Windows 10 versie 1709: KB4054517 fixt veel browser-lekken

Voor de Herfst makersupdate (Fall Creators Update) van Windows 10 - de opvolger van de Creators Update - is gisteren de maandelijkse beveiligingsupdate voor december verschenen: KB4054517. Deze update repareert enkele kwetsbaarheden in browsers Edge en Internet Explorer, Windows Server en Microsoft Scripting Engine. Ten slotte worden ook fouten met Windows Defender, bluetooth en touch toetsenborden opgelost. Windows 10 versie 1709 is nu aanbeland bij buildnummer 16299.125.
 
Lekken gerepareerd
De maandelijkse beveiligingsupdate voor Windows 10 1709 fixt kwetsbaarheden in Microsofts standaard browser Microsoft Edge en in de nog altijd meegeleverde Internet Explorer. In beide worden 13 lekken verholpen, waaronder veel kritieke. Ook in de Windows-componenten Microsoft Scripting Engine en Windows Server worden enkele 'belangrijke' (minder ernstig dan kritiek) lekken dichtgeplakt.

Vorige week werd al - automatisch via het ingebouwde updatemechanisme - een kritiek lek in de Microsoft Malware Protection Engine in Windows Defender verholpen. Dit lek kon leiden tot het uitvoeren van schadelijke code en de overname van een pc.

De in Edge en Internet Explorer 11 meegeleverde Flash-plugin van Adobe wordt ook via Windows Update bijgewerkt en krijgt in december een update voor één lek.
 
Problemen opgelost
Deze maand worden verder de gebruikelijke 'kwaliteitsverbeteringen' aangebracht, ofwel fouten gerepareerd. Onder andere problemen met bluetooth, touch toetsenborden en tijdzones zijn opgelost. Ook blokkeert de Windows Defender Device Guard niet meer ten onrechte sommige applicaties.

Ten slotte is er de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software (Windows Malicious Software Removal Tool), dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 

De Herfst makersupdate van Windows 10, met versienummer 1709, wordt sinds 17 oktober 2017 gefaseerd uitgerold. Het kan heel goed dat je nog Windows 10 met versienummer 1703 (Makersupdate) hebt - onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt. Wacht dan rustig af tot je de Herfst makersupdate krijgt aangeboden. Windows 1703 krijgt ook gewoon nog maandelijkse updates.

Deel dit artikel: 

Reacties

werkt niet

Na via Windows update versie 1709 met succes te hebben geïnstalleerd loopt de pc steeds na +/- 4 minuten vast.

Is het geen schande dat er keer op keer zoveel fouten worden gemaakt in nieuwe product uitgaves? Zo te lezen wordt er steeds vaker gestunteld! De berichten van W10 die beter en minder updates zouden krijgen is gewoon een broodje AAP verhaal. En het downloaden en installeren door diverse checks duurt het ook steeds langer voor je pc in orde wordt bevonden.

Tijdens het opstarten van mijn PC zag ik de nieuwe update draaien, staat op automatisch en ik was ziek, weer geen enkel probleem.

Na update's in 1709 binnengehaald te hebben (november en december) en geiinstalleerd Na herstarten zwart scherm met in klein scherm de tekst kan persoonlijke instellingen niet vinden, verkenner werkt niet meer. Computer sluit niet af. Handmatig afsluiten, herstarten,het zelfde verhaal.Weer afsluiten en hestarten en alles werk weer . Zowel op desktop ( windows home n ) als op laptop ( windows pro )

Ben sinds de herfst update helemaal om w.b. gebruik van windows defender + de extra's qua beveiligingslagen (controlled folder acces). Windows 10 lijkt op mijn gedateerde systeem (i5 processor, dual core) sneller dan eerdere win 10 versies. De belasting door defender is beperkt. Geen update problemen.

deze updats lopen voor geen meter

Opnieuw opstarten van je apparaat kan uitkomst bieden

als dit niet helpt kun je deze nog gebruiken
https://support.microsoft...

Opnieuw opstarten betekent in dit geval ook echt "Opnieuw opstarten" bij "Aan/uit" kiezen en NIET Afsluiten met daarna weer aanzetten. Het Windows 10 systeem start iets langzamer dan anders. Afsluiten zorgt er voor dat het systeem in de meeste gevallen hybernation gebruikt en bij het aanzetten sneller opstart.

Nu nog het al jarenlang bestaande foutje in de Realtek LAN-adapter driver, waarbij DNS timeout fouten optreden oplossen, als dat hier nog niet in verwerkt is.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zwitserl_nd