Preview update KB5004296 fixt printproblemen Windows 10

Donderdagavond 29 juli is preview-update KB5004296 voor Windows 10 versie 2004, 20H2 en 21H1 uitgebracht. Hierin worden verschillende fouten opgelost, waaronder print-problemen.

Preview-updates zijn proefuitgaven van de reguliere beveiligingsupdates die volgende maand uitkomen. Ze zijn optioneel: je hoeft ze niet te installeren. Volgende maand krijg je deze foutoplossingen namelijk ook meegeleverd, maar dan beter getest.

Versie Preview-update Build Datum
Windows 10 21H1 KB5004296 19043.1151 29 juli 2021
Windows 10 20H2 KB5004296 19042.1151 29 juli 2021
Windows 10 2004 KB5004296
19041.1151
29 juli 2021

Diverse problemen opgelost

KB5004296 is de optionele preview-update voor Windows 10 versie 21H1, 20H2 en 2004 waarin diverse problemen worden gerepareerd. Onder andere problemen met games, VPN en (USB) printers worden verholpen. Het printprobleem was vermoedelijk per ongeluk veroorzaakt door de beveiligingsupdates van juli eerder deze maand.

Eventuele problemen met deze updates horen we graag in de reacties hieronder.

Let op!

Deze preview-updates zijn optioneel (bedoeld voor het bedrijfsleven voor testdoeleinden) en verschijnen meestal in de derde of vierde week van de maand. Ze zijn beschikbaar onder het kopje Optionele kwaliteitsupdate beschikbaar in Windows Update en worden niet automatisch geïnstalleerd.

Je kunt ze ook beter niet te installeren, want bij de volgende cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdates krijg je deze kwaliteitsupdates ook meegeleverd - en dan beter getest (er kunnen nu nog fouten in zitten)! Deze updates zijn letterlijk een preview van de kwaliteitsupdates die ook in de beveiligingsupdates een maand later zitten.

Uitleg Windows 10 versies

Windows 10 Mei 2021 Update (21H1) is te downloaden sinds 17 mei 2021. Dit is de nieuwste halfjaarlijkse onderdelenupdate voor Windows 10. De vorige uitgave:
Windows 10 versie 20H2 is sinds 20 oktober 2020 te verkrijgen.  De versie daarvoor: Windows 10 versie 2004 is sinds 27 mei 2020 te downloaden.

Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versie- en buildnummer je hebt.

Je kunt er voor kiezen om grote halfjaarlijkse Onderdelenupdates van Windows 10 over te slaan. Maximaal één tot anderhalf jaar. Als een Windows 10 versie geen updates meer krijgt ('end of life' is) dan krijg je, enkele maanden van tevoren, een verplichte - automatische - upgrade naar een volgende versie. Hier zijn de data:

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 1909 11 mei 2021
Windows 10 2004 14 december 2021
Windows 10 20H2 10 mei 2022
Windows 10 21H1 13 december 2022

Deel dit artikel: 

Reacties

Nog steeds printproblemen. Epson ET-2650. Haperende verbinding en printen gaat hortend en stotend.

Donderdag avond 29 Juni?

Gecorrigeerd nu