Peiling: Windows 10 of Windows 11?

Eind dit jaar zal Windows 11 officieel verschijnen met een nieuw uiterlijk en nieuwe functies. Maar niet alle pc's zijn geschikt voor Windows 11. Die krijgen nog tot 2025 updates voor Windows 10.

Onze vraag is:

Ga jij eind dit jaar voor Windows 11 of blijf je liever bij Windows 10?

En in de reacties horen we graag waarom!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik wacht wel 6 jaar tot windows 12 uitkomt. De kans is groot dat windows 11 meer bugs heeft dan een insecten hotel.

Mijn desktop is niet compatible met Windows 11.
Mijn systeem is te oud, en zal overstappen naar een nieuw systeem met de juiste hardware.

Mijn PC met Intel Core i7-Processor staat ook niet op de lijst. Dus t.z.t. Unix installeren naast Windows 10 en zal dan Windows 10 alleen nog gebruiken voor programma's die niet onder Unix draaien

Ik ben al over op Windows 11 Insider Dev channel en het bevalt mij goed. Op mijn laptop zou ik ook over kunnen stappen, maar heb daar Windows 10 verwijderd, en de SSD volledig geweid aan Kubuntu 20.04 LTS. Het beste van twee werelden.

Blijf voorlopig op W10, computer is niet compatibel

zou graag naar Windows 11 maar weet nie of dat lukt

Ik blijf bij LINUX. Windows 10 gebruik ik alleen om te leren en bij te blijven. Mijn ¨windows10 PC¨ heeft met TPM 1.2 / uefi/ secure boot misschien toch nog voldoende voor de windows 11 home edition.
Even afwachten dus.......Microsoft zal toch wat moeten doen volgens mij!!!

Blijf mooi bij Windows 10. Kan nog wel een tijdje mee tot 2025. zou niet weten waarom nu weer een nieuwe computer aan te schaffen. Deze is nog geen jaar oud en kan niet met Windows 11 werken jammer dan het zij zo. Het is net als een mobiele telefoon elk jaar maar weer een nieuwe kopen terwijl de oude van 4 jaar oud nog goed werkt.

Waarom moet altijd de eisen zo hoog zijn?
Mensen die het niet breed hebben kunnen dat niet beamen.
Hard werken voor weinig en nog je eigen niet staanden kan houden.

+10000

Hangt ervan af.
Wil graag overstappen op Windows 11 maar een Intel Core i7-4770K Processor zou niet compatibel zijn en TPM ontbreekt of is uitgeschakeld???
Ik weet dat dit nog aangepast kan worden bij Microsoft, maar als ik daarvoor een nieuwe computer moet kopen blijf ik gewoon bij Windows 10.
Deze was al duur en zwaar genoeg.

Nog even doorbijten, we zijn er bijna!

Hoi ,dit kun je in de bios aanpassen. Deze staat waarschijnlijk uit in de bios. Ook bij mijzelf en een andere laptop heb ik het aangezet, tenzij de specs zowiezo te wensen overlaat. Maar denk gewoon dat het daarmee in orde is.Succes.

Mijn bijna nieuwe computer met Gigabyte X570 moederbord met AMD Ryzen9 3900x, 16GB RAM en 3 SSD's is al niet meer geschikt. Secure Boot en TPM zijn niet ingeschakeld. Dit moet ergens in de BIOS gebeuren, maar tot op heden is me dat nog niet gelukt, zal wel aan mij liggen.

Ze hebben u net als mij een computer met een verouderd moederbord geleverd.
En ook nog BIOS i.p.v. UEFI. Hoewel de specificaties top zijn niet geschikt voor Windows 11. Microsoft/computerbouwers kunnen me wat. Windows 10 sec tot 1 oktober 2025.
Daarna om het veilig te houden (internetbankieren etc) een dual boot met een Linux distro.
Of een chromebook voor een paar honderd euro. En gewoon verder met Windows 10.
Daarna een dual boot met een Linux distro of een chromebook voor een paar honderd euro er naast.

Die Pc setup die jij hebt zal zeker win 11 draaien!

