Windows 10 1709: KB4093105 fixt weer vrachtlading aan fouten

Voor de Herfst makersupdate (Fall Creators Update) van Windows 10 is - zoals tegenwoordig elke maand - vandaag een grote tussentijdse onderhoudsupdate verschenen: KB4093105. Windows 10 versie 1709 is daarmee aanbeland bij buildnummer 16299.402.

KB4093105 brengt - na de reguliere updates van begin deze maand - opnieuw een vrachtlading aan 'kwaliteitsverbeteringen' zoals Microsoft dat eufemistisch noemt.  In feite worden heel veel fouten gerepareerd. En deze maand zijn het er echt veel.

De volgende problemen zijn onder andere verholpen in deze update:
- verborgen apps verschijnen in het startmenu en door gebruikers vastgepinde mappen verdwijnen juist
- verwijderde 'moderne apps' (CandyCrush etc.) komen terug na een upgrade
- Skype en Xbox stoppen met werken
- gebruikers kunnen Windows-sessies niet meer ontgrendelen of krijgen de verkeerde gebruikersnamen te zien bij het inloggen
- Office Chrome-extensie vraagt herhaaldelijk om inloggegevens
- rechtsklik menu voor encryptie en decryptie van bestanden ontbreekt in Windows Verkenner
- Microsoft Edge stopt met werken
- grote games updaten niet meer
- en nog veel meer: liefhebbers kunnen hier de hele lijst met problemen napluizen.

14 mei 2018 staat de volgende reguliere maandelijkse update voor Windows 10 gepland.

Als je problemen ondervindt met deze Windows Update dan horen we dat graag in de reacties hieronder!

De Herfst makersupdate van Windows 10, met versienummer 1709, wordt sinds 17 oktober 2017 gefaseerd uitgerold. De volgende versie, Windows 1803 Lente makersupdate, wordt in april aangeboden. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt. Windows 1703 krijgt ook gewoon nog maandelijkse updates.

Deel dit artikel: 

Reacties

Op 25-4 update handmatig binnen gehaald (WU uitgeschakeld i.v.m. de 1803 versie; deze wil ik niet direct geïnstalleerd hebben).
Installeren ging vlot en tot nog toe geen problemen.

Ik vind dat zo'n reactie van Anon Anymous niet thuishoort op een serieuze website als GratissSoftware.nl
Natuurlijk mogen mensen hun frustraties spuien over software gerelateerde zaken.
Maar dan wel graag kort en bondig en taalkundig juist en geen gescheld.
Daar zijn andere fora voor.
Alvast bedankt !

Tijdens de vorige reactie over Technology Related Anger en Windows 10 updates met de Dyslexie algebra teksten, meld ik toch, dat de updates hier succesvol zijn verlopen. Met minder wachttijd dan in het dyslexie verhaal, dusdanig geschetst werd. Kortom het werkt, en ging vlot. Wat ik mis, is de beloofde Spring update waarvan het gerucht gaat dat het toch in April uit zou komen. Het is bijna Mei, dus denk niet dat dit zal gebeuren. Jammer. Weet iemand of als je MediaCreationTool gebruikt echt de oorspronkelijke 1709 versie op de USB stick komt, waarbij je dus alsnog alle laatste updates moet doen? Immers ik had vooral hoop met MediaCreationTool de updates te kunnen 'bypassen'.

Vandaag de update geïnstalleerd. Dat ging prima; enkel de bij mij
"gebruikelijke melding "persoonlijke instellingen (reageert niet)" en een zwart scherm. Na enkele minuten komt het bureaublad in beeld en is alles in orde.

Ik vind het grappig om iemand te zien schrijven, over een zwerm bijen in de laptop, ( zo kan een foute driver inderdaad je geluidskaart aanturen, in Windows 98 tijdperk meegemaakt. ) maar ook, heel grappig, hoe hij Windows 10, een soort zwijnerij noemt. Dat is het ook wel een beetje. Jammer dat er minder begrip is voor dyslexie. En het lijkt ook in zeer emotionele staat geschreven te zijn. Wat eigenlijk logisch is. Ze noemen dat 'Technology Related Anger'. Een bewezen aandoening die steeds vaker voorkomt. Met name als mobieltjes en computers bijvoorbeeld niet doen, wat ze horen te doen. Of als iets heel traag is. Op dat laatste punt, als Windows zegt 'Enkele minuten...' dan ga ik weg, en keer een half uur later gewoon terug, en dan is het vaak 'Enkele seconden...' en dan tijdens de koffie 'Een moment...' en dan 'Bekijk de nieuwe functies, we hebben Windows beter gemaakt'. Erg grappig hoe iemand zo beschrijft in een taal zonder interpunctie, hoe alle frustraties eruit komen in een brij van woorden, met voor mij toch inderdaad meer het 'zwijnerij' wat mij helemaal doet verwonderen. Want immmers we kiezen 'vrijwillig' voor dit product van Microsoft.

controlled folder access staat nog steeds standaard uit met deze update.

Geen problemen met deze update, alle computers werken prima, zowel voor als na deze update.

De update zorgde voor nogal wat veranderingen in Edge (o.m. een halfbakken Corona) en, iets minder leuk, voor een nogal vertraagde opstart (met een niet eerder gesignaleerde 'Wait Please') en afsluiting van het systeem. Gelukkig is alles nu een stuk minder traag door de uitstekende verrichtingen van het meer dan voortreffelijke Advanced SystemCare (11). Een aanrader!

Bedoelde: De vorige update zorgde voor enz.

