Tussentijdse update KB4346783 fixt problemen (Windows 10 1803)

Voor Windows 10 versie 1803 is een tussentijdse update verschenen: KB4346783. Windows 10 versie 1803 is daarmee aanbeland bij buildnummer 17134.254.

Kwaliteitsverbeteringen
Deze tussentijdse update (dat wil zeggen: buiten de reguliere maandelijkse beveiligingsupdates om) voor Windows 10 1803 bevat 'kwaliteitsverbeteringen' zoals Microsoft dat eufemistisch noemt. Tegenwoordig worden elke maand wel een of meer tussentijdse updates uitgegeven.

In KB4346783 worden een heleboel fouten gerepareerd, zodat Windows 10 stabieler draait en minder crashes en andere problemen heeft. Onder andere problemen met printen (netwerkprinters), Edge en wifi zijn opgelost. De liefhebber kan alle verbeteringen hier nalezen.

Deze update bevatten geen pleisters voor beveiligingslekken. Die kun je weer verwachten in de volgende reguliere maandelijkse update die verschijnt op dinsdag 11 september.

Heb je problemen met deze Windows Update? Meld ze in de reacties hieronder!

Windows 10 versie 1803 wordt sinds 8 mei automatisch uitgerold via Windows Update. De vorige versie was 1709, de Herfst makersupdate. Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt.

Deel dit artikel: 

Reacties

ik heb nooit problemen met windows 10

Nog steeds dezelfde ellende bij velen en ik vind dat Windows er 1 grote rotzooi van maakt.
Voor elke Update hoort Windows precies te weten welke Hardware in je PC aanwezig is en dat schort er nogal eens aan.
Vooral de wat oudere PC's zijn vaak niet goed in kaart gebracht "Voor de Update begint" met alle ellende vandien.
Windows heeft er gewoon lak aan als het fout gaat want dan koop je toch een andere PC!!!
Juist ja en dat deed ik ook, alleen nooit geen Windows meer.

Wanneer je Windows 10 1803 met de mediatool gedownload hebt en een schone installatie doet, blijkt in de verkenner dat bij netwerk de aangesloten apparaten onder netwerk niet meer te zien zijn. Ook als deze ingeschakeld staat om de apparaten te kunnen zien. Mijn NAS functioneert ook niet goed meer. Is er iemand bekend met dit probleem?

Hier staan problemen en oplossingen met Windows 10 1803:
https://www.gratissoftwar...

Geen probleem en had het ook niet.

Wat vreemd dat er, blijkbaar, stabiliteitsproblemen zijn met Windows 10 en er weer updates verschijnen om dat te verhelpen? Ik heb nergens last van en de computer start en werkt zonder mankementen. Heb, overigens, nog geen aanbod van die update gehad, dus wacht af.

Er zijn tig combinaties van hardware, moederborden, procesoren, geheugen, enz enz dat alles moet zonder problemen kunnen draaien. Dan heb ik het nog niet over kwaliteitsverschillen in de verschillen combi´s en de vele softwareprogramma´s.
Dat jij (en ik) geen problemen hebben kan te maken met een schone en perfect werkende Windows installatie en goede hardware, maar kan ook gewoon puur geluk zijn :-)

Mee eens, Albert. Zal ik je vertellen waarom het, hier bij mij, zo perfect draait?! Ik heb mijn Windows 10 voorgekookt meegekregen, toen ik in mei 2016 mijn Lenovo laptop kocht. Voor geinstalleerd op een brandschone SSD schijf, samen met wat toegevoegde (reclame) software. Dus geen installatie over een eerder/ oudere Windows versie geweest.

Ik vermoed dat DAT de reden is, inderdaad dus een brandschone installatie, waarom het systeem goed blijft draaien en natuurlijk leer je, in de vele jaren van Windows gebruik, welke software probleemloos met Windows (10) werkt en welke je beter met rust kan laten. Mensen die Windows 10 over een oudere Windows versie hebben geinstalleerd, lopen - volgens mij - potentieel risico op problemen en klachten.

Microsoft zet, bij installatie van Windows (') een code diep in het systeem, zodat andere besturingen kunnen conflicteren met de nieuwste Windows 10 uitvoeringen. De codes storen elkaar. Dat heb ik mij weleens laten uitleggen en als dat klopt, dan zijn hiermee de problemen verklaard.

Ik heb Windows 10 meteen bij uitkomst over Windows 7 Ultimate gezet, sinds de bouw van deze PC met goede materialen, pakweg 3 jaar geleden nooit een herinstallatie gedaan of problemen gehad, ja er is wel eens een update blijven hangen, maar die kwam een dag later weer terug.

Dat denk ik ook, Ik ben begonnen met en schone installatie i.p.v. een update/upgrade en heb nog nooit problemen gehad.

Ja, beginnen met een schone installatie of de mmoeite nemen er een te doen, dan blijf je volgens mij uit de problemen

Geen probleem.

Nooit gehannes mee gehad. Dus ook vanmorgen niet.

Geen problemen met deze update.

Toch wel een probleem op één computer! Windows installeert daar bij iedere update telkens een bestand: AUEPMASTER.EXE!!!! Heeft iets met de AMD video driver te maken, maar dit bestand wordt NIET door de drivers van AMD zelf geïnstalleerd maar puur en alleen door Microsoft! Dit bestand stopt met werken (of werkt helemaal niet) en laat de hele computer telkens crashen (BSOD). Ik moet dan iedere keer na een update van Microsoft dit bestand (die hele map dus ook maar) verwijderen en ook de register verwijzing naar dit bestand verwijderen! Rebooten en de computer werkt weer normaal.
Grote blunder van Microsoft!!!

Nog een fout op deze ene computer: Hal.dll en ntoskrnel.exe veroorzaken ook een crash (BSOD), schijnt veel voor te komen maar niemand heeft hier een oplossing voor. Is een hardware fout. De fout is begonnen na de april update van Microsoft. Tot die tijd heeft die computer jaren probleemloos gewerkt. Deze computer is nu momenteel totaal onbruikbaar omdat hij meerdere keren per dag een BSOD krijgt. Ik heb de moed opgegeven dat dat ding nog ooit goed gaat werken. Deze week bestel ik een nieuwe computer en gaat deze weg.

De nieuwe update binnen gehaald.
Vindt wel tijdens de update dat de computer aardig vertraagd werkt.

Helemaal mee eens, wanneer maken ze eens een goede maandelijkse update ipv wekelijks?

Sluit ik mij bij aan

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ivoor_ust