Windows 10 1809 wordt nu automatisch aangeboden

De uitrol van Windows 10 1809 verloopt niet zonder problemen en met de nodige horten en storen. Maar nu is het zover: Windows 10 1809 wordt door Microsoft - eindelijk - stabiel genoeg geacht om automatisch aan te bieden aan alle Windows 1803 gebruikers. De uitrol is op 16 januari begonnen en gaat gefaseerd. De komende weken zullen steeds meer gebruikers de upgrade op hun scherm zien verschijnen - ook als ze niet actief zoeken naar updates in Windows Update.

Microsoft meldt het volgende:

  • We are now starting our phased rollout to users via Windows Update, initially offering the update to devices we believe will have the best update experience based on our next generation machine learning model. 
  • Fully available for advanced users who manually select “Check for updates” via Windows Update.
Machine leren bepaalt dus of je pc geschikt is en dan krijg je de upgrade. Als je niet wilt wachten en handmatig controleert op updates dan krijg je in principe de upgrade aangeboden (tenzij je computer op de blokkeerlijst staat vanwege bekende problemen). Als je de upgrade wilt blokkeren kijk dan hier voor tips.
 
Lees hier over de nieuwe functies in Windows 10 versie 1809
 
Onze vraag is:
Ga jij Windows 10 1809 nu direct installeren?
Deel dit artikel: 

Reacties

1809 op alle windows 10 geinstalleerd. Staat er al vanaf het begin op. Geen problemen.

Ik heb al paar keren zelf gecontroleerd en die 1809 komt nog altijd niet binnen....ik blijf iedere dag zelf controleren.

Ik ga gewoon weer vrolijk verder op mijn Linux Mint........... :-)

Heel mooi. Hopelijk wordt het marktaandeel van Linux ooit nog groter dan de huidige 2-5 % en komen ze uit de knutselsfeer.

Ik wacht tot ik hem krijg aangeboden.

Versie 1809 seder 5 december, geen probleem

Windows 1809 al vanaf het begin met een "fresh install" draaiend. Zonder problemen.

Ik gebruik versie 1809 vanaf dag 1. Geen problemen ervaren. Recent geüpdate naar versie 17763.292 met een handmatige update van KB4476976 (versie 2) van 18 januari.

Ik begrijp dat deze update alleen voor testers is uitgekomen en 2 "problemen" verhelpt w.b. meldingen door het actie centrum rechtsonder: soms geeft deze met een onjuist cijfer onder het aantal meldingen onjuist door en soms opent het actiecentrum eerst links van het scherm waar dat rechts hoort te zijn. Ik heb beide 'fouten' opgemerkt, maar wacht toch even de release voor alle gebruikers af; deze schijnt de 22e te verschijnen; dinsdag a.s. dus.

Ik wacht totdat Microsoft zich vanzelf meldt op mijn laptop. Eerder doe ik niets en ik controleer nooit welk update volgnummer het is. Ga ik niet telkens opzoeken. Geen zin in.

Mijn computer draait prima op Windows 10 en de aangeboden updates, welke serie het is, is het, dus geloof het wel. Weet ik welk volgnummer? Hij doet het. Daar gaat het om!

Ik heb 1809 al een tijdje, was sinds 1 oktober 2014 Windows Insider (Fast Ring), maar ben er in november j.l. mee gestopt, omdat ik het idee heb dat er niet meer zo veel met de terugkoppeling van Insiders gedaan wordt, sinds de laatste reorganisatie. Daarnaast worden zaken als Fluent Design op de lange baan geschoven en is het maar half af, terwijl dit bij de KDE Plasma werkomgeving (Linux/BSD) wel inmiddels volledig is geïmplementeerd. Een miljarden multinational als Microsoft zou zich dood moeten schamen, dat ze een minuscuul bedrijfje als het Duitse Bluesystems (de hoofdsponsor van KDE) niet bij kunnen benen.

Vanaf het prille begin. Geen enkel probleem.

Deze week ontvangen en probleemloos geïnstalleerd !

Staat er eigenlijk meteen na de eerste update op, geen problemen mee.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
frankri_k