Kaspersky beste virusscanner in test AV Comparatives (real-word protection april 2016)

AV Comparatives test enkele keren per jaar de real-world protection die virusscanners bieden. Dus: hoe goed beschermt je anti-virus programma's je in het dagelijkse leven als je op het web surft en bestanden downloadt? In april keek AV Comparatives welke anti-virus oplossing de beste was op Windows 7.

AV Comparatives zoekt voor de test op internet naar schadelijke sites die malware op je pc proberen te zetten. In april 2016 werden 368 kwaadaardige sites die malware aanboden via drive-by downloads gebruikt in de test. Gekeken werd hoeveel bedreigingen geblokkeerd werden door de virusscanners in deze periode. Hieronder de resultaten.


Bron: AV Comparatives

Er waren drie virusscanners foutloos: Kaspersky, F-Secure en Trend Micro blokkeerden alle bedreigingen. F-Secure had echter tien vals positieve meldingen, Trend Micro zes en Kaspersky nul. Kaspersky is dus de overall winnaar van deze test.

Bitdefender en Avira volgden vlak daarachter en hadden een slippertje deze maand (ze lieten 0,3% door). De betaalde versie van AVG en de gratis versie van Avast! scoorden ook goed en misten 0,5% van de malware. Emsisoft deed het op zich goed en blokkeerde alles, maar liet in maar liefst 4,3% van de gevallen het oordeel aan de gebruiker over: tegenhouden of niet? Dat is natuurlijk niet de bedoeling van een virusscanner.

Lavasofts betaalde uitgave van Ad-Aware miste 1,6% van de malware-exemplaren. Sophos liet 3,5% door en McAfee deed het zeer matig met 6,2% gemiste virussen. Het gratis Microsoft Security Essentials (MSE) liet deze keer 9,2% door - wat weer minder goed is dan de laatste maanden. Bekijk de afbeelding voor de overige resultaten.

Voor geïnteresseerden zijn hier alle resultaten van alle soorten tests van AV Comparatives van de afgelopen jaren te vinden (je kunt bovenaan de verschillende tests selecteren voor de verschillende tijdvakken)

Deel dit artikel: 

Reacties

AV-comp Real-World Protection Test 2016 (February – June) voor W7
http://www.av-comparative...

test mei W7 zie hier http://chart.av-comparati... en pdf http://www.av-comparative... , ter vegelijking zie av-test van februari W7 https://www.av-test.org/e... .
Voor W10 april zie https://www.av-test.org/e...

Nieuwe AV test april W10 door AV-test https://www.av-test.org/e...

wie gelooft wat ? opvallende verschillen tussen AV-comp en AV-test, niet alleen m.b.t. de av-resultaten maar ook tussen de performance-testen, zie de performance test van AV-comp http://www.av-comparative... en AV-test https://www.av-test.org/e...

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
duitslan_