Flash Player

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

Flash Player is gestopt sinds december 2020
(De meeste websites maken nu gebruik van HTML5 voor filmpjes)

Met de Flash Player plugin voor uw browser kunt u filmpjes, animaties en spelletjes zien op bepaalde websites. Flash Player wordt nog vrij veel gebruikt - hoewel veel websites uitkijken naar de overstap naar het minder zware en veiligere HTML5. Producent Adobe heeft bekendgemaakt dat Flash de komende jaren uitgefaseerd wordt en in de meeste browsers wordt Flash-inhoud alleen nog weergegeven als u klikt om te activeren.

Onder Windows moet u Flash Player apart installeren voor Internet Explorer en Firefox, Opera en andere niet-IE browsers. Ga dus met meerdere browsers naar de downloadpagina. Dit geldt ook voor macOS. Google Chrome heeft de Flash-plugin standaard ingebouwd, dus die hoeft u voor Googles browser niet los te downloaden. Windows 8 en 10 leveren Flash standaard mee voor IE en Edge en werken de plugin bij via Windows Update.

Nieuwe Android-smartphones en -tablets (versie 4.0 en hoger) krijgen geen Flash meer. Ook op iOS is Flash niet beschikbaar (lees hier waarom Steve Jobs geen Flash op iPhones en iPads wilde, maar volledig inzette op HTML5).

Inst

Reacties

flashplayer wordt niet ondersteund door alle browsers )-:

sinds vandaag ben ik flash player kwijt.wie kan mij vertellen wat ik nou moet is er een vervanger voor en hoe kan ik die krijgen wie weet het.

@ Redactie,

Versie nummer is verkeerd in jullie openingsscherm (staat op 32.0.0.445)

m.v.g.

Thomas

cool

flash player 32.0.0.114

En vandaag uitgekomen : Adobe Flash Player 32.0.0.101

goed

Adobe Flash Player 31.0.0.153

Vorige week Flash voor alle zekerheid maar compleet verwijderd en tot nu nog nergens (afspeel)problemen ondervonden. Dus voor mij (voorlopig?) geen Flash meer!
n.b.Mijn browser: Pale Moon

Versie: 28,0,0,161 is er al voor Google Chrome. Je kunt het desnoods handmatig bijwerken door naar chrome://components/ te gaan.

Pagina's