities die weg vallen, dus maak ik me geen zorgen.

Bij het installeren van de Anniversaire update voor Windows 10 loopt de laptop steeds vast op 32 procent. Ik hoorde van de technische dienst van de winkel waar ik de laptop kocht dat ik de aan- uit knop ingedrukt moest houden. Gelukkig werd de vorige versie weer hersteld maar wat moet ik nu dan doen? Voorlopig laat ik de laptop maar aan staan....

"Ik laat de laptop maar aanstaan"...Maar dan heb je toch steeds de verplichte update herinnering. die ik omzijlde door steeds de update tijd een paar dagen vooruit te schuiven, wat ik nu al een maand doe.....;k hoop dat de bugs er inmiddels uit zijn en ik eindelijk de "aniversary update"kan instaleren.....De problemen die ik had na de eerste instalatie ,dat de hele desktop leeg was, geen iconen ,geen mappen,alle privacy instellingen verdwenen,..Met een systeem herstel was alles weer bij het oude...

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nederla_d