Windows 10 versie 1703: update KB4020102 lost problemen op

Voor de Creators Update van Windows 10 is eergisteren een stabiliteitsupdate verschenen. KB4020102 lost problemen op met onder andere de browser Edge en Internet Explorer en diverse Windows-onderdelen. Windows 10 versie 1703 is daarmee aanbeland bij buildnummer 15063.332.
 
KB4020102 is enkel een stabiliteitsupdate die 'kwaliteitsverbeteringen' brengt, ofwel fouten verhelpt. Pleisters voor beveiligingslekken en nieuwe functionaliteit zul je niet vinden in de huidige update, deze kun je half juni bij de reguliere maandelijkse update weer verwachten. Wel worden nu problemen opgelost met Internet Explorer 11, Edge, netwerkprinters en audio.
 
De Creators Update van Windows 10, met versienummer 1703, wordt sinds begin april gefaseerd uitgerold. Je krijgt deze via Windows Update aangeboden als er geen problemen voor jouw pc verwacht worden. Je kunt de Creators Update ook handmatig downloaden als je daarop niet wilt wachten, maar dit wordt niet aangeraden.
Deel dit artikel: 

Reacties

Hier wat info:
https://support.hp.com/nl...
https://www.security.nl/p...
https://www.youtube.com/w...
https://answers.microsoft...

Uitschakelen van updates ging bij mij met:
https://www.gratissoftwar...

Dan kan je niet meer internetbankieren want dan zijn updates verplicht.

Gister met mijn HP laptop en W10 Pro (HP ZBook Studio) een fijne crash vanwege dat MS Updates even begon te lopen. Dit is sinds ik de laptop heb (4,5 maand) nu de 2de keer.
Blauw scherm, herstel en Office365 geeft plots geen licentie meer te hebben.

Kan je die Updates niet ergens uitzetten zoals bij Windows7 ?

ps
Sommige beamen dat het vaak mis gaat op goedkope laptops, maar rond de 3000,- euries mag ik hopen dat dit niet onder al te goedkoop mag verstaan worden.

update binnen gehaald maarmujn mio fiets navigatie wordt niet meer herkend. wat nu?

windows 7 en 8 gebruikers zijn onbelangrijk geworden, alhoewel ze ( nu nog) vrij zijn van het (onzinnige) updategedoe in w10.

en de windows 8.1 updates van 25.05 ?

Op meerdere laptops gelukt. Eénmaal de bekende melding gekregen dat het niet gelukt was. Direct toen weer geprobeerd en zonder problemen geïnstalleerd.

Deze update is op alle computers zonder problemen binnengekomen.

Probleemloos binnen gehaald...

3x mislukt daarna werd hij binnen gehaald

Heb de makers update inmiddels een keer of 15 binnen gehaald op evenzoveel pc's en laptops en uitgevoerd. Ben nog zeg maar geen problemen tegen gekomen. Ook deze update kwam er zonder moeite op. Kortom kennelijk heb ik mazzel..of worden de 'problemen' die mensen ervaren uit onwetendheid nogal opgeblazen?

Ik denk het laatste. Ik merk wel dat sommige mensen met B merken met budget laptops, zo tussen de 300-400 € niet alles vlekkeloos verloopt. Kun je Windows 10 niet de schuld van geven.
Ik besloten bij vrienden geen ondersteuning meer te geven voor die dingen, kost een hoop tijd en ergernis.

Handmatig geïnstalleerd op een
A merk laptop........

Elitair gebral - Microsoft wil maar wat graag dat Windows ook op goedkopere apparaten voorgeïnstalleerde wordt en moet dus zorgen dat het daar óók goed op draait.
Dat jij alleen vrienden met voldoende poen wil helpen moet je zelf weten, mijn vriend zou je in elk geval niet meer zijn...

Heeft niets met poen te maken. Eergisteren een kennis die een Acer laptop heeft van 1 jaar oud voor nog geen 225 €, alles is ontzettend traag en voorzien van overbodige programma´s. Met alle respect dat is echt niets, misschien geschikt voor Linux.

Een laptop van 225 Euro heeft waarschijnlijk een Atom- of Celeron processor.
De processor is bepalend voor de prijs en snelheid van een PC:
http://computerkiezen.nl/...

Op een goedkope PC moet je zoveel mogelijk apps en programma's verwijderen.
W10 en eigenlijk nog meer W8.1 zijn de beste besturingssystemen op zo'n laptop.
Linux is minder geschikt misschien Xubuntu:
https://sites.google.com/...
i.c.m. de Chromium browser,Firefox is wel veilig maar ook heel traag.

Ben het met je eens. O.a. Acer verkoopt die dingen met Windows 8.1 erop, winkels vertellen de klanten dat ze gratis kunnen updaten naar Windows 10.
Veel van die rotzooi apps kunnen niet (zomaar) verwijderd worden en dan maar klagen dat Windows zo´n waardeloos programma is.
Mensen die dit soort laptopjes kopen moet je al helemaal niet aan Linux zetten, kan ik nog vaker langs gaan omdat ze iets niet snappen of iets niet kunnen installeren, want ze willen wel alles kunnen draaien.

Blijft altijd moeilijk, de ene wil niet dat Windows pusht en installeert en de andere wil alles automatisch laten verlopen.

Werer eens een update die handmatig moet worden binnen gehaald, hiervoor twee pogingen nodig daar er eerst een foutmelding kwam.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
spa_je