Wederom zonder problemen op mijn beide apparaten; zowel mijn oude desktop met Win10 pro als op mijn switch tablet met win10 home er op.

Ik heb totaal geen problemen met w10 1709, nog nooit iets van fouten gehad zoals bv nu gemeld.

Ik ook niet, al vanaf het allereerste begin niet, op de desktop en de laptop. (Ik ben begonnen met een schone installatie van windows 10 home x 84)

Ook ooit begonnen met een volledig schoon W10 - nul problemen.

windows 10 meest dikke kloten platform microsoft heeft ooit gemaakt ieder update is er wel weer iets wat niet werkt eerst geen beeld meer dan geel beeld dan geen geluid meer op hoofdtelefoon dan geen mogelijkheid meer updates te krijgen dan tekst van groot naar klein dan opeens werkt browser niet meer en set het zelf steeds terug naar edge dan start pc op maar vervolgens in blauw sherm dan met nieuwe update blift pc hangen met instaleren nieuw updat enaar 3 dagen update nog niet geinstaleerd dan weer opnieuw windows 10 opnieu instaleren na instalatie werk start menu en taakbalk niet meer dan weer opnieu instaleren werkt mooie tijd alles afgestemd en alles up to date and werkte prima krijg je vandaag weer en update en bam gelijk weer mis nu hoor je geluid bijna niet meer en bromt erover alsof er godverdomme een zwerm bijen in je laptop zit geluid en video game controllers ge deinstaleerd en opnieuw geinstaleerd en zelfde liedje nog steeds hard raar kloten brommend geluid ik vraag me af waar microsoft wel niet mee bezig is dealtjes te sluiten met de americaanse overheid wordt het er niet beter van de hele windows 10 is eigenlijk zelf nu nog niet eens klaar voor gebruik zit nog vol rotzooi dat niet funtioneerd naar behoeften plus tis vol spyware en backdoor spyware wat je niet eens uit kunt uitshakelen 1 ervan is edge systeem is mooi en kwa werken met windows 10 niks op aan te merken maar of het klaar is voor echt gebruik op meeste pc laptop etc ja zal het wel goed op werken en als je niet teveel gebruik maakt van je laptop pc or whatever ja dan is het een goed programma en denk ik ook niet dat je teveel problemen krijgt kleine dingen kan altijd eens gebeuren maar ik ken windows 10 niet anders dan probleem na probleem na probleem en als het nu alleen deze laptop was was het nog geen probleem maar tis ook op de andere laptop zo en op de thuis computer ook dus spijt me zeer ik kan niet anders zeggen dat microsoft net all trouwens alle creators deze dagen wel eens heel wat meer mogen gaan doen aan hun service en eens op moeten houden met privacy shennis als ik gegevens jat van microsoft ben ik een crimineel als google microsft shitbook youtuber or who the fuck so ever doet dit en tis allemaal ok since de americaanse overheid er nu ook profeit bij heeft corrupte zwijnerij is het niks niet meer niks niet minder en als de wet voor jou en mij moet gelden laat het dan ook maar eens echt gelden voor die rijke stinkers zelf die zich zelf wel heel erg diep in rechtsysteem werken

Moet ik iemand serieus nemen die geen enkele zin zonder taalfouten kan schrijven?

en van punten en komma's nog nooit heeft gehoord. Jezus, hij was me na 1 regel al kwijt. Knap als je het hele stuk hebt kunnen lezen zonder hoofdpijn te krijgen!

Gelukkig is het maar 1 zin :)

Kun je dit stuk onzin a.u.b. even vertalen in goed nederlands? Liever niet. En dit is nou niet de plaats om je eigen frustraties en onkunde te etaleren.

Tip voor de redactie: gelet op het taalgebruik (gvd bijvoorbeeld) zou het Gratissoftwaresite sieren deze tirade te verwijderen.

Ik vind het taalgebruik niet nodeloos kwetsend, zoals op Geenstijl. Het is waarschijnlijk echt het normale verschijnsel dat 'Technology Related Anger' heet. Daarbij vergeet iemand echt alles, zoals interpunctie, en zit het echt hoog. Wat dat betreft, in de jaren sinds 1997 heb ik mensen daadwerkelijk hun computer uit het raam zien gooien. 'Technology Related Anger'. Het is misschien beter te accepteren dat deze moderne manifestatie van symptomen, wel degelijk erkend wordt. Windows is dan misschien een ideaal voorbeeld voor 'Technology Related Anger' ook als TRA bekend. En het advies zou dan zijn een TRA cursus te zien krijgen. Maar Anger Management zeker in combinatie met technologie is in Nederland mij niet bekend. Nogmaals, de tekst is zo grappig als je het nogmaals leest. Bijtjes in de geluidskaarts, loll,, en zwijntjes, ... Het is net een dierentuin. TRA is een erkend fenomeen. Youtube staat er vol mee. Ook bij kinderen komt het veel voor. Mijn verzoek is juist als de tekst geen nodeloos kwetsende is voor bevolkingsgroepen, maar juist op technologie, er misschien het etiket 'TRA' ( Technology Related Anger ) op te plakken. Maar ik zie het bij best veel mensen hoor. Dit is geen zeldzaam verschijnsel. Moet wel zeggen dat ik erg veel mensen ken met computerproblemen. Dat iemand van hen dan een Windows computer uit het raam gooide is vrij logisch, Windows is het bekendste en meest bekende gebruikte systeem. En het lolligste was, dat iemand daarna vlak kwam 'Hey ik heb zomaar een gratis computer gevonden op straat'. Grappig of niet?

En nu is het toetsenbord ook nog kapot !!!!!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit-rus_and