Windows 10 1709: KB4103727 fixt lekken en USB probleem

Voor de Herfst makersupdate (Fall Creators Update) van Windows 10 is de beveiligingsupdate voor de maand mei verschenen: KB4103727. Windows 10 versie 1709 is daarmee aanbeland bij buildnummer 16299.431.

Lekken verholpen
KB4103727 plakt lekken dicht in de browsers Edge en Internet Explorer, waaronder ook een zero-day lek dat al actief aangevallen werd via schadelijke Word-documenten. Ook in de Windows onderdelen Microsoft scripting engine, Windows app platform & frameworks, Device Guard, Windows kernel, Microsoft Graphics Component, Windows storage & filesystems, Windows Hyper-V, Windows virtualization & kernel, HTML help en Windows Server worden de nodige kwetsbaarheden verholpen.

Verdwenen USB poorten voor AMD opgelost
In deze update voor Windows 10 1709 worden verder 'kwaliteitsverbeteringen' doorgevoerd ofwel problemen opgelost. Zo zijn er fouten in onder andere Edge en Internet Explorer gerepareerd en is een probleem verholpen waardoor op pc's met AMD-processoren USB-poorten soms niet meer functioneerden na in sluimerstand (hibernation) te zijn geweest.

Flash bijgewerkt
Ook de in Edge en Internet Explorer ingebouwde Flash plugin in Windows 10 krijgt zijn maandelijkse update. KB4103727 plakt één kritiek lek dicht en brengt Flash naar versienummer 29.0.0.171. Voor Firefox, Opera en andere browsers moet Flash apart (al dan niet automatisch) bijgewerkt worden. In Chrome wordt de plugin automatisch up-to-date gehouden.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Heb je problemen met deze Windows Update? Meld ze in de reacties hieronder!

De Herfst makersupdate van Windows 10 heeft versienummer 1709. De volgende versie - Windows 1803 - wordt sinds 8 mei automatisch uitgerold. Het kan ook zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1703 (Makersupdate) hebt. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

Kb4103727 is al 23 keer aangeboden maar laat zich kennelijk niet installeren . Ook niet met AVG. Ik heb echter niets met instellingen gedaan in EDGE! Zodoende beland ik niet van 1703 in 1803 (correct? Moet uit hoofd doen)

KB 4103727 installatie wordt steeds afgebroken waarna de opmerking verschijnt dat de (nieuwe) computer te oud is!!!!! Er verschijnt foutcode (0x80073712) en mijn computer schijnt niet meer beschermt te zijn.
Wat te doen

Wil zich niet installeren - telkens gevraagd om opnieuw op te starten en dan steeds installeren is niet gelukt.
opnieuw gedownload met het zelfde resultaat.
Graag advies.

Wat een ellende! Na deze update netwerk printer weg. Altijd iets met die updates van Microsoft.

Bijgewerkt, maar toen had ik plots een Engelse versie. Ook alle instellingen in Firefox (bladwijzers en plug ins), Outlook enz. enz waren verdwenen. Maar weer even verwijderd, alhoewel hij de update vermoedelijk weer gaat uitvoeren. Is niet uit te schakelen....

Zojuist bijgewerkt, alles oké.

Windows 7 en 8 bestaan ook nog, hebben ook updates ontvangen.

@Anoniem
Even geduld graag, ze komen eraan...

Beide updates gedraaid, pc moest 2 keer opstarten en werkt prima.

Mea Culpa, verkeerde onderwerp, ik bedoel die voor Windows 10 1803 patch

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
bulg_rije