Windows 10 1803: KB4340917 tweede tussentijdse update in week

Voor Windows 10 versie 1803 is een tussentijdse update verschenen: KB4340917. Windows 10 versie 1803 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17134.191.

Tweede tussentijdse update binnen een week
Dit is de tweede tussentijdse update (dat wil zeggen: buiten de reguliere maandelijkse beveiligingsupdates om) voor Windows 10 1803 binnen een week. Dat is al vrij bijzonder en het zegt waarschijnlijk wel wat over de (gebrekkige) kwaliteit van de updates die Microsoft elke maand levert. Vorige week verscheen KB4345421 dat ook al fouten moest oplossen van de juli-update voor Windows 10 1803.

KB4340917 bevat 'kwaliteitsverbeteringen' zoals Microsoft dat eufemistisch noemt (en dat hopen we dan maar). Er worden weer diverse fouten gerepareerd, zodat Windows 10 stabieler draait en minder crashes en andere problemen heeft. De liefhebber kan hier de details nalezen. In ieder geval zijn een zwart scherm en een geheugenlek verholpen.

De volgende reguliere maandelijkse update verschijnt op dinsdag 14 augustus

Heb je problemen met deze Windows Update? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1803 wordt sinds 8 mei automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie was 1709, de Herfst makersupdate. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Zodra ik de update KB4487017 op mijn pc krijg heb ik steeds last van een blauw scherm en vervolgens dan steeds weer opnieuw opstart.

Zag net dat er weer een nieuwe build beschikbaar was, ik had nog de .167 en gebruik Windows 10 Pro. In nog geen 15 minuten, gedownload en geïnstalleerd, zonder enige problemen.

Ik verbaas me toch wel een beetje over alle negatieve reclame van Windows 10, ik heb het toen eens erop gezet en wel eens wat problemen ondervonden, welke ik zelf misschien wel veroorzaakt hebt (grijze software geprobeerd). Maar zo extreem als sommigen het doen voorkomen heb ik nog nooit ondervonden? Wat spoken die dan in vredesnaam uit met hun computer om zulke fouten op het scherm te krijgen?

Deze update raakt na ettelijke pogingen maar niet gedownload en nog minder geïnstalleerd!

Ik heb deze update op 24-7 gedownload, maar bij mij heeft het er voor gezorgd dat mijn video scherm (Youtube video's) aan de rechter kant een stukje mist ! De time bar eindigt gelijk met het eind van mijn scherm rechts dus ?! Ik heb de Windows probleemoplosser gerund en voor eventjes werkte het ook, maar bij het klikken op een andere video kwam het euvel weer terug !!! Ik heb de update proberen te verwijderen maar bij het opnieuw opstarten werden ze weer automatisch opnieuw gedownload !!! Ik weet het niet meer hoor, ik denk dat ik maar weer ''De Computer student'' moet inschakelen wat me weer geld gaat kosten. Balen !!!! Wat is dit toch met updates, kunnen ze nou niks fatsoenlijks doen daar bij Microsoft of wat man ?! Bullshit !

Euvel? Wat een mieren neukerij, ga eens van het standpunt uit "Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan" Dan word je leven achter de computer een stuk rustiger.

Update ging goed maar VPN doet het niet meer.......

Deze update zou zwart scherm oplossen, wat bij mij het geval is.
Dat deed hij ook: mijn scherm is nu voor de helft paars.....
Volgende tussentijdse update?

Ook deze update is soepel en zonder problemen binnengehaald en geïnstalleerd.Draai al vanaf het begin Windows 10 en ik moet zeggen, er waren wel wat problemen, maar ze zijn goed op weg. Gr.

kb4340917 wil maar niet installeren. Laptop bevriest bij initialiseren. Deze update kost zo uren via probleemolosser etc. etc.

Wederom zonder problemen kunnen installeren en dit zo vanaf het begin van W10 .

Het vreemde feit doet zich voor dat tussentijdse updates niet gevonden worden door mijn pc. Als ik dan de Microsoft Update-catalogus gebruik gaat verder alles prima.

Wanneer je GEEN Windows 10 HOME hebt kan het aan je geavanceerde update opties liggen.

Wanneer komt Windows 11?

geen problemen hier win 10 wordt met elke update beter .gr

Ook hier ging alles goed, mensen die wel problemen hebben,Daar licht het meestal aan een verkeerde virusscanner. Iets om over na te denken zou ik zeggen.

Update verliep bij mij eveneens soepel. Geen problemen.

update is goed gegaan

Ook deze update soepel en zonder problemen binnengehaald en geïnstalleerd.

17 juli en 25 juli is niet binnen een week

Er zit een weekend in.

Geen problemen met deze update.

Al vanaf het begin van windows 10: nu ook weer geen problemen ondervonden op de desktop en de laptop.

volgens mij een verkeerd linkje aangehaald in het stukje over 4340917!

Zoals altijd prima en soepel verlopen, geen problemen. Windows 10 wordt met elke update beter en beter.

Bij deze update bleef mijn PC hangen in opnieuw opstarten. Windows moest opnieuw geinstaleerd worden. Ben ook niet blij met windows 10, het verlangen is groot naar windows xp en/of 7.

Bij de vorige update bevroor mijn laptop kon niets openen, kwam niet verder als bureaublad ook systeem herstel lukte niet en moest windows opnieuw installeren naar fabrieksinstellingen met behoud van documenten. Wat een gedoe met windows 10 met windows 7 en xp nooit problemen ondervonden. Ben niet blij met windows 10.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
s_anje