Preview update KB5003690 fixt fouten Windows 10 en verwijdert Flash

Maandagavond 21 juni is preview-update KB5003690 voor Windows 10 versie 2004, 20H2 en 21H1 uitgebracht. Hierin worden meer dan dertig fouten opgelost.

Preview-updates zijn proefuitgaven van de reguliere beveiligingsupdates die volgende maand uitkomen. Ze zijn optioneel: je hoeft ze niet te installeren. Volgende maand krijg je deze foutoplossingen namelijk ook meegeleverd, maar dan beter getest.

Versie Preview-update Build Datum
Windows 10 21H1 KB5003690 19043.1081 21 juni 2021
Windows 10 20H2 KB5003690 19042.1081 21 juni 2021
Windows 10 2004 KB5003690
19041.1081
21 juni 2021

Wazige tekst bij nieuws- en weerbalk verholpen

KB5003690 is de optionele preview-update voor Windows 10 versie 21H1, 20H2 en 2004 waarin 33 problemen worden gerepareerd. We pikken enkele foutoplossingen eruit. Zo worden de volgende problemen gerepareerd:

  • Wazige tekst bij de nieuws- en weerbalk in de taakbalk
  • Inloggen met PIN lukt niet
  • Remote Desktop sessies reageren niet meer
  • Zoekvenster Windows 10 wordt niet correct weergegeven in donkere modus
  • Inloggen met fingerprint (vingerafdruk) werkt niet na opstarten
  • Hoge pieptoon met 5.1 Dolby Digital audio
  • Prestatieproblemen bij sommige games

Ook wordt het Flash-verwijderingspakket meegeleverd in deze preview-update. Hierdoor wordt de Flash-plugin in Edge en Internet Explorer definitief van je pc verwijderd (mocht deze er nog opstaan). Flash wordt sinds januari niet meer ondersteund met updates en werkt ook niet meer, dus je hebt toch niks meer aan de plugin.

Als je deze preview-update niet installeert dan wordt Flash gewoon tijdens de beveiligingsupdate van 13 juli verwijderd van je pc.

Eventuele problemen met deze updates horen we graag in de reacties hieronder.

Let op!

Deze preview-updates zijn optioneel (bedoeld voor het bedrijfsleven voor testdoeleinden) en verschijnen meestal in de derde of vierde week van de maand. Ze zijn beschikbaar onder het kopje Optionele kwaliteitsupdate beschikbaar in Windows Update en worden niet automatisch geïnstalleerd.

Je kunt ze ook beter niet te installeren, want bij de volgende cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdates krijg je deze kwaliteitsupdates ook meegeleverd - en dan beter getest (er kunnen nu nog fouten in zitten)! Deze updates zijn letterlijk een preview van de kwaliteitsupdates die ook in de beveiligingsupdates een maand later zitten.

Uitleg Windows 10 versies

Windows 10 Mei 2021 Update (21H1) is te downloaden sinds 17 mei 2021. Dit is de nieuwste halfjaarlijkse onderdelenupdate voor Windows 10. De vorige uitgave:
Windows 10 versie 20H2 is sinds 20 oktober 2020 te verkrijgen.  De versie daarvoor: Windows 10 versie 2004 is sinds 27 mei 2020 te downloaden.

Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versie- en buildnummer je hebt.

Je kunt er voor kiezen om grote halfjaarlijkse Onderdelenupdates van Windows 10 over te slaan. Maximaal één tot anderhalf jaar. Als een Windows 10 versie geen updates meer krijgt ('end of life' is) dan krijg je, enkele maanden van tevoren, een verplichte - automatische - upgrade naar een volgende versie. Hier zijn de data:

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 1909 11 mei 2021
Windows 10 2004 14 december 2021
Windows 10 20H2 10 mei 2022
Windows 10 21H1 13 december 2022
Deel dit artikel: 

Reacties

Hier ook geen probleem.

Zowel desktop als laptop geen problemen en vlot

Hier ook geen enkel probleem

Hier ook geen enkel probleem.

Zojuist probleemloos geïnstalleerd.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zui_-korea