Thunderbird 68.2 gaat gebruikers van versie 60 automatisch updaten

Thunderbird is het mailprogramma gelieerd aan Mozilla, dat ook de web browser Firefox maakt. Thunderbird is een uitstekend alternatief voor Windows/Outlook Mail of Apple Mail op een Mac.

Thunderbird 68.0 is de jaarlijkse grote uitgave voor Mozilla's mailprogramma die eind augustus verscheen. Eerst was Thunderbird 68 alleen handmatig te downloaden, maar de gisteren verschenen versie 68.2 wordt stabiel genoeg geacht om aan automatisch aan alle gebruikers van Thunderbird 60 aan te bieden.

Dus als je nog Thunderbird 60.9 draait dan kun je de komende weken een automatische update naar versie 68.2 verwachten.

Update 30 oktober
Sommige gebruikers melden dat hun mail, adressen en add-ons verdwenen zijn na de upgrade. Dit komt doordat Thunderbird in sommige situaties de gebruikersprofielen (waar mail, instellingen etc. zijn opgeslagen) niet herkent en een nieuw, leeg, profiel aan maakt.

Volgens Mozilla zijn mail en instellingen niet weg, maar moet het juiste profiel weer gekoppeld worden. Dit kan zo:
1. Ga in Thunderbird naar driestreepjemenu | Help (klik erop) |Probleemoplossingsinformatie
2. Ga naar Toepassingsbasics | Profielen (onderaan het eerste blok) en klik op about:profiles
3. Als hier meerdere profielen staan kun je het juiste profiel selecteren volgens Mozilla

Dit zou het probleem moeten oplossen.

Wat zijn jouw ervaringen? En heb je andere oplossingen? Laat ze weten in de reacties!

Vervolg oorspronkelijke bericht:
Thunderbird 68 brengt diverse nieuwe functies, zoals vernieuwde opties en menu's, File Link om grote bestanden te versturen met WeTransfer of Dropbox en veel verbeteringen onder de motorkap.

Niet werkende add-ons

Thunderbird 68 voert ook weer wijzigingen door voor add-ons. Ontwikkelaars moeten hun extensies aanpassen, anders werken ze niet meer in Thunderbird. Dit alles om de veiligheid van Thunderbird te kunnen blijven waarborgen. De populairste add-ons zouden inmiddels geschikt moeten zijn voor Thunderbird 68.

Als niet al je add-ons werken na de upgrade naar Thunderbird 68.2 dan loont het de moeite om op de Extensie-pagina even te klikken op het tandwieltje en te kiezen voor Controleren op updates (zie afbeelding). Bij ons werden toen nog enkele add-ons bijgewerkt.

Thunderbird 68.2 lost nog wat fouten op in versie 68.1. Bekend probleem is dat, als je een taalpakket gebruikt, mailmappen soms niet vertaald worden en een Engelse naam krijgen. Dit wordt in versie 68.2.1 opgelost, die snel moet verschijnen.

Thunderbird 68.2 is in het Nederlands verkrijgbaar voor Windows, macOS en Linux. Er is ook een 64-bit versie voor Windows en direct upgraden vanaf een 32-bit versie zou nu mogelijk moeten zijn.

Ga naar de downloadpagina van Thunderbird

Heb jij Thunderbird 68.2 al en wat zijn jouw ervaringen? Laat ze weten in de reacties!

Reacties

Ik heb een standaardprofiel [ja] dat in gebruik is en niet kan worden verwijderd maar wel te hernoemen.
Ook heb ik een standaardprofiel [nee] met de naam "default-release".
Dit profiel is te hernoemen, te verwijderen, in te stellen als standaardprofiel, of dit profiel te starten in nieuwe browser.
Nu is de hamvraag wat te doen?

Upgrade naar versie 68 64 bit lukt niet. Wordt steeds gevraagd of ik opnieuw op wil starten om het vorige installatie proces af te ronden, maar krijg na opgestart te hebben weer dezelfde vraag.

Er is een probleem met de add-on "Provider for Google agenda" voor de Lightning agenda in Thunderbird 68.
Deze "Provider for Google agenda" add-on kan sinds Thunderbird 68 ineens niet meer inloggen bij Google. Aanvankelijk werkte dit bij mij vreemd genoeg nog wel.

De oplossing is vrij eenvoudig:
Zorg dat de menubalk van Thunderbird boven in het venster aan is.
Klik in het menu Extra, op de menubalk van Thunderbird 68, op Opties.
In de linker kolom klikken op Geavanceerd.
Klik rechts onder op de knop Configuratie-editor...
Accepteer de waarschuwing.
Zoek naar de volgende regel:

general.useragent.compatMode.firefox

Dubbelklik deze regel om "false" te veranderen in "true".
Sluit het venster en het tabblad voor de Opties.

