Preview update KB5005611 fixt fouten Windows 10

Gisteravond 30 september is preview-update KB5005611 voor versies 2004, 20H2 en 21H1 van Windows 10 uitgebracht. In deze optionele update worden verschillende problemen verholpen.

Preview-updates zijn proefuitgaven van de reguliere beveiligingsupdates die elke tweede dinsdag van de maand verschijnen. Ze zijn optioneel: je hoeft ze niet te installeren. 12 oktober krijg je deze foutoplossingen namelijk ook meegeleverd, maar dan beter getest.

Versie Preview-update Build Datum
Windows 10 21H1 KB5005611 19043.1266 30 september 2021
Windows 10 20H2 KB5005611 19042.1266 30 september 2021
Windows 10 2004 KB5005611
19041.1266
30 september 2021

Fouten opgelost

KB5005611 is een preview-update voor de  maandelijkse oktober-update voor Windows 10 versie 21H1, 20H2 en 2004. In deze optionele update worden 38 fouten gerepareerd. Dit zijn onder andere problemen met Nieuws en interesses, de Internet Explorer modus van Edge, het vastlopen van Outlook, een stopfout na het herstarten van de pc, printers en Microsoft Teams.


Eventuele problemen met deze updates horen we graag in de reacties hieronder.

Let op!

Deze preview-updates zijn optioneel (bedoeld voor het bedrijfsleven voor testdoeleinden) en verschijnen meestal in de derde of vierde week van de maand. Ze zijn beschikbaar onder het kopje Optionele kwaliteitsupdate beschikbaar in Windows Update en worden niet automatisch geïnstalleerd. Je kunt ze ook beter niet te installeren, want bij de volgende cumulatieve maandelijkse beveiligingsupdates krijg je deze kwaliteitsupdates ook meegeleverd - en dan beter getest (er kunnen nu nog fouten in zitten)!

Uitleg Windows 10 versies

Windows 10 Mei 2021 Update (21H1) is te downloaden sinds 17 mei 2021. Dit is de nieuwste halfjaarlijkse onderdelenupdate voor Windows 10. De vorige uitgave:
Windows 10 versie 20H2 is sinds 20 oktober 2020 te verkrijgen.  De versie daarvoor: Windows 10 versie 2004 is sinds 27 mei 2020 te downloaden.

Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versie- en buildnummer je hebt.

Je kunt er voor kiezen om grote halfjaarlijkse Onderdelenupdates van Windows 10 over te slaan. Maximaal één tot anderhalf jaar. Als een Windows 10 versie geen updates meer krijgt ('end of life' is) dan krijg je, enkele maanden van tevoren, een verplichte - automatische - upgrade naar een volgende versie. Hier zijn de data:

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 2004 14 december 2021
Windows 10 20H2 10 mei 2022
Windows 10 21H1 13 december 2022
Deel dit artikel: 

Reacties

Toppertje update geweest, weer zonder enige problemen kunnen installeren.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_voorkust