Updates voor Windows 10 versie 1607: KB4010250 is verschenen, een verlate beveiligingsupdate voor Flash

Update KB4010250 is uitgebracht door Microsoft. Dit is de beveiligingsupdate voor Flash voor Edge en Internet Explorer 11 in Windows 8.1 en 10 die vorige week al klaar lag en oorspronkelijk zou verschijnen samen met de andere maandelijkse updates voor Windows. Totdat Microsoft besloot om de hele pleister-dinsdag van februari uit te stellen tot 14 maart, vanwege niet nader genoemde 'problemen'.
 
Aangezien de update naar Flash 24.0.0.221 op 14 februari dertien kritieke lekken dichtplakte in de plugin heeft Microsoft nu blijkbaar besloten dat gebruikers van Edge en Internet Explorer 11 niet langer verstoken kunnen blijven van deze pleister. Voor Chrome, Firefox, Opera, Safari en Internet Explorer in Windows Vista en 7 waren de gaten namelijk al gerepareerd en het zou onverantwoord zijn als de kwetsbaarheden in Flash voor Edge en IE11 wel open bleven staan.
 
Flash voor Edge en Internet Explorer 11 in Windows 8.1 en 10 wordt bijgewerkt via Windows Update. Andere browsers updaten Flash (Chrome) zelf of laten de plugin dat zelf doen (Firefox, Safari, Opera en Internet Explorer voor Windows Vista/7).
 
Update 23 februari
Microsoft heeft inmiddels ook een update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software uitgebracht. Deze update met nummer KB890830 is de maandelijkse opschoon-actie van Microsoft om de ergste malware van pc's te krijgen.
Deel dit artikel: