Firefox 57.0.4 wapent zich tegen 'Meltdown- en Spectre-aanvallen'

Firefox 57.0.4 is verschenen. Dit is een beveiligingsupdate voor de browser, die bescherming tegen de Meltdown- en Spectre-aanvallen inbouwt (waardoor sites geen informatie kunnen stelen).

Groot in het nieuws waren de kernel-geheugen-lekken (Meltdown en Spectre genaamd) in Intel-, AMD- en ARM-chips waardoor kwaadwillenden privé-informatie - zoals wachtwoorden en codes - konden stelen. Windows, Mac, Linux en Android hebben in meer of mindere mate updates gekregen om de lekken dicht te plakken of de ernst te verzachten.

Nu blijkt dat ook browsers kwetsbaar kunnen zijn voor gelijksoortige geheugenaanvallen. Kwaadaardige websites zouden op deze wijze, via schadelijke JavaScript-code, persoonlijke informatie (zoals wederom wachtwoorden, gebruikersnamen en codes) kunnen stelen. Hierbij zou persoonlijke informatie die je op andere websites gebruikt toegankelijk zijn voor criminele websites.

Om je te beschermen tegen dit soort aanvallen heeft Mozilla nu - in navolging van Microsofts Edge en Internet Explorer - maatregelen getroffen in Firefox. Behalve deze extra bescherming zit er geen nieuwe functionaliteit in Firefox 57.0.4 en worden er geen fouten opgelost.

Download Firefox 57.0.4

Deel dit artikel: 

Reacties

Ben ontzettend blij dat er zoiets als Firefox bestaat. Naar mijn wel zeer bescheiden mening bestaat er geen betere en snellere browser dan deze. Zonder meer het proberen waard.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
spa_je