Peiling: welke gratis virusscanner gebruik jij momenteel?

Op gratis anti-virus gebied is veel gebeurd het afgelopen jaar. Avast nam branchegenoot AVG over, Bitdefender en Kaspersky kwamen met gratis versies van hun onvolprezen virusscanners en Microsoft Security Essentials en Windows Defender scoorden weer behoorlijk goed op anti-virus tests, nadat Microsofts beveiligingssoftware een aantal jaren ondermaats presteerde.

Veel veranderingen, dus wellicht ook tijd om van gratis virusscanner te wisselen?

Onze vraag is:
Welke gratis virusscanner gebruik jij momenteel?

En in de reacties horen we graag of je dit jaar van virusscanner gewisseld bent en waarom je je huidige virusscanner gebruikt!

Bekijk hier alle gratis virusscanners

Mea culpa: Windows Defender toegevoegd. Stond wel op ons lijstje, maar vergeten in te typen...

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik gebruik windows defender, ik mis hem in bovenstaand rijtje

Viel mij ook meteen op. Geen beste beurt redactie!

Windows Defender is gekoppeld aan een betaald besturingssysteem van Microsoft. Is m.i. niet gratis software.

Is ie niet gewoon te downloaden? Ik meen zoiets gezien te hebben.

Zocht deze ook al in het rijtje, terwijl Microsoft Security Essential wel wordt genoemd.
Gebruik dus uitsluitend Windows Defender.

Windows De3fender is zelfde als MSE

Mea culpa. Nu toegevoegd.

Ik gebruik Qihoo, inmiddels 663 dagen. Beide extra engines van zowel Avira als Bitdefender staan ingeschakeld. De systeembelasting valt mij reuze mee. Enige nadeel vindt ik dat er steeds meer extra software beschikbaar komt via de suite, al ben je natuurlijk niet verplicht deze extra's ook daadwerkelijk te installeren of gebruiken. Qihoo update regelmatig, rekening houdend met de veranderingen in windows 10. Een fijn programma. Af en toe een cotrole scan met Malwarebytes, vind nooit wat.

Met andere woorden Bloated, Bloatware .... en de bescherming is de laatste tijd zelfs zo goed niet meer hoor van 360 zoals een paar jaar geleden, mja ieder zijn eigen smaak zeker.

Windows Defender

Ik gebruik al ruim 10 jaar geen virusscanner meer.

Wel zorg ik voor:
- goede firewall
- onmiddellijke updates van Windows en browser
- 1x per maand een aantal online virusscanners
- 1x per drie maanden het terugzetten van een schone image mbv acronis true image

En het belangrijkste: ik gebruik mijn gezonde verstand

Nergens om hoor Erik, maar dit alles lijkt me veel meer werk dan een goede, eenvoudige virusscanner...

Schijnveiligheid is voor mij geen optie.

Dus jij hebt alle bekende malware soorten en besmette websites in je hoofd zitten? Zelfs een bekende website kan plotseling malware bevatten en daar kan een antivirus je PC mooi tegen beschermen (niet altijd natuurlijk). Je moet een antivirus zien als een extra beschermingslaag. Het is geen 100% bescherming, maar het is altijd beter als niets. Vele cyber security experts zeggen dit ook. Dus als jij zegt dat het schijnveiligheid is, dan ben je gewoon eigenwijs.

Nee hoor. Antivirus biedt schijnveiligheid. Zeker als je nalaat belangrijkere zaken te doen. Ik lieg niet als ik zeg dat ik ruim 10 jaar geen AV op mijn windows-PC heb aangetroffen maar ik doe wel de dingen die noodzakelijk zijn (zie mijn post hiervoor). En het allerbelangrijkste: ik ben in die 10 jaar nog nooit getroffen door malware. Mijn bankrekening is bijvoorbeeld nog nooit digitaal geplunderd.

Resultaat: ik heb altijd een snelle, soepellopende en veilige PC.

Maar goed, ik ga anderen zeker niet aanraden te doen wat ik doe. Als je je daardoor zekerder voelt, moet je vooral doorgaan met de dingen die je doet.

Lijkt me ook enorm veel werk en constant op eieren lopen om toch maar geen virusscanner te moeten gebruiken.
Ik gebruik ook mijn gezond verstand en gebruik Bitdefender om (bijna) alles te beschermen.

sZo is het maar net. Ik gebruik ook Bitdefender, heb ik voor weinig aan kunnen schaffen en is een zeer betrouwbare scanner die altijd bij de top van beste av-software staat.

Nogmaals, schijnveiligheid is voor mij geen optie.

Eigenwijs is ook wijs

Precies sommige mensen weten het nu eenmaal altijd beter (denken ze zelf).

Juist Redz

"Ik gebruik al ruim 10 jaar geen virusscanner meer". Nee, maar je gebruikt wel 1x per maand een aantal online virusscanners.

"ik gebruik mijn gezonde verstand". Zelfs mensen die hun gezond verstand gebruiken kunnen fouten maken en hun PC laten besmetten met malware.

Je moet een antivirus als een extra beschermingslaag zien. Een antivirus beschermt je niet 100%, maar is altijd beter als helemaal niets.

Eigenwijs is ook wijs

Een online virusscanner biedt geen realtime bescherming. Ik controleer hiermee of mijn PC onverhoopt toch is besmet. Zo eigenwijs ben ik niet. Ik begrijp dus je opmerking niet.

Wat ik eerder zei: in 10 jaar is nog geen PC van mij besmet. Mocht dit in de toekomst anders worden dan ga ik eventueel overwegen om een AV te gebruiken. Maar tot zo lang heb ik geen behoefte aan een product die voor mij geen meerwaarde heeft.

Ziggo safe online van F-secure

Gratis? Lijkt me niet - zit gewoon bij je anno in...

anno = abbo (spellingscontrolefoutje)

Ik gebruik AVG Free plus de betaalde versie van Malwarebytes: Malwarebytes Premium.

Windows Defender. Ik probeerde 2 dagen geleden Kaspersky Free te installeren en zat na de eerste reboot tegen een blauw scherm aan te kijken (W10 Process 1 probleem). Ik zal wel iets verkeerd gedaan hebben, maar weet niet wat. Windows 10 opnieuw geïnstalleerd (is uiteindelijk ook de beste manier van "opschonen") met nu uitsluitend en alleen de ingebouwde virusscanner. Nog nooit problemen hiermee gehad.

Apart, bij mij ging het installeren van Kaspersky zonder moeilijkheden Na verloop van tijd toch maar weer teruggegaan naar WD ;-).

Defender en Crystal Security , gaat heel goed samen en kost niets, raar dat GS nooit aandacht heeft voor Crystal Security, zal wel kwestie van gelddonaties zijn

Pagina's

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
d_nemarken