Update Windows 10 via extern geheugen

Vragensteller: 
Marcia
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
8.1
Toelichting op vraag: 

Ik heb een Acer laptop met Windows 8.1. Deze wil ik updaten naar Windows 10.
Omdat ik te weinig schijfruimte heb wil ik dit doen met een USB. Ik heb het MediaCreationtool gedownload en keuze B gedaan. Maar toch geeft het programma elke keer aan dat er te weinig geheugen is op C. Ik heb verder geen opties die ik kan kiezeen.
(Ik ben als adm ingelogd)

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Concreet: hoeveel vrije ruimte heb je op de harddisk?
En: https://support.microsoft...

6,71GB

Dat is te weinig, want volgens Microsoft heb je minstens 10 Gb nodig. Je zal dus ruimte moeten vrijmaken op de harddisk (zie bovenstaande link) of een schone installatie moeten doen.

Ik weet dat er te weinig ruimte is op de C schijf daarom wou ik het doen via een usb. Die mogelijkheid is er.

Als u niet voldoende ruimte op de primaire schijf kunt vrijmaken om een upgrade naar Windows 10 uit te voeren, kunt u een USB-stick (16 GB of meer) of een externe USB-harde schijf op de computer aansluiten om de upgrade te voltooien.

Je hebt gelijk, want de link die ik gaf is voor updates en jij gaat een upgrade uitvoeren. Goede link: https://support.microsoft...

De kern van het verhaal is wel dat er ruimte vrijgemaakt zal moeten worden op C:. Dat kan je doen door bestanden naar de usb opslag te verplaatsten.
Maar voor je begint met de upgrade zou ik wel een backup maken van je hele C: drive!

zover was ik al. het updaten gaat tot de installatie goed, dan krijg ik de melding dat de update is mislukt zonder verdere foutcode

Als het zo niet lukt, dan maar een schone installatie van Windows 10 uitvoeren. Is toch aan te raden. Je moet dan wel al je persoonlijke bestanden weer terugzetten en alle programma's opnieuw installeren, maar dat is wel de moeite waard.

ik ben terug gegaan naar de fabrieksinstelling. Toen de benodigde Windows updates gedaan. Windows Edge gedownload. Toen update geprobeerd maar blijft mislukken. Heb probleemoplossing gedaan, maar helpt allemaal niet

Weet je wel wat er met een schone installatie wordt bedoeld?

@Marcia
Lees deze link even door:
https://www.microsoft.com...

Je heb dus 32 Gb vrije ruimte nodig voor een Windows 10 en niet zoals eerder gemeld 10 Gb.
Een geheugen (RAM) van 4 Gb is zeer wenselijk, 2 Gb is zo traag als ....
en een harde schijf heeft geen geheugenopslag ,maar data opslag in Gb of Gib.

Voor zover niet duidelijk is wat bedoeld wordt met een schone installatie:
Dit is met een USB stick (of dvd) direct Windows 10 installeren , dus Pc/Laptop vanaf USB (of dvd)in het BIOS opstarten en installeren over de bestaande Windows 8.1 heen, bij voorkeur met Rufus omdat het USB bestand via de Microsoft-methode wel eens problemen geeft.
In dit geval :download de Windows 10 Iso en laat Rufus hier een opstartbare USB-bestand van maken:
https://www.gratissoftwar...

Als je vanaf de bestaande Windows 8.1 wilt upgraden naar Windows 10 m.b.v. het hulpprogramma kan je de ISO downloaden , het bestand met rechter muisknop openen en op set up.exe klikken , maar of dit wijs is:
Er is dus schijnbaar te weinig vrije schijfruimte beschikbaar en wat de totale ruimte van de C-schijf is , hebben we ook nog niet van je gehoord.

Windows 10 is zwaarder/ belastender dan Windows 8.1 , dus zoals al eerder aangegeven
(gisteren 17:01 uur) ,overweeg eens een SSD schijf, mocht deze er niet inzitten, de pc werkt dan 5x zo snel.

Heb je ook de status van de harde schijf gecontroleerd m.b.v. Speccy?
https://www.gratissoftwar...
Een beschadigde harde schijf lijkt me nier echt handig.

"Je heb dus 32 Gb vrije ruimte nodig voor een Windows 10 en niet zoals eerder gemeld 10 Gb."
Daarin heb je volkomen gelijk! Mea culpa.

