Windows 10 1903 nu voor iedereen via Windows Update

Tweeëneenhalve week geleden lanceerde Microsoft Windows 10 versie 1903, de halfjaarlijkse grote onderdelenupdate. De uitrol begon geleidelijk, maar vanaf donderdagavond is Windows 10 1903 voor iedereen te verkrijgen die handmatig klikt op de Naar updates zoeken knop bij Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Update.

Dus als je Windows 10 1903 op je pc wilt zetten kun je vanaf nu gewoon naar Windows Update gaan. Microsoft meldt het volgende:

Current status as of June 6, 2019:
Windows 10, version 1903 is available for any user who manually selects “Check for updates” via Windows Update. The recommended servicing status is Semi-Annual Channel.

 
Het mooie is dat je sinds vorige maand - als je tenminste update KB4497934 (Windows 10 1809) of KB4499183 (Windows 10 1803) hebt geïnstalleerd - kunt kiezen of je de Onderdelenupdate gelijk wilt installeren of nog even wilt wachten.
 

 
Alleen pc's die door bepaalde hardware of software problemen krijgen door de upgrade naar Windows 10 1903 worden geblokkeerd door Microsoft totdat deze incompatibiliteiten verholpen zijn en ze wel veilig de update kunnen binnenhalen.

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik kan de update nog steeds niet downloaden er staat dat mij Lenovo apparaat nog niet geschikt is iemand die weet waardoor ik deze update nog niet kan downloaden?

na het installeren van 1903 krijg ik een zwart scherm bij opstart.

Bij downloaden update blijft deze stil staan op 99% ????

Installeren op 2 Lenovo laptops ging alleen goed NA verwijdering van anti-virus/spyware software van derden. Een poging om Windows Defender tot default antivirus software erdoor te drukken?

Meestal is tijdelijk uitschakelen van de anti-virus al voldoende!

Lees hier onze tips voor de voorbereidingen van een upgrade naar een volgende versie van Windows 10:
https://www.gratissoftwar...

Gisteren Windows 10 1903 automatisch binnengekregen en geïnstalleerd. Nu merk ik dat bij mij de nachtlamp niet werkt. Die staat wel aan maar zie geen verschil met overdag. Ook als ik de schuiver verschuif blijft het gewoon het zelfde. Geeft er daar nog iemand problemen mee?

Zelfde probleem, hopelijk wordt dit snel met een windows-update opgelost (in- en uitschakelen van het stuurprogramma voor de videokaart heeft iig geen effect)

Bij mij is het opgelost na een keer opnieuw opstarten als windows eenmaal gestart is. Werkt nog elke keer.

Ik heb hetzelfde probleem

Kan wel maar dan moet je naar instellingen voor nachtlamp en dan toegang tot lokatie aanzetten iets wat ik bv niet wil en dus heb ik geen nachtlamp.
Microsoft gaat steeds meer bepalen !!!

Hetzelfde probleem hier. Alleen na een restart werkt ie wel. Maar ja,.. als je steeds je PC 2x moet opstarten, dat schiet niet op he.

wie kan mij helpen wat moet ik doen hieraan ,vandaar dat windwos niet update naar 1903 ,mijn huidige actieve partitie is gecomprimeerd , wie o wie kan me helpen

Zou gemakkelijk op te lossen moeten zijn.

Open de verkenner en klik met de rechtermuisknop op de C schijf, klik op Eigenschappen.


Staat er een vinkje bij "Dit station comprimeren om schijfruimte te besparen"?
Zo ja, wegvinken.

Succes!

Goede software kan ook gratis zijn.

ja vinkje is weg,maar helpt niks

Raar, maar ga eens kijken bij Microsoft of hier de oplossing niet ligt, misschien moet je in dit geval nog eerst een hulpprogramma downloaden?
Heb je na het afvinken eerst Windows eens herstart, in veel gevallen helpt dat?

Info
https://answers.microsoft...

Hulpprogramma
https://www.microsoft.com...

Goede software kan ook gratis zijn.

Heb op mijn persoonlijke HP Envy computer met de windows 10 update assistent zonder probleem kunnen updaten van 1803 naar 1903 en binnen ongeveer 30 minuten was dat klaar, maar op een andere computer was dat een ramp, het heeft bijna 8u geduurd voor niets.

Op een Medion computer ben ik ook met de windows 10 update assistent aan de slag gegaan, het ging redelijk snel tot het aan 80% zat, daarna ging het altijd maar trager en trager tot de laatste 5% aan een snelheid van 1% per 40 minuten en de laatste 2% aan 1% per 90 minuten, dan op 99% liep hij vast, of ik vermoede het toch, maar was het na 8 uur zo beu dat ik de installatie maar heb afgebroken.

Heb wel even de update KB4499183 binnengehaald en wacht nu af tot MS de nieuwste update zelf aanbied en dan maar hopen dat het weer geen dagtaak wordt.

