Windows 10 2004 verschijnt 27 mei, kijk jij er naar uit?

Update 27 mei 2020

Windows 10 onderdelenupdate naar versie 2004 (Mei 2020 Update) is nu te downloaden!

Originele bericht

Windows 10 versie 2004 is de volgende halfjaarlijkse onderdelenupdate voor Microsofts besturingssysteem. Waarschijnlijk komt deze versie van Windows 10 uit op 26, 27 of 28 mei.

Tegenwoordig kun je ervoor kiezen om deze halfjaarlijkse onderdelenupdates over te slaan. Als je nu versie 1909 hebt dan kun je ook wachten op versie 2103 van volgend voorjaar.

Lees hier over de nieuwe functies in Windows 10 versie 2004

Windows 10 versie 2004 wordt apart aangeboden in Windows Update onder het kopje Optionele updates beschikbaar en niet automatisch geïnstalleerd: je kunt zelf kiezen of en wanneer je klikt op 'Nu downloaden en installeren'.


Zo werd onderdelenupdate naar versie 1909 aangeboden: je kunt zelf kiezen

Onze vraag is:

Kijk jij uit naar de onderdelenupdate naar Windows 10 versie 2004?

En in de reacties horen we graag je verdere mening!
(Hoe kun je zien welke versie van Windows 10 je hebt)

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb die update 2004 geinstalleerd maar ben er niet zo blij mee. De computer komt veel langzamer uit de slaapstand en is helemaal iets langzamer.Ik vind trouwens windows 10 veel minder stabiel dan windows 7 Soms krijg ik zo'n blauw scherm met de mededeling dat de computer opnieuw moet woden opgestart om fouten er uit te halen. Dan start ie langzamer als normaal op en dan krijg ik pas weer het normale bureaublad.

Had versie 1903. Update en installatie gingen vlekkeloos toch altijd spannend!Het programma Foto en Video is uitgebreid en vooralsnog werkt dit prima!
Gelukkig is alles het zelfde, alleen is de lay-out wat eenvoudiger.
I.i.g. een aanrader. Ik heb alle Corel Roxioshit er af gehaald . Met W10 kun
Je eigenlijk alles doen.

De versie van Mei 2020 (2103) is nu te downloaden via microsoft.com, Download windows 10.

Foutje 2103 is 2004.....

IK kreeg het gidsteren 26 mei al>

Dat kan alleen als je Windows Insider bent. Is nu 27 mei om 19u uitgebracht.

De update naar Windows 10 versie 2004 start vandaag. Voor Japan en Duitsland heeft Microsoft haar supportwebsite al geactualiseerd. Versie 2004 krijgt echter maar voor 18 maanden updates... (Bron: https://www.deskmodder.de...)

Ja, net verschenen.

Alle Windows 10 versies krijgen tegenwoordig maar 1,5 jaar updates:

Versie End of life (einde updates)
Windows 10 1809 10 november 2020 (Microsoft heeft de EOL voor 1809 uitgesteld)
Windows 10 1903 8 december 2020
Windows 10 1909 11 mei 2021
Windows 10 2004 14 december 2021

Volgens de site van COMPUTER TOTAAL, Begint de uitrol van de nieuwe update, 28 mei. Met onder voorbehoud, Dat die niet op elke pc die dag geleverd word. Is volgens COMPUTER TOTAAL per pc verschillend, Kan soms noch weken duren. Tot zover deze tip, Groetjes aan iedereen.

Het is toch vandaag 27 mei geworden ;-)
https://www.gratissoftwar...

Nou en of! De nieuwe versie moet nu toch echt wel komen want dat wachten is niet echt mijn ding. Ben razend benieuwd. Ik hou het zelf maar op vandaag of morgen en niet later want anders grrr.

Windows 2004 ziet er op zich goed uit. Wel ben ik wat voorzichtiger omdat er bij de insider kanaal gemeld wordt dat er bij de laatste update BSOD schermen naar boven kwamen. Ik heb er ook last van gehad.
Altijd wel weer grappig hoe er altijd bij dit soort begrichten gesteggeld wordt over Linux......lik heb zelf linuxmint op mijn testmachine. Verreweg de beste en meest eenvoudige linuxdistributie.
Maar zelf blijf ik bij windows en office.......

