Updates voor Windows 10 versie 1703: KB4016240 is stabiliteitsupdate voor Creators Update

Voor de Creators Update of makersupdate van Windows 10 is gisteren een stabiliteitsupdate verschenen. KB4016240 lost problemen op met Edge, Internet Explorer en diverse Windows-onderdelen. Windows 10 versie 1703 is daarmee aanbeland bij buildnummer 15063.250.
 
KB4016240 is enkel een stabiliteitsupdate die fouten verhelpt. Pleisters voor beveiligingslekken en nieuwe functionaliteit zul je niet vinden in deze update.
 
De Creators Update van Windows 10, met versienummer 1703, wordt sinds begin april gefaseerd uitgerold. Je krijgt deze via Windows Update aangeboden als er geen problemen voor jouw pc verwacht worden. Je kunt de Creators Update ook handmatig downloaden als je daarop niet wilt wachten, maar dit wordt niet aangeraden.
 
Deel dit artikel: 

Reacties

Ondanks waarschuwingen en afraden toch haantje de voorste willen zijn met updaten, allerlei beveiligings- en cleaning software gebruiken en dan ook nog klagen en de ingebouwde Windows Defender negeren. Logisch dat er dan aanvankelijk nog dingen verkeerd gaan. Wacht gewoon tot de update zich vanzelf meldt. Professional Windows wordt uiteraard later uitgerold omdat Microsoft een en ander eerst wil testen op de Home edities. De vanzelfsprekende problemen die daarmee aan de oppervlakte komen worden op die manier niet op het bedrijfsleven losgelaten.
Trouwens, de linux distributies zijn zeker ook niet perfect, maar sommige zijn wel goed genoeg om Windows te kunnen vervangen.

Hallo er is een programma dat heet fixwin10 en dat lost veel probleem op in Windows 10

Persoonlijk geen problemen gehad en sinds de Creators Update loopt windows 10 sneller dan ooit op twee laptops en een desktop.

Update voor een update? Updateception!

Ik heb mijn windows 10 pc nog maar 2 maanden, en nog niets geinstalleerd van programma's of gebruikt om te surfen. Alleen de maandelijkse updates zijn binnen gehaald, maar de april updates blijven steeds hangen. Als ik zie hoeveel tijd ik spendeer om windows updates te installeren en aan virusbeveiliging. Loopt Apple toch veel vlotter (Mac met Bitdefender av scanner), zelfs linux kan mij al enkele jaren bekoren. Ik zie voor mij het einde van een windows tijdperk.

Als je updates echt blijven hangen tijdens het downloaden. Hier is zowel voor Windows 7 als 10 een oplossing voor.

Probeer eens het programma (freeware) FixWin 7 of 10, hier zit een optie "Windows Updates Stuck". Je kiest vervolgens helemaal rechts "Fix". En heel je Windows Update word even geschoond, je verliest verder niks.

Het was tijdens het installeren van updates, downloaden doen ze wel, maar het geeft altijd aan dat een of meerdere updates mislukken tijdens installatie.

Weer perfect, heb eigenlijk nooit problemen. als je vaak de commentaren leest klopt er veel niet. Maar het is net als in het verkeer, als er tienduizend auto's over de weg rijden het ene ongelijk dat onthoud je.

Misschien omdat ik mijn pc netjes beheer en alle overbodige dingen verwijder , maar ik heb sinds Windows 7 ( en ook 8.0/8.1) en nu in Windows 10 maar 1 keer een probleem met een update gehad. Ook nooit een crash of bsod, geluk??

ja jan de meeste pc problemen zitten vaak tussen het scherm en de rugleuning

Ik blijf heel ver weg bij de Creators Update. De nieuwe grote update werkt wel zonder problemen moet ik zeggen onder Windows 10 Enterprise.

Deze heb ik zelf gedownload, en geïnstalleerd over een bestaande installatie.

Wat een gedoe allemaal, raar dat ik nergens last van heb met Windows 10 Pro.

Zou het inderdaad aan de Pro liggen? 2 Home PC's (32 en 64 bit) haalden deze update op, zodat er nu versie .250 opstaat. (Was .138). De Pro vindt geen updates en blijft op versie .138.

heb een hoop gezijk gehad met deze creators update en ben het zat met al deze stabiliteitsupdate ben met mijn gewone computer oever gestapt op linux reserve computer had al linux nou standaard ook geweldig had het veel eerder moeten doen

Een beetje interpunctie kan geen kwaad.

Op de ene pc geen probleem, op de andere pc bleef de update halfweg hangen, moest een image/back-up terugzetten, waarna de update alsnog goed binnenkwam. Weer veel extra werk. Voor mij ook geen Windows computer meer.

Toch weer een update handmatig moeten binnenhalen, als mijn pc de geest geeft stap ik over op mac.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
denemarke_