Preview-update KB4577063 voor Windows 10 versie 2004

Voor Windows 10 versie 2004 is gisteravond ook de tussentijdse preview-update uitgebracht. Met nummer KB4577063. Twee weken geleden waren voor Windows 10 versie 1909 en 1903 (KB4577062) en Windows 10 versie 1809 (KB4577069) de preview-updates al verschenen. Dit zijn optionele updates voor Windows 10 die je niet hoeft te installeren.

Versie Preview-update Buildnummer Datum
Windows 10 2004 KB4577063
19041.546
1 oktober 2020
Windows 10 1909 KB4577062 18363.1110 16 september 2020
Windows 10 1903 KB4577062
18362.1110
16 september 2020
Windows 10 1809 KB4577069 17763.1490 16 september 2020

Ook kun je de Cumulative Update Previews KB4576945 en KB4576947 voor het .NET Framework aangeboden krijgen. Deze preview wordt vreemd genoeg wel automatisch geïnstalleerd als je zoekt naar updates.

Let op!

Dit soort preview-updates is optioneel (meer bedoeld voor het bedrijfsleven voor testdoeleinden) en verschijnt meestal in de derde of vierde week van de maand. Ze zijn beschikbaar onder het kopje optionele updates in Windows Update en worden niet automatisch geïnstalleerd.

Je kunt ze ook beter niet te installeren, want bij de volgende cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdates krijg je deze kwaliteitsupdates ook meegeleverd - en dan beter getest (er kunnen nu nog fouten in zitten)! Wij zouden aanraden ze nu niet te installeren en af te wachten tot ze volgende maand automatisch geïnstalleerd worden, dat kan veel problemen voorkomen. Er worden geen beveiligingslekken dichtgeplakt dus dringend nodig zijn deze optionele updates ook niet.

Probleemoplossingen KB4577063 in Windows 10 2004

KB4577063 voor Windows 10 2004 is op 1 oktober uitgebracht en lost 48 problemen op.

In Internet Explorer 11 krijg je een melding dat de Flash-plugin vanaf december 2020 niet meer ondersteund wordt. Ook zijn schijnbare verbindingsproblemen opgelost. Verder wordt nog een waslijst aan diverse kleine fouten gerepareerd. Details kun je hier nalazen.

Mocht je KB4577063 willen installeren (wij adviseren dat niet te doen) dan moet je tegenwoordig de volgende stappen nemen:


1. Klik op Optionele updates weergeven


2. Zet een vinkje bij de update en klik op Downloaden en installeren

Deze probleemoplossingen krijg je ook allemaal meegeleverd met de cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdate van 13 oktober, je hoeft deze preview-update dus niet te installeren!

Reparaties KB4577062 in Windows 10 1909/1903

KB4577062 voor Windows 10 1909 en 1903 van 16 september repareert 42 fouten. We pikken er enkele interessante uit. Zo krijg je in Internet Explorer 11 een melding dat de Flash-plugin vanaf december 2020 niet meer ondersteund wordt.

Ook zijn problemen met Verkenner, missende lettertypen en ingestelde standaard applicaties na een upgrade opgelost. Alle details van de foutoplossingen kun je hier nalezen.

Foutoplossingen KB4577069 in Windows 10 1809

KB4577069 voor Windows 10 1809 repareert 40 problemen. Ze zijn deze maand vergelijkbaar met de fouten die in Windows 10 1903/1909 verholpen worden. De liefhebber kan alle foutoplossingen hier nalezen.

Eventuele problemen met deze updates horen we graag in de reacties hieronder.

Uitleg Windows 10 versies

Windows 10 versie 2004 is sinds 27 mei te downloaden. Dit is de nieuwste halfjaarlijkse onderdelenupdate voor Windows 10. Op 12 november 2019 is Windows 10 versie 1909 verschenen. Daarvoor was Windows 10 versie 1903 sinds 21 mei 2019 te downloaden. Windows 10 versie 1809 werd sinds 13 november 2018 uitgerold via Windows Update.

Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versie- en buildnummer je hebt.

Je kunt er sinds juni 2019 voor kiezen om grote halfjaarlijkse Onderdelenupdates van Windows 10 over te slaan. Maximaal een tot anderhalf jaar. Als een Windows 10 versie geen updates meer krijgt ('end of life' is) dan krijg je, enkele maanden van tevoren, een verplichte - automatische - upgrade naar een volgende versie. Hier zijn de data:

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 1809 10 november 2020
(Microsoft heeft de EOL voor 1809 uitgesteld)
Windows 10 1903 8 december 2020
Windows 10 1909 11 mei 2021
Windows 10 2004 14 december 2021
Deel dit artikel: 

Reacties

Preview-update KB4577063 geïnstalleerd gisterenavond. Geen problemen tot nu toe geconstateeerd!

@Mickey ik hoefde helemaal niet opnieuw op te starten en hij was supersnel geïnstalleerd en voltooid

Maar bij mij deed ie ook deze automatisch downloaden

Maar als het wat probleempjes oplost met webbrowser, verkenner oké ik ga niet te veel ernaar kijken als het maar betrouwbare updates zijn, heb pas nieuwe desktop computer ook

oh maar ik heb versie 1903

Dus misschien ligt het verschil aan welke versie je hebt

Versie 2004 staat voor mij op optioneel maar ik weet volgens mij dat 1903 ook afloopt in 2021 ongeveer december hetzelfde als 2004 dus die vind ik op zich niet echt nodig

@Nick ,

Zie deze link , Windows-levenscyclus een beetje naar beneden scrollen .
Voor de versie 1903 einde ondersteuning december 2020 .

https://support.microsoft...

ik wacht wel deze maand tot versie 2009 beschikbaar is i.p.v. nu nog versie 2004 te installeren

@Nick ,

De update was ook bij mij snel geïnstalleerd , ik hoefde ook niet opnieuw op te starten .
Na verwijderen van deze update moet je opnieuw opstarten , dit gaf bij mij een blauw scherm met stopcode .

Ik kreeg wederom een andere Previeuw update KB4576947 Net FrameWork Versie 1909 .
Na klikken op Updates zoeken , werd deze update weer automatisch geïnstalleerd .
Bij verwijderen van deze update , en opnieuw opstarten kreeg ik een blauw scherm stopcode CRITICAL_PROCESS_DIED .
Opnieuw opstarten bleef op 0% staan , heb de laptop geforceerd afgesloten .
Opnieuw opgestart , toen kon ik pas de update op verbergen zetten .

Deze update kreeg ik ook en niet als optioneel, maar werd gewoon direct geïnstalleerd. Daarnaast zie ik update KB4577062 nergens terugkomen als ik probeer te zoeken naar updates

De update KB4576947 heb ik verwijderd en op verborgen gezet , toen opnieuw naar updates zoeken , maar de update KB4577062 krijg ik niet aangeboden .

Wat ik niet snap is waarom je de updates installeert als je ze nadien opnieuw verwijderd.

@Alex ,

Ik installeer nooit Previeuw updates , dit om problemen te vermijden .
Deze update werd automatisch geïnstalleerd , daarom verwijder ik de update .

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_riekenland