26 mei geen windows 10 2004.

Bij elke update weer dezelfde discussie oproepen............ Get a life!

Mee eens!!! Bij elke Windows update de vraag of je er op zit te wachten is een beetje veel van hetzelfde. De Linux aanhangers vinden W10 maar niks en de W10 aanhangers vinden Linux niks. Dat weten we ondertussen wel.

Misschien moet u eens manieren leren.............Lesson One

Over welke manieren heeft u het? Beleefd zijn staat los van uiting geven aan mijn ergernis over herhaaldelijk dezelfde tendentieuse berichtgeving of polls over een Windows-update waarna de Linux-gebruikers weer los kunnen gaan...

Ik stel het updaten naar versie 2004 eerst maar eens uit voor onbepaalde tijd.
Ik wil eerst wel eens weten of en welke problemen zich er gaan voordoen.

Ik kijk er zeker naar uit.
Denk dat het nooit zal komen, maar hoop OOIT dat Microsoft CalDAV en CardDAV native ondersteund wordt zodat ik mijn contacten en agenda van Ziggo direct met Windows Mail kan synchroniseren.

Steeds weer verzandt de melding over een Windows Update in een discussie over Linux of iOS. Het gaat hier over een WINDOWS update! Off topic om het over een ander OS te hebben! Dat gaat toch steeds over hetzelfde: ander OS is veel beter dan Windows. Dat weten we nu zo langzamerhand wel!

Roerend mee eens! Het gros van de Linux of iOS-gebruikers gelooft dat ze door hun mening te herhalen daarmee een andere mening weerleggen. Een grijs gedraaide plaat.

Bij de keuze-opties staat toch echt:"Anders, namelijk... (laat weten in de reacties)" dus hebben ook Linuxadepten het recht hun mening hier te ventileren.

Ik ben eigenlijk met Windows 10 maar twee problemen, het streamen voor internet radio wil vaak niet, omdat de linein niet werkt van een geluidskaart, en het delen van pc,s in het netwerk. Andere pc,s werken vaak niet gezien. Verder doet win 10 het prima. Dus Microsoft. Fix het!!!! Volgende week installeer ik deze update.

Het advies om Service.msc "FunctionDiscoveryResource Publication" op automatisch te zetten.

Voor de prijs van een Apple pc heb je een top pc met windows

Ik wacht wel even totdat gebleken is dat hij goed draait. Als alle rampen over ons komen die worden beschreven in diverse publicaties, dan is covid-19 een hoofdpijntje.

windows 2004 heb ik er al meer dan een maand op , geen vuiltje aan de lucht alles doet het prima .
wel moet ik erbij zeggen dat ik deze versie via een schone instalatie er op heb gezet .

Nee, al een hele tijd geen Windows meer in huis. Alles op Linux en dat is een hele opluchting! Voelt als thuiskomen na een moeizame reis.

Ja, maar ik wacht tot Windows 10 versie 2004 vanzelf bij mij aangeboden wordt.... rustig afwachten.

Ik gebruik al 11 jaar Linux Ubuntu en Xubuntu. Ik ben begonnen met dos 6.11. En windows 3.1. Tot Windows XP. Van af toen bijna alleen maar Linux.

En?

Voelt goed hè. Hier ook. Linux Mint en Manjaro. Geen gedoe bij iedere update. Had ooit nog Windows voor de games, maar ook dat werkt nu prima op Linux. Niet alle games, maar meer dan genoeg.

Ja hoor ik ook al een 8jaar met Linux bezig zoals Ubuntu, Eos, Alt Linux, Mint, UbuntuDDE, Elementary Os, en nog tal van andere. Op sommige pc's 2 of meer verschillende distro's en die doen het allemaal prima ook de korte tijd dat updates duren kan Microsoft nog iets van leren. Ook oudere printers die niet meer werken door ontbrekende drivers doen het nog wel op Linux zoals mijn 15j oude Canon laser printer met alleen een parallel poort aansluiting.

Geloof je helemaal maar waarom zijn er zo weinig gebruikers van alle Linux en andere varianten?

