Problemen na installatie Windows 10 Anniversary Update: partities bij sommige gebruikers verwijderd, systeemherstel uitgeschakeld, niet werkende webcams en meer

De Anniversary Update voor Windows 10 zorgt bij sommige gebruikers voor problemen. Hele partities worden in sommige gevallen verwijderd, bericht OMG Ubuntu. Met name bij Linux-gebruikers met een dual boot kan dit probleem voorkomen, maar ook Windows-gebruikers die hun data op een aparte partitie hebben melden af en toe deze fout.

Webwereld stelt dat de verloren partities met bijvoorbeeld het gratis Mini Tool Partition Wizard vrij makkelijk teruggevonden kunnen worden. Hoe vaak deze problemen voorkomen is onbekend.

Andere problemen die ook op GratisSoftware.nl gemeld worden, zijn dat de Anniversary Update bij sommige gebruikers Systeemherstel uitschakelt. En let op dat je privacy instellingen en standaard apps soms opnieuw moet instellen bij de installatie.

Foutmeldingen die Webwereld noemt, waardoor de upgrade vastloopt,  zijn 0x80070057, 0xa0000400, 0x80004005 en 0x80070005. Op GratisSoftware.nl worden ook 0x8007025D-0x2000C en 0x800703f1 genoemd. Oplossingen zijn nog niet bekend voor alle foutmeldingen.

Update 22 augustus 2016
Er komen ook klachten binnen dat sommige webcams niet meer werken na de Anniversary Edition omdat Microsoft de ondersteuning voor mjpeg en h.264 codecs heeft stopgezet. Volgende maand moet mjpeg weer werken na een volgende update, maar hernieuwde support voor h.264 gaat langer duren.

Welke problemen ben jij tegengekomen bij de Windows 10 Anniversary Update? Of verliep alles vlekkeloos? Laat jouw ervaringen - en oplossingen - weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

Oei, dat belooft weeral.
Sta er ineens niet meer voor te springen om te updaten.
Het is ergens altijd wel iets met M$.

heb hier 5 pc,s ge-update met Windows 10 anniversary
en heb geen problemen onder vonden.
de up-date duurde wel lang, anderhalve uur of soms wat langer. hangt van de pc snelheid af, dus mag ik niet klagen, geen fouten ontdekt, op een dingetje na.
dat was de gadgets met de klok en kalender, maar dat zet je er zo weer op.
ook geen last van partities die weg vallen, dus maak ik me geen zorgen.

Bij het installeren van de Anniversaire update voor Windows 10 loopt de laptop steeds vast op 32 procent. Ik hoorde van de technische dienst van de winkel waar ik de laptop kocht dat ik de aan- uit knop ingedrukt moest houden. Gelukkig werd de vorige versie weer hersteld maar wat moet ik nu dan doen? Voorlopig laat ik de laptop maar aan staan....

"Ik laat de laptop maar aanstaan"...Maar dan heb je toch steeds de verplichte update herinnering. die ik omzijlde door steeds de update tijd een paar dagen vooruit te schuiven, wat ik nu al een maand doe.....;k hoop dat de bugs er inmiddels uit zijn en ik eindelijk de "aniversary update"kan instaleren.....De problemen die ik had na de eerste instalatie ,dat de hele desktop leeg was, geen iconen ,geen mappen,alle privacy instellingen verdwenen,..Met een systeem herstel was alles weer bij het oude...

geen problemen met de Linux dualboot en W10-update.

Vlekkeloos verlopen maar ik heb wel via het ISO bestand de update gedaan omdat deze op dinsdag al beschikbaar was. Ook alle instellingen bleven behouden, ik heb niks hoeven aan te passen.

waar vond je dat "iso" bestand?

Als je bij instellingen en update programma klikt op meer informatie over......dan kom je op een microsoft website uit, daar stond het iso bestand

ik vind dat iso bestand niet, help je mij aan de site?

Bovenstaande link werkt geloof ik niet.
Deze wel:
https://www.microsoft.com...

Tool word vanzelf Nederlands.
Vinkje weghalen bij "gebruik de aanbevolen opties voor deze pc"
en je hebt wat meer keuze.

Huhhh?Geen enkel probleem maar ik kreeeg die Update ook nog niet.
Gelukkig ben ik nu "voorbereid".
Goed dat ik het las.
THX

Vraagsken aan de redactie. Kan je deze update weigeren of komt ie toch automatisch binnen?

Die komt automatisch binnen via Windows Update. Wel kan het enkele dagen of weken duren voor aleer je hem binnen krijgt. Dus wees gewoon geduldig.

Met dit programma kan je misschien update's weigeren:
http://www.gratissoftware...

Hier staat meer info zie ook het rechtse screenshot:
https://www.oo-software.c...

Het zijn vooral die de update handmatig installeren die klagen dat ze problemen hebben met de update in plaats van de wachten tot de update automatisch binnenkomt via Windows Update. Maarja sommige zullen het ook nooit leren. Er zijn meer dan 3 miljoen computers met Windows 10 op. Waarom denk je dat Microsoft de update gefaseerd uitrolt. Moesten die 3 miljoen computers allemaal tegelijk de update krijgen of handmatig updaten het zou grondig mis lopen. Het is ook niet omdat Microsoft de update online plaatst dat iedereen de update te gelijk moet installeren.

Ach gossie, het zijn dus die nare gebruikers die zeuren en iets doen wat niet kan.
Windows wil wel maar de rest doet moeilijk. Ik begrijp 'm helemaal.

ge lijkt me toch nen "ambeterik" jij!

Als je dit nog even in het Nederlands wilt vertalen, dan kan ik er misschieten iets mee.

Een echte "computerspecialist" zou een dergelijke opmerking nooit maken. Maar ja, ook hier: de beste stuurlui staan aan wal.

Nou heeft Microsoft eindelijk, naar eigen zeggen, het beste Windows ooit in mekeer geknutseld, blijkt het zelfs na een jaar nog telkens nieuwe ellende op te leveren.

Het is niet voor niks gratis. Als het betaalde besturingsysteem was was er niks aan de hand.

Geen problemen, op systeemherstel na.
Kan ook al geforceerd: https://www.microsoft.com...

Bij mij is de Insider Hub verdwenen. Aanmelden voor Insider Previews kan ook niet meer, omdat ik geen account kan toevoegen (grijs uitgevlakt).

Geen problemen, op systeemherstel na.

Heb de update handmatig geïnstalleerd!! geen problemen gehad en draait als een zonnetje.

Hier draait ie ook als een zonnetje. Alleen moest ik voor Cortana omschakelen naar de Engelse versie. Was zo gepiept. Cortana doet heel snel wat je zegt. Een aanradertje.

Hetzelfde met handmatige update, helemaal geen problemen alleen systeem herstel weer aangezet. Lijkt wel of het soepeler loopt op mijn eigen bouw PC.

Ik had de standaard Microsoft spelletjes van W7 draaien op W10. Na de anniversary update waren ze verwijderd. Ik heb deze games opnieuw geïnstalleerd maar helaas werken ze niet meer. Op dit ene puntje na, zijn er tot nu toe geen problemen geweest.

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_witserland