Microsoft waarschuwt voor einde Windows 7

Microsoft begint, na update KB4493132, Windows 7 gebruikers te waarschuwen dat de ondersteuning voor het tien jaar oude besturingssysteem ten einde loopt. Na 14 januari 2020 (nog maar 85 dagen!) krijgt Windows 7 geen beveiligingsupdates meer en wordt het systeem onveilig om te gebruiken.

Op deze site geeft Microsoft meer uitleg en wordt Windows 10 als opvolger aanbevolen.

Maar er zijn natuurlijk meer alternatieven. Ook gratis. Bekijk daarvoor onze tips voor alternatieven voor Windows 7:

Heb jij al een waarschuwing gekregen dat Windows 7 ten einde loopt? Laat het weten in de reacties! En wij zijn benieuwd welk alternatief je voor Windows 7 gaat nemen!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb een hekel aan de constante vervelende veranderingen en updates van Windows.Nu de thuisgroep is verdwenen en mijn andere apparatuur en Nas niet meer
automatisch zichtbaar zijn zoek ik een ander besturingssysteem of probeer ik terug win7 of oudere versie win10 met blokering van updates.Het telkens opdringen van overbodige progs en snuffelsoftware ben ik beu.

Kun je op Ubuntu Microsoft Office installeren?

Je kunt het met Wine proberen. Of anders Ubuntu draaien en dan vandaaruit met VirtualBox Windows draaien met Microsoft Office daarin. Of Microsoft Office Online gebruiken.

Alternatief Linux Mint downloaden, op DVD branden, installeren(naast Win7?) Lijkt veel op MS Windows (menu en icons), tienduizenden toepassingen gratis en makkelijk installeren, zoals ook hardware installatie, weinig virusssen, ook met updates, met Startpage privacy, waarom dan nog Microsoft?

heb 2 pc's met nu nog Windows 7 ben begonnen met Windows 10 installeren
het is veel werk om alle bestanden van Windows 7 naar 10 te zetten
Mijn advies begin er op tijd met alles van 10 te installeren.

Je kunt een directe upgrade proberen (wel backup maken eerst), maar een schone installatie veroorzaakt wellicht minder problemen.

Erg jammer dat MicroSoft dit besturings systeem vaarwel zegt!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nieuw-ze_land