Updates voor Windows 10 versie 1607: KB3206632 plakt lekken dicht en repareert probleem met wegvallen internet-verbinding, plus update Flash (december 2016)

Cumulatieve update KB3206632 is gisteravond verschenen. Deze maandelijkse beveiligingsupdate brengt Windows 10 versie 1607 naar buildnummer 14393.576. De december-uitgave van Microsofts maandelijkse 'pleister-dinsdag' plakt diverse kritieke beveiligingslekken dicht in onder andere Edge, Internet Explorer, Flash en enkele Windows-onderdelen. En verder worden 'kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd' in Windows 10, zoals het oplossen van het probleem dat de internetverbinding deed wegvallen.
 

Beveiligingslekken

In Microsofts nieuwe browser Edge worden elf kritieke kwetsbaarheden verholpen. Drie daarvan zijn al publiekelijk geopenbaard en zouden op korte termijn misbruikt kunnen worden, dus snel updaten is gewenst. De lekken kunnen uitgebuit worden door Edge-gebruikers een schadelijke website te laten bezoeken. Aanvallers kunnen dan persoonlijke informatie ontvreemden en schadelijke code (malware) uitvoeren.
 
Andere kritieke lekken, die er vaak voor kunnen zorgen dat kwaadwillenden de controle over een pc overnemen, zitten in het op Windows 10 nog meegeleverde Internet Explorer (acht lekken, waarvan drie al bekend zijn) en de Windows-onderdelen Microsoft Graphics Component (drie gaten) en Windows Uniscribe (één lek).
 
Ook in Microsoft Office 2007, 2010, 2013 en 2016 worden zestien kritieke lekken gerepareerd (mocht je dit kantoorpakket op je pc hebben). En in de ingebouwde Flash-plugin in Edge en Internet Explorer worden zeventien ernstige kwetsbaarheden verholpen met de update naar versie 24.0.0.186. Deze is voor Edge en Internet Explorer in Windows 10 te krijgen via Windows Update als losse update met nummer KB3209498.
 
Een van de lekken van Flash voor Internet Explorer is een zero-day (die al misbruikt wordt door internet criminelen), onduidelijk is echter of Windows 10 hier ook kwetsbaar voor is omdat het de 32-bits versie van IE betreft.
 
Als je andere browsers gebruikt: voor Chrome wordt Flash automatisch bijgewerkt, voor andere browsers zoals Firefox en Opera moet je de Flash-update handmatig binnenhalen of zorgen dat Flash op automatisch updaten staat.
 
Belangrijke lekken, een stapje minder erg dan kritiek, die deze maand verholpen worden zitten in de Windows-componenten: Windows, Windows Kernel,  Windows Kernel-Mode Drivers, Windows Secure Kernel Mode en Common Log File System Driver. Het zijn er zeven in totaal. En in het .NET framework wordt nog een kwetsbaarheid gerepareerd die al publiekelijk bekendgemaakt is.
 

Fouten: wegvallen internetverbinding opgelost

Zoals gebruikelijk worden in december ook weer 'kwaliteitsverbeteringen' doorgevoerd. Zo worden fouten opgelost in onder andere Internet Explorer 11 en Hello. Verder worden in de Windows-onderdelen Security Support Provider Interface (voor authenticatie) en CDPSVC crashes en fouten verholpen.
 
Met name het oplossen van problemen met de
CDPSVC (Connected Devices Platform Service) zou weleens heel belangrijk voor Windows 10 gebruikers kunnen zijn. Microsoft meldt hierover:
Addressed a service crash in CDPSVC that in some situations could lead to the machine not being able to acquire an IP address.
 
En dat is nu juist het probleem waar sommige Windows 10-gebruikers mee zaten sinds de november-update: ze hadden geen internet-verbinding meer omdat hun computer geen nieuw IP-adres meer kreeg. Alleen een herstart hielp dan.

 
Van de tussentijdse update van afgelopen vrijdag (KB3201845) werd door Microsoft Nederland al gemeld dat deze de verbindingsproblemen zou moeten oplossen, maar in de uitgave-opmerkingen was daarvan niks terug te lezen - en bij lang niet iedereen werkte deze update. Nu lijkt KB3206632 dus wel dit wegvallen van de internetverbinding, doordat de pc geen nieuw IP-adres meer krijgt, aan te pakken.

Update 16 december
Inmiddels heeft een Microsoft-medewerker verklaard dat de november-update voor Windows 10 ervoor zorgde dat de internetverbinding wegviel bij een aantal gebruikers. De update van afgelopen vrijdag (KB3201845) verzachtte of verhielp het probleem bij sommige, maar lang niet alle, getroffenen. Pas de maandelijkse update van afgelopen dinsdag, KB3206632, repareert echt de fout en herstelt de internetverbinding voor iedereen.
 
In de reacties hieronder horen we graag of deze update ook echt je verbindingsproblemen oplost.
 
Ten slotte is KB890830 de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).
 
KB3199209 uit oktober voor de Servicing Stack is trouwens benodigd om deze update binnen te kunnen halen.

Deel dit artikel: 

Reacties

Wanneer kunnen we een reparatie verwachten van update KB3206632
Krijg niet geinstallleerd en werkt niet

KB3213522 W10 versie 1607
https://support.microsoft...

Loop bij mij vast op 95% hoe kan dat.

Is normaal. Krijg je gratis erbij na het betalen van gebruikers rechten! W10 is een fake versie die vooral MS dient.

Ik heb de update geheel uitgeschakeld! Er ging al maanden geleden van alles mis en zo te horen wordt het alleen erger. Beter een verse instalatie en alles uitschakelen. Ik geloof er geen moer van dat die updates mijn notebook veiliger maken. Een goede firewall, virus en adware scanner en vooral geen zieke sites bezoeken is veiliger dan W10 updaten. Dan krijg je steeds meer MS mug binnen!

