Windows 10 versie 1709: KB4074588 fixt tientallen lekken en fouten

Voor de Herfst makersupdate (Fall Creators Update) van Windows 10 - de opvolger van de Creators Update is de maandelijkse beveiligingsupdate voor februari verschenen: KB4074588. Windows 10 versie 1709 is daarmee aanbeland bij buildnummer 16299.248.

Lekken
KB4074588 plakt lekken dicht in de browsers Edge (14) en Internet Explorer (2) en 19 in de Windows componenten Microsoft Scripting Engine, Microsoft Windows Search component, Windows Kernel, Windows Authentication, Device Guard, Common Log File System driver en de Windows storage and file systems.

Fouten
Verder wordt deze maand weer een hele vrachtlading aan fouten gerepareerd in Windows 10. Zo worden onder andere problemen verholpen in Internet Explorer (dat nog altijd meegeleverd wordt) en Edge (waardoor gebruikers op sommige sites niet konden inloggen). Ook moeilijkheden met Direct X games, muizen en bluetooth toetsenborden zijn opgelost. Ten slotte zijn virtualisatie-problemen met Hyper-V en App-V gefixt.

Heb je problemen met deze Windows Update? Meld ze in de reacties hieronder!

De Herfst makersupdate van Windows 10, met versienummer 1709, wordt sinds 17 oktober 2017 gefaseerd uitgerold. Het kan zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1703 (Makersupdate) hebt - onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt. Wacht dan rustig af tot je de Herfst makersupdate krijgt aangeboden. Windows 1703 krijgt ook gewoon nog maandelijkse updates.

Reacties

ik had en heb ook nog steeds problemen met niet werkende USB poorten met mijn Asus 175JX
laptop na de update van maart de 1803 versie en bij de versie 1809 was het USB poort probleem ook nog niet verdwenen bij Windows herstellen ze hun blunders niet snel zo te zien , ik draai nu maar weer op de 1709 versie met wel weer goed werkende USB poorten dus het zit echt in de Window update's ben benieuwd hoe lang dit nog gaat duren , zelfs Asus weet het niet en Windows laat ook het probleem liggen ik hoor er niks meer van

Ik heb het zelfde probleem, Eddy, maar met build 16299.214.

Beste,
bij mij mislukt deze update altijd, mijn laptop herstart altijd en dan komt er een kadertje "Kan update niet voltooien, Installatie mislukt". Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen? Ik heb momenteel build 16299.192.

Na upgraden naar windows 10 geen internetverbinding meer. Van alles geprobeerd maar geen resultaat. Alles maar weer teruggezet naar vorige versie, dam wel weer internet
Weet iemand een oplossing!?

bij mij is de usb muis en keyboard overleden na deze update! KB4074588 uiteindelijk verwijderd via uninstall update (in programs@features) en probleem lijkt opgelost. Geen informatie via MS zelfs niet na contact met de virtual agent, slechte service!

Laptop meld dat deze update beschikbaar is. Vervolgens gaat hij downloaden tot 10%. Plotseling geeft ie aan dat er gewacht wordt op opnieuw opstarten. Daarna lijkt het of eea klaar is maar even later komt de mededeling dat de update niet voltooid is. Inmiddels 9x geprobeerd maar er verandert niets

Update gooit de muis en toetsenbord (USB) eruit. Via veilige modus KB4074588 verwijderen en het werkt weer.

na deze update geen usb-poorten meer

Ja hier ook er onstabiele poorten.

Bij mijn eerste machine met Win 10 Home x64 ging alles vanzelf, snel en perfect. Bij een tweede machine met Windows Pro x64 kan er geen verbinding met de updateservice gemaakt worden en is de build nog steeds 1703. Ga mijn Win 10 machines met tussenpoos één voor één updaten. De kleine update vorige maand heeft bij mij een Win 10 Pro 32 bits installatie op een irritante wijze verziekt. Het automatisch herstel heeft Win 10 daarna geheel verziekt en tevens een oude Vista installatie ook geheel verziekt (die op een aparte schijf staat). Systeemherstel was onmogelijk. Dus kon ik twee schone Windows installaties gaan uitvoeren met alle bijbehorende applicaties, updates en data restore.

Ik heb de weigerachtige Windows Pro x64 machine uiteindelijk maar met behulp van Windows10Upgrade9252.exe geüpdatet. Dat was na zo'n 10 fails van de automatische update die juist op die machine een paar jaar prima heeft gewerkt. De afgelopen dagen werden de bestanden automatisch gedownload, maar liep de installatie keer op keer vast en ging Explorer gekke dingen doen.

