Microsoft stelt maandelijkse updates van februari uit tot 14 maart vanwege problemen - update

Het was eergisteren weer de tweede dinsdag van de maand: dus tijd voor de maandelijkse Windows updates van Microsoft. Maar het bleef stil in Redmond (waar het hoofdkantoor van Microsoft zit). Totdat er een bericht kwam dat de softwaregigant zijn maandelijkse pleisterdag heeft uitgesteld vanwege een probleem:

This month, we discovered a last minute issue that could impact some customers and was not resolved in time for our planned updates today. After considering all options, we made the decision to delay this month’s updates. We apologize for any inconvenience caused by this change to the existing plan.

Uitstel tot maart!
Wat de 'last minute issue' is heeft Microsoft niet gemeld. En wanneer 'pleister-dinsdag' nu zou plaatsvinden was tot gisteren ook nog onbekend. Enkele dagen uitstel? Of meer? Woensdagavond werd echter bekendgemaakt dat de februari-update is uitgesteld tot 14 maart! In feite slaat Microsoft deze maand dus over met zijn pleisters en brengt het bedrijf volgende maand de updates van februari én maart uit.

Een zeer ongewone gang van zaken voor Microsoft, dat altijd trouw elke tweede dinsdag van de maand zijn beveiligingsupdates afleverde. Wat precies de oorzaak is van deze vertraging (behalve dat er 'een probleem' is), is niet duidelijk. Wel is de afgelopen maanden duidelijk geworden dat Microsoft veel problemen had met de diverse updates voor met name Windows 10. Zo viel de internetverbinding bij veel mensen weg na een update in november en leverde de Anniversary Update ook veel problemen op.

In ieder geval: als je de maandelijkse updates voor februari al miste dan klopt dat dus. Op 14 maart komen - als het goed is - nu alle updates voor februari én maart.

Update 22 en 23 februari
Inmiddels heeft Microsoft wel een beveiligingsupdate voor Flash en een update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software uitgebracht met versienummers KB4010250 en KB890830.

Bron: 
Deel dit artikel: 

Reacties

Heb met versie 1607 nog steeds problemen met wifi verbinding, automatisch aanmelden werkt niet goed. Moet regelmatig wifi verbinding zelf activeren.

Sinds kort heb ik Patch My PC
Alle programma's worden gescand
in het engels, bestaat er een nederlandse uitvoering?

@ hels, klik op OPTIONS , kies bij – download in the following language when availible – voor dutch

Verrassing (helaas geen verassing...) van Microsoft vandaag: alsnog is het programma tegen schadelijke software als belangrijke update binnengekomen.

de flash update staat sinds dinsdag wel op de update rol

Waarom is er altijd die shit met het updaten van windows
waarom is er ook altijd shit met het updaten van bv Android apps
(want niet alleen windows heeft dit probleem)
TERWIJL die updates altijd zo belangrijk zijn gaat dit met een
slakkengang van ong. 50 kb per seconde ofzo en dat op AL mijn pcs!
dus niet alleen bij windows 10 maar ook 7,8 of zelfs vista.
Nu moet je zien die updates zijn ZEER belangrijk voor lekken
en andere shit te verhelpen. maar windows update is bij VEEL mensen
gewoon DEFECT om het zo te zeggen.
kan je gaan downloaden een update fixer die MIKS verhelpt
uiteindelijk heb ik een oplossing gevonden NOG BELACHELIJKER
dan windows update zelf;
ik kijk na een uur ofzo wachten welke update(s) windows 10 nodig
heeft en die download ik dan handmatig in gewoon maar hoooguit 10 min,
vanaf

https://social.technet.mi...

Scheelt mij deze maand veel werk.
Vrijwel altijd na de maandelijkse update krijg ik diverse telefoontjes met problemen die zijn ontstaan.

Lekker rustig.

