Verkiezing: Wat vind jij de beste virusscanner van 2020?

Een goede virusscanner is noodzakelijk op je Windows-pc. Maar welke virusscanner vind jij de beste? Er zijn veel goede gratis anti-virus-oplossingen, waarvan wij hier een overzicht geven, maar er zijn natuurlijk ook betaalde virusscanners.

Het aanbod van gratis anti-virus oplossingen wordt steeds groter, dus je hoeft niet eens te betalen voor prima bescherming. En ook Microsoft Defender (standaard meegeleverd in Windows 8.1 en 10)  scoort weer uitstekend op virustests.

Onze vraag is:

Wat vind je de beste betaalde of gratis virusscanner van 2020?

En in de reacties horen we graag waarom je deze de beste vindt! En of je dit jaar bent gewisseld van virusscanner.

Microsoft Defender (Windows 10 en 8.1)
45% (225 stemmen)
Avast
4% (19 stemmen)
AVG
1% (7 stemmen)
Avira
0% (2 stemmen)
Bitdefender
8% (39 stemmen)
Comodo
1% (5 stemmen)
ESET
4% (18 stemmen)
F-Secure
9% (44 stemmen)
G-Data
1% (5 stemmen)
Kaspersky
13% (66 stemmen)
Malwarebytes (betaalde versie met realtime bescherming)
0% (1 stem)
McAfee
1% (5 stemmen)
Norton
7% (35 stemmen)
Panda
2% (10 stemmen)
Qihoo 360
1% (6 stemmen)
Sophos
0% (2 stemmen)
Trend Micro
0% (0 stemmen)
Een andere virusscanner (laat weten in de reacties welke)
0% (1 stem)
Ik gebruik geen virusscanner (leg uit in de reacties waarom)
3% (13 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 503
Deel dit artikel: 

Reacties

Ik gebruikt Kaspersky, die val mijn het minste lastig en merkt niks van zijn aan wezigheid.

Kaspersky free in combinatie met (eenmalige aanschaf van) shadow defender werkt perfect. Heeft mij al vele malen voor onheil behoed waaronder ransomware. De virtuele omgeving van Shadow defender belast het systeem nauwelijks en houdt rommel keurig in zijn virtuele omgeving.

Bij aanschaf van een nieuwe laptop of PC wordt vaak één van de bekende merken Anti-virus voor enkele maanden of langer, gratis aangeboden. Dit wordt dan snel verlengd bij de waarschuwing dat het zal verlopen omdat veel mensen niet eens weten dat er al een Windows Defender op zit of hoe ze dat moeten instellen. Het 1e wat ik zelf doe bij het in gebruik nemen van een nieuwe PC is het voor een bepaalde periode gratis Anti-virus programma verwijderen.

Microsoft Defender doet zijn werk prima; verder heb je er geen omkijken naar. Dat is voor de gemiddelde PC-gebruiker ontzettend prettig. Andere antivirus-programma’s zijn te bewerkelijk.

Windows Defender. Vertraagd het systeem nauwelijks en komt goed uit de diverse testen.

Er zijn blijkbaar toch nog mensen met Windows die nog steeds betaalde virusscanners gebruiken terwijl je kunt volstaan met Windows Defender.
Teveel surfen op nudies.com zeker zodat je extra beveiliging meent nodig te hebben?

Liever betalen voor een goede scanner dan te moeten rekenen op Windows Defender die meestal niet goed scande en nu soms weer wel.
Ik wil altijd een goede bescherming.

Nog even doorbijten, we komen er wel!

Realiseer je wel, dat door dezelfde virusscanner te gebruiken als iedereen, je niet alleen even goed - maar ook even slecht beschermd bent.
Door een andere virusscanner te kiezen ( diversificatie ) ben je wellicht beter beschermd.

Ik gebruik GEEN virus scanner. Vertraagt de Computer teveel.
gewoon je verstandd geberuiken en nooit last van Virussen.
en soms scan ik met Adwcleaner en Malwarebytes.. preventief

Goed! Maar zeg dat niet dat je geen virus scanners gebruikt, als je even verderop blijk geeft TOCH virus scanners te gebruiken? Als je zo overtuigd van je zaak bent, wees dan consequent zou ik zeggen en gebruik Adwcleaner + Malwarebytes dan nooit! Verder moet je zelf weten wat je doet, evident, maar het is wel van tweeën een, he? En van computervertraging tijdens het scannen heb ik met mijn Lenovo hier geen last.

Heb ook enige tijd Bitdefender internet security gebruikt. Prima! Vorig jaar, naar volle tevredenheid, overgestapt op het gelijkwaardige Kaspersky internet security.