Goede software kan ook gratis zijn.

als ik windows 10 update assistent neemt dan krijg ik deze melding
de huidige actieve partitie is gecomprimeerd dat geeft schijfcontroller aan hoe kan ik dit oplossen

Via Windows Update kreeg ik 1903 niet binnen. Ook niet na "Naar updates zoeken" te hebben gedrukt. Vandaag via Windows 10 Updateassistent 1903 binnengehaald en geïnstalleerd. Ging probleemloos en mijn computer loopt soepel. Hield mijn hart wel een beetje vast, maar ik dacht "niet van dat benauwde". Ik heb de boel altijd graag Up To Date.........

Bij mij draait Windows 10 1903 goed geen probleem gehad
Hij boot hem van zelf aan

heb nog steeds problemen ermee ,steeds foutcode en pff wordt beetje gek er van

Misschien moet je Windows 10 wel opnieuw instellen heb ik ook gedaan Da na draait Windows 10 weer heel snel en goed

Mooi maar pas op met amd voor 1903 EERST drivers amd updaten

Want anders?

Vanmorgen de update automatisch binnengekregen en momenteel aan het downladen en installeren.

Na de update van KB4497934 (Windows 10 1809) of KB4499183 (Windows 10 1803), dit moet wel vooraf gebeuren windows 10 versie 1903 geinstalleerd op mijn 6 jaar oude Toshiba laptop. Alles is zonder problemen verlopen, maar je moet wel even geduld hebben want het duurt erg lang. Hij loopt als een tierelier.
Toch is het altijd aan te bevelen vooraf een Image te maken van je systeem schijf met b.v. Reflect, als het toch niet lukt of fout gaat.

Heb vanmorgen de iso gedownload en geïnstalleerd. Dit duurde een kleine 3 uur. Tot nu toe geen problemen vstgesteld.

Als ik naar update's zoek , krijg ik niets gemeld.
Zit nu nog op 1803, snap er niet veel van.

Ja, ik ook Harry. Je krijgt, bij afsluiten van de pc. / laptop van tijd tot tijd een melding, dat je je computer even niet moet afsluiten. Dat is die melding ´´bijwerken en opstarten of bijwerken en afsluiten.´´ Dat is het teken dat er weer veiligheidsupdate´s etc., klaarstaan. Een van die opties kun je dan gebruiken.

Dat is een melding van Microsoft zelf. Periodiek moet je dan die updates bijwerken. Ik denk voor het eind van dit jaar, dat Microsoft je systeem zelf om gaat zetten van versie 1803 naar 1903. Ik hoop alleen niet dat ik die rot tegeltjes krijg. Ben het klassieke ´´XP scherm´´ gewend, maar dat zul je bij geval ook weer bij instellingen terug kunnen zetten.

Je kunt ook zelf update´s binnen gaan hengelen via Windows update, maar zoals ik al in diverse blogs heb geschreven; ik verkies de voorkeur voor wachten, totdat Microsoft er zelf mee aankomt, sowieso met alle updates, met een melding bij afsluiten van de p.c. / laptop. Dan moet je altijd gaan updaten. Nooit vergeten.

Maar de update's staan op automatisch bijwerken en installeren en dat gebeurt ook elke 2e dinsdag normaal.
Maar als ik click op "controleer op update's" komt 1903 niet in beeld bedoel ik, zoals gesuggereerd word in dit artikel.
Ik heb een laptop van een jaar of 6 oud , maar loopt als een tierelier verders,
alle upgrade's vanaf W8 (bij aanschaf) gingen zonder enig probleem maar nu gaat het niet verder als W10 / 1803.

Hier ook nog steeds versie 1803. Mijn Lenovo laptop is 3 jaar oud. Zoals ik al noemde; je krijgt automatisch van Microsoft periodiek de melding; ´´Bijwerken en opstarten´´ of bijwerken en afsluiten´´. Zo gaat het bij mij tenminste wel.

In beide gevallen worden updates geïnstalleerd, al dan niet met een doorstart, zodat je weer verder kunt werken. De grote update naar 1903 komt automatisch, volgens mij, op exact dezelfde wijze ´n keertje. Je kunt updates ook voortijdig binnenhalen via Windows update, maar gezien de problemen die sommige mensen ermee krijgen, op die manier, raad ik het af. Dus gewoon afwachten, zou ik dus zeggen.

Ik zou eigenlijk de redactie weleens zijn mening willen lezen, hieromtrent... Heren??? (of dames wellicht. Weet niet hoe jullie zijn samengesteld?)....

@Speedy Kepke, Gouden tip! Het is gelukt. Heer erg bedankt!

ook als ik windows 10 update assistent gebruik,krijg ik de melding van de huidige actieve partitie is gecomprimeerd,dus ook dat lukt niet

Download de iso en installeer hem schoon

ik krijg steeds deze melding terug, wie kan mij helpen hiermee
windows 10 versie 1903,kunnen deze update niet instaleren u kunt het opnieuw proberen,fout code ox8007000e komt steeds terug

https://answers.microsoft...
misschien hier wat aan

Update naar 1903 verliep prima. Eén kleinigheidje: die mooie foto die ik altijd zag bij het opstarten is nu heel vaag. Pinuts. Maar heeft iemand anders dat ook? Iets aan te doen?

ga naar Instellingen - Persoonlijke instellingen - Kleuren en dan rechts zie je Transparantie-effecten = zet dit op UIT en je zal terug je mooie foto hebben. SUCCES

Ik dacht dat er eind mei een ´´grote update´´ voor Windows 10 zich aan zou dienen, via Microsoft? Dat werd tenminste gezegd. Nog weinig van gezien? Ik heb vorige week alleen een veiligheidsupdate binnen gekregen en, uiteraard, geïnstalleerd.