Wil wel naar Windows 11, maar mijn nog geen 4 jaar oude laptop blijkt er al niet geschikt meer voor te zijn. Een belachelijke, zo niet trieste zaak dat ze dit zo doen. Misschien hebben ze wel een accoordje gesloten met hardware producenten om de verkoop van PC's en laptops op deze manier een duw in de rug te geven :(

Oeps, het moet natuurlijk akkoord" zijn ;)

Windows 11 omdat je dan gratis langer ondersteuning krijgt van Microsoft dan als je bij Windows 10 blijf hangen.

Mijn AMD RYZEN 5 2500U niet geschikt voor W11... Laptop 22 maanden oud. Schande.

ik blijf bij w10 omdat ik niet anders kan. Mijn intel is een 5, geen acht... Jammer.
Anders stapte ik over.

Zie geen aanleiding over te stappen. Waar ik, en de meeste mensen vlgs mij, de pc voor gebruiken zijn de meeste vernieuwingen niet nodig. Het is een verdien kwestie voor MS.

Reken er maar op als MS deze eisen handhaaft dan zal er in nederland een hele hoop pc niet werken op
Windows11.
Dit zal voor MS een hoop problemen geven en dat ook een hoop mensen overstappen op een ander
besturing systeem.
Updates voor Windows10 komen nog wel tot 2025 maar na 21H2 zijn dat alleen nog beveiliging updates.

Mijn laptops van drie jaar oud voldoen ook niet aan de specificaties..dus geen keus

Zet er Linux op

ondanks dat ik geen linux gebruiker ben , denk ik als windows dezen eisen blijft stellen dat er inderdaad veel mensen gaan overstappen , het is te gek voor woorden dat veel pc en laptops van 3 a 4 jaar oud geen windows 11 kan draaien .
er worden volop tweede hands pc verkocht met i3 i5 processor voor leuke prijzen en waar een normale gebruiker voor een beetje internet en mailen ook meer dan genoeg aan hebben . moeten al deze computers dan de prullenbak in ???????? dus enigste oplossing is dan linux

Waarom? Het is appels met peren vergelijken, want zolang hard- en software- fabrikanten geen commerciële belangen zien, blijft Linux een besturingssysteem voor erbij. Trouwens, waarom de keuze voor Linux, de vraag was toch W10 of 11?

het is inderdaad de vraag windows 11 of 10 maar als windows 11 niet kan draaien op oude computers en windows 10 word na 2125 niet meer ondersteund ,en men geen geld heeft voor een nieuwe computer , is linux een zeer goede oplossing .

inderdaad, massaal overstappen naar Linux ..mijn voorkeur zou dan zijn Fedora od Pop!os :)

Blijkbaar is mijn desktop computer niet compatibel met W 11 (TPM 2.0 niet aanwezig)
mijn laptop moet ik nog es checken, maar als ze zo streng zijn daarop kan de helft van de computers geen w 11 draaien !!

Mijn laptop voldoet aan de (huidige) specificaties van Windows 11 en ik zie dan ook geen reden om niet over te stappen naar de definitieve release versie van het nieuwste Windows besturingssysteem.

pc niet compatibel met win 11,daarom verder met win 10 versie 21H1.

De versie van win 1 die nu uit is is nog een dev channel versie..dus nog niet eens een beta ..maar zeg maar een alpha!

Msoft zal wat hardware eisen moeten laten vallen als ze willen dat windows 11 snel word geaccepteerd door de standaard gebruiker.

En zo niet, draaien de meeste nog lekker door met windows 10 tot 2025!

(en das eigenlijk geen straf..zie weinig must haves in die nwe 11 voor het grote publiek! )

Te vroeg gevraagd! Tot nu toe hebben we over Windows 11 alleen kunnen lezen en enkele afbeeldingen gezien... Maar ok... Windows 11 natuurlijk.

Mijn oude zelfbouw computer werkt goed met windows 10. Bij windows 11 moet ik dat maar afwachten. Eventueel is windows 11 uit te proberen op een andere SSD-schijf tegen de tijd dat windows 11 uitkomt.

Windows 10 is een stabiel systeem geworden, dus waarom veranderen? Een andere reden is om zoveel mogelijk dezelfde OS te gebruiken op de computers, dus Windows 10 omdat dat draait op de meeste laptops in huis en niet allemaal kunnen die exemplaren de nieuwe Win 11 draaien.