Hoe lang heb je Windows update al uitgeschakeld en waarmee?
Welke versie Windows 10 heb je?
Hoe kan je zien dat een site "ziek" is,voordat je hem bezocht heb?

Windows update is verplicht bij internetbankieren!

Al diverse maanden uitgeschakeld. Na update liep hij vast, terug gedraaid en de zaak geblokkeerd! ff op Google zoeken, herinner me niet precies meer hoe. zijn trucs voor! Welke versie weet ik niet.. mijn internet bankieren gaat via browser, geen probleem met ING! Hij loopt nog wel geregeld vast, bleu screen! Mijn oude Vista is stabieler en kan vrijwel hetzelfde.. draai daar alles op.. photoshop, browser, RAW converter.. enz.. W10 is een grote fake, een soort gemodificeerde W7 met ingebouwde NSA maar dan instabieler ;-)

Volgens Windows 10 Home Single Language 64-bit
Computer type: Notebook
Installation Date: 9/5/2015 3:15:16 PM
Serial Number: BT79Q-G7N6G-PGBYW-4YWX6-

Aan trucs of hacks heeft een thuisgebruiker natuurlijk niets.
Ik heb W10Home 1511 in maart 2016 geïnstalleerd en daarna geen updates meer gehad.

Dat heb ik gedaan met het programma O&O ShutUp10:
http://www.gratissoftware...
Dit is een vergelijkbaar programma in het Nederlands:
http://www.wizz-software....

De versie van W10 vroeg ik omdat je bij W10Pro de updates iets kan uitstellen:
https://www.schoonepc.nl/...

Wat internetbankieren betreft,de consumentenbond heeft daar samen met alle banken duidelijke afspraken over gemaakt.

Dit zijn die voorwaarden vanaf Oktober 2016:

3. Zorg voor een goede beveiliging van de apparatuur
die u gebruikt voor uw bankzaken
• De apparatuur waarmee u uw bankzaken regelt, zoals uw
mobiele telefoon, tablet of computer moet een origineel
en actueel besturingssysteem hebben;
• De software die u gebruikt, moet altijd up-to-date zijn.
Gebruikt u Mobiel Bankieren, dan moet u altijd de laatste
versie van de app installeren;
• De computer of laptop die u gebruikt voor uw bankzaken
moet beveiligd zijn met antivirussoftware en een firewall;
• Installeer geen illegale software;
• Beveilig de toegang tot uw mobiele telefoon, tablet of
computer met een toegangscode;
• Zorg ervoor dat niemand anders uw Mijn ING (Zakelijk) of
de app kan gebruiken. Log altijd uit als u klaar bent met
uw bankzaken

hier een link naar de pdf:
https://www.ing.nl/media/...

Alleen aan een veilige browser en een up to date virusscanner heb je dus niet genoeg!
Je besturingssysteem moet ook geheel bijgewerkt zijn,en ook alle geïnstalleerde programma's ook al gebruik je ze niet,zoals b.v. Internet Explorer.

Dat is ook de reden dat mensen die teruggaan van W10 naar W7 of W8.1 alle updates moeten installeren.

Dat W10 bij jou vastloopt kan natuurlijk door een probleem komen wat MS nu opgelost heeft.
Als je geen updates download blijf je daar mee zitten.

Als je veilig wil internetbankieren kan je misschien beter Linux Mint op je W10 pc zetten.
Dat is een veilig systeem, de tijd die je kwijt ben met het iets langzamer opstarten verdien je weer terug met het veel snellere updaten!

Op mijn 'nieuw' systeem:
Edge werkt niet, na "update". Krijg het Menu, dan weg.
Expl 11 werkt goed.
Beetje erg, en erg veel updates op dat WIN10
En soms lang, en lang. Gaat eigenlijk steeds beroerder worden.
Oude systeem nog op win7 , en werkt perfect. Wel zelf de updates, die je krijgt ZELF bekijken. Geen auto update op dat oude beesje.!

Ik ben nu een image aan het bijwerken van win 10 maar het is opvallend dat het downloaden en installeren meer dan een half uur duurt. Ik zie dat de laatste maanden alleen maar toenemen en niet afnemen terwijl ik toch een snelle bak heb! Intel i7 8 core 3,4 Mg en 16 g intern geheugen met ssd.....de installatie duurt nu ongeveer een uur en dat terwijl onder win7 het minimaal 15 minuten of sneller duurde.......dus conclusie win10 gaat kwalitatief niet echt voorruit hopelijk wel op veiligheid.........

Een image is ook geen kale installatie!
Alleen Windows installeren (versie W7 t/m W10) duurt ongeveer 15 minuten.

Internet via wifi valt nog steeds regelmatig uit, moet de wifi verbinding handmatig herstellen.

CCleaner werkt na die update niet meer :(

Hier nog een, bij mij werkt CCleaner ook niet meer na deze update.

blijft hangen op 95 %

Dat doe het bij mij ook. ???

een update van 947MB ?? https://www.catalog.updat...

Vorige week ook problemen gehad met de internetverbinding, dat lag niet aan de provider. Heb het probleem opgelost door naar het herstelpunt te gaan van voor de update. Dat loste het probleem op. Van latere updates heb ik geen hinder gehad.

ik den er ook al over

Update KB3206632 heeft mijn probleem die KB3201845 veroorzaakt heeft (wegvallen internetverbinding) niet opgelost! Andere getipte oplossingen hebben ook niets uitgehaald.
Nog steeds geen internet. Overweeg om op Linux over tegaan.

Nou ik zit ook te denken aan overstappen, mij teveel update's.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit-ru_land