Zelfde hoge beschermingsgraad, inclusief veilig bankieren, maar 10 euro goedkoper voor 1 jaarlicentie! Dat scheelt wel. Over 1 jaar niet zoveel, maar is toch geld. Samen met Norton dat in datzelfde rijtje thuishoort, vind ik, de 3 beste beveiligingsprogramma´s met goede antivirus scanners. Erop gevolgd door de rest.

REST MIJ IEDEREEN FIJNE KERSTDAGEN TOE TE WENSEN, ALSMEDE EEN GOED 2021! OOK DE REDACTIE VAN GRATISSOFTWARESITE DAT HET HELE JAAR IEDEREEN MOOI EN ZEER BRUIKBAAR GRATISSOFTWARE AANBIEDT!

Kies nu al een paar jaar Bitdefender Total Security met een tweejaarlijks licentie omdat hij voor mij veel goedkoper is dan de jaarlijkse versie van Kaspersky dat ook een van mijn favorieten is.

Ik koop steeds een licentie voor Bitdefender op het moment dat er een nieuwe versie uitkomt door een oude versie te kopen in de winkel, zo kan ik voor meer dan 50% goedkoper de nieuwe versie, als het nodig is, registreren.

Je koop de software niet meer maar alleen een licentie, de software moet je toch downloaden en zo heb je steeds de nieuwste versie.

Nog even doorbijten, we komen er wel!

Ja. Zo kan het ook. Ik haal mijn jaarlicentie altijd op de site Licentie2 Go. Dat is al een stuk goedkoper. De sleutel voor de registratie is altijd heel snel binnen. Onderwijl heb ik dan de nieuwste versie van in dit geval Kaspersky binnen gehengeld, kan ik beginnen met registreren en kan ik weer voor zo´n 29 euro 1 jaar beveiligen.

Ja, dat is zo ook een schappelijke prijs, maar als je weet dat ik voor twee jaar tegenwoordig maar €39 betaal voor de zwaarste en duurste versie van Bitdefender dan is dit toch nog +-€10 per jaar goedkoper, en ik mag er tot 10 computers en/of smartphones mee beveiligen. ;-)

Nog even doorbijten, we komen er wel!

Hoewel ik momenteel geen MS Windows defender gebruik heb ik toch deze verkozen van MS , maar doe daar nog Configure_Defender (met ASR rules) High of Max profiel, bij en je hebt echt een Top AV die zelfs iets beter is dan Kaspersky SC free.
Momenteel nu 2 weken op Avast Free (herkansing na de data verkoop die ze stop gezet hebben)

Al enkele jaren Bitdefender Total Security met volle tevredenheid.

Nog even doorbijten, we komen er wel!

Ik gebruik al vele jaren Comodo. Nog nooit is er bij mij een virus binnengeraakt. Een fantastische bescherming.

Ik gebruik ubuntu

Ubuntu is geen virusscanner Sjaak!

Ubuntu moet dan niet mee doen aan de poll ! ....

Zonder twijfel Microsoft's eigen Windows Defender. Bijkomend voordeel: Ook nooit problemen als je weer updates aangeboden krijgt.

Gebruik al jaren, met volle tevredenheid, Avast. Gratis en goed.

Gebruik geen virusscanner, niet noodzakelijk onder Linux.

In Barneveld denken ze ook geen last van virussen te hebben..... ;-)

Daar kijk ik nou van op, de vraag is wat vind jij de beste virusscanner.

Ik gebruik sinds augustus Ubuntu 20.04.1 LTS. Deze krijgt beveiligings updates wanneer nodig, (soms dagelijks)

Nogmaals voor hen die niet lezen: de vraag is wat vind je de beste virusscanner.

mmm.. wat voor aarde brengt het aan de dijk te weten wat (zeg maar iets) 20,30,40 bezoekers hier de 'beste' virusscanner vinden? Dit zegt toch niets over de kwaliteit van virusscanners ? ?

Vorig jaar stemden zeshonderd mensen op de peiling over anti-virus. We doen elk jaar zo'n verkiezing van beste virusscanner, browser, besturingssysteem enzovoort. Dat is inmiddels een traditie geworden en veel mensen - waaronder wijzelf - vinden het leuk om te zien wat anderen het meest gebruiken. Bovendien kunnen we per jaar vergelijken.
Of het 'nut' heeft? Geen idee, dat mag iedereen zelf beoordelen. Of we ermee doorgaan: ja.

Pluim voor de redactie

Ook van mij een pluim!

Die ene virusscanner van Linux...

Dat is nou de juiste combinatie de naam Klungel en hij of zij gebruikt Linux!!

Aanvulling vorige opmerking: zie website
https://www.tweaktown.com...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
n_euw-zeeland