LibreOffice 6.1 heeft frisse nieuwe iconen

LibreOffice is een zeer goede gratis vervanger van Microsoft Office - en een afsplitsing van het OpenOffice-project. LibreOffice is het populairste gratis kantoorpakket op GratisSoftware.nl en wordt tegenwoordig meer gebruikt - en actiever ontwikkeld - dan OpenOffice.

LibreOffice 6.1 is vandaag uitgebracht door The Document Foundation in Berlijn. Deze uitgave van het populaire office-pakket heeft bij het openen een in het oogspringende verbetering: een geheel nieuwe frisse iconen-set. De werkbalken van LibreOffice hebben daarmee de grootste visuele vernieuwing in jaren gekregen.

De nieuwe set icoontjes, genaamd Colibre, is ontworpen door de Oostenrijker Andreas Kainz en is wat ons betreft een grote verbetering. LibreOffice ziet er daardoor gelijk een stuk frisser uit onder Windows - waar het thema tot nu toe wat oubollig was.  Hieronder zie je de nieuwe pictogrammen op de werkbalken.


Nieuwe iconen in LibreOffice 6.1 (klik voor groter)

LibreOffice onder macOS behoudt zijn eigen iconen-thema en Gnome desktopomgevingen van Linux krijgen Elementary als nieuwe standaardstijl, maar je kunt natuurlijk Colibre instellen. Een ander nieuw iconen-thema dat wordt meegeleverd heet Karasa Jaga. Lees hier hoe je andere iconen kunt instellen in LibreOffice.

Andere vernieuwingen in LibreOffice 6.1 zijn onder andere:
- betere afhandeling van afbeeldingen in documenten. Microsoft Office bestanden worden daardoor ook sneller geladen.
- grote verbeteringen in Base - de database component van LibreOffice.
- verbeterd EPUB export filter.
- mogelijkheid om ondertekenregel in te stellen.

Lees hier over alle vernieuwingen in LibreOffice 6.1

LibreOffice 6.1 is beschikbaar voor Windows 7, 8.1 en 10. macOS en Linux.

Download LibreOffice 6.1

Wat vind jij van de nieuwe iconen in LibreOffice 6.1? Laat het weten in de reacties!

Reacties

Prima die icoon aanpassingen, voor elk wat wils zou ik zo zeggen. Waar ik als Apple gebruiker wel telkens tegen aan loop is dat libre Office na installatie en opstart telkens vraagt om de laatste java update te installeren. Apple heeft een "ingebouwde" java die op deze wijze secure gemaakt is maar blijkbaar is dat voor LO niet voldoende. Desondanks start LO wel door na negeren van de opmerking maar bepaalde instellingen en extensies kan hij niet realiseren zonder java. Java staat bekend om zijn security issues en ik wil dat liever niet op mijn IMac. De redactie gebruikt ook MacOsX. Hoe gaan julie hiermee om?

De installatie van het helppack nl lukt niet.
Het installeren op zich lukt maar het aanklikken van de help functie verwijst naar de online webpagina.
De inhoud van het LibreOffice_6.1.0_Win_x64_helppack_nl.msi bestand is ook anders dan voorheen. (bestaat alleen uit html bestanden en is veel kleiner dan vorige uitvoeringen)

De installatie van het helppack nl lukt niet.
Het installeren op zich lukt maar het aanklikken van de help functie verwijst naar de online webpagina.
De inhoud van het LibreOffice_6.1.0_Win_x64_helppack_nl.msi bestand is ook anders dan voorheen. (bestaat alleen uit html bestanden en is veel kleiner dan vorige uitvoeringen)

Ben niet zo voor die saaie Windows 10-achtige iconen, maar de nieuwe Karasa Jaga iconen zijn wel mijn ding en staan er nu op.

De icoontjes komen voor mij op de tweede plaats, werking en functionaliteit gaan voorop, ze zien er aardig uit.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zuid-_orea