Dus wanneer Microsoft zelf bij mij die nieuwe Windows 1903 eens zal aanbieden??? Ik zit nog steeds op versie 1803, dus zie het nog wel als ´ie binnen komt?! Alles functioneert goed. Ik durf NIETS (!) via de Windows update. Ik wacht net zo lang, tot Microsoft er zelf mee komt via de reguliere update aankondiging op de laptop.

Pas DAN installeer ik, ondanks sommige enthousiaste (en - zal wezen - terechte) verhalen van mensen die ´m ´´buitenom´´ wel installeren. Ik ga voor absolute veiligheid. Is de veiligheid via Windows update 100 procent gegarandeerd? Is dat net zo veilig, als wachten tot Microsoft zelf het bericht op de laptop toont?

https://www.microsoft.com... klik op update nu en de update assistent zal je netjes door de update heen helpen. Je mag je er zelf ook wel een beetje voor inspannen.Met onterechte twijfel bereik je niets, gebeurt er niets.

In algemene zin kan die gedachte niet verkeerd zijn, maar waarom eerder installeren eer Microsoft er zelf mee komt, met de melding op mijn laptop? Daar zit namelijk mijn twijfel. Wat is wijsheid? Niet over het gegeven, of update 1903 wel of niet werkt. Maar ik lees toch ook, dat mensen her en der problemen hebben.

Mijn gedachte is dat als Microsoft er zelf mee aankomt, alle fouten eruit zijn gehaald, eerder dan via Windows update in een prematuur aanbod? Is die gedachte terecht, of niet? Wat ga hierin er niet vanuit dat ik gelijk heb.

Het voelt een beetje als een demarcatielijn voor mij. Niet dat ik e.e.a. qua opvatting beter denk te weten. Als er problemen zijn bij mensen, ligt dat dan aan een te vroege update, of kun je beter wachten op Microsoft melding zelf, zodat dan alles is uitgekristalliseerd. Dat is eigenlijk de vraag voor mij. Snap je ´m?

Als ik de garantie kan krijgen dat nieuwe updates via Windows update net zo goed en stabiel zijn, lees de finale versie, als op Microsoft zelf wachten, zou ik het wel aandurven. Misschien wat ´´zeikerig´´ gedacht, maar wat heb ik eraan als e.e.a. hier fout gaat, daar waar versie 1803 nu zo stabiel en goed functioneert.

Dan blijf je toch gewoon bij 1803 hangen zolang je dat van Microsoft nog mag voor de resterende komende maanden totdat 1803 EOL is? Op zich is er niks mis met jouw kat-uit-de-boom-kijken gedrag. Dit zijn tenslotte alleen maar optionele updates voor extra toeters en bellen voor Windows 10, de essentiële updates krijgt iedereen ongeacht de versie van Windows 10 die geïnstalleerd is. Ik zie het probleem niet dat Microsoft iedereen zelfstandig de keus heeft gegeven om te beslissen om wel/niet alvast naar de nieuwste te updaten tot het moment in de toekomst is gekomen dat het toch doorgeduwd wordt.

Microsoft stopt de ondersteuning/service versie 1803 per 12 nov 2019.

Dank voor je berichtgeving, hasja. Voor die tijd zal Microsoft wel automatisch met een update naar 1903 komen. Zoals T al aangaf. Ik wacht rustig tot die tijd af.

Precies! Dat is de bevestiging, dat ik ergens zocht! Ik hoef al die extra toeters en bellen niet en als er echt belangrijke updates aankomen voor veiligheid en / of systeem stabiliteit middels Windows 10, dan is het vroeg genoeg!

Eind mei jl. kreeg ik nog veiligheidsupdates van Microsoft aangeboden middels de bekende berichtgeving toen ik de laptop wilde uitzetten. Die natuurlijk direct geïnstalleerd.

Bedankt voor je reply, T.

De manier voor updaten is met 1903 ingegaan. Pas als je PC gereed is voor de nieuwe update biedt Microsoft de installatie speciaal voor uw PC aan.

Citaat Microsoft pagina ; "Wanneer de Update voor Windows 10, mei 2019 gereed is voor je apparaat, kan deze worden gedownload vanaf de pagina Windows Update in Instellingen."

Ik heb WINDOWS 1903 er al een paar weken op, En mijn pc is zo stabiel als wat, Prima MICROSOFT ga zo door. Heb alleen driver booster free even laten lopen, Voor wat verouderde geluids drivers, Voor de rest geen vuiltje aan de lucht.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duits_and