Peiling: Gebruik jij nog Windows 7 op je pc's thuis?

Windows 10 is al enkele jaren het meestgebruikte besturingssysteem op pc's en laptops, maar Windows 7 wordt ook nog altijd veel gebruikt. Volgens statistiekboeren StatCounter en MarketNetShare gebruikt wereldwijd zo'n 30 tot 35% Windows 7 en in Nederland nog twintig procent.

En dit terwijl Microsofts oude besturingssysteem na 14 januari 2020 geen updates meer krijgt! Nog 128 dagen en de ondersteuning voor Windows 7 loopt af.

Onze vraag is:
Heb jij nog pc's of laptops met Windows 7 erop?

En in de reacties horen we graag waar je op gaat overstappen als Windows 7 geen updates meer krijgt (of dat je gewoon Windows 7 blijft draaien)!

Lees ook:

Deel dit artikel: 

Reacties

Enkele jaren al tevreden linux gebruiker.
Linux mint mate en ubuntu mate
Ik kan er alles mee wat ik wil of nodig heb.
Libre office voldoet prima voor mij.
En voor fotobewerking hebben we darktable.
Ik heb geen Windows10 nodig.
En voor spellen heb ik een Commodore 64 met een Ultimate64 moederbord en wat andere oude computers.

Ik gebruik 8.1 en naar mijn bescheiden mening nog altijd de beste windows tot nu toe...
Spijtig dat het een stille dood tegenmoet gaat...

Idem, maar alleen met Classic Shell, de beste Windows. Voordelen van 7 en 10 gecombineerd. Win7 heb ik nog op oude test-pc's.

Ik gebruik 8.1 en naar mijn bescheiden mening nog altijd de beste windows tot nu toe...
Spijtig dat het een stille dood tegenmoet gaat...

Natuurlijk gebruik w7 nog op mn laptoppie. En dat blijft ook zo. Updates heb ik nog nooit geïnstalleerd, en ga ik ook niet doen. Heeft geen enkele zin, behalve als je gelooft in de zogenaamde onveiligheid. W10 gaat mijn deurtje voorbij, zelfs als ik er voor betaald zou krijgen. Dan draai ik ook nog een xp machine, die gewoon blijft werken en waar je prima mee het internet op kan. Super veilig ding, er geen hacker of wie dan ook die zich waagt aan een xp bak. Al jaren probleemloos, blijft mijn favo. Dan nog een linux bak om het eigen en vertrouwd te maken. Maar zolang de twee klassiekers blijven draaien, vind ik het goed!

Ik gebruik Windows 7 in virtuelbox op een Windows 10 laptop omdat een plcsoftware niet compatibel is met win10.win 7 is niet met het Internet verbonden.

Ik ben al overgestapt op Linux (Mint 19 Cinammon).
Mijn (2e pc) W-7 blijft offline doordraaien omdat daar een paar programma's op staan die niet werken onder Linux.

Ik heb nog nooit Windows 7 gebruikt, dus heb er geen ervaring mee c.q. oordeel over of commentaar op. Ik ben gelijk van Windows XP naar Windows 10 overgestapt, in 2016.

Voor mij ideaal omdat Windows XP en Windows 10, bij gebruik van de klassieke interface in Windows 10, deze besturingen heel veel op elkaar lijken. Wel zo fijn.

Heb nog windows 7 draaien onder VMware ivm met boekhoudprogramma Exact Compact voor Windows uit 1995

Hier thuis gebruik ik Windows 10 maar op het werk, op nog maar één bepaalde computer, noodgedwongen Windows 7 omdat de graveermachine waar wij mee werken niet compatibel is met Windows 10.

Er zijn geen drivers meer voor te vinden.
Daarom ga ik binnenkort in VMware proberen of ik zo'n driver aan de praat kan krijgen in een virtuele Windows 7.

Daarnaast ben ik ook virtueel Linux Peppermint aan het uittesten, maar de andere Linux versies komen ook aan de beurt om te zien welke distro me het meeste aanspreekt.

Samen Tegen Corona!
Dank aan onze Helden!

Vanwege het falen van Windows 10, oorzaak waarschijnlijk de processor, hoewel die aan de systeemvereisten voor Windows 10 voldoet, moeten inruilen voor Linux Mint. Werkt probleemloos. Voor zover je van het terminalvenster, het sudo gedoe, wegblijft. Ik kan zelfs Windows programma's draaien onder Wine. Alleen onthoudt Linux de aangebrachte wijzigingen niet, dus vrij nutteloos.

Beste, bij het terminaalvenster wegblijven zeg jij hier? Het terminaalvenster heeft een zeer belangrijke en nodige functie. Als je het systeem kent, en dat zou moeten als je met gelijk welk besturingsysteem werkt, dan is dat terminaalvenster geen probleem maar wel een noodzakelijke toevoeging. Het hier afkraken is gewoonweg onzinnig. Omdat jij het niet kent moet je het niet afkraken, want nogmaals het terminaalvenster hoort één op één bij het besturingsysteem. Jouw onkunde betekent niet dat iedereen van dat venster weg moet blijven. Want dat venster heeft veel belangrijk nut om het systeem te optimaliseren, of bepaalde software te installeren of om bepaalde instellingen te realiseren of om fouten te herstellen. Omdat jij er geen kennis van hebt betekent dat niet dat iedereen eraf zou moeten blijven.

Ik had liever gezien dat je had gereageerd op het door mij geschetste probleem met Wine, dat het de aangebrachte wijzigingen in een Windows programma niet onthoudt.
Jij als kenner weet natuurlijk welk sudo commando ik moet invoeren in het terminalvenster om dat probleem op te lossen. Ja toch?

Vreemd, dat in Wine die wijzigingen niet worden onthouden. Misschien is deze tip voor ImgBurn ook daarvoor een tip: "Imgburn doet het onder Linux ook prima met behulp van Wine. Wel even in de terminal winecfg intikken en dan in de Wine configuratie de tab 'stations' op autodetect zetten en de tab 'toepassingen' op Windows XP."

De tab "toepassingen" zou de oplossing kunnen zijn door voor een andere Windows-versie te kiezen; even uitproberen kan de oplossing geven.

Mijn dank. Dit blijkt de oplossing te zijn.

Fijn om te lezen, dat het werkt. De tip inzake ImgBurn kwam hier vandaan, van Koos Heuvelmans: https://www.gratissoftwar...

Beste Linux, het zou sympathieker zijn geweest als u had UITGELEGD wat het belang van het terminalvenster zou zijn. Dat zou getuigen van kennis van het systeem Linux. Voor nu ga ik er vanuit dat u er net zoveel vanaf weet als Linux Mint, alleen brengt hij of zij het wat vriendelijker onder woorden.

Ich Gebrauch noch immer Windoes XP Tolles Programm.

W8.1 nog steeds mijn favoriet !

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
hongarij_