Heb met behulp van Windows10Upgrade9252.exe een AMD machine van de Herfst makersupdate versie 1709 voorzien. Die is stabiel maar KB4074588 is daarna pas na 2 pogingen geïnstalleerd. Ben nu bij build 16299.125 en loop daarmee nog niet in de pas.

Ik zag bij het afsluiten en opstarten dat er een update gedraaid had.
Geen problemen. Windows 10 Pro

Sorry, was fout 0x80073715

Wil je onder 'systeem', 'info' opzoeken welk build nummer je hebt voordat je deze update gaat installeren? Wellicht heb je een voorgaande cummulatieve updat overgeslagen....

Er staat build 16299.192 , versie 1709. Is dit dan de correcte versie voor installeren van het nieuwe KB? Normaal dient Windows update toch zelf op te merken welke updates nodig zijn?

Eerst zou je de cumm update Kb4058258 moeten installeren en daarna pas de hier genoemde Kb4074588. Via automatische updates houdt microsoft/win zelf de juiste volgorde aan. Als je handmatig wilt updaten moet je daar zelf op letten. Check of de genoemde cummulatieve update al op je systeem staat voor je een volgende aangaat en let goed op de 32bits of 64 bits versie. Als je 32 bits win home draait moet je de x86 versie installeren, anders de x64.

aanvulling; met kb 4058258 zou je naar build nr 16299.214 moeten gaan. Daarna met kb 4074588 naar build nr 16299.248

Ik zie nu inderdaad dat er enkele mislukte pogingen gebeurd zijn om kb 4058258 te installeren. Ik heb nu het stand-alone kb gedownload en tevens de windows update troubleshooter laten werken. Die heeft enkele veranderingen aangebracht. Wait and see. Dank voor de adviezen!

Hoop dat het gaat lukken, je zit op de juiste route, suc6!

Niets helpt. Zowel de stand alone update van kb 405258 als de recentste update via Windows Update blijven mislukken.

John,
Ik zit met dezelfde problemen ook al alles geprobeerd zonder resultaat

John bij mij is het na lang uitproberen gelukt,
Ik had eerst KB 4056892 verwijdert
Daarna de via Windows softwareDistribution map update leeggemaakt
daarna via opdrachtprompt administrator uitvoeren Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup uitgevoerd daarna via update catalog KB4058258 binnengehaald en daarna langs de normale weg KB4074588
Ik wens je geluk John

Heb ook eerst KB 4056892 verwijderd. Daarna vastgesteld dat er geen update map aanwezig is in Windows Software Distribution?? Nogmaals geprobeerd KB 4074588 stand-alone te downloaden. Weer niet gelukt hoewel het groene balkje op 100% was beland??? Kan dus niet verder en krijg nu op Windows Update zware waarschuwingen. Wie, o wie, kan me helpen. ;-)

John,
Heb je ook de opdrachtprompt zoals ik heb beschreven uitgevoerd want dat is belangrijk alleen de kb 4056892 verwijderen was bij mij ook niet voldoende pas bij het uitvoeren van de opdrachtprompt met administrator is het gelukt zeker kijken naar de hoofdletters en de spaties

Dank zij jouw goede tips is het nu ook eindelijk in orde gekomen op mijn laptop, maar het heeft wel lang geduurd. Nu nog de PC.

Ik krijg de update niet geïnstalleerd. Zowel op mijn laptop als op mijn desktop geeft hij fout 0x80070643. Wat te doen? Ook de stand-alone versie doet het niet.

Ik heb ineens geen snelkoppelingen meer, gaat lekker met win10.

Eigenaardig: ik kreeg deze update niet automatisch aangeboden via Windows Update. Handmatig gedownload en geïnstalleerd vanaf de Windows Update Catalog. Alles probleemloos verlopen.

Op mijn desktop met win 10Pro kreeg ik de update gisteren automatisch. Op mijn Switch met win 10home 32bits kwam ie niet vanzelf. Ik heb 'm zelf opgezocht in de microsoft catalogus en via download en zelf installeren er op gezet. Op beide apparaten geen enkel probleem terwijl de desktop al 6 jaar oud is en de switch oorspronkelijk met win 8 is geleverd. Sjapo microsoft; het kan dus wel probleemloos inmiddels.

geen problemen met deze update

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zuid-_orea