Windows 10 1709: KB4089848 fixt waslijst aan fouten

Voor de Herfst makersupdate (Fall Creators Update) van Windows 10 is - zoals bijna elke maand - donderdagavond een tussentijdse onderhoudsupdate verschenen: KB4089848. Windows 10 versie 1709 is daarmee aanbeland bij buildnummer 16299.334.

KB4089848 brengt 'kwaliteitsverbeteringen' zoals Microsoft dat eufemistisch noemt en repareert dus weer een lange waslijst aan problemen. De volgende kwesties zijn onder andere verholpen: het niet afspelen van media in Edge en andere applicaties, falende spellingcontrole, verbroken verbindingen met beeldschermen en tegels in het startmenu die verdwijnen na een upgrade van Windows. Ook fouten met bluetooth, remote desktop, WebDAV en Windows Defender zijn opgelost. Liefhebbers kunnen hier de hele lijst met problemen napluizen.

10 april 2018 staat de volgende maandelijkse update voor Windows 10 gepland.

Als je problemen ondervindt met deze Windows Update dan horen we dat graag in de reacties hieronder!

De Herfst makersupdate van Windows 10, met versienummer 1709, wordt sinds 17 oktober 2017 gefaseerd uitgerold. De volgende versie, Windows 1803 Lente makersupdate, wordt begin april aangeboden. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt. Windows 1703 krijgt ook gewoon nog maandelijkse updates.

Deel dit artikel: 

Reacties

Na de update kon ik niet meer aanmelden. Mijn pincode werd precies ingevuld zonder dat ik iets deed, en het blokje ok stond fout. Na veel prutsen toch opnieuw kunnen opstarten maar wel eerst alles uit de usb gehaald. Toen lukte het wel. Herstelpunt geselecteerd, geen probleem, update terug geïnstalleerd en weer hetzelfde probleem. Aanmelden zonder andere aansluitingen lukt dus wel, met alles ingeplugd lukt het niet.

Ook deze update heeft het probleem als update KB4088776. Hij blijft het proberen te installeren terwijl hij al geïnstalleerd is. Kan dan ook niet wacht tot de hele grote update van April.

Na het updaten de volgende "grap":
Er zijn problemen bij de installatie van de updates, maar we proberen de installatie later opnieuw uit te voeren. Als u dit bericht dan weer ontvangt en meer informatie wilt zoeken via internet of ondersteuning wilt, komt het volgende wellicht van pas: (0x8024a105)
Bij controle update geschiedenis: update geïnstalleerd, wacht op herstart.
Na de herstart, het scherm updates worden geïnstalleerd, na een minuut of 3 op 100% gestaan te hebben weer de tekst updates worden geïnstalleerd.
Hierna herstart en oke

Net zelfstandig geïnstalleerd,want automatisch kwam de update niet, en met naar updates zoeken kwam deze update ook niet te voorschijn, soms wordt je moedeloos van al die updates!!!

Krijg update niet voltooid, wordt al dagen geprobeerd om updates te initialiseren.
Helaas kan ik het niet uitzetten. PC wordt er traag van ook

KB4089848: Geinstalleerd op 27-03 en nu (Hotmail) start op voor 5 seconden, dan opnieuw, opnieuw....is in een eindelose lus verzeild. DUs ik kan geen mails meer lezen, verzenden, verwijderen....ligt plat.... Op mijn tablet 'android" nog alles ok !!!!

Mijn laptop (i5, 7th gen van okt-2017) is nu na de 'upgrade' niet meer vooruit te branden, hoe kan ik de oude situatie weer herstellen? Ik word hier een beetje niet goed van

Antwoord van mezelf: het probleem lijkt te zijn opgelost door mijn goede oude 'Norton Utileties 16' middels oa de Diskdoctor een scan en reparatie te laten uitvoeren. Het duurde een uur, maar na een herstart daarna van de laptop werkt alles weer op gewone snelheid.
Ik vermoed dat ergens bij de update een registerverwijzing is 'omgevallen'.

Eind goed, al goed. Maar blijf alert op onvoorziene nieuwe bugs bij de Bill-ware!

Dan moet je de drivers van je processor op nieuw instaleren en zal he zien dat alles weer oke werkt

KB4089848 werd niet automatisch aangeboden. Handmatig gedownload en geïnstalleerd. Alles zonder problemen verlopen.

Ik kreeg de update niet binnen toen ik mijn computer liet zoeken. De computer was up to date (niet dus). Toen heb ik 'm dus zelf maar gedownload.Vervolgens ging de installatie probleemloos.

Deze fix update duurde bij mij, downloaden en installeren een uur.
Wat een ellendig systeem is het toch dat W 10.
was ik maar bij 7 gebleven.

Ah ik kwam nog tot 90% ;-)

Bij 70% is het over gaat niet verder met de update Krijg foutmelding

Bij mij krijgt mn laptop de update maar niet voltooid...

Ik lees bovenin in de kop van het topic dat het hier om WINDOWS gaat en niet om
linux!!!

Morgen komt ubuntu 18.04 uit!!!
Ben benieuwd laat maar komen.
VRG:Jip

Op 3 computers deze update binnengehaald, op één computer ging dat automatisch, op de andere twee computers moest ik de KB4089848 zelf downloaden en installeren. Verder geen problemen met deze update alle 3 computers werken verder nog prima.

Heeft net gedraaid, liep goed binnen en installeren was ook geen probleem, daar opnieuw opstarten en draait zo te zien normaal. Tijdbestek van 10 minuten.

Als er iets (een update) 10 min. duurt op mijn Linux, dan begin ik mij pas echt zorgen te maken.
Dan is er duidelijk iets mis met het hele systeem.
Bij Windows noemen ze dat dan een meevaller en zijn ze al blij als het gelukt is.

daarom wil ik geen linux, hier nooit problemen met windows

Daarom wil ik geen Linux............

Er is hier helemaal niets wat langer duurt dan max. 90sec. bij een update.
En een probleem ben ik al helemaal nooit tegen gekomen.
Een compleet nieuw systeem installeren + alle updates duurt 10 min.
Dat wil ik jou nog wel eens zien doen met je Windows.

Ik vind een tijdbestek van 10 minuten niet veel hoor, eerst initiëren,dan downloaden met een snelheid 3-4 Mb, installeren, opnieuw opstarten en inloggen, alles bij elkaar 10 minuten. Ach wat is dat op een mensenleven :-)

Waarom is het dan dat er zo weinig mensen Linux gebruiken?
En die zogeheten open source software dat veel apps maakt voor linux is ook niet alles.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
i_oorkust