Start Thunderbird opnieuw op en voer het Google account (E-mailadres + wachtwoord) in.
Van Google ontvang je nu een e-mailbericht waarop je bevestigend moet reageren, dat je het zelf was die met de "Provider for Google agenda" probeerde in te loggen.

Hierna werkt de add-on weer net zo goed als voorheen.

Helaas geen succes met TB 68.*.*. Na installeren een geheel leeg scherm met wel de bekende balken en vlakken maar geen mail en geen interactie met de onderwerpen uit de menubalk. Dat op 2 verschillende pc's met gelijk resultaat. Ben al de weg ingeslagen naar OUTLOOK want dit is echt enorm vervelend.

Ik heb vandaag ook de Thunderbird 68.2.1 binnen gekregen en hij blijft in 32 bits staan. En dat houd ik zo, want volgens mij werkt voorlopig de 32 bits het beste in Windows.

Hier volkomen onverwacht de update naar 68.2 ontvangen. Tot dusver heb ik geen enkel probleem ontdekt, ik mis geen mails en de accounts werken. Addons heb ik niet geïnstalleerd.
Hout vasthouden als ik sommige reacties lees.

Moet elke keer opnieuw mijn account instellingen instellen.Wordt elke keer ge- her-initialiseert....Want anders komt er geen mail binnen.

Heb afscheid genomen van Thunderbird

Waarom? Wel grappig trouwens. Ik heb afscheid genomen van de andere door mij gebruikte emailprogramma's en heb mij helemaal aan Thunderbird gegeven. Is echt de allerbeste.

Sinds de update kunnen we niet meer van het ene eigen e-mail adres naar het andere eigen e-mail adres mails versturen. Dit ging ervoor altijd goed.

Ik was al eerder op de 68 versie x64 overgestapt en in het begin even problemen gehad omdat ik van 32 naar 64 bit overging, maar heb alles kunnen herstellen en alles werkt nu met de laatste versie 68.2 x64 perfect. Hier dus geen enkel probleem. Nooit mail kwijtgeraakt

Vandaag update naar 68 en meteen weer teruggezet naar 60, geen enkele add-on werkte meer resultaat mimimize to tray werkt niet meer en aangepaste vormgeving (afschuwelijk lelijke vierkante tabs) ook niet meer. Laten ze dat eerst maar eens aanpassen.

Na de automatische update ben ik al mijn vijftien e-mail adressen kwijt op mijn Laptop. Er allemaal weer op moeten zetten. Dank je wel!

Dit probleem heeft zich bij mij ook voorgedaan. De oorzaak was dat Thunderbird niet het juiste profiel pakte maar een nieuw aanmaakte.
Dit handmatig aangepast en het probleem was opgelost.
Ik heb het alleen gemerkt bij de 64bit versie.

afbeelding van redactie

Misschien helpt dit:

Als je van een 32-bit versie van Thunderbird 60 naar 64-bit van Thunderbird 68 bent geupgraded dan kan het profiel niet herkend worden meldt Mozilla.

De oplossing is dan:
1. Ga naar driestreepjemenu | Help (klik erop) |Probleemoplossingsinformatie
2. Ga naar Toepassingsbasics | Profielen (onderaan het eerste blok) en klik op about:profiles
3. Als hier meerdere profielen staan kun je het juiste selecteren volgens Mozilla

Ik heb het verhoppen door het bestanje "profiles" in de Thunderbird profielmap handmatig aan te passen.

Heb er al firefox 70.0 staan nu ik even kijk (Help over)..25oktober

Fout--O zie dat het over Thunderbird gaat

Ik heb een drietal Add-ons op 60.9 en deze werken niet op 68.2 ,ook niet na updates of nieuwe installatie. Erg vervelend

Aanvulling: Ik heb daarom 60.9 weer geinstalleerd en automatische update voorlopig uitgezet.

Aanvulling-2: Wat u zegt over het updaten van de Add-ons klopt(wordt bijgewerkt) maar daarom werken ze nog niet (BIJV. Send Later)

(bij mijn vorige bericht m'n naam vergeten in te vullen. Ik heet George)

Goedemorgen, een vraag: ik zit nu op versie 68.1.0 (32 bits). Is het de verwachting dat ik tzt de 68.2 versie automatisch aangeboden krijg? En als ik de 64 bits versie zou willen installeren, is dat dan ook automatisch?

Werkt prima met win.7(32bits.) op pc 12 jaar oud.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
spa_je