Windows 10 1803: KB4338819 fixt lekken in Windows

Voor de April 2018 Update van Windows 10 (versie 1803) is de beveiligingsupdate voor de maand juli verschenen: KB4338819. Windows 10 versie 1803 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17134.165.

Lekken gefixt
KB4284835 plakt lekken dicht in browser Internet Explorer. Ook in de Windows onderdelen Windows apps, Windows graphics, Windows datacenter networking, Windows wireless networking, Windows virtualization, Windows kernel en Windows Server worden diverse kwetsbaarheden verholpen.

Kwaliteitsverbeteringen
Verder worden diverse 'kwaliteitsverbeteringen' in Windows doorgevoerd - een eufemisme voor het repareren van fouten. En Microsoft meldt dat deze update:

Evaluates the Windows ecosystem to help ensure application and device compatibility for all updates to Windows

Dit zal betekenen dat apparaten en apps minder snel incompatibel moeten zijn met toekomstige updates voor Windows 10, ofwel: dat je pc minder snel problemen heeft na updates. Dus minder zwarte schermen en andere ongein - hopelijk.

Flash bijgewerkt
De in Edge en Internet Explorer ingebouwde Flash plugin in Windows 10 heeft ook zijn maandelijkse update gekregen. KB4338832 plakt twee lekken dicht, waarvan één kritiek, en brengt Flash naar versienummer 30.0.0.134. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze maandelijkse update voor Windows 10 1803? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1803 wordt sinds 8 mei automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie was 1709, de Herfst makersupdate. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Wij gebruiken een zelf gemaakt add in voor Outlook 2013. Deze wilde niet meer laden na installatie van update KB4338819. Na verwijderen van de update, ging het laden van de addin weer goed.

Mijn pc doet niks meer na de update

Ik zag het bij het afsluiten, zoals het hoort weer.

Updates zijn succesvol binnen, ging wat langzaam maar kan aan tijdstip gisterenavond gelegen hebben en drukte op de servers van MS. Wat ik jammer vind is dat Flash binnen Edge en IE automatisch de updates krijgen. Ik gebruik ze zelden omdat ik Firefox gebruik; daar heb ik gemerkt dat ik inmiddels prima zonder flash toe kan. Kortom liever had ik adobe flash helemaal niet meer op mijn desktop. Dat is op deze manier echter niet mogelijk. Verder weinig veranderingen opgemerkt.

Op één computer moest ik deze update handmatig downloaden, op de andere computers ging dit automatisch, verder geen enkel probleem tegengekomen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oo_tenrijk