MS wisselt regelmatig hun aanpak van vernieuwen, beveiliging, updaten, waarschuwen en piraterij. Het zou steeds beter, sneller, veiliger en eenvoudiger worden, maar gebruikers en beheerders ervaren het heel anders. Een volledige update bijna een hele maand verschuiven, dat is toch wel een blamage. Maar beter uitstel dan miljoenen vastlopers. Dat is ook wel verstandig.

Bij de vorige updates op mijn ASUS VivoPC is een "Driver_Power_State_Failure" door Microsoft gecreëerd. Kan de updates "Onderdelen update na Windows, versie 1607" en "NVidia Display,12/29/2016" niet laten installeren. Tegenwoordig kun je gewoon niet eenvoudig meer updates van Windows tegenhouden.

Microsof(t) is al langer de weg kwijt...en misschien nu ook de mensen, die er nog iets van af wisten(?)...

Eindelijk rust. In principe nooit last gehad van virussen, malware en dergelijke. Maar de updates van Microsoft veroorzaakten vaak problemen. Kunnen wij dit niet een tijdje zo houden, het scheelt een hoop werk en constante alertheid. Dan zorgen wij er zelf wel voor, dat de door ons gekozen applicaties up-to-date blijven.

Stap toch over op Linux Mint 18.1 mensen !

Boooooo :p

Windows 10 valt zwaar tegen, met alle lekken, en update ellende!
De beloofde nieuwe technieken zijn er tot nu toe geheel niet.

Een goede virus scanner, anti maleware, driver updater, en een opschoon programma komen op kosten van de gebruiker, komt er allemaal bij.

Vier belangrijke punten waar microsoft volledig de plank mis slaat!

Een besturingssysteem behoort veilig te zijn, en updates dienen automatisch bijgewerkt te worden.
En laten we niet vergeten, dat windows een hoop rommel op je pc maakt.

Er worden op dit moment naar alternatieven gezocht.

blablablabla je zit n.b. op gratis softwaresite

Hij heeft wel gelijk. Ik heb 2 updates moeten tegenhouden, omdat ik tegen een driver-power_state_failure in windows 10 opliep.

Linux is niet volledig betrouwbaar. Bestanden worden niet volledig naar externe harde schijf gekopieerd (0 bytes per bestand), computer is in veel gevallen niet volledig af te sluiten en mp3-spelers en cameras staan ineens vreemde bestanden en mappen op (wat in Windows waarschijnlijk verborgen bestanden zijn). Voor mensen met iOS-apparaten is Linux al helemaal geen optie omdat iTunes ontbreekt en er helaas geen goed alternatief bestaat. En dan bedoel ik niet alleen hoe je muziek op je apparaat zet maar vooral hoe je in de App store komt zoals dat ook kan via iTunes op de PC.

Dit is nogal een algemene opmerking. Er zijn honderden Linux-varianten die allemaal verschillend zijn. Als je niet zegt over welke Linux-variant het gaat dan is dat ongeveer hetzelfde als zeggen 'Windows is niet volledig betrouwbaar', waarbij het over Windows 95 t/m 10 kan gaan. Het niet kopiëren naar een externe schijf duidt wellicht op het ontbreken van bepaalde drivers. Ook het bestandssysteem van de harde schijf (fat, ntfs) maakt uit. De 'vreemde' bestanden zijn inderdaad verborgen in Windows, maar niet onder Linux en Mac. Omgekeerd trekt Windows zich niks aan van verborgen bestanden in Linux (met een . voor de bestandsnaam) en toont die gewoon. Het niet afsluiten kan duiden op een zeer specifiek probleem, want alle computers met Linux die wij hebben (gehad) sluiten prima af. Wat betreft iTunes heb je gelijk, er is geen alternatief om in de app store te komen (maar waarom doe je dat niet op je i-device zelf?).

Adobe Flash Player zit toch ook altijd bij Windows update's?

Die voor Edge en IE inderdaad. Blijkbaar ook daar geen update voor.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ederland