Windows 10 versie 1703: KB4022725 fixt Edge, Windows en Flash

Voor de Creators Update van Windows 10 is gisteren de maandelijkse beveiligingsupdate verschenen. KB4022725. Deze update brengt pleisters voor lekken in onder andere Edge en IE, Flash en verschillende Windows-onderdelen. Windows 10 versie 1703 is daarmee aanbeland bij buildnummer 15063.413.
 
Lekken dichtgeplakt
In juni lost Microsoft diverse beveiligingslekken op in Windows kernel, Microsoft Windows PDF, Windows kernel-mode drivers, Microsoft Uniscribe, Device Guard, Internet Explorer, Windows Shell en Microsoft Edge.
 
De in Edge en Internet Explorer 11 meegeleverde Flash-plugin van Adobe wordt ook bijgewerkt  via Windows Update in Windows  8.1 en 10 (voor Windows 7 en andere browsers onder Windows 8.1 en 10 moet je dat zelf doen). In update KB4022730 worden deze maand negen kritieke lekken in Flash verholpen, die kwaadwillenden in staat stellen de controle over een pc over te nemen.
 

 
Fouten opgelost
Ook worden er deze maand 'kwaliteitsverbeteringen' doorgevoerd, ofwel fouten opgelost. Zo worden er problemen opgelost met Internet Explorer 11, inloggen, firewall en digitale assistent Cortana.
 
KB4022405 is een losse update die je deze maand ook kunt zien verschijnen. Deze werkt de Windows Servicing Stack bij: dit zijn de onderdelen die zorgen voor onder andere de installatie van updates in Windows. Het updaten van Windows 10 zou daardoor stabieler en betrouwbaarder moeten worden.
 
Ten slotte is KB890830 de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
Als je problemen hebt met de updates voor Windows horen we dat graag in de reacties hieronder!
 

De Creators Update van Windows 10, met versienummer 1703, wordt sinds april 2017 gefaseerd uitgerold. Je krijgt de Creators Update via Windows Update aangeboden als er geen problemen voor jouw pc verwacht worden. Het kan zijn dat je nog Windows 10 met versienummer 1607 hebt. Je kunt de Creators Update ook handmatig downloaden als je daarop niet wilt wachten, maar dit wordt niet aangeraden. (Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt). Als je nog Windows 10 versie 1507 hebt dan moet je gaan upgraden, want deze eerste uitgave van Windows 10 krijgt geen beveiligingsupdates meer.
Deel dit artikel: 

Reacties

na update ben ik mijn bestand afbeeldingen kwijt, kan ze niet meer terug vinden.
Ben 70 jaar en een leek wat betreft computer vraag dan ook vriendelijk mij te helpen. Op afbeeldingen staan al mijn foto's die ben ik nu kwijt.

Afbeeldingen zijn meestal jpg-bestanden.

Hier een instructie-filmpje hoe je in W10 kan zoeken:
https://youtu.be/LLCAs2fo...

in het zoekvak daarna jpg ingeven en op enter klikken.

Updata's blijven hangen op 32% en Geen cent meer ze hadden beter geen update's
gestuurd dan had de PC nog gewer'kt en nu is is het rommelen

Hier liepen de uodates wel door, maar slaat de PC nu elk uur een paar keer muurvast. Alleen met een hard reset weer op te starten. Niet mee te werken zo. Drama.

Krijg al dagenlang de melding dat update KB4022715 is mislukt.

Inmiddels laptop ca 10 keer opnieuw opgestart, updatestatus blijft steeds hangen op 10 %, uren lang. update 2017-06 KB 4022715

Na de laatste updates conflicteert Edge met het beveilingsprogramma IBM Trusteer. Trusteer verwijderen en Edge werkt weer.

Klopt, bedankt!

Bij de ellendig lange installatie van de laatste update, loopt deze steevast vast op 87%
Als ik daarna manueel herstart wordt de installatie ongedaan gemaakt (ook dit duurt erg lang). Reeds 2x geprobeerd, hopeloos.

Mijn hele computer loopt vast.Doet helemaal niks meer.Beeld blijft stil staan en geen beweging in te krijgen

Hier op mijn ASUS R752L werkt Edge ook ineens niet meer na de grote update van vanmorgen op de verschillende accounts. Behalve op het admin account, daar werkt hij wel goed. Ik had reeds een maand terug of eerder de Creators Update gedaan welke tot gisteren goed functioneerde. Tips?

Na de update werkt Edge niet meer.

na de update werkt Edge niet meer!

Hier hetzelfde probleem!

Zeg nu zelf, het blijft een crime om updates van W10 te installeren. Ik heb nu de laatste update gedaan en daar is mijn laptop welgeteld 53 minuten mee bezig. Even snel is er niet bij met W10. Het ziet er gelikt uit allemaal, maar als je dan toch W7 hebt en het liefst dan professional, krijg je in ieder geval nog tot 2022 ondersteuning!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
oosten_ijk