Windows 10 1709: KB4284822 verbetert prestaties

Voor de Herfst makersupdate (Fall Creators Update) van Windows 10 is donderdagavond 21 juni een tussentijdse update verschenen: KB4284822. Windows 1709 wordt hiermee bijgewerkt tot build 16299.522. In deze onderhoudsupdate worden heel veel problemen verholpen en prestatieverbeteringen doorgevoerd.

De lijst met fouten is weer heel lang bij deze update. Zo worden problemen gefixt met onder andere Windows Defender Security Center, Windows Mediaspeler en veel Windows-componenten.

Ook worden enkele prestatieverbeteringen doorgevoerd die Windows 10 1709 op bepaalde vlakken weer sneller zou moeten maken:
- Addresses an application performance degradation issue in operating system functions
- Addresses performance regression in App-V that slows many actions in Windows 10

Verder is de emoji voor een pistool, in navolging van Apple en Google, veranderd in een waterpistool.

De update betreft alleen 'kwaliteitsverbeteringen' zoals Microsoft dat zo mooi noemt. Beveiligingslekken worden niet dichtgeplakt, dus deze update is niet zo urgent. De volgende reguliere maandelijkse beveiligingsupdate voor Windows 10 versie 1709 verschijnt op dinsdag 10 juli.

Heb je problemen met deze Windows Update? Meld ze in de reacties hieronder!

De Herfst makersupdate van Windows 10, met versienummer 1709, is sinds 17 oktober 2017 gefaseerd uitgerold. De volgende versie, Windows 1803 Lente makersupdate, wordt sinds 30 april 2018 aangeboden. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt. Windows 1703 krijgt ook gewoon nog maandelijkse updates.

Deel dit artikel: 

Reacties

aanvulling:
10 april 2018—update KB4099572 voor Windows 10 Mobile
Van toepassing: Windows 10 version 1709

En als ik deze update niet aangeboden hebt gekregen moet ik me dan zorgen maken? Ik heb Windows Update al meerdere keren laten zoeken maar hij vindt niks. Mijn versie is dus nog steeds 16299.492.

Ik heb een splinter nieuwe PC en de leverancier heeft niet zoals afgesproken de lente update 1803 voor mij geïnstalleerd. Ik ben daar zelf nog niet mee aan de gang gegaan want eerlijk gezegd durf ik dat niet vanwege alle problemen met de lente update. Ik ben er niet zo happig op mijn nieuwe PC meteen om zeep te helpen maar wil wel dat de herfst update 1709 al zijn updates krijgt.

Probleem met niet ontvangen van de update is opgelost, ik heb via geavanceerde opties in de instellingen voor updates een instelling aangepast en nu dus wel de update aangeboden gekregen en zonder problemen geïnstalleerd. Voor even een gerust gesteld mens ;-), nu nog de moed zien te verzamelen voor de lente update 1803.

Hoi Patje, er is hier actief verzameld wat er fout kan gaan bij de april update. Het is wrs heel veel vaker probleemloos verlopen. Neem vooral de tips mee over de incompatibiliteit van sommige programma's. Haal deze er z.n eerst af en doe gerust je update. Ik heb m nu 10x zonder problemen uitgevoerd op evenveel pc's.

Qua software zullen de eventuele problemen wel meevallen denk ik, ik heb tot nu toe weinig software geïnstalleerd. Het onderdeel waar ik de problemen van verwacht is de Nvidia videokaart die in mijn pc zit. Daar zijn een hoop problemen mee en dus ben ik huiverig voor de het installeren van de lente update 1803.

check de versie van je kaart en welke versie de nieuwste win 10 drivers zijn. dan kun je vooraf beoordelen of je problemen te wachten staan...op fora vindt je of er succes vol geïnstalleerd kan worden.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit-_usland