Ik heb op de Dell website nog wel het volgende gevonden:

Foutmelding: "Windows needs more space" (Windows heeft meer ruimte nodig) tijdens de upgrade naar Windows 10
Op computers met een kleinere harde schijf (32 GB of minder) of een volle harde schijf kan tijdens de upgrade naar Windows 10 een foutmelding worden weergegeven. Voor de Windows 10-upgradewizard is een grote hoeveelheid storageruimte vereist om een back-up van het vorige besturingssysteem te kunnen maken en Windows 10 te installeren.
Gebruik een van de volgende methoden om uw upgrade naar Windows 10 te voltooien:
Methode 2: Gebruik een extern USB-storageapparaat
Als u niet voldoende ruimte op de primaire schijf kunt vrijmaken om een upgrade naar Windows 10 uit te voeren, kunt u een USB-stick (16 GB of meer) of een externe USB-harde schijf op de computer aansluiten om de upgrade te voltooien. Als u een USB-storageapparaat hebt aangesloten, wanneer het scherm "Windows needs more space" (Windows heeft meer ruimte nodig) wordt weergegeven, selecteert u de stationsletter van de USB-stick of -harde schijf als u verder wilt gaan met de installatie.
Als u wilt terugkeren naar een eerdere versie van Windows, hebt u de data nodig die de Windows 10-upgradewizard installeert op het USB-storageapparaat dat u gebruikt.

Er is dan wel een grote usb stick nodig of een exrterde harddisk.
Lukt het nu zo nog niet dan is vrees ik wel een schone installatie van Windows 10 nodig. Zie antwoord van Anomiem hierboven.

Met zo weinig geheugen functioneert windows sowieso niet lekker meer.
Is dit je enige schijf of partitie, vast niet maak je c schijf wat groter of verplaats programma,s naar b.v D:

er is iets veel belangrijker dan je disk ruimte .
en dat is dat je er rekening mee moet houden dat er bijn zo n update ook iets fout zou kennen gaan .waarddor je bv. al je fotos ect kan kwijt raken .

dus als je eerst al je belangrijken documenten fotos videos ect op een usb stick zet ( ik zou zelfs 2 keer een backup maken van belangrijken files ) , dan heb je genoeg ruimte over om de upgrade naar windows te doen ,

na de instalatie zal je wel windows.old moeten wissen want die folder neemt veel tuimte in beslag en daarna gewoon als je fotos documenten ect terug zetten .

kijk ook hier even

Hoe je snel 10-20 GB ruimte kunt vrijmaken na Windows 10 upgrade | GratisSoftware.nl (gratissoftwaresite.nl)

ik heb alle persoonlijke bestanden al overgezet. alleen de nodige bestanden staan er nog op zoals stuurprogramma's. meer durf ik niet over te zetten.

ik heb al schijfopruiming e.d. gedaan. maar kom nog niet aan de nodige 8 gb. via een externe usb ben ik nu de update aan proberen en dat lukt tot de installatie dan krijg ik een foutmelding dat het mislukt is zonder verdere foutcode

Kan je ( omdat je ook een back up heb ) nu niet eens beter overwegen er een paar tientjes tegen aan te gooien voor een 120 Gb SSD schijf voor een schone Windows 10 installatie .
De installatie mislukt omdat er te weinig vrije ruimte is en je heb gewoon ruim 30 Gb nodig en daarvan wordt ook vrije schijfruimte gereserveerd voor updates sinds versie 1903.

https://www.gratissoftwar...

ik denk dat dit inderdaad een van de beste oplossingen is , alleen weet ik niet wat voor een kosten daar aan zijn verbonden ,
want als je dat : ssd laten inbouwen , formateren secu clonen  ect moet laten doen en de aanschaf van een ssd , dan gaat het meer kosten dan een paar tientjes .

Een SSD van 120 Gb kost bij een populaire consumentenelektronica zaak € 26,- en over inbouwen zijn genoeg filmpjes op het www , ook over het gebruik van bijvoorbeeld Rufus.
Een USB stickje zal ook wel geen probleem opleveren en voorlopig kunnen we er wel vanuit gaan dat Marcia er wel uit komt, De kennis over upgraden is er, maar ze loopt
vast vanwege de vrije schijfruimte.

Reageer