MiniTool Partition Wizard Free

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

MiniTool Partition Wizard Free is een partitiemanager die gratis is voor thuisgebruik. MiniTool Partition Wizard kan alle standaardbewerkingen aan partities uitvoeren: creëren vergroten, verkleinen, verwijderen, omzetten, kopiëren, formatteren enzovoort.

MiniTool Partition Wizard Home Edition is een overzichtelijke partitiemanager. Het programma ondersteunt FAT en NTFS op Windows - en dan zowel de 32-bits als 64-bits varianten (wat niet alle gratis partitiebeheerders kunnen). Ext2 en Ext3 op Linux-partities kunnen eveneens bewerkt worden. Met MiniTool Partition Wizard kun je vanzelfsprekend schijven en partities maken, verwijderen en formatteren. Maar ook het vergroten/verkleinen van bestaande partities is mogelijk.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Verder kan een schijf in zijn geheel gekopieerd worden en kunnen partities van FAT naar NTFS worden geconverteerd. En van MBR (master boot record) naar GPT (guid partition table). Ook kunnen allerlei kenmerken van schijven en partities gewijzigd worden en worden exFat (voor flash geheugenkaartjes: SD, SDHC en SDXC) en UEFI boot (vervanger voor opstart via BIOS) volledig ondersteund.

Ten slotte kan Partition Wizard schijven overschrijven zodat de gegevens erop niet terug te vinden zijn. Helaas kan in de gratis versie niet meer de systeemschijf gekloond worden naar een nieuwe SSD/HD.

Lees hier over de mogelijkheden van de gratis versie en een vergelijking met de betaalde varianten

Partities maken en bewerken is voor gevorderden, je kunt gegevens verliezen!

Helaas biedt Miniool Partition Wizard tegenwoordig gebundelde software aan tijdens de installatie. Let dus goed op!

Inst

Hulp en ondersteuning: 

Reacties

mi wordt het tijd om DiskGenius op deze site te zetten, gezien de problemen met MiniTool

Ik heb sinds kort deze partitie manager gratis werkt heel goed het verschil tussen de betaalde versie hangt af van de grote van je schijf of ssd. Het adres: https://www.resize-c...

Valt erg tegen wil je een partitie wijzigen krijg je na apply alleen een erg irritante reclame voor een betaalde update en verderb gtebeurt er niets.
Betalen is niet erg maar ik wil wel vooraf wten of het werkt.
Voor mij werkt deze dus niet

@rr
Ja, die laatste bespreken wij ook (andere zullen we eens naar kijken):
https://www.gratisso...

een ander alternatief voor de genoemde software: NIUBI Partition Editor in Windows of Gparted ..vooral de laatste is echt gratis

Ik blijf lekker bij MTPWFree 9.1. Die is echt free!

In versie 12 is het clonen naar een ssd niet meer free helaas!

Versie 12.0 is verschenen. Pas op NIET DOWNLOADEN, de .exe is niet op een normale manier te verwijderen (geeft error bij poging tot deleten). Je hebt een speciaal programma nodig om hem te verwijderen.
Echter ook dat is niet voldoende, er staat in de cache van je browser iets wat probeert op te starten. Je moet flink poetsen om dit kwijt te raken.
Ik vraag mij af of dit alles was. Ik heb verschillende poets-programmas gedraaid en adware/malware-detektieprogrammas.
Dit programma moet aktief geweerd worden, het is bandiet-ware.

Heb dit programma heel lang gebruikt, maar nu is het bagger.
Alles gaat alleen maar in de pro versie, die je moet betalen.
Hoort dus niet meer in deze lijst.

@redactie. Het valt me op dat dit programma een conversie van NTFS naar FAT32 (nodig voor gebruik van usb sticks in bepaalde audioapparatuur) alleen in de betaalde versie heeft. Dit kan wel en zonder data-verlies met het gratis programma: https://www.resize-c...
Het is wat minder uitgebreid, maar voor veel partitie-zaken wel handig en eenvoudig. Er is ook een portable versie. Is dit misschien ook iets voor gratissoftwaresite.nl?

Pagina's