MiniTool Partition Wizard Free

Voor Windows
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 6.9 (122 stemmen)

Horizontal Tabs

Beschrijving: 

MiniTool Partition Wizard Free is een uitstekende, gebruikersvriendelijke partitiemanager die gratis is voor thuisgebruik. MiniTool Partition Wizard kan alle standaardbewerkingen aan partities uitvoeren: creëren vergroten, verkleinen, verwijderen, omzetten, kopiëren, formatteren enzovoort.

MiniTool Partition Wizard Home Edition is een overzichtelijke partitiemanager. Het programma ondersteunt FAT en NTFS op Windows - en dan zowel de 32-bits als 64-bits varianten (wat niet alle gratis partitiebeheerders kunnen). Ext2 en Ext3 op Linux-partities kunnen eveneens bewerkt worden. Met MiniTool Partition Wizard kunt u vanzelfsprekend schijven en partities maken, verwijderen en formatteren. Maar ook het vergroten/verkleinen van bestaande partities is mogelijk.

(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Verder kan een schijf in zijn geheel gekopieerd worden en kunnen partities van FAT naar NTFS worden geconverteerd. En van MBR (master boot record) naar GPT (guid partition table). Ook kunnen allerlei kenmerken van schijven en partities gewijzigd worden en worden exFat (voor flash geheugenkaartjes: SD, SDHC en SDXC) en UEFI boot (vervanger voor opstart via BIOS) volledig ondersteund.

Ten slotte kan Partition Wizard schijven overschrijven zodat de gegevens erop niet terug te vinden zijn. MiniTool Partition Wizard is een prettige partitiebeheerder met veel mogelijkheden.

Lees hier over de mogelijkheden van de gratis versie en een vergelijking met de betaalde varianten

Partities maken en bewerken is voor gevorderden, u kunt gegevens verliezen!

Helaas biedt Miniool Partition Wizard tegenwoordig gebundelde software aan tijdens de installatie. Let dus goed op!

DL

Website producent: 
Hulp en ondersteuning: 
Deel deze download: 

Reacties

In versie 12 is het clonen naar een ssd niet meer free helaas!

Versie 12.0 is verschenen. Pas op NIET DOWNLOADEN, de .exe is niet op een normale manier te verwijderen (geeft error bij poging tot deleten). Je hebt een speciaal programma nodig om hem te verwijderen.
Echter ook dat is niet voldoende, er staat in de cache van je browser iets wat probeert op te starten. Je moet flink poetsen om dit kwijt te raken.
Ik vraag mij af of dit alles was. Ik heb verschillende poets-programmas gedraaid en adware/malware-detektieprogrammas.
Dit programma moet aktief geweerd worden, het is bandiet-ware.

Heb dit programma heel lang gebruikt, maar nu is het bagger.
Alles gaat alleen maar in de pro versie, die je moet betalen.
Hoort dus niet meer in deze lijst.

@redactie. Het valt me op dat dit programma een conversie van NTFS naar FAT32 (nodig voor gebruik van usb sticks in bepaalde audioapparatuur) alleen in de betaalde versie heeft. Dit kan wel en zonder data-verlies met het gratis programma: https://www.resize-c...
Het is wat minder uitgebreid, maar voor veel partitie-zaken wel handig en eenvoudig. Er is ook een portable versie. Is dit misschien ook iets voor gratissoftwaresite.nl?

Handleiding partities maken bij ComputerTotaal!
https://computertota...

De nieuwe versie 10.2.3 probeert bij de installatie nu ook de Opera browser te installeren, tenzij je het vinkje uitzet. Mag dus van oranje naar rood.

Goed pogramma wat veel kan, eenvoudige lay-out. Bevalt me beter dan het iobit programma! Aanrader..

Je moet eerst de te veranderen partitie aanklikken. Dan is menu niet meer grijs. Er verschijnen dan links alle opties. Kies : extend en NIET resize !! Daarna wijst het zich vanzelf.Klik daarna linksboven op "apply" !!! Ik had hetzelfde probleem en is nu opgelost. Je kunt dit met alle partities doen. Na apply kan het zijn dat je moet herstarten.

Veel Partitieprogs hebben niks met Linux, maar MiniTool Partition 10 heeft er geen enkel probleem mee. Moet nog wel vanuit Windows gedraaid worden. Wie weet: misschien komt er nog eens een MTP voor Linux...

Apply / Toepassen ?

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
zwitse_land