Windows 10 1703: KB4022716 fixt printen en fouten Nvidia drivers

Voor de Creators Update van Windows 10 is gisteren een stabiliteitsupdate verschenen: KB4022716. Deze tussentijdse update lost problemen op en vergroot de stabiliteit van Windows. Windows 10 versie 1703 is daarmee aanbeland bij buildnummer 15063.447.
 
De waslijst aan 'kwaliteitsverbeteringen' die wordt doorgevoerd betreft onder andere Internet Explorer 11, printen, netwerk adapters en Nvidia drivers. Voor een tussentijdse update worden behoorlijk wat zaken aangepakt.
 
Zo worden er heel veel fouten met de weergave van websites in IE opgelost. Ook is het probleem dat lege pagina's geprint worden vanuit IE 11 en Edge verholpen. Diverse andere printerproblemen zijn eveneens aangepakt met KB4022716.
 
Verder is een complicatie met Nvidia drivers die niet meer reageerden nadat een pc in slaapstand werd gezet nu gerepareerd. Ook is een probleem gefixt waarbij netwerk adapters van derde partijen niet meer functioneerden na de upgrade naar Windows 10 Creators Update. Ten slotte is de betrouwbaarheid van Windows Zoeken vergroot.
 
Beveiligingslekken worden niet dichtgeplakt in deze update, dat gebeurt weer tijdens de maandelijkse pleister-dinsdag over twee weken. Opmerkelijk is trouwens dat het KB-nummer van deze update, KB4022716, lager is dan dat van de vorige maandelijkse update: 4022725. Meestal hebben nieuwere patches een hoger nummer, maar wellicht was deze al eerder geprepareerd?
 
De Creators Update van Windows 10, met versienummer 1703, wordt sinds april 2017 gefaseerd uitgerold. Je krijgt de Creators Update via Windows Update aangeboden als er geen problemen voor jouw pc verwacht worden. Het kan zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1607 hebt. Je kunt de Creators Update ook handmatig downloaden als je daarop niet wilt wachten, maar dit wordt niet aangeraden. (Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt). Als je nog Windows 10 versie 1507 hebt dan moet je gaan upgraden, want deze eerste uitgave van Windows 10 krijgt geen beveiligingsupdates meer.
Deel dit artikel: 

Reacties

KB4053580 wordt wel gedownload, maar de installatie wordt niet voltooid.
Melding: installatie is mislukt.
diverse keren mislukt, ook met antivirus uit.

de KB 4022716 werkt niet op alle W10 32 bits pc's: ik krijg en mededeling: "niet geschikt voor uw pc"of zoiets. Dus ook geen versie 1703 15063.423 voor dit oude beestje.

De eerste keer upgrade van windows 10 naar 1703 liep alles vast kon thuisgroep niet installeren. Weer terug gezet naar de oude en een paar dagen later weer een poging gedaan en nu loopt alles soepel en werkt alles weer.

bij mij liep de hele pc vast ik instaleer hem niet

Weer een update die ik handmatig moest binnen halen, daarna wilde mijn pc niet meer doorstarten, na een reset lijkt het erop dat alles weer normaal werkt.

Redactie: het is zeer prettig telkens updates en uitleg hier voorbij te zien komen, een goede zaak!!!

Ik bedoel alles wat met Microsoft W10 en andere versies te maken heeft

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_uitsland