MiniTool Partition Wizard Free

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7 (103 stemmen)
Voor Windows
Actueel: 

30 juli 2017
Minitool Partition Wizard 10.2.2 is verschenen. Versie 10 van het partitie-programma kon overweg met exFat partities van flash-geheugenkaartjes en de partitiestructuur van MBR (master boot record) naar GPT (guid partition table) kopiëren of converteren.

Beschrijving: 

MiniTool Partition Wizard Free is een uitstekende, gebruikersvriendelijke partitiemanager die gratis is voor thuisgebruik. MiniTool Partition Wizard kan alle standaardbewerkingen aan partities uitvoeren: creëren vergroten, verkleinen, verwijderen, omzetten, kopiëren, formatteren enzovoort.

MiniTool Partition Wizard Home Edition is een overzichtelijke partitiemanager. Het programma ondersteunt FAT en NTFS op Windows - en dan zowel de 32-bits als 64-bits varianten (wat niet alle gratis partitiebeheerders kunnen). Ext2 en Ext3 op Linux-partities kunnen eveneens bewerkt worden. Met MiniTool Partition Wizard kunt u vanzelfsprekend schijven en partities maken, verwijderen en formatteren. Maar ook het vergroten/verkleinen van bestaande partities is mogelijk.


(klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Verder kan een schijf in zijn geheel gekopieerd worden en kunnen partities van FAT naar NTFS worden geconverteerd. En van MBR (master boot record) naar GPT (guid partition table). Ook kunnen allerlei kenmerken van schijven en partities gewijzigd worden en worden exFat (voor flash geheugenkaartjes: SD, SDHC en SDXC) en UEFI boot (vervanger voor opstart via BIOS) volledig ondersteund.

Ten slotte kan Partition Wizard schijven overschrijven zodat de gegevens erop niet terug te vinden zijn. Herstel van gehele partities is ook mogelijk. Voor het terugvinden en herstellen van losse, verloren bestanden op schijven wordt in het programma verwezen naar andere gratis software van de producent.

MiniTool Partition Wizard is een prettige partitiebeheerder met veel mogelijkheden.

Partities maken en bewerken is voor gevorderden, u kunt gegevens verliezen!

Categorie: 
Partitiebeheer
Versienummer: 
10.2.2
Laatst gewijzigd: 
30 juli 2017
Licentie: 
Freeware met beperkingen
Beperkingen: 
Betaalde versie heeft meer functies
Taal: 
Engels
Installatie: 
Let op bij de installatie

Na installatie wordt reclame gemaakt voor andere software van de producent. Ook wordt in de interface aangeboden om te upgraden naar de betaalde variant.

Deel deze download: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

Partition Wizard Free: Omdat 1 van de partities vol is en de andere veel ruimte over heeft, heb ik op aanraden van mijn broer het programma gedownload om e.e.a. te resizen. Nu blijkt alles in het menu 'Partition' grijs te blijven en kan ik er dus niet mee?!?!?! Doe ik wat fout of is het programma gewijzigd/ uitgedund?

Apply / Toepassen ?

Dit is de juiste link naar computertoaal om de handleiding te lezen.
http://computertotaa...

En dan natuurlijk nu de link naar de "how to"
http://computertotaa...

Een perfecte tool, duidelijk en gemakkelijk te gebruiken

Heeft ondertussen een hele nieuwe interface, dus de bovenste afbeelding mag gerust aangepast worden.

Waar Schijfbeheer van Windows 8.1 faalde, slaagde de freeware versie van Partition Wizard 9.0 glansrijk. Met het programma Schijfbeheer kon ik maar een kleine extra partitie maken omdat de bestanden op de systeemschijf C: te veel verspreid stonden. Met PW9.0 kon ik naar wens de beschikbare geheugenruimte tussen C: en de nieuwe partitie verdelen. Bij een reboot werden de systeemdata op C: efficiënter geordend, waardoor het gewenste ruimte voor de nieuwe partitie vrij kwam, terwijl er genoeg ruimte voor het systeem over bleef. PW9.0 werkt erg makkelijk en heeft goede help info (in Engels) via internet.

Dit verhaal loopt denk ik sterk achter. Versie 9.0 is al beschikbaar en heeft een speciale functie voor het migreren van het OS naar een SSD en een betere ondersteuning voor Windows 8.1. De nieuwere MiniTool Partition Wizard v 9.0 kan o.a. via CNet (Download.com) worden gedownload. Klik hier: http://download.cnet...
De download via deze link begint meteen. Er is geen NL versie.

Dit programma is ook superhandig als je een SSD in je pc of laptop wilt zetten. Je kunt dan de HDD-gegevens overzetten naar de SSD met de juiste uitlijning (alignment). Echt aanbevolen.Voor wie dat overweegt: zie hier de gebruiksaanwijzing. http://nl.hardware.i...

bij veel pc's wordt de partition tabel vernield waardoor de computer niet meer opstart.
herstel via de instalatie cd van windows.
Bij mijn pc gebeurt het ALTIJD

Pagina's

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
eng_land