Ik heb 2 dagen geleden een oude pc op lubuntu gezet. Waarom zijn ze in de minderheid omdat Windows gemakkelijker is ook voor te installeren. Het was bij mij al 5 jaar geleden dat ik met linux gewerkt had, probeer maar eens de juiste download te vinden. Dan nog weten welke je moet nemen en dan nog op dvd branden, want dat oud ding installeerde niet via USB. En zo verder. Daarom blijven de meeste op Windows. En ik in de toekomst ook.

Ja, logisch dat je oude printer het er nog op doet... De software ontwikkelt zich niet of nauwelijks. Dat vind ik het voordeel van Windows. Niets is beter, het is maar besturingssoftware en iedereen heeft zo zijn voorkeuren.

Eerst maar eens wachten tot alle problemen opgelost zijn. Het wordt eens tijd dat software programmeurs pas een product op de markt brengen wanneer er geen enkele fout of lek meer in zit. Een brood bij de bakker is ook gewoon foutloos. De verantwoordelijke voor een fout moet gewoon ontslagen worden. Zou graag een lichte kale windows hebben zonder alle zogenaamde verbeteringen en nieuwe functies.

Software is helaas nooit honderd procent foutvrij. Bij het testen ervan is het daarom belangrijk dat de software op de belangrijkste onderdelen volgens verwachting functioneert.

We zien wel
Als het maar goed werkt dan vind ik het goed

Ik zit nog op 1903.. en deze nwe 2004 versie (wat eigenlijk dus 2005 moet zijn! ) wacht ik wel ff mee totdat alle problemen die er ongetwijfeld opduiken zijn opgelost...

Nee, ik kijk er niet naar uit. Huidige versie 1909 werkt naar volle tevredenheid. Ja, ik ga wel updaten naar 2004 om gewoon bij de tijd en de laatste updates te blijven.

Ik ga die zeker installeren maar niet direct.
Wacht eerst af tot de zwaarste bugs eruit zijn die er ongetwijfeld zullen inzitten, en als hij dan wordt aangeboden ga ik hem installeren.

Nog even doorbijten, we komen er wel!

Ik wacht deze keer af. Op mijn productiemachine draaide 2004 en ik kreeg plotseling BSOD schermen(stopfout energie) bleek dat anderen hier ook last van hadden. Dus eergisteren 1909 er weer op gezet geen centje pijn.

Ik doe 1x per jaar een schone installatie windows 10 met de versie die rond mei uitkomt.

Ik kijk er niet specifiek naar uit. Als Microsoft het aanbiedt, installeer ik het. Ik doe nooit prematuur en op eigen gelegenheid die updates installeren. Tot nu blijft Windows 10 bij mij stabiel met al die updates, sinds de uitgave. Dus prima!

Ik werk er al een week mee. Als huis, tuin en keuken gebruiker merk je er weinig van. Ga je er wat dieper op in dan zijn er behoorlijk wat nieuwe dingen. Prettige dingen om te werken.

Kijk er erg naar uit, Ik vind dat WINDOWS 10 steeds beter word.

Wees verstandig, gebruik een Apple computer.

Snap niet dat er ook maar iemand is die veel te veel geld betaald voor zo'n apple
ding. Lopen ook nog eens 2 jaat achter qua ontwikkeling .

Over welke ontwikkeling heb je het?

De ontwikkeling van de hersenen van Apple-gebruikers. Marketing slachtoffers zijn het die te veel uitgeven aan hapklare brokken in dure jasjes.....

Eindelijk een fris geluid: wat géén Linux!

Apple, nooit, veel te duur

IK heb momenteel,(het benne barre tijden mensen!) toch geen ruk te doen, dus, JA, Leuk, die zetten we erop.

ja maar had van mij niet nodig geweest. Gebruik van Windows maar een klein deel, en heb niest aan al die zogenaamde ernieuwingen.

Wordt moe van al die upgrades en updates, gaat teveel tijd in zitten, maar voer ze wel uit om de veiligheid.

Hoe bedoel je "gaat teveel tijd in zitten". Het gaat helemaal van zelf, je hoeft er niets voor te doen. Alleen kan afsluiten en weer opstarten iets langer duren. Als men echt moe wordt van alle upgrades en updates, dan moet je eens een Android smartphone of tablet gebruiken, daar wordt je pas moe van Nee.

Helemaal mee eens.Android Smartphones updates van Google apps vaak 3 maal per maand.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
spa_je