Storing Signal door grote toeloop van WhatsApp gebruikers

Afgelopen vrijdag had chat-app Signal een storing en konden gebruikers tijdelijk geen berichten verzenden en ontvangen. De storing duurde enkele uren en werd veroorzaakt doordat tientallen miljoenen nieuwe gebruikers zich aanmeldden voor Signal.

Deze plotselinge groei van pricacy-app Signal kwam doordat het populaire WhatsApp had aangekondigd dat het - buiten Europa - meer gebruikersgegevens gaat delen met moederbedrijf Facebook voor het tonen van advertenties. Veel ongeruste WhatsApp-gebruikers die hun privacy wilden beschermen zochten wereldwijd hun toevlucht tot Signal, dat bekend staat om zijn uitstekende beveiliging en privacy-maatregelen.

In Europa is het door de EU verboden dat WhatsApp dit soort gegevens deelt met Facebook, hoewel wel wordt bijgehouden met wie je contact hebt op welk tijdstip. Volgens Tweakers veranderen deze voorwaarden in Europa niet (en inmiddels heeft WhatsApp de termijn dat gebruikers nieuwe voorwaarden moeten accepteren uitgesteld tot 15 mei).

Hoewel je in de EU dus niet direct bezorgd hoeft te zijn dat WhatsApp meer gebruikersgegevens gaat delen met Facebook is onze vraag toch:

Denk jij erover na om over te stappen van WhatsApp naar Signal?

En in de reacties horen we graag waarom je dat wel of niet overweegt!

Reacties

Heb ook een tijdje Viber gebruikt. Werkte ook goed en met volledige versleuteling

Ik gebruik beide. Signal is wel langzamer dan WhatsApp.

Ik gebruik beide. Zou wel alleen Signal willen gebruiken. Maar ik zit bij Whatsapp in te veel groepen die ik niet wil missen. Zowel voor mijn werk als voor de kinderen op school, sport en scouting.

nee dat heeft geen zin wand dat doen ze alle maal

Ben het met ´´Writer´´ eens. Ik zie geen enkele heil in die social media sites. Signal, facebook. What´s app. Zal wezen. Dat is voor, met name, wellicht een leuk jongeren platform. Wat moet ik er nou mee? Als ik mensen wil spreken, mail ik ze.

Of ik bel ze op, dan wel - nog leuker -; ik spreek mensen persoonlijk! Zeker in deze coronatijd ontstaat daar meer en meer behoefte aan, merk ik, in plaats van dat oeverloze, wezenloze, nikszeggende digitale gelul voor dat (telefoon) scherm.

Hoe vaak gebeurt het niet dat ik door een fietser wordt ingehaald, of naast mij staat voor het stoplicht(of meestal fietSTER), die dan kennelijk ´´in zichzelf´´ zit te lullen, met dat jonge meiden kenmerkende pedante ´´air´´ toontje in hun conversatie. (Neeu HEURR... jaa HEURR, sowieso HEURR..)

In het begin dacht ik, dat er iets aan die mensen ´´mankeerde´´? Wie praat er nou hardop in zichzelf? Maar later bleek hoe de vork in de steel zat. Je kunt met oortjes in via die dingen eindeloos lullen, daarbij totaal de omgeving negerend.

Blijken ze hele verhalen te houden met een vriendinnetje o.i.d. via die oortjes. Mmm.... En GAAT het nou ergens over... Welnee! Alleen maar wezenloos gelul in de ruimte! Ze horen en zien NIKS meer van wat er om zich heen gebeurt. Nee, dan ga ik liever voor de inhoud. Maar ieder het zijne hoor. Voor mij dus NOOIT social media!

afbeelding van WriTer

Gebruik geen Facebook en ook geen WhatsApp, sucker Zuckerberg gaat niet verdienen aan mijn gegevens of zeggen wat ik mag doen en wat niet.
Ik wil wel al jaren Signal of Telegram gebruiken maar helaas gebruikt niemand het dus bij mij gaat alles old-school via sms.

I stand with Ukraine!

Gebruik WA en Signal naast elkaar, maaaaar. Vrijwel niemand van mijn contacten gebruikt Signal, heb je dus weinig aan. Iedereen moet dan overstappen, maar ik zie mijn contacten niet zo 1-2-3 overstappen. Dus WA zal wel de grootste blijven.

Dat is nu juist het grootste probleem.

Goed verwoord. Bij mij geldt hetzelfde.

gebruik al vele jaren Telegram voorprive en daarnaast Whats-app voor een groep. als ze moeilijk gaan doen en reclames gaan sturen gaat Whats-app de prullenbak in. Wacht af tot mei

Ik ben bewust gestopt met Facebook vanwege de verzamelhonger van dat platform. zag dit gebeuren toen FB WhatsApp overnam. Telkens zijn er nieuwe voorwaarden en leveren gebruikers weer een stukje privacy in. Je kop onder het zand steken en denken dat ze zich binnen Europa anders gedragen vind ik naïef. Van uitstel tot mei komt geen afstel. Ben Signal gebruiker en ga zo mogelijk stoppen met WA zodra dat kan.

Ik zie geen enkele reden om over te stappen naar Signal mede omdat ik WhatsApp ook semi professioneel gebruik en ik geen nut zie om over te stappen naar een berichtendienst die in Nederland nog niet heeft bewezen voldoende veilig en stabiel te zijn !

Waarom denk je, dat bij met name bij het ministerie van justitie, medewerkers geen Whatsapp mogen gebruiken…

Heb WhatsApp er nu nog opstaan maar heb ook Telegram er opgezet.
Werkt perfect en verwijder met een week of 2/3 WhatsApp.
Zo ook al geen Facebook meer ook al deed ik daar weinig mee.
En kan ook nog even kijken of Signal een goed alternatief is.

Omdat ik WhatsApp ook semi-beroepsmatig gebruik en tegen de 200 contacten heb, is overstappen geen sinecure. Zo je dat al zou willen, want hoe 'zuiver' zijn de anderen, niet alleen nu maar ook over een jaar. Herinnert iedereen zich nog de aanvankelijke beloften van WhatsApp? En binnen Europa zijn we vooralsnog min of meer 'veilig'.

Ik kom nooit buiten de EU.

afbeelding van Cornelis

Ik gebruik niet één chatt-app omdat ik bij anderen heb gezien hoeveel flauwekul je dagelijks binnen krijgt...

Het doet me denken aan de eerste mobiele-telefoongebruikers;
dezelfde man die iedere dag in dezelfde trein op dezelfde tijd naar huis ging bellen:
"Hallo, met mij. Ik ben over een kwartiertje thuis hoor."

Ik heb gezien hoeveel flauwekul er om gaat op Facebook.
Sukkel A: mijn snert is aangebrand. Sukkel B: like.
Beide sukkels krijgen een reclameboodschap voor Unox snert in blik te zien.
Daarom gebruik ik geen social media.

Wat kan het mij schelen wat Facebook/WhatsApp doet buiten Europa.
Heb ik geen boodschap aan. Ik ga gewoon door met WhatsApp.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
duitsla_d